48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    A szakkönyvet majd kölcsönkérem tőled :-)
  • Blasta
    Nade könyörgöm, én a 2004-ben aktuális fotóalbumról beszéltem!!!!
  • FREAK
    mert az egy 2003-ban aktuális fotóalbum volt, de a szakkönyvek 10-20 év után is ugyanazt az értéket képviselik
  • FREAK
    eltévedtél?
  • Blasta
    Merci már finomabb
  • Blasta
    De minek nekünk Liza, mikor itt a bámulatos Dzsina? :-))
  • Blasta
    Liza remek lány, szép fotogén arcocskával :-D
  • G_ArchAngel #10072
    LOÁL!!!!!
  • Cat #10071
    "a Panasonicnál 2 hátrány volt, ami nem tetszett: zajosodás, nehézkes exposure állítás (én lehetek a béna, mert mások szerint nem volt nehézkes - nekem S602 után az volt) - amúgy szerettem gyors gép volt, megfelelő és könnyen átlátható menükkel gombokkal, jó objektívvel és stabilizátorral. A legnagyobb előnye pedig a 12× zoom volt, amivel a gerle seggén is megszámoltam a tollakat:DDD"

• G_ArchAngel #10070
    volt egy FZ20 is két hétig a Panasonic Hungáriától - jó kis gép, igazából az egyetlen hátránya az alacsony ISO-n is fellépő zajosodás, azonkívűl szerintem a legjobb a kategóriájában...
    (majd egyszer rájönnek a lámák, hogy nem a megapixelszámot kell növelni, hanem az érzékelőlapkát fejleszteni...)
  • Cat #10069
    fz10 volt archangelnek, ha jól emlékszem
  • G_ArchAngel #10068
    Nah, nekem is közelít a gép:
    10D + portrémarkolat + Sigma 18-50mm/2.8 DC EX + Sigma 135-400mm F4.5-5.6 ASP, APO, RF...
    ezekhez még jön a 24-200-as Tokinám, asszem ezzel már beleindulhatok a világba:)
    Ha még ezt a kurva biciklit is eltudnám adni akkor egy szorzó is beleférne...
    (mielőtt vki kiakadni: használt cuccok, összesen az 500k-t sem éri el az ára...)

és még egy csodálatos szőke fényképészlánnyal is összehoz a kollégám, hogy tudjak tanulni Tőle pár mesterfogást:)))
  • I.C.ram
    Na mégis csak lett új gép. Canon Pro1 lett belőle.
  • Galy
    hány órakor?
  • Garfield
    Panasonic DMC FZ20-ról van valakinek tapasztalata?
  • Galy
    mit nem értessz?
  • Blasta
    Elvitték végre a Z1-emet, HÁÁÁÁ! :-)
  • Blasta
    A "2003-as év természetfotói" könyvet is féláron vettem meg 2004-ben, csak ezért.
  • GregSB
  • Galy
    Természetfotózás :)
  • GregSB
    "A biztonsági időkorlát lejárt!" :)

Valaki leírná a címét a könyvnek?
  • Dzsini
    amiket "kiállítottak" a néprajziban azokat igen... van pár nagyon tetszetős szép darab :) (egyik kedvenc a felreppenő kismadárcsapat)
  • Galy
    Néztétek a Lumix/Pana fotópályázat győztes képeit?

érdekes....
  • Galy
    én meg majd kölcsönkérem, amikor majd vigyázni kell rá! :DD
  • FREAK
    ez nem mobiltelefon, mitől lenne olcsóbb?
  • I.C.ram
    Na úgy néz ki, hogy marad a G5-ös Canon gép, de lehet, hogy G6-os lesz belőle.
  • Blasta
    A természetfotós könyvet akkor majd én megveszem jövőre, mikor fele ennyi lesz. Addig nézegetem a képeket ebédszünetben :-)
  • FREAK
    Volt még 2 jelölt, egyik Az Év Természetfotói, de az tényleg drága ahhoz képest, hogy szinte csak fotóalbum, a másik meg asszem "Madárlesen", ezt meg majd karácsonyra :)
  • Blasta
    Tehát Sony reklám a NG magazinban, hogy 1 értelmű legyen...
    Egyből a borító belső oldalán.
  • Blasta
    Na ez már kissé sok.
    Szájbösát reklám a Nesönel Dzseográfikban:

"Ne gondolkozzon - fotózzon! (már magáznak)
    Felejtse el a beállítottfelvételeket és az egyenmosolyokat!A túlzott precizitást. A tökéletes fényviszonyok keresését. A pózolást. A mesterkélttermészetfotókat. A képről lemaradt családtagokat. Egyszerűen csak fotózzon! Bármit. Bárhol. Kapja el a pillanatot, és ne eressze! Csak ne gondolkozzon!"

Kééész....
  • Blasta
    Ezt a könyvet én már néztem régebben, de az ára miatt elment tőle a kedvem...
  • PResident Evil
    mekvan ^^
  • Lateralus
    Ez nagyon jó könyv.
    Fotóalbumnak is szép, de mellette technikai leírások is vannak. Meg a különböző álcázási technikák, lessátrak használata is érdekes.
  • FREAK
    ÉZ
  • Galy
    vicsván?
  • FREAK
    megvettem a természetfotós könyvet, amit G ajánlott

jó ára van, kb. 2000 Ft/kg :)))) mindig nálam lesz az erdőben, ha támad a grizzli, legyen mivel szétlapítani a koponyáját :O
  • FREAK
    "The Four Thirds system is a new open standard for digital SLR cameras with interchangeable lenses that utilise a 4/3 inch image sensor"
  • GregSB
    -mint
  • GregSB
    Ha tudsz angolul...

Előnye, hogy az oly kifejezetten ehhez a szenzorhoz fejlesztett ki obikat, amik így sokkal kissebbek/könnyebbek lettek mint az átlagosoknál.

"The E-1 is the first lens removable digital SLR which is based around a totally new lens system designed specifically for a smaller sensor. This means smaller, lighter lenses and body. Our side-by-side example of the E-1 with the E 14-54 mm lens demonstrates that it is impossible for a 35 mm based digital SLR with high quality 35 mm lenses to come close to it for compactness and light weight."
  • tomsolo
    tesó, ha kell a lap vmilyen módon elmondhatnád - pl. privi? :) - hogy mit is szeretnél, illetve kéne anyag is...