63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Jaja, az 1.45-el voltak gondjaim. De asszem megint egyetlen vacak esetből mertem extrapolálni. Hiába, még mindig hajlamos vagyok kicsit elhamarkodottan véleményt mondani. Azért igyekszem objektívabban gondolkodni.

Szóval: A bajom az volt, hogy egy már meglévő scene-ben hiába pakoltam SSS-es shadert egy virágomra, nem volt látványos hatása. De drasztikusan nem volt. :) Amit írtam, 10-es és 1000-es light multi melett is ugyan azt a vizuális eredményt produkálta, ami szvsz több, mint furcsa.
    Mind1, azóta fogtam, és egy külön scene-ben, külön objecten, full alapoktól beállított shadert raktam össze, amivel pöpecül megy az SSS 1.45 alatt is, nekem is. Szóval semmi gond. Most is épp ezzel hülyéskedek. Szeretem az SSS-t. :)
    Ami viszont zavar, és remélem, hogy azért az 1.5-ben nem így lesz!, hogy a refract-ot nem hajlandó interpolálni. Így, ah normális elmosódott tükröződést akarok, majd 30 mintát kell vetetnem, ami viszont k**va sok. :)) Meg is dobja renderidőt rendesen (Főleg AA-val, ugyebár....) .
    Ó, az az áldott adaptív mintavételezett refraction interpolation! Jajj be kellene az nekem.

A zip-et nem tudom kinyitni. De ne is mondd, gondolom, hogy OK, a hiba mostanában mindig az én készülékemben van. :( Valszeg régi a cipelőm.
  • Aldaryn
    Azért a Brazil sem szégyenkezhet. Ha megvan alá a vasad, sok tekintetben szebb tud lenni, mint VRay, de ebbe most ne is menyjünk bele. Brazilt is veszik, VRay-t is veszik. Engem igazán az érdekel, mi lesz, ha a VRay standalone lesz. Szerintem minden esélye megvan rá, hogy idővel akár Renderman verővé is válhasson! Ha egy kicsit nyíltabbá tennék a shader reprezentációját, akkor pedig ez lenne az adu ász. Persze, nem nekem kell ezt eldönteni. :))

Kicsit vissaz az SSS-re:

Látom, Youth, nagyon belevetted magad most ebbe. :) Érdekes, mi? :)
    VRay-nek itt is megvan az a pontja, részemről, hogy az SSS-t úgy reprezentálja, mint ahogy az valójában jelentkezik. Vagyis: a refrakción keresztül. Brazilban nagyon nagy bajban van az ember, ha olyan komplex dolgok, mint pl egy vékony virágszirom, vagy egy kis apró áttetsző bogár az, amit renderelnie kell. Ha jól megnézed, ilyen esetekben nyilvánvaló, hogy az anyag átlátszó, nagyon is, azonban, a szerkezetéből adódóan, felület alatti fényszóródás is fellép, pont, amiért átlátszó bizonyos mértékben, a fény belemehet/kijöhet belőle. Ez a megközelítés nagyon következetes. Brazilban ezt egy blend shaderrel kell (lehet) megoldani, azonban ebbe, tapasztalataim szerint, beleszakad a gép. :o) Újabb pont a VRay shaderjének KÖVETKEZETESSÉGE melett. És ez nagyon nagy szó.
    Oké, hogy mindenféle matematikai modellt lehet képezni midnenféle felületviselkedésre, ilyen-olyan shader reprezentációkra.
    De kérem: A való világban *nincs* blinn, phong, oren, stb felületű anyag. Hanem van AZ anyag, aminek tulajdonságai vannak. Ha van egy shadered (teszem azt egy full pikk-pakk BSSRDF-ed) ami az anyag minden látható tulajdonságát egészen korrektül írja le, akkor ott már nincs szükség semmi másra. Az, hogy mennyire lesz élethű, csupán attól függ, hogy állítod be. És minden anyagfajta reprezentálható vele. Ennyi. VRay-ben ez megvan. És le a kalappal előtte. Igazából ez az, ami meggyőzött, hogy VRay-t használjak. Oké, hogy egyes egyszerűsített matematikai reprezentációk gyorsabbak minimális "realitásvesztéssel" de akkor is, olyan jó érzés, hogy a fizikai valóság szemszögéből közelítem meg a shaderalkotást. Egyetlen jól kiforrott szemléletmóddal mehetek neki mindennek, ami szemléletmódnak nem különböznie kell a valóságtól, hanem csupán analitikusnak lennie.

Bocsi a sok rizsáért. Sokat ihattam. :/ Hihi...
  • youth #10908
    Hálás köszönet!
    Lehet hogy mégis felkéne rakni azt a fránya vrayt :) Egyszer mindent ki kell próbálni :))
  • nenad
    de ha maskeppen nem hasznalhatsz blend materialt pl.
    nemtom mar brazilnal hogy megy regen hasznaltam, de ketlem hogu ne menne.
  • nenad
    vraynek semmi gondja vele...
  • youth #10905

Csak szimplán tesztelés gyanánt csinálom, hogy majd esetleg itt rendereljem le a női fejet, ha majd kész lesz.
    Szóval most próbálgatom az sss-t. De a bőr zsírosságából adódik hogy tükröződik, tehát kéne valanmi reflekció...
  • youth #10904
    Hali!
    Hogyan lehet kombinálni egy sss shadert és egy olyat amelyik erősen tükröződik, tehát a felületen látszódjon egy kis tükröződés azonban jusson a felszín alá is photon dögivel...
    Vagy SSS és reflection nem fér meg egymás mellett?
    Előre is köszi!

Hogyhogy mindenki v-ray párti lett? Tényleg ennyire jó, gyors lenne? Akkor Brazilt kinek adják majd el? :)
  • nenad
    kuldjed,
    aldaryn nem azt mondtad hogy a 145 van gond?
    ez azzal keszult.
  • Aldaryn
    :) Denksz. Lehet, hogy ennek vmi gépi (hardveres) vonatkozása van? Komolyan. Mivel az 1.09-es VRay-ben minden további nélkül össze-vissza SSS bűvészkedek, az újban pedig mintha, nem tudom, mintha eccerűen haragudna rám a rendszer. :))

Na, de azért próbálkozok.
  • Barpi
    Nenad: Köszi, megfogadom a tanácsodat. De azért ezt sem kell eldomnom, ugye? Sajnálnám, mert rengeteg időm ment el rá. A következő már remélem jobb lesz. Küldhetek még 1 scene-t? Ott még az elején járok, inkább most derüljön ki, hogy kaki az egész. Te meg nem mondasz rá ugysem hülyeséget.
  • nenad
    sss_scene
  • Aldaryn
    Na, ez... ez poén. :))))
  • Aldaryn
    Igen, a bajom megint az, hogy már végigjártam az összes paramétert, de nem akaródzik. Most asszem, azt fogom megjátszani, hogy külön scene-ben próbálgatom gömbön. Ha ott megy, akkor falat kaparok. :))

Mellesleg nem tervezik a VRay-esek, hogy a fog color is esetleg mappolható lesz? :) Vagy a fog multi?
  • nenad
    egy erdekesseg, shaig hair-hez lehet dinamikat szamolni simclothal :)))
  • nenad
    a masik dolog meg az, hogy vrayben mindennek jobb ha van vastagsaga... Ez is sok problamat okozhat foleg ha a normaloknak fogalmuk sincs hova mutassanak :)
    ez valami boolean bug gyanus nekem.
  • nenad
  • nenad
    barpi en a helyedben ujra kezdenem az egeszt, a geomtriaval is valami komoly gond van. ez mindig lassan fog renderelni.
    A normalok is furan allnak valami bugos lett.

a lenyeg, ha modellezel, ne modellez mindent egybe, nem kene hogy baj legyen belole elmeletileg, de sokkal konyebb kezelni, az ablakuveget pedig felejtsd el,a legeslegvegen ha kell az erzet beleteheted, nem kell urjraszamoltatni az imapot.

• nenad
    valoszinu azert nem megy mert rossz a unit setupod, vagy a fog parametered tul nagy, ne legyen semmi esetre sem feher... van egy bug benne, ha feher akkor no transluciency...
    fog multiplier ~0.05
    light multiplier ~25
    thickness, 2-2,5* a gomb radiusanak.

mindig cmt hasznalok, photonmap minden jol megy alatta...

• Aldaryn
    Azért a "fake" itt nem igen igaz. :o) Inkább a többsugaras raytracelt glossy cuccos ami inkább "fake", meg az anisotropikus BRDF-ek, meg ilyenek, elvileg, mind apró felületi bump. Azaz, amit csinálsz, az nem a "fake". :) Tudom, hogy ezt tudod. Csak azért, írom, mert ez egy olyan dolog, ami felett sokak elsiklanak. :)
  • petesilver
    Dc
    Fájl neve: MK_Zbrush-Doodle-Divx5_1_1-medium-400x300.avi
  • Aldaryn
    Hmm... nem tudom. Neked akkor megy. Bár, ennyire nekem is. De egyszerűen nem "működnek" a paraméterek. Bármit tekergetek, nem történik léyneges változás.

Példa: Light multi.: 10-en 100-on, és 1000-ren NINCS különbség a renderek között. :) Tudom, hogy nem így kellene "növelni" az SSS effekt mértékét, de ennek drasztikusan látható hatásának kellene lennie.
    Ha ez nem jön össze, akkor marad a fake. :) Anno CGTalkon dobtam erről egy kis tutor-t is, ha jól emlékszem. 3-4 faloff mappal szinte ugyan azt kaptam nem drasztikus SSS-és közben.
  • Ryleh
    hi...pontosabban hol az a csufság letölthetö videoja?? a holyaghátu versenyzöé?...köszi
  • nenad
    mire?
  • petesilver
    Nenad, Te mikor állsz neki írni egy fullos tutorialt, vagy csinálni egy fullos videót?
  • petesilver
    Az in progress között van egy hólyagos hátú csúfság. Onnan jutottam el erre a címre, hogy letöltöttem a srác videóját, hogyan csinálta meg azt a lényt az első egérhúzástól kezdve. Hát nem pite, az egyszer biztos!
  • FRenkie
    Fú ez iszonyat jó! Rohadtul tetszenek ezek a darkos képek. Na majd he készleszek a sculptommal, elküldöm neki :)
  • nenad
    ja sima noise map,uvegre (frosted galss) is marha jol nez ki... de ami fontos hogy gyorsabb amikor glossy glossyn keresztul latszik. az amugy nagyon tetu lenne.
  • FRenkie
    csá!

Pete: frenkó kép, bár a fa kicsit biccen...

Aldaryn: Frankó a tied is:), tetszenek azok a szimpla fekete,s fehér téglatestek.

nenead: zsír ez a fake glossy, sima noise a bump vagy mi?
  • petesilver
    Ide érdemes bekukkantani:Bekukkantok!
  • petesilver
    Nah, berakok egy képet én is, amitől tegnap lehidaltam, ezt a srác anno Zbrushal csinálta:

• nenad
    meg egy fake estere :)
    glossyness, bumpmappal fakelve, high antialias kell hozza de eleg gyorsan vegigszalad rajta, padlora kivalo.
    A render time alatt a a bucket rendering ertendo imap ujra lett hasznalva..
  • nenad
    na mi van emberz megmakkantatok, Flego hol van? :)
  • nenad
    na eleg volt ennyi :), erdekes kulonben ha tudjuk mi az effekt lenyege mappolassal mennyit lehet rajta gyorsitani, es meg szep is lesz.
  • nenad
  • nenad

:)
  • nenad
  • Boba
    /off
    Ha már mindenképp Bw-t modellezel (/me Bw ellenes, de nem a kinézetük miatt...:D) akkor miért nem inkább a 805ösöket? Szebben néznek ki, főleg a fekete cuccok. Fent Aymaránál már láttam olyat, elég szép... (hangját nem kritizálom, nekem az nagyon nem fekszik.)
  • Aldaryn
    Most meg bejött. F.u.c.k. Me beeing lamer.
  • Aldaryn
    A vicc, hogy az ATW tárhelyén is dead liket kapok, ha megpróbálom megnézni. Lehet, már csak az én készüékemben... Hja, kell már az a home. Megyek, elő is fizetek. :))

Ha másnak, vagy neked bejön, akkor, meg amúgy is: Köszi!
  • Aldaryn
    :) Jaja, koppintások, a 300-as széria 600-as lábakon. :)))) De lehet, hogy megcsinálom a kevláros 600-asokat. A hirdetésen csak a szoba volt iylen, ott más hangrendszer (Asszem az FPM-ek) van.

Nenad: A glossy csak úgy simán van. A padló shaderjén csupán egyetlen diffuse, meg egy bump map van. Az asztal egy nagy üveglap, melynek le van törve a széle. Nem tudom, nekem se "teccik", de elvileg (Az üveg sahder szvsz jó) ilyennek kell lennie. Lehet, egyszerűen kicserélem az anyagát. Vagy nagyobb fog-gal kicsit elsötétítem. (Bár itt első sorban a reflectionokkel lehet gond)