63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Az iagazt megvallva én a MAX 6-tól sem várok semmi javulást. NEkem az 5 úgy ahogy van, megfelel. Mostanában semmi gondom nem volt vele, egszer kétszer elszállt, de azoknak pontosan tudtam az okát, és vártam is, hogy el fog szállni... szóval az nem volt idegesítő.
Én a MAX 6 utáni programra vagyok kíváncsi, elég volt már ebből a toldozgatás, foltozgatás szemléletből, kíváncsi vagyok, mit csinálnak majd a fiúk, ha újraírják az egész kódot az alapoktól... :) -
-----Találkozó-----
Jövőhéten...
Ki mikor érne rá??? -
Aldaryn: V-rayben, az istennek sem akar caustics-ot képezni...szerintem a beállításaim jók, csak a tárgynak nem tudok olyan materiált csinálni, hogy átlátszódjon, mi több causticsot képezzen...segíts!!!
(pedig vray material-lal probáltam) -
K.András #6967 Én már szedem Mayat! -
Gabo #6966 Tegnap eljutottam odáig, hogy többet a Max 5-tel nem vagyok hajlandó dolgozni.
Addig, amíg az ember csak egyszerűbb dolgokkal foglalkozik, addig alig-alig botlik problémákba. Viszont ha kicsit komolyabb munkába akar belekezdeni, akkor szinte biztos, hogy sorban jönnek elő a gondok. A boolen műveletek lényegében használhatatlanok, szinte mindig hibás, torz eredményt adnak. (Az ingyenes povray ezerszer korrektebbül kezeli az ilyen műveleteket.) A named selection lényegében szintén használhatatlan. Létrehozol néhány kijelölést egy mesh-ben és mikor legközelebb hivatkozol rá a nevével, teljesen más polygonokat jelöl ki a rendszer.
De a legszégyenletesebb az, amibe polygonos modellezéskor, illetve UVW Unwrap-kor ütközik az ember. A Max-nak pont ezen a téren kellene a leginkább domborítania, hiszen kimondottan polygon alapú modellezésre épül. És az új UVW unwrap-ra is milyen büszkék voltak...
Már nem is tudom számon tartani, hogy a jelenlegi modellemet hányszor kezdtem újra, vagy kellett visszalépnem előző munkafázishoz mert a program állandóan összeomlott tőle. Kínkeservesen elkészítettem a modellt, és jelenleg ott tart a dolog, hogy nézegetni még lehet.
Hozzákezdtem az UVW-k szerkesztéséhez. Nagy nehezen sikerült széthajtogatni a virág szárát az unwrap-ban. Még a vertex-eket kellene eligazítgatni, hogy jó legyen, de ezt már nem leszek hajlandó megcsinálni. Jelenleg a program két perc munka után elszáll, kilép és néha még a rendszert is összeomlasztja. Képtelenség bármit csinálni benne.
Leszedtem, újra telepítettem. Próbáltam D3D-ben, openGL-ben és szoftver módban is. Próbáltam az update-kel és azok nélkül is. Lényegében teljesen mindegy, mit csinálok az eredmény ugyan az, állandó összeomlások, elszállások. A probléma nem csak ennél a modellnél jelentkezik. Amikor fej modellezésbe kezdtem, ott is állandóan előfordultak.
Nem hiszem, hogy én lennék a vétkes. A program Help-jében, a hivatalos oldalakon semmilyen limitációról nem írnak a modellezést érintően. Elegem van a kerülő megoldásokból is.
Ezek után még kap egy esélyt a Max 6. Ha az is ilyen vacak, akkor átállok Maya-ra vagy XSI-re és gyorsan elfelejtem.
És a legszomorúbb az egészben, hogy egy ilyen programért 1 milla feletti pénzeket kérnek el... Mire? -
K.András #6965 Nem mi?hát figy, majd három éve csinálom ,annyit idegeskedtem már max miatt mint semmi más miatt az életben!Asszem annyi türelmem van mint keveseknek de ha 1 giga rambus van a gépemben egy p4 2.4-es procival, nehogymár perceket keljen várnom a material editorban(!) mert tökön is szurom magam!!!Azt hittem multkor régi a windozom de nem,ugy szar ez a max ahogyan van már le is szedtem soha többé hozzá nem nyulok, annyira gusztustalan program hogy ilyet még nem láttam soha,kész befejeztem valami más után nézek...Sziasztok,talán majd néha benézek de nem hiszem... -
K.András: türelem öregem, türelem, végtelen nagy türelem kell ehhez! Ezt pont én mondom a végtelenül türelmetlen vagyok, de a max megtanitott türelmesnek lenni ugyan is nem tehetek mást! És vannak dolgok aminek 20-adjára is nekifutok ha kell, mert akarok meg akarom csinálni azt amit elképzelek! Szóval ezt nem lehet feladni szerintem. -
K.András #6963 ÁÁÁ kész befejeztem mindent ezzel a maxal,érthetetlen dolgokat müvel,soha nem azt csinálja amit kéne,most éppen a ruhaszimulácioval szopok.A legnagyobb poén az hogy amig egy sima planel csinálom a dolgot meg egy gömbel addig mükszik,ha valami mást rakok a plane alá akkor már nem :)))vicc ez az egész egy vicc... -
Studio21 pl. -
Ha van pénzed menj tanfolyamra, de vannak neten könyvek, valamint boltban a 3d max biblia... a render.hu -letöltéseket nézd meg ott van egy maxos könyv.
András: már a vége fele tart az ellenőrzés és még nem talált semmi vírust :( mi lesz ha nem talál semmit??? óóó mindig velem vannak ilyenek :(
na mindegy csak lesz valami :/ -
K.András #6958 Ez a kurva dof sem müködik,esküszöm hihetetlen,hiába állitom be mire fokuszáljon nem csinálja ugy ahogy akarom,ami a referenciában meg a tutorial fájlban van az egy akkora fos hogy ilyen gyerekjáték plugineknél szoktak igy "kivesézni" valamit. -
K.András #6957 Nem lehetne ma?Legalább lássam hogy hogy kéne nekiállni,most egy napot várni elég szar ilyenkor gondolhatod... -
Holnap küldöm is! Most beletemetkeztem keményen az újsággyártásba, és ami elég nehéz... :) Meg polygonígényes... -
Huh, ez egy eléggé terjengős kérdés... :)
Az imént említett asztalt véve alapul: Ha csak nem játékba lesz modell, és nem fontos egy, esteleg 2 texmappal lefedni az egészet, akkor alkalmazható:
A kerek lapot planar projectetd mappal, a szélét cilinder projecteddel, az alapot szintúgy a fenti módszerrel mappolsz. Ez elég egyszerű, és texporterben exportálva is szép kimenetet ad!
A rugó szerű labat utólag nem lehet valami szépne procedurális projekciós metódusokkal lefedni, túl sok lesz az un. overlap, azaz ahol egy textúra részleten (Egy adott területen UVW térben) több polygon is osztozik...
Ennek a mappolása egy Unwrappal megejthető, de rémálom, és nehéz.Egyszerűbb, ha a csavaros rugószerű képződményt loft-ként készíted, és a loft beépített mappolását használod. Ha ezután szerkeszted Unwrappal, akkor egy nagyon jkönnyen, és egyszerűen szerkeszthető UVW hálót kapsz, amiből már nem nehéz kiindulni, vagy módosítani...
Bocsi, magyar tutorialt nem igen tudok ... :/ -
Sziasztok!Volna 1 kérdésem:a kocsi modellemet spline-kel készítem(mármint a vezérvonalakat).Na most az lenne a kérdés, hogy ezt ha átkonvertálom NURBS-sá akkor meglehet e oldani normélisan a kocsi felülét.Általában surface módosítót használok,de nem az igazi.
Előre is thx.
By all -
Szevasztok!
Van egy csomó kérdésem igyekszem jól megfogalmazni:)
Az UVW map-el bajlódok. Meg az unwrap UVW-vel.
Sajnos az angol tudásom nem valami jó, ezért az első kérdésem az lenne tud-e valaki erröl szóló tutorialt magyarul?
Másodszor az érdekelne, hogy ha van pl egy asztalom ami egy kerek lapból egy rugó szerü lábból és egy alapból áll arra hogy alkalmazom az UVW-T mindegyik elemérekülön külön, vagy lehet az objectum egészére?
Na meg ha unwrappal kiteritem azt hogy alkalmazom a textporterrel?
Hát röviden ennyi:) -
K.András #6952 Már esküszöm beleképzeltem mindent abba a képbe(tényleg nem tudtam megitélni mit látok),reggel már nagyon kész voltam gondoltam meguszom egy szimpla texturával, de egyböl benéztétek hogy csalni akartam egy kicsit :) -
K.András #6951 "Ha érdekel, akkor küldhetek "
Megköszönném :))) thx -
Pedig ne hogy azt hidd, hogy nagy ördöngősség. Csupán egy falloff map által kontrollált specular, és szintén egy két falloff kombinációjából álló self illumination kell hozzá.
De legjobb, ha van valami anizotropikus shader, akkor 1-el meg lehet úszni, azt hiszem MAX alap beépített shaderjei között van is...
Ha érdekel, akkor küldhetek :) -
megpróbálom ezt az f-securet... köszi! -
K.András #6948 Amugy 2-3 nap után tényleg ugy "belevakul" az ember a munkájába hogy nem látja a fátol az erdöt... -
nekem pc cillin van,eddig jó... -
K.András #6946 Nortont két éve nem használok amikor is ugy jött át rajta a virus hogy azt sem mondta hukk,aztán meg csak figyeltem ahogy elkezdett leveleket küldeni és a norton minden levelet átvizsgálva engedte,ráadásul be volt kapcsolva az automatikus update is,nem beszélve arrol hogy nagyon pocsékolja az eröforrást... -
K.András #6945 f-secure vagy kaspersky.. -
Nem tudtok valami jó antivírust???? mert állítólag vírusos a gép de a norton egy szar :(( Help!!!!
Tudom nem illik ide de itt legalább van mozgás... -
K.András #6943 Vazze textura persze,nem voltam képes összehozni egy selyem shadert,valaki pls help :))) -
A sejem egy sima plane? mert tök olyan mintha egy textúra lenne ez... amúgy ha a sejem jó lesz akkor nincs kötözködni való rajta... Király -
K.András #6941 Azért nem lenne más a pozicio szvsz mert alatta végig hullám van, ami megtartja...De még mindig lehet igazad van,azért kérdem mi nem tetszik hogy utána összegezem mikeet mondtok és ki tudjam javitani... -
K.András #6940 Lehet igazad van nemtom,igazábol kiprobáltam itthon és két három ilyen "hullám" megtart lazán egy börszijat de majdnem még az orát is,lehet azért tünik ugy...Többiek? -
pl. a felső csatnak más lenne a pozíciója ha ott alatte egy olyan görönyg lenne -
alakul,de nekem úgy tűnik mintha a doboz felett lebegne. -
K.András #6937 Desigre már felraktam de ide is ,kiváncsi vagyok mi nem tetszik esetleg vagy hátha nem vettem észre valamit.
-
Nekem MAX alatt elegendő, hogy a Quad menübe gyakorlatilag bármilyen parancsot belepakolhatok, az alapbeállítás pedig viszonylag jó, szóval nem is kell vele nagyon szórakozni...
Poly szerkesztéskor pl. baromi ritka, hogy valamiért kizökkennék a workflow-ból... Az egerem nem is hagyja el a nézetablak határait, max másikba megy...
Persze, hogy jobban tetszik a MAX felülete te! Ha nem így lenne, akkor nem is lennék MAX-os... :) -
npeter: Ahol szeretnéd, hogy az élek élesebbek legyenek, duplázd meg őket
,ezt a chamferrel teheted meg,ha szebb éleket akarsz akkor,extrudáld őket 0 magassággal és kicsi offsettel(base...),így 3 élt kapsz 1 helyett,és ott a meshmooth után is éles marad!
youth: fogok venni egy modellt(makett),valami fasza kocsiról,és ezt összerakom,és párhozamosan a folyamttal lemodellezem gépen is! -
Aldaryn! múltkor icq-n fikáztad a maya kezelőfelületét jogosan, ám megtaláltam hogy lehet nagyobbra tenni a nézetablakot:
http://www.freeweb.hu/youth/mayaui2.jpg
A bal oldalon a modellezéshez szükséges menü, bár valójában semmi nem kell modellezéshez mert vagy bill. kombinációval csinálsz mindent vagy lenyomod a shiftet és felugrik a maya manüje. A jobb oldalt a telepakolt maya, kezelőfelülete másfélszer kisebb... Ja és még a színét is lehet állítgatni mindennek :)) megcsinálom Darkosra egyszer :DDDDD
Ennyi... de gondolom a max kezelőfelülete jobban tetszik most is... nekem már nem :/
Jó alkotást!!
Amúgy mondjátok most min dolgoztok? Mindenki!!! -
Gabo #6933 npeter:
Ahol szeretnéd, hogy az élek élesebbek legyenek, duplázd meg őket. Az egymáshoz közelebb húzott élek meshsmooth után sem "torzulnak" olyan mértékben. -
Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.A lenti címen van 1 audi amit most készítettem nemrég.Az a baj vele, hogy amikor adok neki meshmooth módosítót kicsit eltorzítja az éleket.Valahogy nem az igazi:(Mit lehetne ellene tenni??Vagy próbálkozzak inkább a NURBS-al?Csak azt meg nem nagyon vágom:((
Na by all -
http://www.mindentbele.hu/modules/coppermine/albums/userpics/10033/Audi%20A6%20Brazil.jpg -
Az eddigi paintballos élményeim alapján a PC-s FPS királyok keményen elvéreznek valós körülmények között, pl. mert azt hiszik, hogy festékpisztollyal lehet pontosan lőni... :)
Flego: SZVSZ az ufófej túl szimmetrikus, és olyan, mint egy játék, vagy fejlesztőcsapat logója, bocs, ez tényleg erősen SZVSZ.
A lenti firkának utánanéztem, igazatok van, tényleg vannak, ráadásul bőségesen... Legalábbis Komáromban. :)
Frekie: Az a 2. kedvencem... Csak mert hasonlít rám... :D
Amúgy a képet próbáltam összekomponálni, pl. a cigik is előre megtervezett, és megfontolt irányban vannak lerakva, stb... Bár igaz, hogy egy kicsit szétdobált hatású kezd lenni. Majd még tweakelem egy kicsit... -
hella!
András: nekem akkor is hiányzik az árnyék!! :)
Aldaryn: így még jobb a kép,hogy lejebb vetted a színtelítettséget(ugye?),csak aztán vigyázz ne az legyen a végén hogy van egy csomó ojjektumod szana széjjel az azstalon,bár nemhinném hogy veled ilyen előfordulna:)
ja igen...nekem is van egy ilyen témájú képem,még nagyon régen csináltam,asszem remakelem...hiszen abban még semmie xtra nincs,csak egy omni ::))
fle go: én csinálgattam régebben greffitiket(egész jókat-:),ha akarod scannelek neked(digitális fényképezővel).és akkor 2en aratjuk a babérokat:)
LionTR: paint balloztál már?biztos fasza lehet...
<szerintem meg ez