18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#2045 De pedig nekem megy, lentebb leírtam, hogy szuger. Amúgy csak driverből van letiltva, mert különben nem hinném hogy 64x-es truform 1280-ban folyamatosan menne szoftveresen -
Tovi #2043 Esetleg a kártyán lévő FCC szám alapján ird be egy keresőbe. A kereső címét sajna nem tudom, de majd csak ideírja valaki -
Tovi #2041 Sandra, Aida32, Képernyőtulajdonságok/Beállítások fül /speciális/megint beállítások fül/részletek.
A trueformteszt pedig lefut 64 mB-os kártyán is. -
Callisto #2039 Mégiscsak jól tudtam, hogy nincs TRUEFORM engine a 9000-esben:
http://www.beyond3d.com/reviews/ati/radeon9000pro/
Az a bizonyos bekapcsolás pedig max. szoftveres TRUEFORM... A hardveres támogatottság a 9000-esekből hiányzik. -
Callisto #2038 Ebben igazad van, de elég közel a bemutató és azt nagyvonalakban tudhatják, hogy mit építenek bele. Legalábbis mit szeretnének beleépíteni. Amágy ATI fan vagyok nekem is az van, csak a teljes ismeretség kedvéért említettem meg az oldalt. Abban is egyetértek, hogy mire lesz NV30 elfogadható példányszámban és áron, kijön az R350.
Amúgy hol lehet kapni 8500-ast 128MB 3.3 vagy 3.6 ns DDRAM-mal Sehol sem kapni. Árlistákban van, csak nem tudnak hozni. Nagyon kéne... -
#2037 8500le -
reszcsi #2035 Köszi, jó ötelet ! EGyébként kicsit ástam a témában, igen komoly irodalma van a KT7a (apollo133a chipset) agp gondjainak, és nem csak radeon hanem Geforce2,4, MAtrox parphelia, radeon téren is. Valamit nagyon elba**tak a srácok odaát.
Viszont van pár használható ötletük, többek között az IO volt növelés is, szóval ... -
Borg #2034 Nézd meg, hogy a kondik nem púposak e, vagy rozsdásak stb. Sajnos ez ABIT betegség, hogy nem tud némelyik elég feszültséget leadni a régebbiek közül az AGPnek. -
reszcsi #2033 Villámkérdés. Abit KT7A-RAID alaplap vs Radeon8500LE 128MB. Nem működik vele, belerakom a gép el sem indul, 2gyors+1 sípolás (vagy fordítva) és ennyi. A kártyát most raktam be egy P4-es alaplapba, elindult tehát jó. Ötlet ?
Most próbálok bios-t frissíteni az alaplapon, hátha. -
Borg #2032 jó lesz az abba, kb 7300 pont körül fog menni 3dmark2001se.
A lényeg, hogy nem elég hogy ATI-t vegyél, mert itthon a kereskedők aztán mindenre ráfogják hogy eredeti ATI, hanem hogy Built by ATI-t. (BBA)
Arról ismered meg hogy szép piros ATI dobozban érkezik. Ami más név alatt, vagy doboz nélkül van az nem ATI.
ATIn kivül max a gigabyteokat érdemes megvenni. -
#2031 van kishazankban is bba 8500 a depo.hu n talasz boltot is eleg jo aron vannak, szinte nem is dragabb mint a noname. -
ATISoft #2030 Otthon egy Tualatin 1200-asom van. Érdemes mellé ilyen kártyát venni? (radeon8500)
Jelenleg egy Gf2 mx400 van benne. -
#2028 igen 8500 nal atit vegyel -
ATISoft #2027 Hali, most akarok venni egy Radeon 8500-as kártyát, de még sosem volt ATI kártyám.
Nem nagyon látok viszont különböző márkaneveket, mint pl nvidiánál az asus, msi stb. A radeonnál kell figyelni honnan való? Bocsi, lehet, hogy lamer kérdés, de mondom ez lesz az első. :) -
#2026 dx csoport egyik fejese most ment at az atihoz, szoval dx tamogatas megoldva ati reszerol :D -
Anee #2025 Nforce 1-2...
Amúgy meg DirectX 9.1 nem lehet NV30-ban amikor a 9-et sem adták ki--->És utóbbi időben az ATi határozza meg a grafkártyák fejlődését és nem az nvidia.
Ha meg kijön kijön egy 400/400-as r9700, meg R350-et is mondanak már április májusra ami TÉNYLEG FOG TUDNI DX9.1-et
-
Borg #2023 Talán olvasd el a cikket, mielőtt ilyent mondasz róla.
SEMMI, azaz SEMMI konkrét info nincs benne NV30 ról, mind csak ~ (megközelitő) vagy tól-ig érték. Sőt, sok helyen csak ?. Tehát hol is van neked itt konkrét info? Valamint én egyetlen egy képet sem láttam ott NV30ról.. de még arról sem amit tud. Egykét kép van, ami "what nvidia excepts" nevet viseli, tehát azok is csak spoekulációk arról hogy miket tud majd. A kártyáról meg semmilyen kép sincs.
Imho nem is lehet semmi infójuk róla, mivel NINCS KÉSZ NV30 még, csak a november 11-i comdexen mutatják be asszem az első mintapéldányt (HA a TSMC addigra tud végre 0.13-al NV30 chipet gyártani, eddig csak selejt van). Holott az R300ból MÁR VAN működő DDR-IIvel szerelt mintapéldány.
Sőt, továbbmegyek. Mire az NV30ból kereskedelmi forgalomban lesz akár egy darab is, addigra az ATInak is kint lesz a DDR-IIvel szerelt R300-asa, SŐT, mire itthon lehet kapni az NV30 normális mennyiségben, addigra az ATI is képes lesz a roadmap szerint 0.13as R300 chipeket piacra dobni.
Ennyit az NV30ról. Majd ha lesz kész akárcsak 1db is, ami működik, és tesztelik a hw oldalak, majd akkor lehet valamit mondani róla. Addig max spekulálni.
PS: R8500 BIOS flash guide magyarul (hozzávalókkal): http://cwx.ini.hu -
#2022 És lesz NV30 MX is? -
Callisto #2021 Pont az általad említett oldalon vanak már igencsak részletes összehasonlítások:
Teljes Részeletességű Összehasonlítás
DirectX 9.1 támogatás és mág annál is több stb. Csomó dolog meg lesz benne, ami az R300-ban nincs.(Kb. 50%-kal több.) Az oldalon NV30-as képek is találhatók.
Amúgy nem hiszem annyival drágább lesz, mert azzal nem fogja visszahódítani az ATI-tól az elveszített területeket. Másrészt legalább lemegy a 9700 ára. -
Callisto #2018 ATI párti vagyok, de amit ott olvbastam az alapján az NV30 kegyetlenül odatesz az ATI-nak... -
Borg #2016 Rage3Dtweak
www.rage3d.com
Elvileg 300/300ig sima ügy, hacsak nem szarabb ramokkal szerelték mint a BBA-t. -
#2014 Még 1szer TRUFORM enable R9000-re.
1. csinálsz file-t : vmi.reg
2. ezt bele írod :
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ATI Technologies\Driver\0000\atidxhal]
"TruformMode"="1"
vagy :
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\ATI Technologies\Driver\0001\atidxhal]
"TruformMode"="1"
3. save + hozzáad a reghez. most már szuger is a truform... -
hgyuri #2013 Szevasztok!
Nem tud valaki olyan helyet, ahol kapható ATI Fire GL 8800 videókártya!
Előre is kösz a segítséget! -
#2012 A Colin McRae Rally 2 Xp alatt remekül megy.
Ezekszerint még mindig driver problémák vannak a többi op rendszer alatt. :-( -
Borg #2011 Elvileg alapból megy, mindennel.
Bár könnyen előfordulhat hogy csak ATI multimedia centerben lejátszott videóra hat... a DVD gyorsitás is arra van kihegyezve.. -
#2010 R9000-en a híres neves fullstream funkciót, hogy és mivel lehet kihasználni? -
Anee #2009 http://www.radeon2.ru/bios/sdr_pal.zip -
#2008 neki a baja az hogy elbaszta a radeon biosat ha elolvastad volna, es keri ha tud valaki kuldjon neki egy sima radeon sdr biost :D
ö volt az aki se kerdezni se olvasni nemakart :D ff a kep gyorsan bioscsere biztos ntsc :DD -
Borg #2007 basszus ezt a FF ügyet tényleg 50 hozzászólásonként meg kell tárgyalni itt?
Asszem erősen törölni fogom a következő emberkét, aki megkérdezi. Olvasson vissza a francba már 50 hozzászólásnyit, és le van irva, még lapoznia sem kell.. -
#2004 notebookba valo :D -
#2003 Mit tudtok az ATI Radeon Mobility 9000 64 Mbyte-ról? -
Inquisitor #1998 Sajnos ismerem! Nekem hazavágta a Win98-at félig (már a videólejátszás részt), se a 0.5 se a 0.55 nem ment rendesen. Mivel másoknak igen, ezért ez user error.
Jelenleg azt hiszem 0.61-nél tart.
(Azt hiszem a Radeon-The-Top oldalán van? www.radeonthetop.com ...) -
Inquisitor #1992 Lövésem sincs mi lehet a hiba ...
Érdemes elnézni a www.omegacorner.com oldalára és az ott található "Hogyan álltsam be a BIOS-t a Videókártyához?" részt, esetleg kinyomtatni mert még hasznos lehet.
(Külön van az ATI Radeon és az NVidia GeForce-hoz, mert totál másképpen kell ...)
Aztán érdemes még a BIOS-ban letiltani a FastWrite-ot, 128MB AGP memóriát beállítani, stb.
Legutolsó chipset driver (alaplaphoz), hogy friss AGP driver legyen fent (SiS-nél meg állítólag csak azt nem szabad feltenni , mármint az AGP drivert), legutolsó DX (8.1b) és driver ...
Ha nem javul, akkor passz. -
Anee #1991 MagiCompnál van 3.3ns-os Raden8500 "LE"...250/275-ön fut talán s 23 ropesz..inkább azt vett mert az nem utángyártott gagyesz hanem első generációs ATi -
#1989 köszi és bocsi hogy bezavartam. -
#1987 köszi. Azt nem tudom hogy hogy kell ilyen parancsot irni annyira nem vagyok ott a szeren de sajnos muszály lenne megcsinálnom mert totál összeomlott a gépem egy virus miatt. -
Callisto #1986 Azért nem tudsz formattálni mert a format külön parancs, amit a boot lemezre kell rámásolni. (Ennek a hiány miatt irja, hogy bad command.) -
#1985 köszi a szimpatikus le lamerezést nem vagyok ennyire birka. vágom hogy bootol de formatálni nem tudok. -
Callisto #1984 Amúgy a Windowsok már bootolható cd-n vannak és telepednek. -
Callisto #1983 Ez nem az a topic. Mindenesetre készíts boot lemezt a format.com-ot is rámásolva és egyebeket, ill. menj el egy alapfokú számkezelői tanfolyamra.