34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • IMYke2.0.0.0
    Ok. akkor belemegyek...
    Beismerem, hogy látni a különbséget:
    "Észlelem az FPS-esést, de csak ismételni tudom: 50 felett már csak a tudatod és a bal sarokbani számláló játszik veled atéren, hogy hú de rossz neked, ha nem 100 FPS-el megy az adott game..."

Miközben tudom, hogy a szem nem veszi észre a különbséget, mert a természetes 25 (és többszörösei) feletti képkocka/mp mellett már nem képes a mozgóképre mint folyamatra koncentrálni, ergo: a folyamatban, mint képfrissítési (értsd: képváltások másodpercenként) értékben nem vesz észre különbséget.

Ennél már jobban nem hinném, hogy lehetne közelíteni a kérdést.

Félre ne érts. Én is tudom, hogy jó, ha 120 vagy afeletti (és ebben szerintem Hykao is egyetért mindenkivel), csak mindketten azt állítjuk: a JÁTÉKÉLMÉNY fontosabb az FPS-nél - s mindketten inkább toljuk magas (értsd: minőségi értékek - nem FPS-növelő beállítások) mellett, semmint harcolva a plusz 5-10 FPS-ekért.

Annak, akinek ez fontos, mondjuk Quake 3-ban, CS-ben stb. tegye, nekem sosem volt 50-100 FPS közti hiányérzetem... én a Játékra figyelek, és tudok célozni 20 FPS-el is... lásd előéletem...
    Ja, persze, amikor fenn vagyok mondjuk egy 700-as pingű szerveren, kezdetben anyázok, de aztán megfelelő késleltetéssel játszom... Mert ugye azt mindenki tudja, hogy a neten való játékok esetében a szerveroldal is fontos tényező...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • dashed_
    latom nem ertesz :PP
    en csak annyit mondtam hogy 60 es 120 kozott van kulonbseg.. nem mondtam hogy ha nincs meg jatekok alat a 120 fix fpsem sirva verem az asztalt..nekem egyedul quake 3 az amiben KELL a fix 120 Fps... hidd el regen en is jatszottam 20 fpsel quake3at ..

mellesleg beismerted hogy latni a kulonbseged .. es Hykao nak adsz igazat amikor o azt mondja hogy nem latni kulonbseget.. hogy is van ez?? :D
  • IMYke2.0.0.0
    Rendben. Megkukkolom.

• IMYke2.0.0.0
    Úristen!
    Olvasol Te engem egyáltalán, vagy csak kötekedsz?
    Nem tudom hány éves vagy, de én már bizony már a Quake 1 előtt is neten játszottam... nekem nem kell elmagyaráznod a képfrissítés (vsync meg ilyenek) / FPS arányát és hatását a célzásra, lagra meg minden ilyesmire...
    Két olyan emberrel "kezdtél" (Hykao és én), akik nem mai csirkék...

• LSC
    Jó game csak nagyon bugos 1.2-t mindenképp rakd rá na mosmár tényleg ON.
  • LSC
    Semmi extra, sima txt vagy hasonló de megnyitható simán.
  • IMYke2.0.0.0
    Vettem. Amint végzek a Max Payne 2-vel felvehetjük a kapcsolatot e-mailen, és megbeszéljük.
    Fontos lenne tudni, hogy milyen kondíciói vannak a fájloknak (spec. tömörítés stb.)
    Épp most töltöm a 3CD-t. Majd megnézem, mit tud a game...

• IMYke2.0.0.0
    Én is. Pont ezt írtam Nekem szép legyen a Játék, ha már szakítok rá időt. Nem kell 200 FPS...

• LSC
    Ezt kimondottan neki címeztem.
  • IMYke2.0.0.0
    Tévedés ne essék: ha jobban elolvasod, értelmezed amit írtam:
    "Az egy dolog, hogy, mindannyian megszoktuk, és megszerettük, ha egy Játék (is) minél több FPS-t pumpál nekünk... de 50 (75, 100, 125, 150, 175, stb.) felett láthatóan szebb nem lesz tőle."

Én is látom a különbséget, de nem verem sírva az asztalt, ha mondjuk nem 100 FPS-el megy a legújabb game a 128MB-os Radeon 9500 Pro-mon.
    Én ennek fényében fogalmaztam úgy, hogy nem sok értelme van hajszolni a magas FPS-eket... Nekem szép legyen, ne pedig elmosódott paca az egész. Én még a Quake 3-ban is mindent maxra állítok, és le se tojom, ha egy zúgósabb csata hevében az FPS lemegy 50 alá... Észreveszem, de - mint már mondtam, az ember csak azért veszi észre, mert megszokta a magas FPS-eket - nem zavar. Volt olyan időszakom, amikor még Quake 1-el (és utána Quake 2-vel) 20 FPS-el nyomtam a neten, Voodoo Banshee 16MB-os VGA-val (a világ első, akkoriban egyetlen olyan VGA-ja volt, ami 2D/3D volt, azaz nem kellett hozzá egy 2D-s kártya...)

Szóval. Nekem nem kell szemész, jól elvagyok a Pc-s szemüvegemmel. Észlelem az FPS-esést, de csak ismételni tudom: 50 felett már csak a tudatod és a bal sarokbani számláló játszik veled atéren, hogy hú de rossz neked, ha nem 100 FPS-el megy az adott game...

• hykao #1866
    Ezt, ha a Játékmagyarításról tudtok-e? c. topicba írod, lehet jobban járnál (többen olvassák)
  • Zsoltee_a_bator
    ....

najo egyszeru peldat mondok hogy te is megertsd.
    adott egy pont a kepernyodon, legyen mondjuk 1024*768 felbontasu a desktopod. Kepzeld el, hogy a pont mondjuk 2 masodperc alatt atmegy a kepernyo bal oldalarol a jobb oldalara. Ha van 60 fix fps-ed, ez 120 kepkockat jelent. Az gondolom egyertelmu hogy nem pixelenkent fog menni a pontod, hanem 1024/120 pixelt lep majd. Ez testverek kozott is 7-8 pixel. Ha te egy jatekkal jatszol, es 60 fps-ed van, ha fordulsz egyet (mondjuk legyen ez is 2 mp - ami irrealisan sok) ugyanezt fogod tapasztalni. Ez a szemnek kellemetlenebb feeling, arrol nem beszelve hogy mozgas kozbeni preciz celzast nagyban rontja. Persze a hetvegi passzianszmeccseken nem tapasztalod, de ha majd esetleg erdemben jatszol is valamivel fel fog tunni.
  • hykao #1864
    A vita tényleg meddő, már csak azért is, mert vajon melyik új játékkal tudunk majd fix 60fps-el játszani, vagy neadj isten 120-al??? (semelyikkel)

Amúgy legyen igaza a népeknek, nézzék a 120FPS-t (640x480-ban), én inkább maradok a 40 körülinél 1024x768x32 mellett, 6x-os élsimítással, meg 16x-os anizoval...
  • LSC
    Imyke látom neked is van magyarosítással foglalkozó oldalad. Nem volna kedved a Hidden & Dangerous 2-t lefordítani velem? Bocs az OFF-ért.
  • dashed_
    persze nem 60 hzes kepfrissitesnel..
    monitor 120 hz-en..
    allits be fix 60 fpsre vmelyik gamet amit lehet es utanna rakd at 120ra.. ha nem latod a kulonbseget keresd fel a szemeszedet.. :)
  • dashed_
    hmhmm.. en arra ertettem hogy fix 60 fps nel a 120 fps sokkal folyamatosabb .. es ez latszik is.. nem a mozgas - celzasra gondoltam..

te azt mondod hogy FIX 60 fps es FIX 120 fps kozott jatek kozben nem latsz kulonbseget???
  • IMYke2.0.0.0
    Véleményem szerint meddő vita - mindenki tudja, hogy a Quake 3 és társai alatt az FPS (frame per seconds) érték csakis a célzás szempontjából fontos - ahogy a smooth mouse és az egér frissítési értékének fix 120 Hz-en való tartása is.
    Amúgy pedig Hykao-nak van igaza - a szem nem érzékeli a különbséget, de nem 60, hanem már az egészséges 25 (és egész többszörösei feletti) FPS érték után sem.
    Az egy dolog, hogy, mindannyian megszoktuk, és megszerettük, ha egy Játék (is) minél több FPS-t pumpál nekünk... de 50 (75, 100, 125, 150, 175, stb.) felett láthatóan szebb nem lesz tőle.

• dashed_
    egyszer megneznel egy quake3at(vagy barmi mast) FIX!!!
    60 fpsel es FIX!!! 120 Fpsel hidd el latnal te kulonbseget nem is kicsit..
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, elfogadom azoknak a bocsánatkérését, akik azt mondták nekem, hogy a Kreed nem jelent meg!
    Én már decemberben ezt írtam!

• IMYke2.0.0.0
    Rossz emberrel kezdesz Zsoltee... megsúgom.
    De a Te dolgod.

• Zsoltee_a_bator
    mondjuk ha kevesebb ellenfel van palyan, a CS egy rendes gepen megy fix 100 fps-t.

egy paranncsal lehet leszabalyozni a framerate-t, default 72 fps-re van allitva. Ha leveszed a korlatot erzekelhetoen nagyot lodul a sebesseg es a jatszhatosag. De majd ha esetleg jatszol vmi netes multis fps-t majd rajossz.
  • Zsoltee_a_bator
    a szemed/agyad legkevesebb kb a masodperc 2000-ed reszet kepes feldolgozni.
    tehat az optimalis 2000hz/2000fps lenne. (ezt a 60-at probald bemeselni egy biologusnak, vagy egy quakernek, kirohog.)
  • LSC
    Tök igazad van, van a melóhelyen egy 10 éves moncsi ami 1024-ben 75hz-t produkál és másfél óránál nem todok többet ott űlni. Nem csak a HZ a lényeg hanem a sugárzás.
  • hykao #1853
    de az engine nevű fájlban nyomon követheted az eseményeket...
  • ricsi1
    most már semilyet ,csak kilép(geforce mx 440 8x-es a kártyám?)
  • hykao #1851
    elolvastam, és arra írtam
  • grebber
    Tökéletesen igazad van!!!!
  • fm
    kösz,de úgytűnik itt sokan keverik az fps-t a hz-el..totál kész

(amúgy elolvastad mire írtam,vagy csak beírtál?)
  • hykao #1848
    A Pal 50, az NTSC 60.
    A tv féle 100hz, nem ugyanaz mint a monitor 100hz-e.
  • fm
    ja,hogy Te kevered a szezont a fazonnal..így más
  • fm
    JÓTESÓ!!!! akkor most mit nem látok?? a tv ha jól tudom 50hz-en megy(nem az újak;)) a moncsim meg ha 60on megy felbasz,ellenben a 85el,vagy méginkább a 100al.

tehát mit értetlenkedsz?
  • hykao #1845
    milyet?
  • ricsi1
    köszi,de mégígy is vmi hibát észlele..
  • ricsi1
    de vmi hibát észlel
  • Ombika
    Nemtok mind szarjuk le! :)
    Jojjon ki full STALKER es kesz! :)
  • hykao #1841
    Ne feledjétek, hogy ez azért is lehet, mert ezek nem fix értékek, vannak belódulások, meg belassulások.
    Akkor lehetne lemérni, hogy érzékelhető-e a különbség, ha fix 61, és fix 100 lehetséges lenne.
  • [Walaki]D`Lair
    Ez így nem egészen igaz, régebben én is ebben a hitben éltem, de látható a különbség hidd el...72fps-el a CS teljesen más mint 100-al...de lehet, hogy csak ebben ilyen látványos, mindenesetre a LFS is szömörcésnek tűnik 4x fps-nél...
  • Ombika
    HAt tudod sokszor vitatkoztak mar rajta emberek de szerintem eszre lehet venni!!
    DE inkabb ne nyissunk vitat! :D
  • hykao #1838
    A monitor képfrissítését igen!!!
    De amit én írtam az arról szólt, hogy az emberi szem nem lát különbséget 60 kép/másodperc felett: tehát, hogy egy játék 61fps-el, vagy 180fps-el fut-e, oly mindegy...(a szem szempontjából)

(illetve valószínűleg az agy nem képes 60kép/másodpercnél többet feldolgozni...)

NEM A MONITOR KÉPFRISSÍTÉSÉRŐL POFÁZOK!!!
  • [Walaki]D`Lair
    Még a 85-öt is észreveszem, sőt zavarja a szememet...:)