63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Mellesleg Vray is az üvegnél lassul be nekem de nagyon. Pedig semmi glossy, semmi spéci effekt (csak fog..., az Brazilnál is...)
  • Aldaryn
    Kíváncsian várom...

Ezelatt én meg csináltam egy "area caustics" tesztet Brazillal... No nem is a caustics a szörnyű benne, mint későb kiderült mivel a causticshoz felhasznált 10 millió foton (Az area hatás miatt kell ilyen magas szám...) kb 6 perc alatt megvolt, viszont az üveget valami RETTENTŐEN lassan rendereli le area lightokkal. 1 óra +, és ott fogtam, és lenyomtam... :(
    -1, 0-s anti-a mellett megvan 7-8 perc alatt, és baromi jól néz ki szerintem, de egy ilyen ratyi AA-s képet nem akartam berakni, úgyhogy majd holnap reggel...

Addig összedobom u.a. a scene-t VRay-el is, és megnézem mit süt ki belőle...

Youth: Nekem egy szép piros X jön be a képeidnél... Ugye ez a plug nem piros X-eket renderel? Mert ha nem, akkor valami a képpel van...
  • nenad
    ha nem nagy atdobhatod emailben. Koszi!
  • nenad
    faszaul lehet benen modellezni mi? :)
    en is feltettem, egy kis plusznak :)
  • youth #6431
    Hoppá a két link ugyanaz, itt a 2. kép:

http://www.freeweb.hu/youth/tutor/maya/cps02.jpg
  • youth #6430
    Én meg a mayat próbálgatom... Nenad van egy plugin CPS a neve, ha érdekel ezt scináltam vele:

http://www.freeweb.hu/youth/tutor/maya/cps01.jpg
    http://www.freeweb.hu/youth/tutor/maya/cps01.jpg
  • nenad
    waaao szeretem egy nagyon szuper scrpitet, este csinalok vele valamit :)
  • Aldaryn
    Köszi, megnézem...

Meg majd küldök egy scene-t, jobban mondva felrakom ide, mert nekem igencsak 10-20 perces renderidőket produkál a Vray... CSupán megnézni, hogy mi eheti meg a teljesítményt egy viszonylag egyszerű scene-ben...
  • nenad
    http://sfb-603.uni-erlangen.de/DOWNLOAD/C2/Slusallek97:RM.pdf
    talan ez is jo, (ranezesre)
  • nenad
    egyszer olvastam utana fogalmam sincs hol van de nem egyszeru megtalalni, valamelyik stanford oldalon van ha jol emlekszem.(?)
    majd megkerdek valakit mert keresovel is nehez megtalalni mer annyi vonatkozasa van az irradiance szonak
  • Aldaryn
    Nenad, te otthon vagy a témában: Hol a rákba lehet a Vray technológiájának utána járni? Tudom, keressek a neten, de már próbáltam... :(
    Szóval jól jönne egy hely, ahol meg tudom, hogy melik furmányos nevű kapcsoló mit és inkább: Miért csinál...
  • FRenkie
    ja ,bocs nem láttam mert még nem frissült a proxy,köszi,az jó lenne.
  • FRenkie
    gáz van mert single frémesen volt...az esetleg lehet baj hogy range volt és nem active time segmens?vagy mi a megoldás?
  • nenad
    a vegso animnal hasznald a "medium animation" presetet ha csak indirect lightod van. ennel is flickerel de az nagyon pici, ha abszolut hq kell akkor a "high animation"-t

sokat lehet segiteni a dolgon ha beteszel egy lampat ami arnyekot is general, igy lejebb lehet menni a settingsekkel anelkul hogy flickerelne.

madj irok egy tutot az egesz animacio generealasrol vrayben
  • FRenkie
    hi!
    ja één is észleltem e vibrálást,akkor gondolom ez a "flickerelés".Még csak most ismerkedem a vray-el,szal minden alapinfó is jól jön,megnézem ezzel a sfimc.-vel is.
  • nenad
    flickerel mint az atom, valamit elrontasz. ha mozgo targyak vannak akkor singel frame irradiance map calkulacio kell.
    Sajnos ez van :(. ha igy csinaltad akkor valami ne stimmel a vrayinstalloddal. (nem kene flickerelnie.. egy cseppet sem)
  • FRenkie
    ...egyben mind a 3,most ismerkedek a vrayel,másnak gondolom nem lenne teszt.de nekem még az.bocs,de kurva nagy lett,meg az explorer 2xesére nagyítja fel.
  • FRenkie
    GI,Vray és Reactor teszt
  • Aldaryn
    I.: Pöccentsd be a Windows XP CD-t, és csinálj egy Repair installt, ez mindent a helyében hagy. :)

II.: Ha az előző nem hozott javulást: Rakj fel egy Partition Magick-et, azzal a vinyó üres helyén on the fyl is tudsz új partíciót csinálni, csinálj, és pakold át oda a dolgokat. Majd WinXP reinstall... Persze így a "telepített" progijaid elvesznek.

III.: Biztos van ilyen is...

IV.: Egyszerűen manual törld az XP-t egy bootlemezről. És úgy installáld újra, azonban így is elvész a reg. Bár mondjuk az, az ami szemetelődésre fokozottan hajlamos... Úgyhogy mindenképp törölni kellene...
  • FRenkie
    akkor nemtudok jobb megoldást :(
  • youth #6415
    De csak 1 partícióm van
  • FRenkie
    csak akkor tudod ha az egyik partíciódról a cuccokat egy másikra áttudod menteni,aztán az előbbi-t formázod és ráányomod a wint,utána visszapakolsz
  • FRenkie
    nem lehet elkerülni,hogy ne prepassoljon minden frémnél?
  • FRenkie
    nenad!mit állítsak be,hol optimalizáljam a dolgokat,hogyha egy GI-s animot akarok csinálni?
  • youth #6411
    Hogy tudom úgy újratenni a Winfos XP-t hogy az adataim megmaradjanak a gépen???
  • K.András
    Kidühöngted magad te is?:)))
    Akkor rakjál fel egy icq-t és beszéljük meg a dolgokat!Ez igy nem mehet tovább,szoval neked is és nekem is engedni kell bizonyos téren,a helyzet alakulásáért én legalább annyira felelös vagyok mint te ezért a többiektöl elnézést kérek veled pedig remélhetöleg icq-n tisztázom a dolgokat....
  • Aldaryn
    Komolyan nem értem, nekem megy minden további nélkül! Különben is a CSG is egy rendes plane... :)
  • Aldaryn
    "csak a photon in estamite szamat minel kisebbre veszem annal nagyobb korben es asszem elessegben " Khm... Igen, pont ezt írtam.
    :)
    Érdekes ez az üvegdarab. Designos... Egy közeli shot nem lenne rossz róla, vagy lehetne kombinálni egy kis matt krómmal.

Nenad: Eleddig mindig élvezetes volt, ha képet raktál be, okítás, avgy csupán esztétika céljából, úgyhogy ne hagyd abba. Persze, ha épp nincs képed, amit berakhatnál, akkor ne rakj be. Máskülönben nyugodtan.
  • fle go
    csak azt arulja el nekem valaki hogy caustics miert nem jelenik meg a rendes plane-en, csak akkor ha CSG serveren engedelyezem a Ground Plane-t???
  • fle go
    Frenkie ra haat:))
    Youth: ez brazil
    ...valamikor majd kitalalok valamilyen kompoziciot de az tiszta uveg meg chrome lesz:))
  • FRenkie
    flegó nagyon ráizgultál erre :)

tudja valaki hogyan lehet selection grouppokat létrehoznI?
    tehát egy gombbal kijelölni több objektumokat,de úgy hogy nincsenek egy groupban?
  • youth #6404
    Nyugodtan küldd a képeidet... Jó nézni a causticsot, komolyan :)

Te most brazillal számoltatsz avgy vrayel?
  • fle go
    tobb keppel nem untatlak benneteket, de ez szinte mar jo lett.
  • fle go
    Bocs a nagy kepert!!! Sorry
    Es ezt kapom ha rendes plane van az object alatt:( ugyan azokkal a beallitasokkal.

Ja bocs az elozo kepnel a kor sugara nem valtozott az mindig 25 volt igy hat nem is nagyobbodhatott.
  • youth #6400
    3ds Max 6-os verziójáról pár videó, features... Eddig 2 videó van maxról, de folyamatosan frissítik... Nézzétek meg!

Aki megnézte a 2. videót, mondja már el hogy soft-selectiont festet az ürge vagy vertex-paintozott!!! Lehet maxban soft-selectiont festeni????? és a videóban???
    Előre is köszi!
  • fle go
    Huhh...na most fura dolgokat tapasztaltam legalabb is ami engem illet de megosztom veletek.Csinaltam egy beallitast:
    Brazil glass, Absorption engedelyezve (nagyon halvany kek szin)1 db brazil light aminek a multiplier 1, Image Sampling controll: 0/2, view rate csak 15 ( erre majd meg visszaterek, hogy miert), direct illumination (sky light, feher), Indirect illumination engedelyezve, sky light nem)a GI -3/0, es a background enviromentbe van HDRI.Ja es 200000 photon van megadva a max search radius mindig 25.
    Szoval azt tapasztaltam hogy ha a minden beallitas marad csak a photon in estamite szamat minel kisebbre veszem annal nagyobb korben es asszem elessegben jelenik meg a caustics, ime a kepek is. 3-4 perces render.

Ami azt illeti nekem meg az is erdekes hogy ha sima planera rakom a targyakat akkor csak nagyon ritkan 100 bol 3 szor ad causticsot( nem tom miert) ha viszont a CSG servernel engedelyezem a ground planet minden gond nelkul mukodik. Ezt nem ertem hogy lehet. Ami meg a view ratet illeti azt vettem eszre ha elinditom maxot es renderelgetek,barmit ha 15-on hagyom akkor eleg jol megy a brazil de hacsak egyszer is atallitom 20-ra a megjobb eredmeny erdekeben na onnantol amit addig 3-4 perc alatt kirenderelt azt legalabb 20-30 perc, ennek se tudom az okat.
  • nenad
    mondjuk azert mer shag hairrel ilyet vagy iszonyt korulmenyes csinalni vagy nem is lehet. :)

Nem e vray abszolut stabil, a gepeddel lehet a bak vagy max van megkavarva, fent van mellette brazil es fr is, semmi akadas (nagyritkan brazil egy honapban egyszer ketszer,nabum az semmi, )Fr viszont eleg bugos. :(
  • Aldaryn
    Ugyan ezt írtam le abban a tutban is, amit anno belinketem... :/
    Mind1. Majd átírom azt is...

Nenad: Tök jó ez a fű! De pl. miért nem használsz egy Shag:Hair-t? Sokkal könnyebben kezelhető, ha már úgyis VRay-el akarsz renderelni! (Van polygonos kimenet, szóval azzal sincs baj...)

Mi ez a pályázat? Van végre kiírt Design21 pályázat?

Kezdek kicsit ideges lenni Vray-re. Minden további nélkül random elszáll. Függetlenül minden körülménytől, megterheléstől, stb... Már újraraktam. NEnad, amúgy az a verzó van, amit tőleg töltöttem le...
    Gondolom újra kellene rakni az egész gépet, de azt hiszem ez már marad az új masina vásárlásáig...
  • nenad
    konvertald at polyba, aztan exportald obj.-ectbe, aztan valamilyen konvertellel konvertald at, vagy asszem van maxhoz .obj importer. Ha esetleg neked van ilyen akkor dobjal mar meg vele mer nekem nincs. :(
  • nenad
    updateltem a fuvet ugyhogy aki latta es erdekli reload page.

youth majd lesz, de nem ebbe akarom megcsinalni, van egy jo otletem.