48078
-
#7430 A megoldás:
Vagy automata módban fotózod az alanyt, és akkor tuti fényviszonyok szükségesek, hogy az automatika fasza záridőt válasszon (ne 1-2 mp-et) vagy Manuális esetleg Shutter Priority módban csinálod és magad állítod be a zársebességet. Ideális fényviszonyoknál pl. 1/300 - 1/1000 stb. A lényeg, hogy gyorsan exponáljon és akkor az alany láccani fog a képeden. (persze még függ pár dologtól)
Automata módban azért lassú a gép, mert idő kell neki míg a programautomatika, a témaválasztó szoftver, a fókuszálás megtörténik.
Röviden, tömören ennyi.
Bővebben lehet még rajta elmélkedni, de nem biztos, hogy érteni fogod. -
#7429 éc ..C -
#7428 leprás? -
#7427 fogtam egy kurvajó legyet de lerohadt a szárnya :( -
#7426 de várjá, mert konkrétan nem derült ki, mi is lassú :) -
#7425 Egyébként annyira lassú nem lehet.Mondjuk 1 másodperc, ami lassú célpontokhoz(így akár egy sétáló emberhez) bőven elég. -
#7424 annak jó piaca is van manapság :) -
#7423 megoldás, ha kitömött vagy döglött állatokat fotózol -
#7422 Kérd meg az alanyt, hogy ne rohangáljon. -
#7421 na térjünk a trágya....
"az alany esetleg nem is látszik rajta, mert időközben elment....Van valamilyen megoldás erre?"
Van. Szólni kell neki, hogy épp fotózod, és legyen szíves ne ugráljon, mert lassú a digitális géped, és egy exponálás legalább 5-6 perc. Sajnos ez van, ezért nehéz állatokat fotózni digivel, mert nem tudsz velük jól kommunikálni. -
#7420 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-
#7419 szerintem ezt írd meg a Digifotó magazinnak, tök szívesen olvasnám a válaszukat a levrovban :D -
#7418 alapbölcsesség! :) -
#7417 "a digitális gépeknek van egy bosszantó hibája. Nevezetesen az, hogy lassú"
Getszee, ezt be kéne rakni alcímnek, akkora mondat :DDD -
#7416 hmmm....
ennyire azért nem lassú az s3000 sem :DDDDD
mit fotózol? puskagolyót?
-
#7415 LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLL
ez kurva jó, röhögök :DDDD -
Straum #7414 Sziasztok!
Tök új fotós vagyok, tegnap vettem egy Fuji s3000-t. Szeretnék tanácsot kérni tőletek: a digitális gépeknek van egy bosszantó hibája. Nevezetesen az, hogy lassú, vagyis mikor elkészítem a képet, az alany esetleg nem is látszik rajta, mert időközben elment....Van valamilyen megoldás erre? -
#7413 thx! -
Lateralus #7412 Ugyanott vagy mint a fordított obinál, a mélységélesség nagyon kicsi lesz. Olyan durva nagyítást nem tudsz vele elérni mint azzal, viszont a képminőséged nem lesz rosszabb. Ott ugye mindenképp plussz optikai tagok vannak, tehát még egy jó minőségű obi is ront valamit a képen. Itt nem, viszont itt a fényerővel kell küzdened, mert az fog csökkenni.
A képlet: leképezési arány=objektív gyújtótávolsága/közgyűrű vastagsága.
Ez azt jelenti, hogy pl. egy 50mm-es obin egy 25mm es közgyűrűvel kb. 1:2 leképezést tudsz elérni. 25-ös közgyűrű emellett kb. 1Fé-vel csökkenti a fényerőt, 12mm-es kb. 1/2-vel. Teljes közgyűrűsornál (67mm brutálisan remegésbiztos állvány és rengeteg fény szükséges, mert 3 blendét szerintem lazán levesz. zoom optikákon kevésbé jó eredményt tapasztaltam, mint pl 50-es, vagy 100-as fix obikon, jobb fényerővel.
Tuti tipp: Canon 100/2.8 macro obi, közgyűrűvel - kiváló !!! -
#7411 hja, bár nem panaszkodnék, ha figyelne a 300D mellett még egy E1 is, bár pénzt már nem adnék 5mpx-ért, de hátha leesik egy kamionról :D -
#7410 hát igen :) cserebere közben meg eldobálod az obikat, belemegy a kosz, stb stb... nehéz a fotósélet mi? ;) -
#7409 és nincs is annál rosszabb, mint mikor eldöntöd, hogy na most telézek, mert sok itt a vadállat stb, erre találsz egy kis mocsarat, ami üvölt a wide obiért, és mehet a cserebere, persze két perc múlva megjelenik a közelben egy 30 centis zöldgyík :)
sajnos ez a stílus 2-3 géppel kezd el működni :D -
Lateralus #7408 Persze átviszik az obi jeleit a váznak.
Mentem ! -
Lateralus #7407 Most elhúzok a gennybe, de holnap majd leírom, hogy lehet kiszámolni. A fix obik jobbak a közgyűrűkhöz 50-es, vagy 100-as... -
#7406 ez sajnos igaz -
#7405 ja, ezek a Soligor gyűrűk ugye rendelkeznek (közvetítő) elektronikával? -
#7404 mennyi baj van ezekkel a cserélhető optikás cuccokkal :) vegyél egy szuperkompaktot, azzal nem lesz problémád :D -
#7403 thx! -
#7402 igen, a canonnál a II széria kell EF-S-hez, szóval van rá esély, hogy a SOligor ahhoz nem jó
akkor most matekozhatok, hogy a 12-25-36 szettel milyen leképezési arány érhetek el a 75-300 obival (meg hogy érdemes-e vele használni, marad-e valami mélységélesség, vagy ugyanott vagyok mint a fordított obinál) :/ -
Lateralus #7401 Igen ugyanaz, csak a Canoné az L-es obikhoz is jó, tahát kiváló minőség, míg a Soligor...hmm, gyengécske ebben az esetben.
Közgyűrűnél jó a Soligor, de ebben lencsék vannak, itt már meg sem közelíti a Canont.
Ami érdekes módon alulról súrolja a gyári Canon konverterek minőségét, az a Kenko Pro szériája. Csak dícsérték eddig.
A Sigma, Tamron stb cuccok ettől elmaradnak, nem is beszélve a Soligor, Vivtar, Cosina és egyéb kétesebb minőségekről. -
Lateralus #7400 Igen.
Konkrétan nem tudom, hogy 300D-hez megy-e a sima EOS, mert emlékeim szerint az EF-S obi mellé kiadott a Canon egy saját közgyűrűt. De lehet, hogy csa a kitobihoz kell és a többi ugyanúgy használható vele. -
#7399 ja közben beugrott, gondolom olyan 2x tele, ami a Canonnál 150k :) -
#7398 másik kérdés: mi az a soligor 2x pro autofocus teleconverter (negyvenötezeré)? -
#7397 találtam egy árlistában Soligor AF közgyűrű (szett) néven, ez lenne az?
a szett 25k, külön meg 10-12k
-
#7396 "vállukon a szavannán elpusztult állat agyarával térnek haza a barabaig férfiak"
"vadászok tőle kapták az agyarakat, miután ő kölcsön vette azokat a helyi vadvédelmi hatóságtól"
ez a kettő hol zárja ki egymást? a másik dolog már súlyosabb, de az elsőnél szó sincs arról, hogy azt az agyrat ők találták, és akkor. csak hogy egy szavannán elhullott állat. -
#7395 LOL a geci! -
#7394 Ez a Gilles Nicolet vajon magyar származású....? -
G_ArchAngel #7393 Újabb csalás...:( -
G_ArchAngel #7392 A National Geographic washingtoni szerkesztőségének közleménye
A washingtoni szerkesztőség felülvizsgálta a júliusi számban megjelent, a tanzániai barabaig nép elefántvadászatáról szóló képanyagot.
„A National Geographic 2004. júliusi számában képriportot közöltünk a tanzániai barabaig nép elefántvadászatáról.
Mélységesen csalódtunk, amikor tudomásunkra jutott, hogy a fotográfus megtévesztett bennünket, s három, a lapban közölt kép nem pontosan a kísérőszövegben leírt helyzetet ábrázolja.
A lap (magyar kiadásának) 114-115. oldalán olvasható képaláírás szerint "vállukon a szavannán elpusztult állat agyarával térnek haza a barabaig férfiak". Röviddel a cikk megjelenése után több olvasó fölhívta a figyelmet arra, hogy a 114. oldalon halványan, de félreismerhetetlenül számok láthatók az agyaron - amit mi nem vettünk észre a cikk közlése előtt. Azóta megtudtuk, hogy az agyarak a Tanzániai Vadvédelmi Minisztérium tulajdonát képezik. Magyarázatot kértünk Gilles Nicolet fotóstól, aki elismerte, hogy a vadászok tőle kapták az agyarakat, miután ő kölcsön vette azokat a helyi vadvédelmi hatóságtól.
Ez szöges ellentétben állt azzal, amit Nicolet közölt velünk - több alkalommal is - a cikk készítése során. Szigorú belső ellenőrzési és mérlegelési rendszerünk részeként általában független források révén is ellenőrizzük a felvételek készítési körülményeit. Nagyon kevés olyan eset adódik, amikor ezt nem tudjuk megtenni. Ez is az ilyen esetek egyike volt, s mi úgy jelentettünk meg a cikket, hogy tudtuk:nagyrészt Nicolet elmondására hagyatkozunk.
A fotós agyarakkal kapcsolatos aggasztó beismerése után nyomban vizsgálni kezdtük a cikk többi képét is, s megállapítottuk, hogy a 121. oldalon látható két kép - melyeken a képaláírás szerint egy vadász magához veszi a lándzsáját, illetve kiveszik az elefánt agyarát - valójában néhány évvel korábban készült, s nem barabaigokat ábrázol.
E cikk közlésével mulasztást követtünk el olvasóinkkal szemben. Most felülvizsgáljuk belső munkafolyamatainkat, hogy - tőlünk telhetően - ne fordulhasson elő újra hasonló hiba. Újra megvizsgáljuk Nicolet korábbi egyetlen cikkét is, amely a National Geographicban megjelent ("Hunting the Mighty Python", 1997. május); ez ideig annak összes képe és képaláírása pontosnak tűnik.
Olvasóink szíves elnézését kérjük!”
2004.július.16
-
Lateralus #7391 Megvan. Csak ide szúrtam be eddig a hirdetést, hátha valakit érdekel.