34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#2085 Azért ehez hozzá tenném, hogy aki a Radeon 9500/9700-as szériából vásárolt 2002 második felében / 2003 elején, az egy ritka szerencsés ember. Videókártyák terén ritka az ilyen időtálló technológia, szvsz 2005-ig ráérnek az ilyen kártya tulajok a cserére gondolni...
Én anno 2002 elején vettem 8500-öt, ami most ősszel már kissé túlhaladott lett (pl.: Lock-On, MS FS2004). A 9800Próm, amit helyette vettem se valószinű, hogy egy év múlva már kompromisszumok nélkül játszhassak az akkor megjelenő játékokkal. -
#2084 Igen, de az a 10-15% nekem 50FPS-nél lényegtelen.
Régen egész más volt a helyzet, amikor az a 10-15% inkább 30% volt, és kurva sokat számított (főleg amikor még nem is volt 3Dkártya), hogy 15Fps-el, vagy 20 körül fut egy játék... -
#2083 Tévedés, ha lelkiismeretes az illetékes, akkor megesik ilyen baleset. Mivel a legtöbb cégnél ez álltalában úgy működik, hogy egy szerződéses cég feladata a számítógépes rendszer karbantartása, azok hozzáállásától függ, hogy ügyelnek-e ilyesmire. Azért a jobb cégek erre ügyelnek. -
#2082 ...bár érdekes, mostanában mintha nem lenne szükség olyan sűrűn cserélgetni a cuccokat...
...egész régóta megvan a 2000+, meg a 9700-re mod-olható 9500.
Mire cserélném le, egy 9800xt-re?
Na annyival nem gyorsabb, hogy 3x annyit kiadjak érte... -
#2081 A hozzászólásod második felével teljesen egyetértek, inkább egy 2Ghz-es AMD proci és egy Radeon 9600Pro, mint egy 2,4Ghz-es P4 és egy FX5200 (és ilyen géptulajból már hány sírt, hogy a "csúcs" gépükön szaggat ez vagy az a program...).
Az első felével részben értek viszont csak egyet. Nem vitás, hogy felesleges 10.000-20.000 Ft-s extrém hűtést venni átlag felhasználónak. De az, hogy egy normálisabb alaplap, illetve az átlagnál egy kicsivel decensebb léghűtővel (4-6e Ft áron már jó és csendes léghűtőket lehet kapni) azért 10-15% pluszt elérjenek, az szerintem nem túlzás. Erre példa a Barton 2500+, amelyet jó alaplapban szinte mindenkinek sikerült legalább 2100Mhz-en futtatni...
De kissé nagyon offtopicok lettünk... -
#2080 ...na az biztos, mellesleg én se szoktam, mert előbb cserélődnek a cuccok... -
#2079 hat egy vallalatnal biztos nemfogjak kiporolni felevente. -
#2078 Mi igen, de egy vállalatnál nem biztos...
...azért egy PC még mindig nemcsak játékgép... -
Zsoltee_a_bator #2077 oda valoban nem kell nagy sebesseg. nomeg elo van irva hany evig kell tesztelniuk egy adott tipusu procit mielott beteszik egy szondaba.
(soksok ev)
Szoval ezert (sem) p4-et raknak bele.
Amugy a korral kapcsolatban, sztem meg nem is volt proci ami "oregsegben" halt volna meg, miert pont ez a generacio kezdene' el. Majd megkovezhettek ha bekovetkezik, addig is azt mondom huzzuk ha jolesik. :)
-
#2076 es minek 10 eves elettartam, amikor 2 evenete csereled? -
#2075 A K7 szériából tudok olyat, ami lassan 3 éve megy húzottan (1,2Ghz-es Athlon). Persze olyat is olvastam, hogy egy 2000+-os Athlon 1 hónap tuning után elfüstölt.
Ami itt szerintem nagyon fontos, az a körülmények. Megfelelő-e a hűtés (rendesen működő hűtőventi, jó hűtőborda, jó hőátadás), megfelelő-e az áramfelvétel (vagyis nincsenek túlfeszültségek, komolyabb feszültségingadozások stb., ez a táp és az alaplap reszortja) és végül, ha évekről van szó, akkor takarítják-e a gépet belülről (elsőre hihetettlen, de egyetlen év alatt lerakódhat bizony 1 mm-nyi finom porréteg, amely hő- és elektromos szigetelőként is működik).
Szvsz ha a tulaj félévente-évente 1x alaposan átvizsgálja és megtisztitja a gépet, akkor húzott procinál is simán számolhatunk legalább évtizedes élettartammal. De ez csak az én szerény véleményem... -
#2074 Jah, én egyébként már jó ideje nem húzom a procimat.
Mi a túrónak? Hogy állandóan a hőmérsékletért, meg a feszültségért kelljen parázni, pár fps-nyi többletért?
Ma a hangsúly inkább a videokarin van.
Jókat kacagok, amikor a csókák bevásárolják a 2500+-nál is gyorsabb bartonokat, meg P4 2G feletti procikat, és vesznek hozzá Gforce4mx-et!!! Haha!
Holott sokkal jobban járnának egy 2000+-al, meg egy ATI9500-tel... -
#2073 minden bizonnyal,de az ördög nem alszik -
#2072 Szerintem azért a mai procik is előbb fognak a kukába kerülni (üzemképesen), mint hogy kiderülne meddig bírják... -
#2071 stimm,csak kíváncsi voltam,hogy mi alapján nyilatkoztok a proci élettartamát illetően. de sajnos nem lehet tudni,hogy egy mai amd meddig bírja,ha húzva van...persze nekem majdnem mind1,hamarabb lecserélem,mint hinné :) -
#2070 No persze azért hozzá kell tenni, hogy a "régi idő procijai" kevésbé érzékeny lelkek voltak. Egy 386-os procival történt, hogy leejtettem, majd sikeresen rá is léptem - ehez képest csak annyi kárt szenvedett, hogy a lábakat vissza kellett hajtogatnom. Próbáld ezt eljátszani egy mai procival...
Hasonló dolog, ami mindig visszatérő téma a tudományos hírek "rovatban":
Miért használnak még mindig 386-os procikat az űrállomásokon/űrhajókon/űrszondákon?
A válasz nagyon egyszerű: mert ott nem annyira a számítási teljesítmény a fontos (egyes tévhitekkel ellentétben ezen chipek feladata nem az, hogy bonyolult pályaszámításokat végezzenek, vagy a tudományos adatokat dolgozzák fel, az ilyen műveleteket mindig földi szuperszámítógépek végzik, amelyek aztán a feldolgozott adatokból szépen kihoznak egy olyan egyszerű parancssorozatott, amit majd visszaküldenek a fedélzeti számítógépnek), hanem a lényeg a megbízhatóság. Namost a 386-os chipek egyik fő erénye az, hogy nem érzékenyek annyira a hőingadozásra (volt rá példa, hogy egy ilyen chip több, mint egy évig dolgozott úgy, hogy (a számítások szerint) -80 és +110 celsius között ingadozott a panel hőmérséklete attól függően, hogy sütötte-e a nap, vagy sem), kevésbé érzékenyek arra, ha töltött részecskék bombázzák őket, stb.
Ezekenek a feltételeknek a mai, szinte már atomi szinten mozgó procik (már 90 mikronos prociknál járunk!) egyszerűen nem maradnának "életben", működésükhöz kondicionált és komolyabb sugárvédelmet nyújtó tárolórekeszt kellene fentartani, ami jelentős súlytöbbletett jelentene... -
Zsoltee_a_bator #2069 ki mondta hogy en teszteltem? Olvasd el cifu irasat itt lent. Az en regi 386-osom pl tobb mint 10 eve /lehet hogy alulsaccoltam../ es nagynenemnel meg mindig aktiv szolgalatot teljesit nap mint nap. (win3.1+word:)
Mosolytkeltoek az ilyen riogatos szovegek meg akik terjesztik oket. Jellemzoen hallottak valahol a remhirt es terjesztik a tudast, de gyakorlatilag semmi alapja nincs. Mellesleg barmi elobb behal egy gepben mint a proci.. -
#2068 Az én 1998-ban vett Pentium II-233-om még mindig megy, holott jó 3 évig 300Mhz-en kergettük. Ismerős körben van még pár ilyesmi, pár példa:
-286-os gép, 40 Megás vincsivel (még mindig megy, bár csak a kisgyerekek szoktak berakni pár ősrégi DOS-os (EGA-s :))játékot rá. A gép Biosa 1984-es dátumú (igen, immár 20 éves!!!).
-486DX2-66, korábban játékgép, úgy 4-5 éve irodai gép, már tíz éve megy.
-Pentium 133, jó 8 éves lehet.
De irodai gépeknél láttam olyat, hogy 386-osok (vagy egy tucat) jó 15 éve mennek és csak és csak mennek... -
#2067 5-10 évig teszteltél már procit? milyet? miért? ... -
#2066 Benchmark előtt szoktatok még valamit állítani az user.ltx-ben a felbontáson kívül?
Mászkálok a játékban, gönyörködök a tájban aztán egy olyan 15 perc után belémhasít, hogy milyen kár, hogy csak pisztolyt tettek bele. Erre megnyomom a 2-est és jön az AK és van a pisztolyon kívül még 4 fegyver nagyon jól néznek ki azok is. -
#2065 RQADEON=RADEON -
Zsoltee_a_bator #2064 en meg nem lattam procit ami behalt volna 5-10 ev alatt szoval nem tudom honnan az adat.. -
#2063 Grabber, ha ennyire alma vagy a témában, ami persze nem baj, csak esetleg gondot okozhat, ajánlok egy oldalt ahol megtalálsz szinte minden információt ami RQADEON tuningolásról, MOD-olásról szól.
Igaz most nem jut eszembe milyen VGA kártyád van de sztem nézz el ide: http://www.netmatch.host.sk/tuning.html -
#2062 Szerinetm ez bőven elég, az után azt sem bánom ha szénné ég -
#2061 Jó. Mai procik mondjuk 5-10 év. -
#2060 vágom..csak a pre-alfát nem ismerem -
#2059 a száz évet képletesen értettem... -
#2058 Pont ezt írtam, hogy nem tud bármeddig működni, de lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam... -
#2057 Ez persze nem így van, nem tud bármeddig működni egy processzor. -
#2056 Köszi a felvilágositást ! -
#2055 Huhh, neked tényleg lövésed sincs a témáról...
...a húzás maga a frekvencia beállítása...felfele...
A Radclocker-rel, bármikor állíthatod a frekit, akár lefele is, feltéve, hogynem bios lock-olt a kártyád (9600pro400/200 esetén van rá esély...) -
#2054 És huzás után lehet majd állitani hogy mennyin fusson? -
#2053 Rakd fel a RadClocker nevű progit, ez egy plusz fület képez a kezelőpanelen, és itt beállíthatod a mag és a ram órajelét. -
#2052 Ez nem tervezés kérdése, sokkal inkább technológia...
...mivel nincsenek mozgó alkatrészek...
Egy processzor elméletileg akár száz évig is működhet, akár folyamatos használat mellett is...
...az már más kérdés, hogy sok egyéb tényező is számít, pl: helyiség hőmérséklete, páratartalma...
...vagy a "körítés", nyáklap minősége, egyéb filléres cuccok minősége, a felhasznált fémek anyaga, megmunkálása, és atöbbi és a többi... -
#2051 semeddig. 1000/5 = 200 -
#2050 Nem halunk bele. -
#2049 Én csak kérdezem mert fel akarom huzatni mással csak érdekel hogy mennyit lehetne rajta!!
Nekem a vga-n a memoria 200mhz és tegyük fel a ramon 5 ös a szám akkor mi van meddig lehet felhuzni? -
#2048 A készítők szerint 30 négszetkilóméter. Állítólag rohanva a végigjátszás 50 óra, rendesen 100. De olvasd el EZT (Hardwired) -
#2047 en ugyhallottam nemegeszen ugy lesz, mint az opf-ban, hanem itt lehetnek nehany masodperces toltesek a palyareszletek kozott -
#2046 Dinamikus lessz.