63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
K.András #6515 Te még fentvagy???:) -
Van egy Fradista osztálytársam ő a kábelen keresztül áttépne és kicsinálna :))))))))
Amúgy nagyon tetszik, jók a színei!!! -
csumi!
a délután megbízásra összedobtam egy mini LOKI pályát(a fradisták ezért ne bántsanak,nem magamtól csináltam:),
szóval kis low poly ügy :Íme -
OK sracok, nincs mit tenni, elmegyek en is az expora! :) -
Skacok a new media expon asszem ott leszek en is, kaptam meghivot:)) Remelem talalkozunk.
Aldaryn kiralyos lett a poharas komp. holnap nekilatok en is valami hasonlonak, valamit megint elbenazok mert nem kaotikusodik a feny, es ezt nem hagyom annyiban meg tudom en azt csinalni!!!!:))
Lion: valoszinu az a hiba amit irtal, holnap ki is probalom! Mert en is erre a kovetkeztetesre jutottam. -
Bocsi lehet nem vettem észre... -
Király!!!! -
http://www.newmediaexpo.org/nme/asp/bemutat.htm
Itt a New Media Expo, találkozzunk ott!!! Beszéltem ma a Studio21 főnökével és mondta lesz kitéve csomó gép rajta max 6 és egyébb finomság. Én tuti szadulok rajta egy sort, Aldaryn egyik előadásról szökjünk meg és nézzünk körül a hardware,software termekben... :)
Én már megrendeltem a jegyet 2800 Ft vegyétek meg ti is aztán uzsgyi pestre 30-án :)) -
Oké...akkor már (talán) egy ember miatt ott leszek...
Aldaryn légyszi nézd meg a #6245 -öt...
Kellene a segítség...az uwvmapot illetően...
Nagyon belejöttetek ebbe az üvegezésbe...a dobozolásról hallotatok...:D jó rossz poén volt. -
Aldaryn: a poharas képednél van skylight? -
Youth: bakker!!!! Ezt a honlapot keresem mar honapok ota!!! (www.onnovanbraam.com/index.php?main=tutorials&group=map-channel) Mikor en kerdeztem miert nem tudtad beirni????!!!! :)))))))
Flego: nem lehet, hogy azert nincs caustics sima planen, mer nem brazil material van rajt es brazil nem szeresse eztet? (bocs, meg korabban irtad, de hatvegen nincs netem)
Quasar: Ha csianlsz egy olyan bump mapet, ami a kepen is lathato az uvegen, az boven jo szerintem, nekem kell lemodellezni a redoket. Meg te amugy is kiralyul szerencses helyzetben vagy, mer az egesz hatsolampa piros :)) A vegen meg mar a causticsszal kell kicsit babralni, abbol meg ugyis most lettunk kiokitva :)
Be is teszek egy kepet:
-
Csak szokásos untatás képpen, de szerintem lötyivel, meg jégkockákkal szinte már-már szép...

Frenkie: A New Media Expo egy amolyan CG és VFX Expo, amennyire én tudom, okt 30 és 31 -én lesznek különböző programjai, én valszeg megyek.
SoftFX: Nekem OK. De ha nem, akkor még holnap szólok... Nem tudom, hogy kedden rá fogok-e érni, de holnap megtudom. -
Jó ez engem is érdekel...
De továbbra is fenntartom a #6499 -es hozzászólásomat...
AKI TUD JÖJJÖN...!!!
U.I.: én sem vagyok pesti... -
mi ez a new media expo youth? -
MENNÉK HA PESTI LENNÉK :( -
Mi lennne ha 30-ám lenne, mert akkor felmegyek Pestre a New Media Expo grafikai kiállításra... Na? Gyere te is már gyűlik a banda :)) -
--------Találkozó-------
Október 14 (kedd) 15:00-kor, a Gellért-hegy melletti gellért szálloda elötti KÚTNÁL (amit nemrég építettek)...
Csak az írjon IGENT, aki tényleg ott tud lenni...
Ha egy ember is IGENT ír én ott várom...
Aki tud jöjjön el...azaz MINDENKI...:) -
nenad #6498 nem kell cad, hasznald az actions-t vedd fel a copy/rotate-t es ismeteld meg ammenyiszer kell..
csak nyomogatni kell a gombot. -
Szerintem ehhez CAD kell -
nenad,nemek is küld már el léci -
K.András #6495 Gyerekek,kérdésem a következö,lehet e photoshopban olyat csinálni mint mondjuk a polar array(ha igen hogyan :))???Tehát pl egy egyenes vonalat egy kör alakban megforgatok 12 példányban... -
Oké, megnézem... -
nenad #6493 eh felejtsd el ezt, kuldok neked is egyet, nezd meg -
Nem nagy szám, meg nem is teljes, de az ötlet kb. ez lenne: (mivel ennyire egyszerű a lemodellezendő geometria...)
Egy kis képi magyarázat... -
nenad #6491 nekem van egy kiba... jo tutorialom erre a problemara.
elkuldom emailben -
Várj fél percet... :) -
Na, végre nyugi volt itthon egy fél óráig... :)
Úgyhogy lemodelleztem még egy hamutálat, meg egy cigit, ja, a cigit full procedurális shaderekkel meg tudtam csinálni... :)
Már úgyis annyi képet pakoltam be, úgyhogy nem untatom azokat, akik nem kíváncsiak rá. :)
Inkább csak linket dobok be... -
Quasar #6488 Köszönöm, de ez nekem magas. Majd megoldom valahogy. -
Lion nagyon benne van ebben a témában! :))
Amúgy amit beraktál képet nagyon könnyű reprodukálni. Szimplán modellezzed le az egészet, nem nagy meló, főleg, mivel kör alakban kell dolgoznod. Csinálsz egy cilindert, és a radiális éleket kihúzogatod az egyik oldalán.
Vagy pl. lemodellezed loft-tal, és kihasználva annak a mappolási koordinátáit, egy ilyen gradientet mappolsz rá mint bumpmap... -
Quasar #6486 HI! na most egy problémám lenne hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a hátsó lámpa a kocsin olyan jó legyen. A búrának olyan rucskösnbek kéne lennie belül, olyan kis piramisoknak kell rajta lennie. Tudajatok átlátszi meg nem is, és olyan fény szóró hatása van. Valami ilyesmi.
http://free.x3.hu/quasar/lampa.jpg
Ha van valakinek tutorialja hozzá akkor az is jó. THx -
Err, szal a kép:

A felsőn csupán annyi a változtatás az elsőhöz képest, hogy bekapcsoltam a glossy reflection-t a fának, mivel a fényforrás tükörképe elég furcsa volt rajta gloss nélkül... :) -
:) Kösz. Ez is egy q*va jó ötlet. Eddig azzal szenvedtem, hogy miért nem lehet csak fotonokat kilövetni a fényforrásból, arra nem gondoltam volna még véletlenül sem, hogy a multit levegyem 0.01-re pl. ...
Újabb update a pohárom. Asszem most már modellezek mellé egy-két más cuccot is. Ah! Hamutartó, az úgyis olyan klisés...
-
ez a kis cucc arra jó hogy "mászkálj" a 3d-s scenen,nem?ez fsza.Van valamilyen adobe termék is,atmosphere talán,az is ilyesmi... -
nenad #6482 egyrtelmu a megoldas, csinalsz egy sima lampat (direct peldaul) annak a multipliere 0.1 a masik meg a vraylight
a directnel pedig felteszed 8-9 re a caustics multipliert a vraypropertiesben.
Amugy vraylight mindezek ellenere sokkal okosabbam tudja a fotonokat hasznalni. pl 300sdv egy belso teren foton mappal (nem caustics) mar szep kepet eredmenyezhet, foleg ha atkonvertalod irradiance mappa. Marha sok elonye van ennek a featurenak. -
Újabb update a poháron:
http://revai.hu/~mcdodee/upload/vraycaustics_test004.jpg
3000 caustic subdivs a lámpán, de még mindig nagyon szemcsés. Bezzeg, ha nem area lightot rakok be, hanem pl. spotot, akkor ilyen subdivs-nél kristálytiszta causticsot kapok.
Láttam egy-két nagyon szép area caustics képet Vray galériában...Nagyon szépek, talán sokkal több fotonnal lettek lerenderelve...
Nekem 3000 felett kiakad a gép. 3, 3,5 mila fotonhoz 250-300MB-ot használ el (mondjuk szerintem ez is sok... A brazilos 10Millióhoz kellett 200MB...) De biztos valamit én cseszek el rendre, csupán nem tudom mit.
Ja a renderidő elég felhasználóbarát. A caustics meg az AA sokat nyom rajta. -
:)) Ez állatos. Voltam már ezen a honlapon, de nagyon nem nézetm körbe. Ráadásul baromi gyors is. A JS alik pár K...
Nagyon érdekes a mintakánt mellékelt "épület", el lehet veszni benne. :) Jó, hogy az ember mászkálhat is, nem csak egy helyben nézelődhet...
-
nenad #6479 http://www.cgtechniques.com/goodies/panotour/ -
Nenad, írtad tegnap, hogy szerztél valami klafa scriptet, csináltál már vele valamit?
Bocs, hogy így kíváncsiskodok, csak baromira érdekel, hogy mi az, amire (ha jól láttam) még te is rácsoálkoztál! -
nenad #6477 jah, de mindenkeppen 1.01 et hasznalj ne 1-et, mert ha 1-et hasznalsz akkor mashogy nez ki, kevesbe szep, valoszinu hogy vray kikapcsolja a raytracinget ior=1 objektumokra. -
Quasar #6476 thx! klafa