48078
-
#10359 de, csak nem tartozok a "fővárosi szakaszba" -
G_ArchAngel #10358 Nektek nincs kényszeretek beülni egy sör mellé vhová, ahol "live" oszthatjuk egymásnak az észt? mondjuk a fővárosi szakaszra gondoltam... -
#10357 ami a mozgóképes részét illeti, van 1 srác az osztályban aki 1ik helyi tévének dolgozik/zott mint kameraman, és seggreült ennek a gépnek a képminősségétől! :) tehát szar tutinemlehet -
#10356 a kábeleket még nem adták ide hozzá, de amint megkapjuk azokat (is) csinalok vele neked 1-2 képet ;) -
#10355 CSak nem, salalalala
erre gondolsz? salalalala -
#10354 ha már ez a téma... errefele nem lehet kapni dvd-ram-ra dolgozó kamerát? -
#10353 Én meg ezt
fotózni meg inkább fényképezőgéppel (bár ez is tud ilyet, de minek)... -
G_ArchAngel #10352 én ezt venném (talán):
NV-GS400 Panasonic Mini DV kamera
Szuper kompakt 3 CCD-s digitális kamera
A Panasonic NV-GS400-as modelljében 3 CCD végzi a képjelek feldolgozását. Minden színelem (zöld, vörös, kék) számára külön CCD egység áll rendelkezésre, ami a nagyobb felbontáson és a felhasznált több képi információn keresztül lényegesen jobb kapott képet eredményez. A kiváló képalkotáshoz nagymértékben hozzájárul az optika területén legendás hírű Leica cég által gyártott Leica Dicomar objektív is.
Egyszerű és gyors manuális beállítások.
Egy praktikus új megoldásnak köszönhetően különböző üzemmódokban gyűrű segítségével állíthatja a legfontosabb funkciókat; így a fókusz, zoom, zársebesség és rekesz beállításait.
A High Speed USB valóban nagy adatátviteli sebességet jelent. A 480 Mbps-os adattovábbításnak köszönhetően az állóképek mellett már videofelvételeit is villámgyorsan áttöltheti számítógépre vagy megjelenítheti a monitoron.
Leica Dicomar objektív
optikai stabilizátor
4 Megapixeles állóképek
egyidejű mozgó- és állóképfelvétel (1,2MP)
multifunkciós manuális gyűrű
DV és AV be-/kimenet
USB 2.0 (HS mód)
Kép:
3CCD kamera rendszer
Leica Dicomar objektív
Crystal Engine
4,0 megapixeles állóképek
Bőrhiba korrekció
Tele makro mód
3db 1/6”-os, 1 megapixeles CCD
12-szeres optikai zoom
Felhasználás:
Egyideju mozgó- és állókép felvétel (1 Megapixel)
Multi manuális fókuszgyűrű
Pro Cinema mód
Szélesképernyős 16:9 mód
Air soft grip
Free-style távvezérlő beépített mikrofonnal
Egy mozdulattal rögzíthető csuklópánt
Üzemmódválasztó tárcsa
2,5”-os Power LCD kijelző
1,7mp-es Quick Start
Színes éjszakai felvétel
Hálózat:
SD/MMC kártya kompatibilitás
PictBridge kompatibilitás
USB 2.0 komp. (HS mód)
DV be-/kimenet
AV be-/kimenet
Webkamera funkció
-
#10351 majd kifejlesztenek egy rendes többfunkciós ccd-t, és akkor már csak "kicsit" lesz drágább.. de ez a kétoptikás dolog nagyon vad :) (és veszik, hiszen akkor nem lenne piacon) -
G_ArchAngel #10350 nem nekem kellett, ha már veszek, akkor a Panasonic-ot választom, az egyben van megoldva, igaz asszem csak 4mp-s... (de sokkal drágább...) -
#10349 elég furcsa ötlet a 2 optikás külön ccd rendszerű hibrid... finoman szólva is amatőr -
G_ArchAngel #10348 negatív, találtam - drága...:( -
#10347 nem tom mi az, de ha Samsung-gal kezdődik akkor jó nem lehet :) -
G_ArchAngel #10346 Srácok, gyors help kellene:
Samsung DuoCam (amit jelenleg reklámoznak, nem a régi...), hol kapható?
Thanx! -
#10345 1 negatív szőrös gitárt! -
Cat #10344 azt se tudom mit ábrázol :) -
#10343 az kicsit enyhe kifejezés egy ilyen ötlettelen, igénytelen, tehetségtelen digitális hulladékra -
#10342 Ez a kép randa szvsz -
#10341 broáf (x2) -
#10340 egy egyetem még drágább, tovább tart, és nem ad ilyen komoly képzést... -
Cat #10339 Canon – A digitális iskolákért”
Az országos pályázat első eredményhirdetése
Az én digitális világom” egyéni pályázat eredményei
Az egyéni pályázat díjazottjait minden előzsűrizett pályamunka egyedi értékelése után választotta ki a zsűri. A pontozás végeredményeként az alábbi sorrend született:
I díj: Szilveszter Attila (Lengyel), aki egy digitális fényképezőgépet vehet át,
II díj: Megyesi István (Dunaújváros), aki egy analóg fényképezőgépet és a hozzá tartozó objektívet nyerte,
III díj: Kardos Zoltán (Budapest) egy analóg kompakt fényképezőgépet kap díjként.
A kiírás szerint eredetileg három díjat nyerhettek el az egyéni pályázók, a zsűri azonban a benyújtott pályamunkák értékelése során ebben a kategóriában is különdíjak átadására tett javaslatot. A díjazottak mellett két alkotó kap tárgyjutalmat:
Szimándli Bence (Magyaralmás), aki számítógépes grafikákkal indult a pályázaton, valamint Küzdi Máté (Budapest), aki grafikákat és animációkat küldött be.
az egyéni fődíjas Szilveszter Attila képe, melynek víme: "Change of seasons
-
#10338 Milyen occsó... -
G_ArchAngel #10337 Ennyire nem unatkozom:))) -
#10336 Unaloműző -
#10335 Küldtem privit. -
G_ArchAngel #10334 okés, lehet, hogy élek a lehetőséggel...
esetleg, ha megkérdeznéd, hogy mennyiért és mikorra, akkor köszi előre is... -
G_ArchAngel #10333 igen... és itt hol? -
#10332 Már csakis Antikváriumokban. Én voltam olyan szerencsés, és kifogtam az egyikben 1000 Hufért egy kifogástalan állapotút - hihetetlen nagy mákom volt, mert egyre kevesebb helyen lehet kapni, drágán és kopottan. (Ez a könyv gyakorlatilag a profi fotósok magyar bibliája, azért ennyire keresett)
Ha végkép nem találod sehol én ismerek Pesten egy könyvárust, aki tuti be tudja szerezni, bár elég borsos áron adja (3-4ezer Forintért). -
#10331 ezért mondom hogy kicsit mashogy gondolkodunk ;)
(btw sehol nemírtam hogy én nem komolyan foglalkozok/SZERETNEK VELE foglalkozni) -
#10330 Műszaki Könyvkiadó Bp?
:) -
#10329 -
G_ArchAngel #10328 én viszont komolyabban szeretnék foglalkozni a dologgal, a bulikat és szülinapi partykat egy A75-tel is tudom fotózni, arra nem kell komolyabb gép - én alkotni szeretnék, de fényképezőgéppel és nem PS-pal: riportokat, szoció-fotókat, életképeket szeretnék megörökíteni, amelyek mesélni tudnak az embereknek, emberekről...
-
#10327 már csak az INGYENES népszabadság előfizuért is érdemes jelentkezni :D -
#10326 hat nemtudom, kicsit mashogy gondolkodunk. EN nem is vagyom ra hogy palyazatgyőztes képeim legyenek, meg mindenki leboruljon előttem. Bőven elég hogy aki ismer, az elismer, :) és meg-megkeresnek hogy menjek mar el lefotozni az együttesüket, szalagavatójuk akarmit, mert lattak x-y kepemet és dejólett.) < ez IS elismerés :)
(mondom ezt ugy hogy nem ebből élek/ tervezek ebből élni) -
G_ArchAngel #10325 Ezt hol szerezhetem meg?
(Kötelező irodalom: Sevcsik- Hefelle: Fényképészet, 4.,7., 8., 11. fejezet. Műszaki Könyvkiadó Bp., 1980.) -
G_ArchAngel #10324 a Népszabadságé még mókásabb: 260e
Fotóriporter
2004/2005 tanév
A fotózáshoz tehetséget érző és az újságírás iránt érdeklődő fiatalok a két félév során megismerkedhetnek a fotóriporteri szakma műszaki, technikai, műfaji sajátosságaival, s azokat már meglévő tudásukkal és vizuális kultúrájukkal ötvözve, elsajátíthatják a fotóriporteri, sajtófotós megbízások teljesítéséhez szükséges ismereteket.
A sikeres szakvizsgával megszerezhető szakképesítés: fotóriporter
A szakképesítés azonosító száma: 52 8402 01
A tanfolyam időtartama: 2 félév
Helyszín: Népszabadság Rt. (1034 Budapest, Bécsi út 122-124.), Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.)
Az előadások időpontja: Heti 3-4 alkalommal délután 1600-2000.
Tandíj: 130 000 Ft/félév, mely a kurzus időtartamára szóló Népszabadság-előfizetést tartalmaz. (Ezen összeg nem tartalmazza a tankönyvek árát, a felvételi vizsga díját, a regisztrációs díjat, az esetleges pótvizsgadíjakat, a vizsgamunkák elkészítési költségeit, valamint a szakvizsga díját, mely előreláthatóan
35 000-40 000 Ft lesz.)
Befizetés módja: Félévenként (szeptember 29-ig, illetve február 2-ig) csekken, készpénzzel vagy átutalással. Indokolt esetben részletfizetési kedvezmény lehetséges.
A hallgatók felvételének feltételei: Érettségi bizonyítvány és olyan szintű idegennyelv-ismeret, hogy a hallgató a sikeres szakvizsga időpontjában, vagy attól számított 6 hónapon belül be tudja mutatni alapfokú, bármelyik típusú államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványát. Felvételi vizsga, amely két részből áll:
Fekete-fehér, vagy színes képriport készítése. Választható témakörök:
Virágváros
Új Pest/Buda
Ujjé a Ligetben!
Csúcsforgalom
A képriport álljon 8-20 db, diapozitívból vagy legalább 13x18cm-es nagyítású képből. Címmel, bevezető szöveggel és képaláírásokkal legyen ellátva, amelyek írógéppel vagy szövegszerkesztővel készüljenek. Leadási határidő: 2004. szeptember 10., Népszabadság Oktatási Központ.
Szóbeli felvételi, ahol a hallgatók alapfokú fényképészeti ismereteikről adnak számot. (Kötelező irodalom: Sevcsik- Hefelle: Fényképészet, 4.,7., 8., 11. fejezet. Műszaki Könyvkiadó Bp., 1980.)
A felvételi vizsga: A regisztrált jelentkezőket levélben értesítjük a helyszínről és az időpontról.
A felvételi vizsga díja 3000 Ft, melyet a képriport leadásakor a Népszabadság Oktatási Központban (1034 Budapest, Bécsi út 122-124.) kell befizetni.
Jelentkezés: a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével. A jelentkezők postán csekket kapnak, melyen a 2000 Ft-os regisztrációs díjat befizethetik. Jelentkezni személyesen is lehet a NOK irodájában. (1034 Budapest, Bécsi út 122-124., 1. em. 103.)
Jelentkezési határidő: 2004. szeptember 10.
Első tanítási nap: 2004. szeptember 27. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (a részletekkel kapcsolatban a regisztrált jelentkezők levélben kapnak értesítést.)
Tantárgyak
fotótechnika;
fotóriporteri ismeretek;
gazdasági, vállalkozói alapismeretek;
képszerkesztés;
képalkalmazás;
labor- és műteremgyakorlat;
művészettörténet;
műfajismeret;
nyomdaipari alapismeretek;
protokoll;
reklámelmélet és módszertan;
sajtó- és médiaismeret;
sajtófotó-történet;
sajtójog, sajtóetika;
sajtótörténet.
A szaktárgyakból a hallgatók félévi illetőleg év végi vizsgákat tesznek. Tanév végén négyhetes szakmai gyakorlaton vesznek részt. A szakképesítést a sikeres szaktárgyi vizsgákat követően szakmai mestermunka elkészítésével, végül szóbeli záróvizsgával szerzik meg. A záróvizsgán a hallgatók a szakképzési törvényben meghatározott feltételek mellett független szakmai vizsgabizottság előtt adnak számot tudásukról.
Tanáraink
Buzinkay Géza Pulitzer-díjas sajtótörténész
dr. Fazekas Ildikó főiskolai docens, ÖRT főtitkár
Féner Tamás fotóművész
dr. Kolláth György alkotmányjogász
Görög Ibolya protokollfőnök
Kabdebó Ferenc igazgató, Podmaniczky Frigyes SZKI
Markovics Ferenc fotográfus
Mikó F. László művészeti vezető, Népszabadság
Nádai Ferenc laptervező grafikus, Nádai Stúdió
Rózsa Gyula Népszabadság lapigazgató
Tőry Klára tanár, Képzőművészeti Szakközépiskola
Virányi Péter a szociológiai tudományok kandidátusa
s a szakma további kiválóságai.
A hallgatók és a képzőintézmény jogait és kötelezettségeit a tandíj befizetésekor megkötendő képzési szerződés szabályozza.
A tanárokra és tantárgyakra vonatkozó változtatás jogát fenntartjuk!
-
#10323 Igazából akkor se vágnak ki ha nincs SLR-ed, mert nem igazán tudják ellenőrizni, ez csak amolyan elrettentés, hogy ne menjen oda tanulni minden "fogtammárkompaktot a kezemben -> tudok fotózni, de amint meglátom azt hogy tükörreflizé, azonnal elmegy a kedvem tőle" emberke, aki tavly még el akarta kerülni a katonaságot :D -
G_ArchAngel #10322 nem a pénzről van itt szó, hanem az elismerésről...
pl.: a 19 éves nagyr srác vmi ragadozómadaras képpel nyert egy díjat (NG magazinban volt), egyik haverom ezerszer jobb képet csinált a rétisasról - beküldené, és le sem szarnák, mert 1., nem kamarai tag, 2., amúgy is "ki a kapcsolata"... -
#10321 kaposvari foiskola fotoriporter szak - digigepekkel nem foglalkoznak a kepzes alatt. Debreceni fosulin se.
Miskolcon se, alkalmazott fotografus szakon.
LEhet ez az elköv. pár évben változni fog. (remelem)
AZ a pesti suli valami magán iskola nem? => nem allamilag tamogatott felsooktatas?
(analog slr el nemlenne gond, mert az van :P ) -
G_ArchAngel #10320 szóval egy Leica-val már kivágnak?:P