48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • The Garrett
    na rendszergazdira szarok mostantol, hetvegere hazaviszem a gepeket, es megcsinalom ujra az osszehasonlios mokat :)
  • G_ArchAngel #10278
    én maradok a kutyasétáltatásnál, az már jól megy:)
  • Blasta
    Ez egy fasság véleményem szerint.
    Inkább makettezés... :-)
  • Cat #10276
    The headline in the The Times made us a little worried that someday we’d have to a face a world without celebrity spy photos, so it was a relief to read on and realize that the ”privacy protection system” HP is working on—that involves a special wearable electronic badge that can stop digital cameras from taking pictures of people’s faces—only works with “compatible cameras”. (Sounds a lot like those methods for disabling the cameras in cameraphones.) They’re billing it as a paparazzi-stopper, but could someone please explain why any member of the paparazzi, or anyone else for that matter, would ever buy a camera that someone else could disable?

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2-1353482,00.html
  • Lateralus
    Itt megállt a tudományom. Gőzöm sincs az elektronikához.
    Optikailag esetleg elpöcsölgetnék vele, de elektronikailag magállt a tudomány.
  • Tucsog
    Persze, ahhoz hogy normál dslr-ekkel lehessen összevetni, normális méretű érzékelő szükséges, amit csak úgy nem kap az enber. Viszont telézni jó lehet. Nekem a legnagyobb kérdés, hogy hogy lehet megoldani egy bontott kompakttal való kommunikációt, programozását?
  • Lateralus
    Nem dob fel a dolog különösen.
    A beírásokból is látszik, hogy mennyire macerás a dolog. Maximum időtöltésnek tudom elképzelni. Barkácsolár, fúrás-faragás a szabadidőben. Soha nem fogja megközelíteni egy olcsóbb-régebbi DSLR színvonalát. Ráadásul a használhatósága is kérdéses (esetleg csillagászati fotók).

Olyan mind a hátsókertben Forma 1-es kocsit építeni, vagy atombunkert :)
  • FREAK
    nekem csak kérdésem lenne: mé jó az? :)
  • Tucsog
    Csáz skacz!

Sazl: szakértő véleményeteket kérném homemade DSLR témakörben.
    Van egy kis szervezkedés a zindexen is, többféle megvalósítás is szóba jött, ti hogy csinálnátok?
  • The Garrett
    ilyen "felsőfokú" szakképzés érettségi után. Elvileg multimedia fejlesztest tanulunk :)
  • Lateralus
    Nemrég volt valahol egy interjú a Canon egyik régiós fejesével és felmerült ez a kérdés. Azt nyilatkozta a fószer, hogy a technológiájuk lehetővé teszi akár a vázba épített ilyen rendszer használatát is, de pillanatnyilag maradnak a mostani megoldásnál, ha majd a piaci helyzet úgy alakul esetleg elgondolkodnak rajta. Tehát előreláthatólag nem lesz ilyen Canon gép.
    Az Olympus viszont eléggé kacsingat a vázba épített AS felé. Azt nyilatkozták, hogy ez a jövő útja. Nem kizárt, hogy lesz AS-es Oly.
    A Canon meg az Oly ultrhangos érzékelőtisztítáára kacsingat, olyanyira, hogy a 20D-ben már akartak is ilyet, de a költségei miatt inkább 1500dollár alatt akarták tartani a gépet és a tisztító kiesett a pixisből. A következő Canon DSLR-ek valamelyikében várhatóan már lesz.

Lopnak ezek egymástól serényen :)
  • Galy
    milyen suliba jársz te? :D
  • The Garrett
    hali$ Melyik volt az A nagyon hires praktica? MTL-5?
    Talaltam 1 et a suli padlasan :)
  • G_ArchAngel #10266
    jól mondod, kicsit emlékeztet a Panasonicra: nagyon jó stabilizátor, Leica optica, VenusII proci - és mindezt agyonvágják egy szar érzékelőlapkával...
    a Minolta is tuti sántítani fog valahol...
  • FREAK
    ...és ne felejtsük el, hogy a 35mm-es Canon gépekre ugyanúgy lesz kereslet és szükség 10-20 év múlva, vagyis KELLENEK a jó minőségű IS obik
  • FREAK
    Canon nem fogja meglépni, mert messze nem ugyanaz a minőség a vázba és az obiba épített IS-nél, emellett ők világelsők az IS obik terén, amire nyilván elég büszkék, hogy ne cseréljék le a Minolta "félmegoldására".

Meg ha előállnának egy vázba épített IS rendszerrel, az valszeg letörné az eddigi csúcs vázaik és optikáik árát.
  • Madmaxx
    Már csak obiválaszték kéne. Azért a vázba épitett IS/AS elég elöny ha az IS obik árból indulunk ki. Canon is megléphetné ezt a dolgot :)
  • Lateralus
    1590 euró körül mérik Bécsben.
    Hazai legolcsóbb ára az eddigi infók szerint 400 ezer körül lesz. Ami eléggé az osztrák ár felé van, de összességében drágának tartom egy kicsit a konkurenciához viszonyítva.
    Nov. végére ígérik.
  • Blasta
    Én még nem tudok róla sokat, de ma megkérdem a Minoltát.
    Nekem amúgy nagyon tetszik...
  • Madmaxx
    KonicaMinolta Dynaxx 7D-röl mi hir? Mennyi lesz? Vélemény?
  • Blasta
    G, Te használtál már PS-t???
  • Lateralus
    Inkább az EU árakhoz igazodnak a magyar árak.
    Most néztem a bécsi bolti árakat Canon DSLR-ek után és általában 5, esetleg 10 ezerrel olcsóbbak csak a hazai olcsóbb boltok árainál.

Több boltnál van már előrendelés a Oly E-300-ra, többnyire 1000 euro alatt.
    Így a tippem 250-260 ezer forint.
  • FREAK
    akárhogy is nézem, ez megérheti az árát, főleg a 40-150 obival együtt, az 2x már elég jó

persze gondolom az 1000 dolláros ár itthon 400e HUF lesz :)
  • Lateralus
    Az új Olympus E-300 a vártnak megfelelően 1000 dolcsi lesz kitobjektívvel együtt.

link
  • Dzsini
    stimmt, bár azért annak van 1-2 apró hiányossága (egyszerű zoom, rengeteg képformátum támogatásának hiánya)
  • FREAK
    sőt, még a Windows viewer is
  • Dzsini
    erre elég az irfanview is, az meg ingyenes :)
  • FREAK
    Te G tesó, fingom nincs, jó ideje 6.0-t használok, ebből is összesen két fícsört:

-print image
    -(jobb klikk) Open in editor (PS 8.0)

• G_ArchAngel #10251
    Tényleg, Freak bátyó, mit szólsz az ACDSee 7.0 pogramcsomaghoz? ez azért talán már tudja a PS 30%-át?:)
  • FREAK
    én dolgoztam, de akkoriban még az internet is kisgyerek vót :)
  • The Garrett
    lol: panasonic nv-gs400 al FOTOZgatunk épp :D kegyetlen ez a (kamera)
    kar hogy nincsenek rajta manualis beallitasok, csak vakut lhet ki be kapcsolgatni meg zoomolni :P (12x optika)
    DE ezt a 6x6cm (kb) LCD-t el tudnam viselni digi-fenykepezore is :P

mas: Tud valaki ingyenes mpeg2 tomoritot mac re? Amit eddig googliba talaltam az nem volt ingyenes.(a qt meg avid csak mpeg4 et tud) MOndtatok volt aki dolgozott már maccel, tud valaki ilyent?
  • Jano
    Mer rendesek!
  • modellmaker
    Találtam egy boltot itt Debrecenben ami ugyanolyan árakkal dolgozik, mint az edigital. Mondom király, mert nincs szállítási költség. Azóta már ott sincs szállítási költ. :)
  • Jano
    Úgy könnyű.
  • I.C.ram
    Nem volt lopott.

Zürichi színház fő technikusa volt, és ezért csomó ilyen technikai cuccra megabrutál kedvezményeket kapott.
  • The Garrett
    mint a (*volt:P) 6610esem.. .csak a nyakbaakasztos resze volt eltorve.. meg az orange levono felig levakarva... de istenem, ingyen kinézi? :P
  • FREAK
    lopott cucc teljesen rulez, én is vennék papír nélkül 20D-t százér :)
  • I.C.ram
    Szerencsére nekünk van egy svájci ismerősünk, és ő hozza be a cuccokat. Elég mókás árakon szerzi be. Itthon 600-700k projektor, ő behozta 200kért :)
  • Jano
    Az edigital-t én is nézegettem mostanában, amik érdekeltek, azokban mindegyik másik cégnél olcsóbb volt, szal ha veszek valamit, szinte 100%, hogy ott kapom meg a legolcsóbban.
  • Blasta
    Én is kiszámoltam anno, hogy mennyibe fáj ha kiugrom bécsbe az A2-ért és kb. ugyan annyi lenne az egész benzinnel, kajával, pijával, autópályadíjjal együtt mint itthon. + egész napos vezetés, miegymás...

Így maradt az edigital.
    És még vissza is kaptam az áfa felét... :-)