22246
Hattrick
-
#2793 Simán alapon játszottam :)
Mondjuk mostmár kiváló az önbizalma a csapatnak, lassan nem szabad többet nyernem :P -
Etelkozi Vata #2792 Hol jön itt képbe a random?
Kapusom isteni, a csatáraim földön kívüliek (mind), a fő középpályásom szintén isteni, a többiek brilliánsak (18-19 évesek).
Ilyen csapattal sétagalopp volt a 6. osztály. -
M.A.D. #2791 :) Micsoda realiátás. Éljen a random. -
Etelkozi Vata #2790 Az enyémek completly exaggerated-en vannak.
Az előző szezonban 96 gólt lőttek, most 11-el kezdtek a kupában.
Majd jön egy pofon, azt helyrerázódnak. -
M.A.D. #2789 Nem jó túl nagyon győzni, mert elszállnak, önelégültek lesznek. -
M.A.D. #2788 Ezek a nagyarányú győzelmek remélem pic-kelve voltak. -
M.A.D. #2787 70 pont az 1270-ből. -
Etelkozi Vata #2786 11-1 -
#2785 Sima 7:0-s győzelem. -
Nuki #2784 " A szurkolói klub taglétszáma már 1121 -> 5 pont" -
Nuki #2783 én szerintem a tulajdonságokat nézzed, az oldalon amit megadtam, ott van milyen játékosnak milyen tulajdonságot kéne nézni:
pl csatár -> gólszerzés.
kapus -> védés. -
Nuki #2782 nálam max 2őt rugtak.... 8-0 ide is de a köv csapat V. osztályú aki engem verni fog csillagok alapján :P -
#2781 Tesco gazdasagos csapat - Mars F.C. 0 - 8
Szegény, pedig ő volt a heted osztályának a nyertese :)
1 emberem mesterhármast, másik meg kettőt rúgott :)
Második félidőben 8%-92% volt a labdabirtoklás ide :P -
tomibayern #2780 Az első meccsemen, egy szintén 6.osztályú csapattól kaptam ki idegenben 7-2-re, a kupában. Sokkal többet volt nála a labda(70,majd 80%), ez azért lehetett mert 5 kp-val játszott, én meg kénytelen voltam néggyel játszani, vagy mert egyébként is jobb játékosai vannak. Ha igazolni akarok új játékost, akkor a tulajdonságok a fontosabbak vagy az a 3betűs(TSI vagy mi már nem emlékszem) érték, mert ha nem akarok verőgép lenni, kénytelen leszek vásárolni(Alapból, 500-as értékű játékosokat adott a gép, míg az ellenfelem játékosainak 1000 fölött volt). -
Nuki #2779 le kell játszani egy bajnoki mérkőzést, aztán a játékosaid alá kapsz +1 sávot amiben kitöltheted hogy pl: 'extra csatár' vagy ' középre' 'szélre' és ott tudsz babrálni, de fontos hogy a posztoknak megvan a max mérete, mert onnantól ha túl sokan játszanak egy poszton, megzavarodnak és az az edzés elmaradását vonja maga után.
további infók itt (naggyon hasznos link):
http://www.databased.at/hattrick/x-files/
(át lehet váltani magyar nyelvre:)
ja és jó játékot, és nyugottan írj, igyekszünk lehetőségekhez képest legjobban válaszolni (: -
M.A.D. #2778 V.osztályú lettem. Szégyen! :(
-
tomibayern #2777 Hali!
Új vagyok, most indítottam egy csapatot(már megkaptam). A hatodik ligában tanyázok, a csapat neve Ballószög(Kecskemét régio VI-136).
azt szeretném megtudni, hogy hol lehet megnézni, hogy mit kell csinálni a menedzserré váláshoz, hogy változtatthassam a stratégiát? -
pilboy #2776 hétfő -
Nuki #2775 én se, de gyüjtögessük nagy hévvel :D -
#2774 jah, és mikor lesz életkor változás, mert addig nem akarok venni uj játékost:o -
#2773 nekem van hogy ifi felhozatalért kaptam 10, és játékoseladásért 10 pontot. bár nemtom mire jok...:o -
Grenzjager #2772 nekem is -
#2771 Még nincs megjeleníthető eredmény.
MEGJEGYZÉS: Csak 2006-11-27 utáni eredmények kerültek rögzítésre.
Ilyen eredményt akkor érhetsz el, amikor először teljesíted a kritériumokat. Viszont egy elért eredményt sosem veszítesz el.
nekem ez van -
Nuki #2770 A Csapatom ilyen eredményt kapott hogy "Pénzmágnás". Mit jelent ez?
Készpénz: 114 792 eFt (108 194) eFt
(ja és két közgazdász erre 240-et adott, kapják be, repültek mint a huzat -.-) -
#2769 Nálam 1 nagyszerű kivételével mind lépett 1 szintet :) -
Nuki #2768 káromkodhatok? köszi! komolyan leszopom magam!!4
eddig úgy voltunk benne a kevencekben hogy www44.akármi és így müködött. mostmár nem, de ha www.hattrick.org akkor meg igen. o.O
amúgy marha jót tett ez az erőnléti edzés, jó csomóan léptek szintet így első ránézésre :D -
Nuki #2767 jó kis összetett rencer lesz :)
pontrugásért kár hogy csökken, majd találunk rá megoldást. :) -
#2766 jol hangzik:) -
#2765 Íme az új változások, mostmár hivatalosan is lefordítva:
Új ificsapat rendszer:
2006-11-22
Büszkén jelentjük be számotokra a rövidesen bevezetésre kerülő új fejlesztést. A következő szezon utáni szezonban (március végén) teljesen új és nagyobb kihívást jelentő ificsapat rendszer kerül bevezetésre. HT-Tjecken ebben a vezércikkben bemutatja a változás főbb elemeit.
Az ificsapat rendszere azon kevés dolog közé tartozik, ami a Hattrick ’97-es indulása óta változatlan maradt. Ugyan az ificsapat jelenlegi megoldása nagyon egyszerű, és semmilyen igazi képességet nem igényel, mégis sok felhasználó tekinti az ifi húzását a hét egyik legizgalmasabb pillanatának. Ebben nincs semmi meglepetés, hiszen a lottón nyerni csodálatos érzés, és ez az egyik oka, ami miatt ilyen hosszú ideig nem nyúltunk az ificsapathoz. Tény az is, hogy ezt a rendszert nem is fogjuk megváltoztatni, mindazok kedvéért, akik élni se tudnának a heti lottóhúzásuk nélkül. De mindazok számára, akik többre vágynak, a következő szezon utáni szezonban (március végén) teljesen új ificsapat rendszert vezetünk be.
Az ificsapat rendszerének fejlesztését nagyon várta a Hattrick közösség, és a HT-csapat legvitatottabb témái között is élen járt ez a kérdés. Ezért különösen boldog vagyok, hogy rövidesen valóra válhat a kérdés megoldása. Az új ificsapat fejlesztés egyszerre tartalmaz a közösségtől jövő különböző ötleteket, saját elképzeléseket, és olyan elemeket, amik érzésünk szerint hiányoztak a játékból. Azt mondhatjuk, hogy az új rendszer négy alapvető elvárásra épül:
1. Továbbra is tartalmazzon bizonyos lottó elemeket, hiszen a lottóhúzás izgalmát nehéz pótolni.
2. Kínáljon nagyobb mélységet és több kihívást, mint a jelenlegi rendszer, és erősebb kapcsolatot teremtsen a felhasználó és az ifijátékosai között.
3. A játékosok fejlődése és potenciális képességei kevésbé legyenek kiszámíthatóak, mint jelenleg.
4. Legyen lehetőségetek serdülő mérkőzéseket rendezni, amikor akartok. Ez lehetővé teszi játékon belüli tornák/bajnokságok szervezését barátok, kollégák, stb. között.
Röviden valahogy így fog működni:
Felderítőket bérelsz fel, akik tehetséges ifijátékosokat keresnek, de csak korlátozott számú felderítőd lehet. Megadhatod nekik, hogy bármilyen játékost, vagy egy bizonyos típusú játékost keressenek (védő, középpályás, stb). Minden héten, mindegyik felderítő kínál neked egy játékost, egyszerre mindig egyet felderítőnként. Csak egy ifijátékost választhatsz hetente, így ha elfogadod az első felajánlott játékost, nem látod a többi ajánlatot, ha viszont elutasítod, többé nem térhetsz rá vissza, hogy elfogadd. Fontos megemlíteni, hogy ha a felderítőd határozott céllal keres, akkor kisebb esélye lesz, hogy egy páratlan tehetségre bukkanjon.
Amikor egy serdülő játékos az ificsapatodba érkezik, 15-16 éves lesz, de nem tudod előléptetni a felnőtt csapatodba bizonyos életkor alatt. Ezenfelül az ificsapatban is korlátozzuk a játékosok maximális számát és életkorát.
Az ifijátékosok tulajdonságai nem lesznek kőbe vésve, lebegni fognak. Ez azt jelenti, hogy a fel kell derítened a játékosaid képességeit a mérkőzés értékeléseken keresztül, és kitapasztalni, hogy melyik pozícióban nyújtják a legtöbbet. A képességek pontosabbá válnak, ahogy többet edzed és figyeled a játékosaidat, de a pontos adottságaikat csak akkor tudod meg először, amikor felhozod őket a felnőtt csapathoz. A rendes tulajdonságokon felül, az ifijátékosoknak külön értékük lesz a tehetség és a jellem kifejezésére.
Az ifijátékosaid csapatot alkotnak, és saját meccseket vívnak. Létrehozhatod a saját bajnokságodat, és te választhatod ki a heti mérkőzés időpontot is. A bajnokságban lesznek rendszeres szünetek, és bármely általad választott ificsapat ellen is játszhatsz.
A serdülő meccsek mérkőzésmotorja hasonló lesz a rendes mérkőzésmotorhoz, de egyes dolgok kissé különbözni fognak. Az edzés a szokásos módon azon múlik majd, hogy milyen edzést választasz, és milyen pozícióban játszott a játékos az utolsó mérkőzésen, de extra pontokat is fogsz kapni (attól függően, hogy mit tettél az elmúlt héten, és hogyan szerepelt a felnőtt csapatod azon a héten), amit felhasználhatsz egyes játékosok további fejlesztésére, azonban nem költheted minden pontodat egyetlen dologra.
Továbbra is lesz egy maximális szint, amit az ifijátékos elérhet egy bizonyos képességben. Két párhuzamos rendszer fog működni egymás mellett (a régi „lottó” alapú, és a fentiekben vázolt), és nem lenne tisztességes, ha az egyik rendszerben sokkal jobb játékosok születhetnének, mint a másikban. Mindazonáltal, az új rendszerben te tervezheted meg a saját játékosaidat, és gondoskodhatsz a jobb másodlagos képességekről. Tehát, ha például van egy csatárod, és úgy találod, hogy a gólszerzés képessége már valószínűleg nem nagyon lehet jobb, mert olyan közel van a maximumhoz, dönthetsz úgy, hogy a továbbiakban átadás edzést adsz neki, hogy tovább fejlődhessen. Más szavakkal, ez az új rendszer előnyben részesíti a több tulajdonság fejlesztését, és a több tulajdonságú játékosokat, és nagyon valószínűen, az új rendszerben jobb játékosok fognak születni (hasonló elsődleges tulajdonság mellett jobb másodlagos tulajdonságokkal).
Azt hiszem, a nagy vonalakat most már látjátok. A következő szezon végén részletesebb leírást kaptok az új rendszerről, amihez hasonló méretű átalakítás hosszú ideje nem történt a Hattrickben. Ez egy olyan változás, amire megéri várni, és amit én nagyon szeretnék látni. Remélem ti is.
Változások a következő szezonban:
2006-11-27
Az új szezon rövidesen kezdődik, és az új szezonnal együtt néhány változást is bejelentünk. A változások egy része várható volt, hiszen a Hattrick Labdarúgó Szövetség a folyó szezonban már bejelentett néhány gazdasági változást, míg más változások teljesen újak. Ez a bejelentés tartalmaz néhány új Támogatói statisztikát, és egy teljesen új szolgáltatást: az Eredményeket.
Minden szezon kezdetén van egy különleges feszültség. Talán feljutottál, és az új bajnokság összes csapatát megvizsgálod, hogy kialakíthasd a stratégiádat, talán fórum bejegyzést írsz a bajnokság elemzésével, és lehet, hogy épp azt a sztárjátékost vásárolod meg, aki a következő szezonban felvirágoztatja a csapatodat. Mindez a tervezés és gondolkodás különlegessé teszi a bajnokság elejét, és természetesen rendszerint van némi változtatás is, ami ezt az időszakot még különlegesebbé teszi, és amin szintén érdemes elgondolkodni. Ez a szezon sem kivétel, van egy rakás változtatás, pár új Támogatói statisztika és egy teljesen új szolgáltatás is.
Kezdjük a HFA által a szezon közepén bejelentett gazdasági módosításokkal, most kaptuk a levelüket, ami az új mechanizmus részleteit tartalmazza:
„Ahogy néhány héttel ezelőtt tájékoztattuk önöket, három gazdasági változásra kerül sor a következő szezonban. Ahogy már tudják, új szponzori szerződést kötöttünk egy számítógépgyártó céggel, és a befolyt készpénz közvetlenül a Hattrick csapatokhoz kerül. Konkrétan, ez azt jelenti, hogy minden csapat szponzori bevétele négy százalékkal nő.
Másodszor, a Globális Ügynöki Szervezet elfogadta, hogy két százalékkal csökkentsék a díjaikat. Önök továbbra is fizetnek a nevelőegyesületnek és az előző klubnak, és továbbra is függ a díj mértéke a játékos által a csapatban töltött időtől. De ezentúl akár 95 %-át is megtarthatják az átigazolási összegnek, az eddigi 93 %-kal szemben.
A szezon utolsó változása, hogy a Hattrick Központi Bankja (HCB) az együttműködés következtében a bankban lévő pénzállomány kamatát felére csökkenti.
A HCB-vel folytatott megbeszélést követően ezt az alkalmat használjuk fel arra, hogy az elkövetkező szezonokra is kiterjedő gazdasági változásokat jelentsünk be:
A következő utáni szezonban (amely márciusban kezdődik): Ismét megfelezzük a kamatokat, és felére csökkentjük a kamatból szerezhető maximális jövedelmet is.
Két szezon múlva (júliusban): Teljesen eltöröljük a bankban tárolt pénz után szerezhető kamatot.
A változások oka, hogy mi és a HCB úgy gondoljuk, hogy a pénznek dolgoznia kell, és nem halomban gyűlnie.
Végezetül szeretnénk egyértelműen leszögezni, hogy mi, a HFA és a HCB folyamatosan felülvizsgáljuk a Hattrick általános gazdasági helyzetét, hogy meggyőződjünk az egészséges, lassú növekedésről. Mindezzel együtt fontos azzal is tisztában lenni, hogy nem foglalkozunk annyit az átigazolási piac áraival, hanem a háttérben zajló gazdasági folyamatokkal, és a csapatonkénti készpénzmennyiséggel törődünk. Ez az új szponzori szerződés fedezni fogja a globális kamatbevétel kiesést, sőt többet is fog érni, mint a veszteség fedezése. Összességében, ezek az új feltételek biztosítani fogják a háttérgazdaság töretlen fejlődését.”
A HFA által bejelentett változásokon felül, a következő szezonban a mérkőzésmotorban is változtatunk kisebb mértékben:
- A Pontrúgás képesség is csökkenni fog a játékos korával, mint minden más képesség.
- A játékosok valamivel gyorsabban fogják a képességeiket veszíteni a korosodás következtében, mint eddig.
- Az Erőnlét képesség lehető legalacsonyabb szintje az (éppen) pocsék lesz.
- A Nemzeti válogatottaknál az edzőváltás nem fogja a csapatszellemet befolyásolni.
A következő szezonban bevezetünk egy teljesen új karrierszolgáltatást: Eredmények néven. A keserű igazság, hogy sajnos mindenki nem nyerheti meg a nemzeti kupát, vagy a bajnokság legmagasabb osztályát, ezért fontosnak tartjuk, hogy alternatív karrierlehetőségeket kínáljunk. Az ilyen alternatív célok (minél több, annál jobb!) adnak a játéknak mélységet, és adnak mindenkinek teljesebb játékélményt. Néhány ember a legjobb csatáredző akar lenni, néhányan a zászlógyűjtésre összpontosítanak, míg mások például a közösség aktív tagjai akarnak lenni. Most újabb fejlődési lehetőséget vezetünk be, az eredményeket.
Röviden, ez a szolgáltatás pontokkal jutalmaz különböző dolgokat, amiket a játékban érsz el. Ha például megnyered a csoportodat, vagy néhány kört előrejutsz a kupában akkor pontokkal gazdagodhatsz, ugyanígy, ha bizonyos mennyiségű csillagot érsz el egy meccsen. Ezenfelül pontokat kapsz a játékban más dolgokért is, például föderáció alapításáért, játékos vételéért/eladásáért, fórumbejegyzés írásáért, a rangsorban feljebb jutásért, válogatott szövetségi kapitánnyá válásért. A legtöbb ilyen eredmény ismert lesz, de lesznek rejtett eredmény lehetőségek is. A felhasználói oldalon a menüből elérhető lesz az eredmények listája. Mind az elért pontok, mind a maximális elérhető pontszám látható lesz.
A csomag utolsó eleme a Támogatóinknak, és különösen a statisztika szerelmeseinek szól: Mérkőzés statisztikák. Ezentúl látni fogjátok, minden egyes szezonban, hogy szerezte a csapatotok a góljait, milyen módon sérültek meg a játékosaitok, és a sárgalap statisztikákat is.
Összefoglalóul, ezúttal az új karrierlehetőségre, és a gazdaságra koncentráltunk. Sikerült bezsúfolni néhány csinos statisztikát és kisebb finomítást is, melyek közül a legfontosabb a kissé gyorsabb képességromlás, mivel a játékosokból túlkínálat van, és a képességromlás jelenleg túl hosszú időt vesz igénybe. Ezenfelül elkezdtünk dolgozni az új ificsapat rendszeren, és találtunk időt a szervereink költöztetésére is, mint tudjátok :)
A HT-csapat és a HFA nevében remélem és gondolom, hogy megbarátkoztok ezekkel a változásokkal.
-
#2764 1-et fog csak az nem biztos, hogy mindenkinek. Én személy szerint 2 hetet fogok nyomni és majd meglátom, hogy utána szükség lesz-e 1 hét általánosra is. -
Nuki #2763 vagyis ha mázlink van egyet. :) -
#2762 Erőnlétből csak minimum 2 hét éri meg mert 1 hét alatt nem biztos, hogy fog eleget nőni. -
Nuki #2761 segíccsetek!!!!! -
#2760 nekem ie-n megy:o
egy hét erönlét, egy hét általános, de még változhat -
Nuki #2759 firefoksz. de még ije-ben se megy :| bezzeg hugom gépén ahol csak ie van, ott megy :\
#2758-> kettőt. -
Grenzjager #2758 Hány hét erőnlétet fogtok nyomni??
-
#2757 milyen böngészöt használsz? -
Nuki #2756 miért miért miért miért miért nem müködik?! :\ -
#2755 ja értem... közben kikerült megint egy halom változtatás persze angolul. -
Nuki #2754 énis :]