63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
K.András #6882 Megnézed milyen aztán lemodellezed mint bármi mást...Csak nem kell sokat genyozni,csinálsz egy planet aztán itt ott felhajtod a széleit kicsit letörsz belöle ,utána egy scatter és kész is... -
Quasar #6881 Hogy lehet egy hamut lemodellezni? :/ Ilyen smily még nincs, a csodálkozó-eltöprengő. -
K.András #6880 Hogy csináltad?Nem egy darabot csináltál és azt scatteral szétszortad a hamutálban??? -
hé én is ittvagyok!csak warcraftoztam...
Aldaryn tényleg jól alakul a kép,de na kompozíción többet gondolkodnék,nem csak úgy "szétdobálnám" a cuccokat:) amugy olyan jó szocreál fílingje van a képnek főleg azzal a barna üveggel
Youth: mit keres a logódon az a mex 5 ikon??nem aztmondtad hogy végleg áttértél mayára?:) amúgy inkább magadat reklámozd mint egy progit(vagy kettőt,nem?)
ezt a fórumot a d21-en kerestem,de mostmár köszi hogy elmondtad beleólvasok... -
Oh, és tudom, igen! DOF, az kell, az nagyon hiányzik a B&W képről... :DD -
Na, csináltam hamut, meg csikkeket a hamutálba, holnap du. pedig elkészítem a füstöt... Mert az még nem megy. Amúgy a hamu FULL 3D, teljesen le van modellezve, ha hiszitek, ha nem... :) Persze utólag rájöttem, hogy egy szimpla 2D map gyorsabb, és egyszerűbb lett volna, de mind1. Én tudom, hogy 3D...
Youth: A kis képen szépen látszik a caustics, az előbbi képen is ott van, csak ott nagyon elmosódott a low quality irradiance map miatt, ez itt egy jó magas beállítás, és szépen ki is jön a caustics...
Mellesleg a képek elég ratyi AA-val vannak renderelve, ezért a furcsa csíkosság.../szemcsésség...
-
Ahol ADSL akad, az már nem falu! 
Wow, amúgy mi ez az új logo? :)) Nem rossz. Bár az előző művészibb volt... -
Figyelj falun??? De van egy pár kilóméterre tőlem, elmegyek majd télen amikor már kész lesz a bmw és körülnézek mi van :) lehet hörcsög lesz a végeredmény :D -
K.András #6874 Nemá ne legyen valahol egy sima állatkereskedés a környéketeken... -
Na megyek fürödni, stb...
Jóccakát mindenkinek!!!! -
Csak a környékünkön nincs ilyen bolt ahova bemehetnék fotózni gekót :(
Na miylen az új logom??? az érzelmi világom fejezi ki ami most rajtam uralkodik :DDD -
K.András #6871 Ürge mint háziállat?LOL
Csinálj egy gekot, és mondjuk egy terráriumban rendereld... -
K.András #6870 Az a gyik nagyon király!Mondhatnám azt is királygyik!!!:) -
Ja de ezt nem akarom lemodellezni mert ezt már Spotlamp lemodellezte nem akarok olyan utánzósnak tűnni :)) Nincs valakinek olyan háziállata amiről lehetne jó képeket csinálni? mondjuk ürge? :DDDDD -
Na itt van:
A jeges kép
Ez nagyon állat:
Pucér harci csaj :) ezt a fantázia nevet adtam neki... :D
Ez meg beszarás mekkora jó:
Gyíkocska meg a bogár
Ezeket csak azért tettem be mert felhoztam ezt a cgtalkos dolgot... az első képnél a tied tuti jobb!!! a többit meg az érdekesség kedvéért tettem be .) -
K.András #6867 nagyom szép az a leguán.. -
Csincsilla?????? Nórmális Margit??? :DDDD
De ha már megcsinálod tényleg legalábbe zt csináld meg jól mert már most choice awardsot érdemelne, múltok néztem a galériát és volt egy pohár tele jéggel, és egy kéz lógott ki belőle, szerintem a tied jobb ennél várj a linket megkeresem... -
Na, pont erre gondoltam, ez jól jön: Mi a fene illene még a képbe? Jó kis 70-80's noire hangulatot akarok most már ebből kihozni, ha már egyszer VRay tesztscene, akkor legyen pofás... :)
Mit szólnál egy csincsillához? Nekem nagyon bejövős... -
K.András #6864 Thx de már megvan a szijnak valo,cápabör lesz ahogy a drágább breitlingek esetében :)... -
http://www.explorama.com/phgallery/images/lizard.jpg
Hát nem szép ez a fiatal kis állat?? Arra gondoltam a bmw után csinálok valami állatot szőrös is lehet shave and haircu van mayahoz :) csak adjatok tippet, én ürgére gondoltam azok olyan cukik...
Aldaryn: a végső kép milyen felbontású lesz??
Ja, meg környezetnek még egy újság vagy valami még beleillene szvsz... -
Tegnap lőtem be azt is VRAy-el, még a világításon finomítani kell, de kb 1-2 órás lesz csupán a renderidő, ami nekem kánaán, ráadásul pengeéles a kép is... :)
A fényeket mondjuk még nagyon elba****m de mind1. Kezdő VRay-es vagyok... :D -
Tiszta chat hangulata van most ennek... fél percenként beírunk, ma este megtöltjük a fórumot újabb 200 hozzászólással :) -
András!
Hátha még jól jöhet a szíjhoz :DD
http://www.globalexotics.com/images/leathers/Ring%20Lizard%20Natural%20Black%20and%20White.jpg -
Jó munkához idő kell! (Mondjuk személyes gyakorlat, hogy a rosszhoz is...
)
A magyar CG community egyre szélesebb, és színvonalasabb, szerintem ez nagyon nem baj! ... -
40 perc az nemsok szerintem, ahhoz képes hogy a szobád vagy 8 óra volt :))) -
K.András #6857 Természetesen final render,már minden beállitás megvan(szinte) csak finomitgatok a dolgon,a zafir üveget állitgatom éppen...De bársonyt még mindig nem tudom hogyan kell,lehet irok egyet final forumán... -
És melyik rendert fogod használni? -
Ja és a www.design21.hu -n nyílt olyan lehetőség hogy galéria és műterem így feltölthetitek a képeiteket akár a WIP-eseket is és kérhettek kritikát, jó persze itt is kaptok meg cgtalkon csak ha már ott is van lehetőség :) én msot oda töltöttem fel a bmws képeimet amit ide is beraktam... Na meg nézzétek meg a www.design21.hu > fórum > műterem > youth: bmw z4 topicot... jól kiveséztük asszem a hazai grafika helyzetét (én kérdeztem szokáshoz híven LY meg Ward meg a tübbiek meg írták mi is a tény, persze kis túlzások vannak...)
Bye -
K.András #6854 "de renderelni is lekéne úgy mint Aldaryn "
Le lesz ne aggodj :), már nagyon jol állok a renderel is,de rájöttem nem sietek sehova!Ki fogom dolgozni teljesen,szoval adtam magamnak pár napot még erre... -
Az lesz a következő! :) Csak még szöszölök a tűzeffekt (füsteffekt... :) ) megoldásával, Phoenix-el akarom megcsinálni, állítólag nagyon szép cigifüstöt tud renderelni!
A hamu, meg egy csikk kész már a tálba, csak a render picit hosszú így HDRI világítással, a GI caustics miatt majd 40 perc! -
K.András #6852 Bent a pohárba nézzed,a jégkocka mellett :))) -
A te órád is király, a modellbe nem lehet belekötni, ezt el kell ismerni, de renderelni is lekéne úgy mint Aldaryn :)
Az üveg színe tényleg haláli!!! Nem tom hogy tudsz így bánni azokkal a shaderekkel!!! most hogy menatl ray lesz az én Brazilom, ki fog segíteni???? :D De ha tényleg lesz Vray mayahoz akkor nem lesz nagy különbség... -
Na most ájjál le!!!! :D Mivel tartom el a családot majd ha te is a piacon leszel???? :DDDDD
Nagyon nyomod, de engem csak 1 zavar causticsot nem látok szinte sehol, úgy üt le a kép hogy a fa kicsit reflekciós és ennyi ha meg látnék is causticsot azt is csak tükröződésnek nézném... Vagy hol a bánatban bújnak azok a caustics fotonok?? :D ja és a hamutűlat nyomd tele hamuval és tük real lesz!!!!!
Gratulálok
-
K.András #6849 Gyujts már rá :),kiváncsi lennék milyen lenne a kép ha égne az a cigi?!Az üveg szine még mindig fenomenális! -
Renderelni még nem tudok mayaval :)))) -
És ha már úgyis ennyire belejöttem:
(Photoshop tízperc mindenkinek...
)
-
Ja, script. Próbálom írogatni, folyamatosan, de igazán fáz, hogy abszolút nem tudom, hogy mik a MaxScript függvénynevei, és a fv-k hogy, meg mint hivatkoznak hova és miként, meg mi a visszatérés, meg hogyan a vissaztérés, szal egy nagy kisilabizálgatósdi az egész... Kellene szereznem hozzá helpet, mi? :))))
Youth: Baba lesz a verdád, nagyon meggyőző, szerintem ez is egy remek darab lesz, mint mostanában, amibe belevágsz!
Mellesleg használsz valami tut-ot, vagy magadtól megy az egész cucc?
Egyetlen kritika, a mesh egy kicsit sűrű, ahhoz, hogy kézzel kellemesen lehessen szerkeszteni, és ez meg is látszik rajta! Hepehupás, de gondolom ez a renderen úgysem fog annyira látszódni, akkor meg téged nem is érdekel, úgyhogy nem szóltam... -
Mostanában se időm, se kedvem, se semmim nincs. Asszem megint mélyebbre süllyedtem folyamatos alkotói válságomban. :D
Ennél komplexebb scene-eket ne is várjatok már tőlem:

Ja, mellesleg ez csak egy teszt, megint, VRay Caustics, meg GI, itt pusztán HRD környezetben az egész, meg csináltam egy Zippot. Csak hogy legyen benne valami fémesen tükröző is... -
Beraktam egy újabb rb colt- aztán frissült és behozta a hiányzó dolgokat
Aldaryn!na igen pont én is így gondoltam,és kezdtem el,csak én még pontosabban,fogaskerékkel próbáltam,hogy a láncszemeket összekötő kis láncszemek közötti résekbe akadva hajtja meg a láncsort a kerék...de ez még nehezebb,ugye kiszámítani a megfelelő távolságot a láncszemek között,meg a fogaskerék paraméterei is...és persze egy igazi lánctalp több mint 100 szemből áll,a te modelleden sem volt kis munka azt a kb 30(?) darab láncszemet összekötni....szal egy igazihoz hasonlító modellel,ezzel az eljárással kb 2 hónapig kéne melózni...kéne inkább egy script vagy plugin... inkább hagyom.köszi mégegyszer -
K.András #6843 UA...