63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
K.András #6759 Huhh tényleg azt nem is vettem észre... -
Ja es meg annyi hogy a cimke a sarkokban torzul:( azt is kiszeretnem kuszobolni! -
Na itt a képecske, a hátteret ne nézzétek igazából nem érdekes, a tálcán lévő dolgok a mérvadók, 6h 20 perc alatt renderelte le a brazil.elég húzós. Nekem az a problémám hogy nem tudtam megcsinálni hogy a borosuvegen lévő cimke szép fehér legyen, azt hogyan lehetne?
-
Aldaryn: csak a background enviroment map-be van berakva egy HDRI, a sky-ba nincs az csak sima feher.
Hülyén fogalmazok de gondolom érted. -
Passz. Pedig a link OK. Getright egyből szívja is... :/
Az oldala már nagyon szép, plasztikus... Egyetlen prob, a mutatók alatti hiperfekete árnyék... Bocs, hogy kötekedek, építő jellegűnek szeretném... :D
Ha már ennyit fejlesztettek a fórumon, egy "hozzászólás szerkesztése" gomb igazán nem lenne rossz... Na persze csak az szerkeszthetné, aki írta, vagy a mod... :) Ha moderátorok úgyis szerkeszthetnek hozzászólásokat, nem hiszem, hogy olyan nagy meló lenne megírni... :) -
Úgy látom van rajta egy sky, ha van valami fény, amit a GI -ként kell számolni, akkor a Sec rate-et is feljebb kell pöccinteni egy kicsit. Próbáld ki, hátha megszűnik a szemcsésség...
SaWo: I'll be there!
Fluga: Legelsőnek rakjad be a renderelést, mármint egy inputot a camera 01-től... Ezután kakjad bele az effekteket. És nem muszály így, lépcsőzetesen felépítedned a dolgot, elég ha a loopokat kötöd hozzá ahhoz, amit loopolni akarsz... Mellesleg ez egy kicsit furcsa így... nem lehet kevesebb tököléssel megoldani? Ez egy kicsit átláthatatlan, Minek ez a sok loop? Mi lezs ez? -
Hi, mi megyunk Aldarynnal kedden, 15h az tokeletes!
Nem tud vki par normalis HDR kepeket? Csakhogy ne mindig az ominozus "kitchen.hdr"-t kelljen hasznalnom :)) Szoval hogy a kromos dolgokon ne mindig sarga fenyfoltok tundokoljenek, mint itt:
//ide most egy kepnek kene jonnie, de mivel megin szarakodik a nexus, nem megy... -
valakinek van ötlete esetleg az én problememre is? -
K.András #6751 Ez az -
K.András #6750 Miért nem rakja be nekem??? -
K.András #6749 Változtattam a világitáson ilyen lett:
-
NENAD köszi szépen! -
Aldaryn: Akkor jösz jövő kedden (14.-én) 15:00-ra a Gellért-Szálló elötti kúthoz???
Aki tud jöjjön okt. 14.-én 15:00-ra a Gellért-Szálló elötti kúthoz. Találkozó...
Én is menni szeretnék a NEW MEDIA EXPO-ra... -
Aldaryn: jaja transparent be van pöccintve, es pedig azert mert ha kikapcsolom a legjobb minosegben kirenderelve is szemcses lesz az üveg, nem tom miert:(( Egyebkent csak 200000 photon van csak Emittedre van állitva és azért lett ilyen, nem értem még teljesen az összefüggéseket, de holnapra elészül egy jó kép majd felrakom azon már elég jól kikisérleteztem az üveg dolgokat. De azon is van (lesz)transparent shadow. -
mármint az effekt megjelenik a vfb-ben, de ki nem irja discre a kis drága. -
sziasztok srácok!
video posttal lenne problémám, méghozzá az, hogy az effekteket nem számolja ki a drága kis gépem. van egy output event (ami jelen esetben egy targa szekvencia)

igy néz ki.
mit rontok el, hogy a virtual frameben megjelenik, de magába a fileba már nem irja bele magát? -
K.András #6743 Van az üvegen egy kis thin wallrafraction lehet azért találod vastagnak),világitáson változtatok az biztos,thx. -
Hát nem, nem hogy ennyit nem ért az egész, de még csak sokkal, de sokkal kevesebbet sem.
És mind a kettőtökre szükség van itt!
...
Flego: Jaj, most láttam csak a poharadat! Pofás! :)) Eddig nem hozta be a böngészőm... Jól látom, a transparent shadows be van kapcsolva? Mert ha igen, azt még pöccintsed ki... ha nem, akkor: Wow, jó sok foton... -
Hidd el, a mostani modelled SOKKAL jobb lett, viszont továbbra is vastagnak tartom a számlap egyes elemeit, kcisit szerintem lehetnének vékonyabbak, de hát igazából ezt te tudod, mert nekem nincsen referenciám erről az óráról, csupán pl. az újságokban mostanában annyira divatos órareklámokra hagyatkozok...
Amúgy ebben a modellben már nagyon jól kihasználtad a NURBS adta lehetőségeket, az "összedolgozott felületek, stb... nekem nagyon bejön.
Mellesleg szerintem hiába van benne 4 omni fény, túl kontrasztos és éles a kép. Talán 2-3 area fényforrás sokat segítene a dolgon, főleg, mert az apróbb részletek kevésbé lennének hangsúlyosak és diszkrétek a képen... Persze ez inkább személyes vélemény, sőt, AZ. :) -
K.András #6740 Figy,béküljünk ki,nem ér annyit az egész hogy ezért elmenj!Szükség van itt rád hidd el nekem!Nagyobb mint rám... -
K.András #6739 Elöször is thx,textura egyedül a számlapon van ami megmarad,a szijjra azért raktam ezt mert hirtelen ezt találtam :)) valami krokodil vagy kigyobört szeretnék rárakni,világitással elég sokat tököltem és érzem hogy még valami nem jo vele, ha ötleted van szivesen veszem!!!Meg majd felrakom hogyan van bevilágitva egy rectangle van benne meg 4 omni fény,a számlapon van textura(a csikozások ami középre futnak),és igen ez a második breitling csak azt nagyon szarul rendereltem le és már nincsen meg a modellem sem, valahova eltünt pedig a model szerintem brutál volt...
Régi Breitling -
Aldaryn: köszi a caustic-os kiegészítést vagy inkább helyesbítést!! -
Gabo #6735 Hümmm... Ígéretesnek tűnik.
-
ez nagyon jól fog jönni -
Hmm... Az igazat megvallva eddig is meg lehetett csinálni mindenféle linkelést a paraméterek között, csak sokkal bonyolultabb volt.. :) Minden esetre jól jönne egy átlátható kezelőfelület ehhez, mint manuálisan animációs kontrollerekkel megoldani ezt. :)
Szerintem ez az egész project teljes egészében a már meglévő dolgokat fogja használni, csak VisualMaxScript-ben ír hozzá egy normálisan átlátható UI-t, ami egy kattintásra/draggelésre redukálja az eddigi pár lépésből álló melót.... -
Nagyon komolyan néz ki! A modell szuper lett, az alap fém is szép, de a bőr, és a többi anyag, és főleg a bevilágítás azért még egy kis melót ígényel. :) Textúrákat raksz majd rá? Vagy mindenképpen ilyen makulátlanul tiszta lesz?
Ez nem az első órád, ugye? -
Csak én vagyk k***a álmos, vcagy tényleg változott az SG fórum? :) -
Rakjad annak a lenycsének az IRO-t 0.5-re, és meglátod!
-
ewboldalon nincs fetn sehol,ftpről ,vagy DCről tudod letölteni -
de azt semmiképp sem tudod beállítani hogy a üveg fúkuszáljon vagy szórja a fényt,ez csak a geometrián függ -
mebocsájtok :) -
Ez így nem jó, bocs, de nem pontosan gondolod a dolgot:
Nem lehet olyat, mondani, hogy ekkora keresési sugár, meg ekkora estimate érték minden esetben éles képet fog eredményezni. Általában pont a maga estimate szám az, ami a túl elhomályosult képet eredményezi, mivel egy adott területen belül túl sok foton kerül átlagolásra, a túl kicsi R pedig szemcsésedéshez vezet. Nincsa mit tenni, minden scene-nél, tweakelni kell, meg kell keresni az egynesúlyt a kettő között, és ennyi az egész. -
A Prepass Type azt határozza meg, hogy miként kerüljön gyakorlatilag feldolgiozásra az általad beállított fotonszám.
A Prepass lényege, mint az a nevéből is kitűnik, hogy egy elő pass, ami annyit tesz, hogy mielőtt ténylegesen kilőné a fotonokat végez a rendszer egy mini kilövést.. :D A beállított fotonok számának 10%-val. De maximum 100.000 fotonnal fényforrásonként. Ezután megnézi, hogy ezekből a tesztfotonokból mennyi valós, a képalkotásban szerepet játszó foton (Melyek nem szálltak ki a scene-ből a nagy büdös semmibe...)
Ezután a Prepass Type szerint újrakonfigurálja a fényforrások által kilőtt fotonszámot, és lefoglalja a fotonok eltárolásához szükséges minimális memóriát.
Map Type: Ekkor csak a tároláshoz szükséges érték kerül meghatározásra, pl, ha a fényforrásod 2000000 fotont lő ki, akkor a Prepass 200.000-et fog, és ha ebből csak 80000 ér valami, akkor a a rendszer csak 800000 fotonnak foglal le memóriát, így kímélve a rendszert.
A # Emitted köv képpen működik:
Kilövi a prepass fotonokat, megnézi mennyi "talált", és a fényforrások tényleges fotonkilövési számát felhúzza (vagy le..) arányosan, hogy nagyjából annyi legyen a VÉGLEGES "célba talált" fotonok száma, mint amit te a fényforrásnál beállítottál.
Az előző példánál maradva, ha a prepassban csak 80000 foton volt érvényes, akkor a tényleges passban az a fényforrás nem 2000000, hanem 5000000 fotont fog kilőni, hiszen az előzetes becslések alapján ebből kb. pont 2000000 lesz évényes.
:D -
ha az üveg alakja domború,pl egy lencse akkor éles pötty lesz a "földön" amerre irányul a fény,ugye mert összegyűlnek a fotonok,de ha pl ugyanezt a lencsét másik oldalról világítjuk akkor szórt fény lesz,ami talán csak egy nagy világosabb folt kéne fog érvényesülni,esetleg egy gyenge körvonallal párosulva.Tehát ezt csak a üveg geometriája határozza meg,és mi csak tkp a caustic képének minőségén,erősségén,élességén tudunk változtatni.
A másik amit még mondanék,hogyha nagy a keresési sugáron belüli fotonok száma(az photons in estimate)akkor éppen éles lesz a caustic(főleg ha minél kisebb a sugár),ha pedig kevesebb,akkor homályosabb(főleg ha nagy a sugár).
én így gondolom... -
Youth a kérdésedre válaszolva, hogy minél nagyobb körben szórja a caustikot azt a Max search radius segitségével érem el ami a photon map serverben talalhato, hogy a kausztik milyen lesz az sokban függ az üveg objectum formályától is. A"fókuszálást" vagy élességét a kausztiknak a photons in Estimate segitsegevel változtatom, minel kisebb az értéke annál élesebb a kausztik, illetve ha nagyobb akkor homályosodik.
Ha esetleg tévedek az eddigiek leirásában akkor javitsatok ki, senkit nem akarok félre vezetni, mellesleg nekem is jobb ha nem hülyeségeket beszélek!
Még valami én azt vettem észre kausztik ügyben hogyha a poton Map Serverben a Photon tracernél a Press Type-ot #Emitted -re állitom akkor a legkirályabbak a tükrözödesek a felületen.
Nekem ezek a tapasztalataim. Nagyreszet töletek szedtem össze a többi meg a rászánt idö a próbálkozásokra. -
Azéletbe bele... eddig nem tudtam belépni, tulajdon képpen PC-röl most se tudok feszt azt irja a nev és a megadott jelszo nem létezik, valamit jol elcsesztek az SG-s fiuk!
De érdekes hogy Macintosh gépröl betudtam lépni... -
K.András #6719 beszarás komolyan mondom, ma reggel semmi nem müködik...
Breitling -
K.András #6718 Itt tartok,még nincsen kész teljesen:
-
sikerült!megoldottam...
nenad!majd légyszi ne felejtsd már el a vrayes-animálós toturt!király lenne,sokat segítene!köszi -
tudja valaki hogy lehetne létrehozni egy reactoros toycart constraintekkel?