48078
-
#9999 Tékeljetek! -
#9998 aszem csak 64 megáig látja. -
#9997 Hmmm... Nekem jó lenne ez? Szerintem de. -
Lateralus #9996 Bár most belegondoltam, hogy egy 128 megás kártya micsoda jó befektetés lenne. Ha a gépbe teszem máris 25%-al megdobtam az értékét.
:P -
Lateralus #9995 Érdekelne, mert egy 64 megást kaptam hozzá és kéne egy pót, ha netán bedöglik, de a 16 mega kicsit kevés. Meg szerinted mennyit adnék egy használt 16 megásért, ha a 128 megás 6500 újonnan ? Értmenni sem nagyon éri meg. :) -
#9994 van egy eladó 16 megás SM kártyám, ha érdekel :D
-
Lateralus #9993 Nem érné meg, ha csak lecserélésről lenne szó. De nem arról van.
Ütni-vágni való másodgépnek vettem, úgy hogy elsőgép még nincs mellé :)
Az "ütni-vágni" persze nem szó szerint értendő, csak majdnem. -
Lateralus #9992 Tök egyszerű.
Azért, mert nekem megfelel.
Az, hogy "JÓ GÉP" teljesen szubjektív dolog.
De itt vannak a szempontjaim:
- Az egyik legmegbízhatóbb márka.
- A maga idejében egy kiérlelt, jó konstrukciónak számított, amit az is bizonyít, hogy 5 éves kora ellenére még mindig full működőképes.
- Kicsi és könnyű, strapabíró (félig) fém házban. Bárhová lelkiismeretfurdalás nélkül elviszem. Nem úgy, mint egy DSLR-t, vagy egy sokszázezres kompakt "ékszerdobozt". Akár a zsebemben is. Ezt már egy Canon A60-nal nem tenném meg, de ezzel megteszem, mert már kellően leharcolt, kopott és karcos ahhoz, hogy ne kelljen csak annyira vigyáznom rá, amennyi a gond nélküli működéséhez kell.
- Teljesen manuális beállítások is rendelkezésre állnak, vagy rekesz és záridőelőválasztás. Sajnos manuálisan nem szabályozható be a fehéregyensúly, de vannak előre beállított módok.
- Minden olcsóbb hozzá, mint egy nagyobb géphez. Egy plusz adapterrel és egy gyűrűvel használhatom hozzá a szűrőimet. Olcsón juthatok nagylátószöghöz egy konverterrel.
- Kivételesen jó fényerejű (F2.0-2.8) optika
- Van rajta optikai zoom is. Pont amennyi egy átlagos használathoz kell (3x-os)
- Felső státusz LCD
- Nem remeg a gagyi állványomon sem, így azt is kihasználom.
- Külső vakuszinkron csatlakozó, egy fontos szempont volt.
- Egész kellemes képminőség 2 megapixellel, ami netes, számítógépes felhasználásra bőven elég. Nekem erre kellett, nem fogok a képeiből A2-es nyomatokat készíteni.
- Tűrhető belső képfeldolgozás. Ha akarom alig élesít így jobban utómunkázhatóak a képek.
- Remélem, hogy átsegít a "nehéz napokon" amíg pénzem lesz egy valóban munkához szánt DSLR vázra. Addig a sürgős dolgokat tökéletesen meg lehet vele oldani.
- Spot fénymérést is tud, amit csak a Canon professzionális DSLR-jei (kábé 1D-től fölfelé) :)
- Digitális gép szinten bagóért vettem meg. Az eredeti árának 1/10-ért.
Hátrányai is vannak:
- a már említett leharcolt állapot, de ettől függetlenül minden dolog működik és remélem egy ideig fog is még.
- SmartMedia kártya - már nem gyártott formátum (ez van)
- lassúcska (eszemben sincs sportfotóra használni)
- sok dolgot a menűből kel előbányászni, ami szintén lassítja a használhatóságot -
#9991 fater is ezzel dolgozik, nem rossz gép bár már nem mai konstrukció :) -
#9990 megérte a d30-at lecserélni erre?
ugye nem erről van szó? :)
-
Cat #9989 pls magyarázd már meg nekem hogy ez mér jó gép -
Lateralus #9988 Persze ! Külön szempont volt.:)
Amúgy a digitális zoomok egy elég ritka állatfaja van benne a legegyszerűbb interpolációval, tehát a nagyításnál elkezd bántóan kockásodni a kép.
Szerencsére le lehet tiltani. -
#9987 "2.5x digital tele" roxxx! -
Lateralus #9986 Na jó :)
link -
#9985 na mondmá!
-
#9984 A-2 :D
-
Lateralus #9983 Melegszik, de negyon messze vagy még tőle. -
Lateralus #9982 Áhhh !!! -
#9981 E-1
-
#9980 Akkor vagy Hasselblad vagy Leica :DDD -
#9979 és kit tisztelhetünk benne? :D -
Lateralus #9978 Azt még nem is mondtam, hogy 2 és fél hónap szünet után végre megvan az új kedvencem és remélem egy darabig jól szolgál majd. Úgy érzem végre révbe értem ezzel a géppel. Rengeteg kiváló tulajdonsága mellett sok téren előrelépés az előzőhöz képest :)
Hogy kicsit pörögjön a topic lehet találgatni, milyen digitális fényképezőről is van szó, de nem hiszem, hogy bárki is kitalálja.
:) -
#9977 a Soltész Rezső lapját csekkoltad? :) (nem is rossz amúgy) -
#9976 Az ára mindenképp, az ultra 5k-rel drágább. Próbáltam több helyen is utánanézni, de nem találtam semmit. -
G_ArchAngel #9975 nem azért mondatm, én majd mindet megveszem, de egyedül az FM, aminek reklámot is csinálok...:)
asszony mivel törölgette az ablakokat? -
#9974 hát ja, van annyi fotós újság, hogy újabban már egyiket se veszem
múlt héten vettem egyet, asszony ki is olvasta, én meg asse tom mi a címe, meg hol van... :) -
G_ArchAngel #9973 csak szólok, hogy elég jó kis újság a Fotómozaik - érdemes megvenni...
(van benne Soligor katalógus, állványokkal:D) -
#9972 ár, maximum írás/olvasási sebesség, sérülésállóság. -
mEkLaU #9971 Nah itt vok megin:)
Kiderült közben h a töltö egy alkatrészével van gond nem az aksikkal
(HAMA 2200-asok) szal az lesz kicserélve vmi másra.:D -
#9970 Mi a különbség a kettő között?
-
#9969 megy ez :D -
#9968 csak nem optiform? :D -
#9967 ehheh hehehhehe ehhehehehe
thx :)
#6691-et kerestem amúgy, hol lehet vajon ilyet kapni? -
#9966 igen zsír a topickereső -
#9965 scrollozz le az oldal legaljára -
#9964 nálam nincs ilyen keresés
thx! -
#9963 ~7150nél és ~6590 környékén találsz jónéhány hozzászólást a témában.
(felhasznált erőforrás: "keresés a témában" mező 'slik' szóval kitöltése, majd Mehet! gomb) -
#9962 van olyan fórumozó aki szerint jó? -
#9961 megkérnék valakit, aki szerint jó a jelenlegi fotós topik rendszer, hogy keresse már meg azt a részt, ahol állványokról volt szó X héttel ezelőtt
thx! -
#9960 Nézelődj