34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • hykao #2125
    ? lemaradt
  • hykao #2124
    Nem fordítva, hogy akkor húzható, ha a ramok egy sorban vannak,
    Már nem emlékszem, a házat meg nincs kedvem szétcsavarozni...
  • [NST]Cifu
    PS 3.0? Azt majd az R420/nV40 fogja csak tudni sajnos...
  • [NST]Cifu
    Ha a ramok nem L alakban vannak, akkor nem MOD-olható 9700-re tudtom szerint, max. 9500Pro-ra lehet felkergetni (8 pipe).
  • toMpEr
    amugy a hivatalos stalker forumba olvastam valahol, hogy a stalkerba lehet,hogy bekerul par pixelshader 3.0-s effekt is, amit mar csak uj generacio tud majd ugye
  • hykao #2120
    Csakúgy, mint a 9500 esetében...
  • hykao #2119
    ez így van
  • [NST]Cifu
    Sajnos nem. A 9800SE-kről felemás a vélekedés, az első szériák ugye lebutított karik voltak (kinézetre is 9800-ak), amelyekbe bele lehetett nyomni a 9800, jobb esetben a 9800Pro bios-t, de ez csak legelső sorozatra volt igaz. Aztán megjelentek a gyártók által készített változatok (pl. a fekete nyákos Sapphire kártyák), amelyek viszont már nem voltak MOD-olhatók...
  • hykao #2117
    "Eladó egy Sapphire Radeon 9500 128Mb 128bites videókari. A memóriák nem L alakban vannak, hanem I alakban. Azt mondják, ezt 9500pro- ra lehet felhúzni. Nem értek hozzá, ezért is adnám el. Csak telefonon. Ár: 35 000"

Tegnapi hírdetés az apronetről, így sebtiben...
  • toMpEr
    igazabol szerintem erdemes varni meg egy kicsit, ha most akarsz venni, mert biztos hamarosan jon az uj generacio olyankor eleg nagymertekben szoktak esni az arak.
  • hykao #2115
    Természetesen, de az miért baj??? pár hó garancia még lehet...
  • [NST]Cifu
    Anno én is kibékültem volna egy MOD-olható 9500-el, de persze olyat sehol sem lehetett 2003 nyarán már kapni...
  • hykao #2113
    ...bár ha belegondolok, hogy van ugye 9800se is, és ez is mod-olható 9800-ra....hmmm...majd utánanézek a feltételeknek...
  • toMpEr
    9500-ot te mar nem kapsz sehol, esetleg hasznaltan.
  • hykao #2111
    Bameg, megint lemaradtam a válasszal...
    ...de a gondolatátvitel megint működött...
  • hykao #2110
    ...de túl nagy árért, már úgy értem inkább egy 9700-ra mod-olható 9500-128-nonpro <40e-ért, mint egy 9800 >100e-ért...
  • Danecay
    Ez így van, viszont sokkal drágább is főleg mint egy 9500-s
  • hykao #2108
  • Danecay
    Ja egyébként ez itt a S.T.A.L.K.E.R. topic?
  • toMpEr
    azert az hozzatartozik,hogy a 9800 jelentosen gyorsab, mint egy 9700...
  • [NST]Cifu
    Banyek, most nézem, és tényleg...
  • Danecay
    Akkor én egy szerencsés ember vagyok!:) Kockáztattam, mert nem tudtam kipróbált MOD-olható 9500-t venni, de bejött. Ezek után még nem igazán kellett komprumiszumokat kötni 1 játékban sem, főleg miután lecseréltem a 2000+(P) 1 1800+(TB)-re, amiből 2400MHz-t is ki lehet sajtolni :)
    Hykao, ugy látom, hogy gépunk paraméterei azér elég hasonlóak. Úgy látom Te is tudod, hogy mi a jó! :)
  • toMpEr
    de azert aztis nezd,hogy ofpba ennel joval nagyobb terep van, szoval csak akkor illene osszehasonlitani, ha itt is hasonloan nagy lenne.
  • [NST]Cifu
    Képes, de ennek története van.

Előző gépem egy 1Ghz-es P3 volt 256Mb rammal és egy Radeon 8500LE-vel. Szó se róla, már nem muzsikált túl jól, dehát ne feledjük, hogy a procit még 2001-ben vettem, szóval sokáig húzta. Aztán jött a 2003-as E3 és a HL2 videók ideje. Na akkor azt mondtam, hogy én ezt így, ebben a minőségben szeretném játszani. Eljövé az augusztus, és a gépfejlesztésre szánt pénzösszeg is összegyült. Meg is vettem a gépemet (AMD 2500+ (amit rögtön felkergettem 3200+-ig:)), 1Giga Ram, majd augusztus végén csapódott hozzá egy 9800Pro-t (ugye akkoriban hirtelen hiány lett belőle, égen-földön nem kaptam), mivel 9500Pro-t már nem lehetett kapni, 9600Pro-t meg sokan szídták, hogy mennyivel lassabb, mint a 9500Pro. Vártam tehát Szeptember 30.-át.

Ezek után szeptember vége elött egy héttel a Valve bejelenti, hogy a HL2 egy "kicsit" csúszik (ie.: a dalai láma se tudja, mikor jön ki). Nos akkor némi dűhroham vett erő rajtam, és annak rendje és módja szerint szídtam is a valve-t égen-földön, no meg külföldön (ie.: HL2.net fórumain). Hogy az örömöm teljes legyen, közben ugye a 9600XT/9800Pro/9800XT kártyákhoz októbertől adnak egy kupont, amely egy teljes HL2-őt jelent. Mit is mondhatnék, ez szopás a köbön - ha csak két hónapot várok a gépfejlesztéssel....
    Legjobb haverom persze meg novemberben vett egy 9600XT-t, és ördögi vigyorral mutatta a kupont. Abban a pillanatban átélt lelkiállapotomat inkább nem ecsetelem, mert 5 év villamosszékre és két év gázkamrára itélne a legszolidabb bíróság is.

Szóval így állok most. Anno is tudtam mire költeni a pénzt (szeptemberben költöztem át a saját házamba végre), de úgy véltem, ennyit megér. Orbitális baklövés volt.
    Hát ez az én kis történetem...
  • toMpEr
    foleg,hogy 2002-es alfa :)
  • LSC
    Képes voltál egy 9800 pro-ra kiadni ennyi pénzt?
  • [NST]Cifu
    Nah, végre én is rátettem a kezem az alfára... És hát meg kell hagyni, tudnak valamit ezek az ukránok, szépen leesett az állam, mikor elsőre megcsekkoltam. 6xAA és 16xAF mellett is hasított, a táj gyönyörű (hej, ha az OFP így nézne ki...), a textúrák tűélesek - hát igen, kb. így kellene kinéznie egy játéknak 2004-ben.

Na megyek vissza nézegetni, mert még nem volt időm betelni vele :)
  • Grave Digger
    Radeon 9700 powaaaa:DDD
  • KM
    Teljes mértékben egyetértek Veled!
  • hykao #2096
    Én Radclock-ot használok, mert a bios unlock-os szerencsére, így egy plusz fül lesz a Control Panelen, és be tudod lőni, hogy mi az a freki amin még nem szemetel, nem akad ki...
  • hykao #2095
    FSAA-ban.
  • Grave Digger
    ehh, fingom sincs, az biztos, hogy a freki az általad írtak szerint változott, sztm más különbség nincsen, csak most azt mondja a bios, hogy 9700 prom-van...
  • hykao #2093
    Ez így van, azért nem is azt írtam - mert egyszer már kialakult a figyelmetlen fogalmazásomból egy vita - hogy 9800-ra mod-olva...
    9500-ból csak 9700 lehet max, de érdekes módon 9800-as driverrel és Smoothvision 2.1-el - az én kártyám legalább is - valamivel gyorsabb, és a kép is mintha szebb lenne (de gyorsabbnak mindenképp gyorsabb)
  • [NST]Cifu
    khmm...

Emlékeim szerint a SMARTSHADER™ 2.1 és a SMOOTHVISION™ 2.1 egyes elemei hardware szinten történt optimalizációt is magukbafoglalnak (hiszen az R300 és az R350 chipek sem egyformák), vagyis lehet, hogy a driver azt mondja, hogy neked 2.1-es van, de nem képes azt kinyomni.

Legalábbis a HWSW.hu fórumán anno ment ezen a vita anno elég szépen, de nem láttam még olyat, hogy 9700-et 9800-ra softmodoltak volna...
  • hykao #2091
    Én egyébként a 9500-asomra 9800-as drivert húztam, így Smoothvision 2.1-es a verzió II-es helyett...
  • hykao #2090
    Melyik játékban?
    Amúgy a 9700 és a 9700pro között asszem csak a működési frekvencia a különbség (276/270 és 330/310) vagy tévednék???
  • Grave Digger
    lol biosfrissítettem a 9700-et 9700 prora, de három fps különbség:DDD pffffffffff:DDD
  • hykao #2088
    Az a vicc, hogy a 8500-ös legalább Dx8-as kártya, mint a Gef3-ak, ellentétben az átbaszás Gef4mx-ekkel, ami ugye csak Dx7-es...
  • hykao #2087
    Lehet, én a Lock-On-nal nem játszottam, a KOTOR-ba, belekotortam, de nem tűnt lassúnak.
    A többi játék amikkel játszom, jól futnak, a leg gépigényesebbeknél is csak 6x-osról, 4x-esre veszem vissza az FSAA-t.
    Ma már inkább a csendet részesítem előnyben, régebben volt dupla hűtésem, vízhűtésem, bólogatós kutyám stb., de akkor vagy olyan volt mintha porszívóznának, vagy állandóan a vizet figyeltem...
  • [NST]Cifu
    Az a 10% viszont érezhetően gyorsabbat jelent, és messze nincs minden játéknál 50FPS már ma sem (pl.: Lock-On, SWKotor).