63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• RelakS
    Parancsolj:

Amit te képlinknek néztél (teljesen jogosan), az az atw-n egy hirdetéses fejléccel jelenik meg
  • Boba
    Ehh, nem olvastam el, hogy BW hírdetést olvastál... szóval akkor azok. (mea culpa mon hülyeség...)
  • Boba
    Nini Aldaryn... Ezek vagy Bower hangfalak, vagy azok koppintásai (Dm 303 tán?)? A szoba bevilágítása tetszik, a fehér kocka helyén remélem valami nagy plazma lesz:)
  • nenad
    igazabol egyetlen egy zavaro dolog benne es pedig az asztal amin a vaza all, annak az oldalanak a tukrozodese vhogy nem illik oda szamomra.
  • nenad
    szep a kep, a glossy mappolva lett vagy siman?
    kulonben majd nezd meg mit lehet bump mappingal csinalni, mert lattam egy ilyen kepet hogy bumpappolt reflection, es valami iszonyat jo hatasa volt.

sss-t megnezem kivancsi vagyok.
  • Aldaryn
    Hmm.... furcsa, copy-paste-eltem a linket. Akkor mér nem jó? Mind1. Bazz.
  • Aldaryn
    Olyan régen dobtam már ide be képet. :)

Mostanában baromira nincs kedvem a gép elé ülni, érdekes, de egy rakatt jobb elfoglaltságot találok. :o) Pl kerttrágyázás. Na, az Fun. :)))

Szóval: megláttam nemrég egy B&W hirdetést, abból inspirálva készül ez a kis GI-zgetés, glossy refleksönözgetés.

Irradiance map building time ~20perc
    Bucket rendertime ~ 3h :)
    AA nélkül kb 1 óra az egész kép. :) Yeah!

Kép:

Eredeti Renderméret

Még csak a hangsugárzók vannak készen, azokról is lefelejtettem a Sub-D-t... :)
    A padló shaderje végleges, valami meleg hangulatot akarok (Ellenben az inpiráló hirdetéssel...) A kis vázányi nárcisz nagyon rossz. SSS kell rá, de azt vmiért az 1.45 nagyon elbassza nekem. Egyáltalán nem hajlandó pl a régi VRay alatt simán renderelődő shader renderelődni.

• nenad
    mondjuk tok hulye vagyok van sajat tarhelyem... :)
    ez eszembe se jutott..
  • nenad
    kulonben meg ezekkel az a gond hogy ha nincsen gui beleoszulsz mire hibatlanul osszeraksz egy scene-t :(
    a redqueen 1-nel legalabb volt gui.
  • nenad
    egy masik:
    http://www.teamredqueen.com/
    ;)
  • GixEr
    Uj ingyenes kulso GI renderer. (ASE,OBJ tamogatassal)
    Majd meglassuk mivé növi ki magat ;)
    http://toxicengine.sourceforge.net/index.php
  • youth #10859
    Nekemis volt hogy törölték az egész hóbelebancot csakmert felraboltam egy fájlt... :/
  • nenad
    displacement meg nem probaltam ki, en viszont nembiztos hogy zbrusht fogok erre a celra hasznalni, az atinak van egy programja erre. Azzal probalom ki elobb.
  • nenad
    olyan is volt, mar hogy valami kedves joakarom beszolt, mindenfele marhasagot irt a szolgaltatonak(fene tudja mar mi volt) azok meg nem foglalkoztak semmivel es toroltek.
    :)
    sebaj, majd x3-azok, ugyis regi nicknevet hasznaltam.
  • nenad
    erdekes... ugy nez ki toroltek az accountot :)
    fura. no sebaj.
  • piktor
    Ja bocs, az előbb naná, hogy a ZBrushról beszéltem...
  • piktor
    Nenad!
    Gratula a fejedhez, tegnap láttam. (ma már nem...) Szép a VRay render, tényleg kicsit gyurmás, de fincsi hangulatú a felület.
    Nem volt még időm kipróbálni, hogy hogyan működik, ha a displacement mapot átviszem Maxba. Egyáltalán a displacement hogy működik? Működik viszonylag alacsony polygonszámnál is, vagy szükségszerű a magas polygonszám? (Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, de nem tudom még a mikéntjét.)
  • petesilver
    Uraim' Tegnap rendszereztem a cuccaim, és raakadtam egy 52 részes v-ray video tutorialra a gépemen, 355 mega csomagolas nélkűl. Ha van ra igény, felrakom ftp-re, csak szoljatok. Qrva Hp bill, semmi nincs a helyén, amúgy tudok írni am!
  • FRenkie
    köszi srácok, majd jönnek a képek...
  • oryon
    NAGYON ARANYOS...SZÉP...GRATULA.
    Bár így már le sem tagadhatnád, hogy brutális filling-e van a képnek :)
    Képzelem az illetőt, aki ezt csinálta (nem te, hanem a képzeletbeli "baba-fejező")...akár a Toy Story (1) :)
  • Barpi
    Átküldöm neked is a scene-t. Ha lesz egy kis szabad időd, (nem kell azonnal, csináld csak a dolgod) akkor légyszi nézd meg őket. Nagyon láma vagyok hozzá. :(
  • nenad
    ezek alapvetoen jonak tunnek, inkabb a materialjaiddal lehet gond. ha gondolod kuldd at egyszer atnezem oket.
  • petesilver
    Hja Pauly! Elkezdtem rendszerezni a letöltött cuccaim, és kiderült tele vagyok tűz képekkel, némelyik nagyon brutál!
  • Barpi
    Köszönöm, már szedem lefele.
  • Barpi
    Nekem ezek a beállításaim:

Override output settings, Global switches, Image sampler (Antialiasing)

Image sampler (Antialiasing), Depth of field/Antialiasing filter, Indirect illumination (GI)

Advanced irradiance map parameters

Environment

G-Buffer/Color mapping

Amiről itt nincs kép, az alap beállítással fut.
  • petesilver
    Barpi, shagfur, relistic grass fent ftp-n!
  • petesilver
    Akkor jó!! Ott elakadtam, hogy Nenad üvege van szemben, ami beállításnál full fekete, fehéren világít a fénytől, és hiába raktam mögé gyönyörű Marlin Panoramic sky-t, nem látszik belőle semmi. 0 Vray tudással ez így hirtelen magas :) Bár már brazil üveggel is jártam így! Opacity csúszka egyiknél sincs sehol!
  • nenad
    aztan van az az eljaras hogy photon mapping.. :)
    azzal is lehet pergetni rendesen.
  • nenad
    attol fugg mi az ami belatszik milyen az atmoszfera a kepen, egy kis szint mindenkeppen erdemes belekeverni, a realisztikus hatas kedveert,

Azt mar eloljaroban elmondom, ha vray light van az ablakban, mer az van nemde? akkor felesleges nagy irrmap beallitasokat hasznalni.. eleg -4/-2 vagy ilyesmi. Mert a vraylight szep arnyekot csinal.

A glossynesst sem kell tulzasba vinni, a padlon a feny zavarossagat bumpmappolt reflekcioval szepen meg lehet oldani amit megkockaztatok meg realisztikusabban is nez ki.
    hirtelen ennyi.
  • petesilver
    Nenad! Tételezzük fel, hogy Barpi szobája magasan van. Ha berakok kívülre egy panoráma égboltot, az elég kinti háttérnek, vagy meg kell bolondítani a fényt a képpel?
  • Barpi
    Nenad: Nincs kedved leírni a beállításaidat (ha nem titok)? Vagy csinálok képet a sajátomról, belinkelem, és mond meg légyszi mi a hiba benne. Ill. mivel lehetne időt nyerni.

Petesilver: Nagyon F@sza lett. Csak a párnák nem tetszenek, mert azok szögletesek maradtak. Köszi, hogy lerenderelted.
  • petesilver
    Hát ja! :) Sima pár száz poligonos objectet padlóval meg lehet bolondítani úgy, hogy fél óra legyen kiszámolni! Nekem már sikerült! :)
  • nenad
    ez azert van mert feleslegesen dobalozol az effectekkel, ritka az olyan kepem ami 30-45 percnel tovabb szamolt.
    Erdemes ezzel is torodni, kesobb es most is nagyon jo johet...
  • petesilver
    Most akartam priviben kérdezni, érdekel-e ha elkészül? Akkor igen! :) nos most készült el, valami álomszép! Rendering time 1:41:16 akkor az jó? Nah küldöm mailben rögvest!
  • Barpi
    Fantazy-t köszi, már csordogál lefelé. :)
  • Barpi
    Megnézném és is akkorában ha elkészül. :) nekem 640x480-ba 1:15 volt 3200 bartonnal 512Mb rammal.
  • petesilver
    Barpi, Fantasy fent van az ftp-n! V-Rayt teszt képpen a szobáddal izzasztom 1024*768-as renderrel. Hát nem pite! A proci nem kicsit melegszik, a gép gőzerővel maximumon dolgozik, jelenleg fél óra után tart durván a 2/3-ánál.
    Akinek sikerült az új brazilt beröffenteni max6 alá, az dobjon meg egy privivel pls, mert nekem nem jön össze sehogysem :(
  • petesilver
    Persze, és kellőkép gonosz lett a hajtól, a végeredményhez mindenképpen jó lesz!
  • FRenkie
    ez nem is kisbaba, hanem játékbaba. ahoz illik?
  • petesilver
    Ilyen az elf összerakva:

Barpi, privi mindjárt megy!