18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Borg
    agp aperture size?
  • Borg
    hát nekem az 1400as P3 +Radeon8500 nyom pont 8000ret:)) Szal elég gyenge.

Milyen tipusu 9700asról van szó? ATI, PM, Club3d,gigabyte ?
  • StarFist
    Még nem láttam, szvsz csak decemberben számíthatunk rá.
  • StarFist
    Ha a fast write esetleg engedélyezve maradt a biosban, kapcsold ki és kapcsold ki a true form-ot is. Így is szarakodik?
  • Borg
    gef3 drivereit leirtottad rendesen?
    windowst tettél ujra?
    3dmark2001?
  • kary
    További segitséget kérnék!
    A kártyám PM 8500 Le 128 és XP oprendszer.
    Megvan a legújabb driver 2.4, de #2144-en jelzett hiba még mindig megvan,illetve driver telepítés után a restartot fel sem ajánlja a gép hanem egyszerűen ujraindul és inditás után monitor kikapcs aztán a büdös nagy feketeség. Ha volt már közületek valaki, akinek ilyen konfiggal (video-winXP)hasonló problémája volt és megoldódott, azt arra kérem hogy segítsen. A segítséget előre is köszi.
  • kary
    Thanks, müxik
  • Tovi
    A HWSW-ről letölthető locálból, az talán gyors és müxik
  • kary
    Köszi a tippet, de ugy néz ki ma már nem lesz driver. google keresés után rengeteg helyet találtam de mindegyik egy helyet ad meg letöltésnek, ugyhogy buvárszivattyú. Talán holnap.
  • Tovi
    Innen:
    http://www.rage3d.com/
  • Tovi
    Nem befolyásolja ez a 3D teljesítményt?
  • kary
    köszi a helyet de azon a letöltés momentán nem müködik, esetleg más letöltési hely?
  • kary
    Sziasztok!
    Segitséget kérnék tőletek driver ügyben.
    A konfig: P41,6A(2,1) TH7II, win Xp, 512 RDRAM, PM 8500 LE 128, Samsung 17" monitor A probléma a kövtkező, az uj Powered ati drivellel (7.76-os) nem mukszik a videokártya: vagy szétesik a kép, vagy szinkron hibát jelez, vagy egyszerüen inditás után XP szigno előtt monitor kikapcs és a büdös nagy feketeség. Ha tudtok használhato drivert legyetek szivesek megadni a helyét. Előre is köszi a segitségeteket.
    Üdv: kary
  • mozesapo
    Igen mindent, jó volt közben 2 Restart, meg be kellett a tv kimenetet állítani utána, de eddig pöpec. És érdekes módon a 3DMarkban lefutott a 11-es teszt is, eddig még soha nem ment.
  • Tovi
    Az új kontrollpanellel együtt?
    A fene tudja, nekem az az elvem, hogy a régit leszedni, és akkor nem verem a fejem a falba a véletlen fagyások, graf bugok miatt.
    Persze így jóval tovább tart. Az Ati oldalán részletesen le van írva, hogy ők hogyan képzelik az új driver installálását.
  • mozesapo
    Én simán rátettem a 2.3-as Catalystra az új drivert.
  • Tovi
    A régi drivert letakarítottad rendesen?
  • mozesapo
    Kijött a Catalyst 2.4-es verziója. Nálam 3DMarkban kb +10%. Van benne egy pár új dolog. Viszont az Ati-s trueformos demo még mindig nem fut le.
  • mozesapo
    Elméletileg automatikusan bekapcsol ha rádugod, de ha nem. Képernyő tulajdonságai-Advanced-Display és ott bekapcsolod.
  • Laalee
    ha lesz r300 asom biz isten kiprobalom :D

de szerinem elobb lesz dx10 mint nekem radeon9700 :D
  • Tovi
    Próbálta valaki DirectX 9 Rc0-t és a hozzá kiadott catalis drivert? Jó volna, ha más próbálná ki előttem
  • Tovi
    Azért ha ideírja valaki a hozzászólás számát, az pontosan ugyanakkora segítség, mintha beírná 219.-szer. Scrollozni csak nem lusta senki....
  • Borg
    Nem, csak kicsit elegem van belőle, hogy egyes emberek 3 hozzászólásnyit nem képesek visszaolvasni, hanem inkább 85-ödszörre is megkérdezik itt ugyanazt.
  • Tovi
    Elvileg 250 Mhz-ig, de ez több minden függvénye. (nálam ugyanez 274-ig stabil, de a haver 9000-én alapból 200-on megy és 240-en szemetel). Szóval maximálisan gyártófüggő.
  • [Walaki]D`Lair
    most ez az új sztájl? :DDDDDDDD
  • Borg
    #2125 /3
  • Csibe13
    Szia!
    Megnéztem, 4 ns-es ramok vannak rajta, szar, de ezek meddig húzhatóak??
    Tudja vki???
  • adamadam
    hali, a kártya S-VIDEO kimentre van csatlakoztatva, scart átalakítóval. a baj az hogy a tévén feketén fehéren jelenik meg.még hangja sincsen.
    nem tud valaki valamilyen megoldást erre?láma vagyok lécci írjatok le mindent lépésről lépésre
    gyári driver van a gépen
  • StarFist
    Szia. Az LS Comp.-nál hajtottad fel? :)
    Pár 3DM2K1 teszt eredmény:
    MSI KT4 Ultra, XP1600+, 2x256 MB PC2100, Catalyst2.3:
    A csúszka Balanced (középső) állásában:

XP1600+: 6959
    XP1800+: 7468

A csúszka Optimal performance állásában:

XP1600+: 7456
    XP1800+: 7927

Szerintem még mindig be van kapcsolva valami fölösleges dolog, valószínűleg a Radeonator2 kavar be. Majd kipróbálom R3DTweak-el is. Egyébként ha a memót vagy a GPU-t túlhúzod, akkor nálam egy zöld-sárga-lila szemétdomb maradt a desktop helyén. Nem áll vissza magától alapra, mert a működő tuning progi minden újraindításnál megerőszakolja a kareszt. Javaslom, hogy a 3DM futtatása közben az egyik ujjad mindig lebegjen az Esc. billentyű fölött és ha kezdődika szézhullás, akkor lődd le a 3DM-ot, majd állíts be egy alacsonyabb frekit a memónak. Nálam 319 MHz-ig hibátlanul mentek a memóriák, viszont 320 MHz-en azonnal felborult a taliga. A GPU 310 MHz-ig bírta. Szerintem a 300/300-at beállíthatod neki nyugodtan, onnantól pedig 2 MHz-es lépésenként haladj, amíg el nem kezdődik a szemetelés (főleg a lobby tesztet érdemes figyelni, nálam itt bukkantak fel először a hibák).
  • Borg
  • netrunner
    szasztok, a guru3d-n fennvan az új radeon leaked driver xp-hez, a 6200-as.
    Nekem eddig működik...
    A fura az, hogy ennél azt írja ki, hogy a catalyst verziója 02.2-es a 6166 -osra meg 02.3-as verziót ír...
  • StarFist
    A 9000 nem tudja hardveresen csinálni a truformot. Én inkább nem használom, néha érdekes dolgokat művel az objektumokkal (azt is kigömbölyíti amit nem kellene).
  • Tovi
    A tuning sokmindentől függ, legfőként a memóriától 3,6 ns-os mem mellett 290-300 Mhz környékén lehet számolni, a core is kb ennyi.
    Truformról elég nagy a sötétség, egyesek szerint szoftverből van tiltva, mások szerint nincs is benne. Passz. Olvass lejjebb.
  • Laalee
    ha meg ez a gond akkor probalj meg elszakadni a win98 tol :D
    2k es xp alatt en meg nem lattam irq utkozest

esetleg az is bekavarhat, hogy fentmaradt valami a voodoo3 driverei kozul
  • Jani-B
    Üdv!
    Most cseréltem le a Voodoo 3-as kártyámat egy PowerMagic Radeon 9000 64 MB DDR-rel, a következő gondom lenne: a játékok alatt a hang eltorzul és szaggat a kép, mint az állat, pedig a voodoo-val jól futott. Konkrétan eddig két játékkal próbáltam: Commandos 2 és NFS4. A 2.3 Catalyst van fenn. Valaki tud rá vmilyen megoldást?
  • StarFist
    Catalyst 2.2 v. 2.3, mondjuk én a 7.79beta-t használom most. A Pro-nál szerencse dolga, mit fogsz ki. Én a Gigabyte9000Pro kareszemet 275/275-ről 310/319-re tudtam emelni (320-on már kifekszenek a 3,6-os Hynix ramok). Tuningra ott a R3DTweak 3.6 vagy a Radeonator2.0 beta2. A Gigabyte kártyákhoz mellékelnek ugyan egy V-Tuner nevű progit, de az nálam nem indult el XP alatt.
  • Csibe13
    Köszi! Emilen értekezhetnénk...
    [email protected]
    Ja, neked gépd milyen??
  • Csibe13
    Még kérdés: lehet húzni a kártyát, nem??
    Melyik meghajtó a jó??
    Eddig nVidiás voltam, de megtértem!
  • Csibe13
    Sziasztok!!
    Most vettem egy Powermagic Radeon 9000LE
    128Mbos kártyát. AMD 2000+ on, 256 DDR RAMMAL
    Húzás nélkül 6100 pont 3DMark2001. Nem kevés???
  • Callisto
    Ez így van. A Gef4 teljesítménye keményen leesik 40-50%-ot Anisoval. A minőségromlás nélküli optimalizálás pedig valóban nem csalás, inkább okosság és előrelátás. A képe - ahogy Borg említi - valóban sokkal jobb. Mint mondtam leteszteltem és mindkettőn 8x aniso volt, de a Gef képe még így is sokkal homályosabb a textúrák terén és minél távolabbi a textúra annál homályosabb attól függetlenül, hogy milyen szögben látszik!
    Annyit hozzáfűznék Borg utolsó mondatához, hogy az UT2K3 eredménye Aniso mellett érvényes. Ekkor alázza le az ATI a Gef-et.
    Lehet, hogy valami nem volt okés az UT-val, mert gyanús volt, hogy Aniso kikapcsolásakor is ugyanannyi maradt az FPS Gef4-en és ezt haverom ki is próbálta otthon. Nála 1000-es P3-on a nálam mért 19FPS helyett 25 volt. Azonban a 3DMark eredményét nézve az Anisoval való teljesítmény romlás azt hiszem procifüggetlen, ami azt jelenti hogy nálam sem lenne sokkal több és a végeredmény a játéknál is ugyanaz marad: anisoval a 8500 jobb.
    Amúgy a Gef előnyére legyen mondva, FSAA-ban az a jobb. Mondjuk ez nekem nem igazán számít, mert az Aniso sokkal többet javít a képen. Persze ez az ATI új trendje szerint (9500-tól felfelé) már az FSAA is gyengébb Gef-en.
    Amúgy ajánlom ezt a tesztet, mely a 8500-ast veti össze a GForceX-ekkel minden tekintetben:
    Összevetés