106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • REALista
  • Dynamic
    A gyenge trükkök... na persze. A Király visszatér helyett véletlenül a Király nevébent nézte :P
    Az meg már előre borítékoltam, hogy mindenki felemlegeti majd a Mars kapcsán, hogy ő bizony olvasta a könyvet.
  • Kasadya
    Hugó kritika
  • dzsagon
    az nem jelent semmit. a másnaposokat még egy sas kabaré is üti bazmeg
  • Guren
    biztos csak adminisztrációs hiba miatt kapott legjobb vizuális effektekért oscart.
  • TDantes
    A Gyűrűk Urában gyenge trükkök voltak? Most én vagyok akkor a hülye, vagy mi van?
  • Atisz #67587
    The Quiet Earth (1985)

Nos, megnéztem (szeretem a poszt-apokaliptikus sci-fiket). Háát, nem volt jó.
    Nem az volt a gond, hogy unalmas a film, hanem hogy totál érdektelen. A 3 főszereplő (összesen 6 ember szerepel a filmben) teljesen egykedvűen adja a túlélő szerepkört. Sajnos nekem még a főhős rácsodálkozása az elején az üres világra sem tetszett, mivel láttam már hasonlót, így nem tűnt újdonságnak és az oda-vissza történő megőrülés/kijózanodás sem volt valami hiteles (vagy ahogy ma divat mondani "élményszerű").
    A film új zélandi, ami mondjuk kuriózum, viszont nem felmentő ok arra nézve, hogy nem jó a film. Nem is az alacsony költségvetéssel van baj (mivel romos utcarészek, lerobbant autók, néhány hulla, idillikus vidéki tájkép elhelyezése nem igényel túl sok pénzt), hanem azzal az amatőr B kategóriás film érzéssel, ami körüllengi az egész mozit (kicsit mint a Mad Max első részénél, csak ott ugye azért voltak profi autós részek, a karizmatikus főhősről Mel Gibson alakításában nem is beszélve).
    Sajnos nincs olyan ok, ami miatt azt mondanám, hogy érdemes megnézni, a sztori pedig néhány mondattal elintézhető.

2/10

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az ötlet, hogy nem ő hal meg, hanem az univerzum változik érdekes, de nem valami egetverő és inkább kibúvónak tűnik, mintsem a film épkézláb lezárásának.
  • gulyasandras
    Se szív, se lélek

A Princess of Mars aka John Carter (2012)

Azzal kezdeném, hogy ugyanazon a nyáron olvastam a Mars hercegnőjét és a Gyűrűk urát. Az utóbbi megfilmesítésére 11 (bemutatójára majd 13) évet kellett várnom, előbbire viszont majdnem 24 évet. Az évek alatt a GYu évente kezembe került, a Burroughs-féle könyvet viszont egyre inkább kerültem, mert már nem találtam benne semmit sem, ami lekötne. (Az egyszerűség, kidolgozatlanság nem baj a ponyvánál, ha más pótolni tudja.)

Stanton eddigi munkásságáról: Toy Story az egyik kedvencem, a Szörny Rt. is szerethető, de aztán megindult egy olyan úton - Némó: szájbarágós és gyenge, WALL-E: nagyszerű 15-20 perces kezdés után szánalom, Toy Story 3: az első két rész roppant halovány összelopkodása - aminek sajnos a John Carter lett a vége.

250-300 millió dollár, hát, legutóbbi emlékem, ahol láttam az utolsó centet is a vásznon: King Kong. Itt hova tehették a pénzt? Voltak látványos részek, de hasonlót a HP-nél éreztem: nem látom a belefektetett pénzt, sok esetben gyenge a CGI.

Ez még nem is lenne akkora baj (a GYu-nál percenként fogtam a fejemet a gyenge trükkök miatt, aztán csak megnéztük a barátnőkkel, haverokkal még nyolc alkalommal moziban), de sajnos a film olyan üres (se szív, se lélek), hogy nem láttam a film elkészítésére semmi okot sem. (Farkasokkal táncoló után minek Avatart csinálni?) Stanton maga is elimerte, hogy nem a történet, hanem a szituáció vonzotta a legjobban.

Stanron felrótta Burroughs-nak, hogy epizodikus a könyv (lásd megjelenés), pedig ez a film is ilyen lett. Sorjáznak egymás után a kis filmecskék, összekötő erő nélkül. A könyvtől a film jelentős mértékben eltér, de rossz irány felé. Igénybe kellett volna venni több írót, ha már ennyire nem ment az ötletelés.

Az előzetesek alapján azt hittem, hogy csak Kitsch lóg ki a sorból, de kivétel nélkül, mindegyik színész rossz választásnak bizonyult. (Mondjuk IGAZI színész Samantha Mortonon kívül nem is szerepelt a filmben.) Ha pedig nem szeretem a vásznon megjelenőket, nagyon nehézen tudom magát a filmet szeretni.

Végszóként még annyit, hogy ha rendesen akarták volna feldolgozni a könyvet legalább 3 óra kellett volna, de a sok átírás, a felesleges és gyenge jelenetek tömkelege, a túl sok harc közben csak azt vártam, hogy legyen már vége minél előbb.
  • stargatelost
    Stáblista legvégén van egy pár másodperces jelenet még :)
  • Victor1103
    The Grey - Fehér Pokol

Én csakis ajánlani tudom ezt a filmet. Nekem tetszett ,így estére full sötét szobában házimozival eléggé adta a feelinget főleg a sötétben játszódó jelenet. Néhol jobb volt mint egyes thrillerek. A vége elég váratlanul félbeszakadt szerintem, de maga a film szerintem rendben volt.

8,5/10
  • Inquisitor
    Ha jól tudom a könyv brutálisabb és véresebb, de hát ez egy Disney film. Meg nem mellékesen kismillió film lopott az eredeti könyvekből kisebb nagyobb ötleteket, ezért azok a részek a filmben már pont nem ütnek akkorát. Minden esetre meg fogom nézni és ha lesz rá lehetőség el is olvasom.
  • DuracL
    Na feladat: volt egy akciófilm, amit vhs-en többször megnéztük és beleégett a fejembe, egy szliszkó (slisco?) nevű ember szerepelt benne, és amire még emlékszek hogy tele volt robbanásokkal ,guruló olajoshordóba lövés, az emberek meg repültek a lökéshullámtól:D (kicsi képzavar van a Kommandóval talán ennél)Mi lehet a címe, úgy megnézném újra :D, segítsetek, 90-es évek elejére tenném kb.
  • sandor8206
    John Carter IMAX 3D

Spoiler nélkül

Pontosan az amit a trailer ígért, egy mesefilm. Könyveket nem olvastam, nem tudom mennyire könyvhű, de egy sima egyszerű fantasy kalandfilm.
    Kellemes, humoros, könnyed film, nem buta és erőltetett(mint pl: egy Transformers) és nem akar erőltetett epic lenni sem.
    Tényleg a szemére lehet vetni, hogy sokszor zúdítja az emberre a Marsi kultúrát, de azért simán érthető. 1-2 dolog nem lett megmagyarázva, sajnos az az érzésem, hogy nem kész a film és így sántít, lehet lesz folytatás és ott magyaráznak majd meg mindent, (Nem tudom, hogy a könyvbe is így volt-e) de így sajnos negatívum a filmnek.

Marsi környezet amennyire sivár, annyira látványos is. A dizájnok, kosztümök, űrhajók fantasztikusak, bejött ez a kultúra DE csak annak ajánlom, aki kedveli ezt a kardos-sci-fi stílust, mert ha nem lenne benne repülőgép és különleges lények, inkább hasonlítanám egy Conan-filmhez. Szóval akinek tetszett a Flash Gordon, Krull és hasonló 80-as évek fantasy filmjei annak bátran ajánlom.
    kutya nagy kedvenc :-)

Haverokkal furcsa módon (pedig ilyenekkel tényleg nem szoktunk foglalkozni) kurva sokat beszéltünk a hercegnőről, kur*ára nagy fekete dög buksza, igazi kurvás "izmos" de szerethető, szimpatikus

Sajnos amint olvasható a pozítivumoknál inkább a látványt tudtam sorolni.
    Negatívumoknál sajnos a scriptet tudom felhozni és nem azt, hogy egyszerű mint egy faék (gondolom a könyv is ilyen ), hanem hogy rövidre szabták a filmet vele, fél óra plusz simán kellene, hogy 1-2 karaktert jobban megismertessen + 1-2 dolgot jobban összekapcsolni, kicsit darabos a film

3D, nem hivalkodó és teljesen élvezhető, de nem sok pluszt tett a filmhez nálam

Tényleg MESEFILM, csupa nagybetűvel. Szóval erre számítson aki beül rá

7/10, DE remélem lesz folytatás, mert megnézném még ezt a világot és kíváncsi vagyok a sztori folytatására. Terem tele volt, remélem nem lesz bukta és amcsiban is ennyire kíváncsiak lesznek rá.
    Amúgy Avatarhoz felesleges hasonlítani, mert alapkoncepción kívül, teljesen más stílus a két film, Avatar valamennyire reális talajon akar mozogni, mint sztori, mint dizájn téren, sokkal ember és jövő közelibb, addig ez teljesen "elvont" mesevilág.

Ja ez meg nagyon nem tetszett, talán itt kicsit húztam a számat

SPOILER
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amikor Carter szó szerint mészárolja a rá úszított marsi lényeket a sziklás rész után, megy a hadelhad és közben 1-1 pillanatra bevágva a felesége eltemetése flashbackként, értem a koncepciót, hogy "...mégegyszer nem érkezik későn..." de tök zavaró és ritmustalan volt, megölte az akciórészt

• Kasadya
    takarogggggyyyy!!!
  • Tyler1
    Pont arról szólt, amit vártam, de ez nem jelenti, hogy maradéktalanul elégedett vagyok vele. Problem?
  • gombabácsi
    már bocs, de tök nem arról szólt a film amit te vártál tőle

ennyi erővel a szexet is hiányolhatnád belőle
  • morcosqtya
    Ugyanígy vagyok ezzel.
  • tommyboy123
    Én most láttam a Project Xet hát 10/10!!!! Hatalmas az a film, üti még a Másnaposokat is!!! :)) Érdemes megnézni!! Ha még nem láttátok az előzetest: https://www.facebook.com/pages/Project-X-A-film/209054205855045?ref=ts
  • Tyler1
    The Grey

Jól indult, kellően feszülten, izgalmasan, megrázóan. Aztán lassan ez a feszültség kezdett apadni, a történet monotonná vált, amit időszerűen félbeszakító farkasokkal próbáltak vontatni egészen a végéig. Aztán észbe kaptak a készítők, hogy kurva sok időt elpazaroltak a semmire, és hopp, szemvillanás alatt lezárták a sztorit(hát, elég silány módon). Nem volt ez kellően kidolgozva, 90-95 perc bőven elég lett volna.
    De hogy írjak pozitívumot is, a nem altatós jelenetek minőségien ki lettek dolgozva, a dögök elég ijesztőre sikerültek, és kellő periódusban szarattak be mindig. Liam Neeson pedig kiváló választás lett, igazi real human hero, róla akármikor elképzelem, hogy az egyszerű hétköznapi szürke életből kilépve szanaszét gyaláz egy veszett farkasfalkát :)
    6,5/10
  • Sir Quno Jedi
    Képkiállításra dupla szemkötőben menni. Igazi jedi dolog az! :D Nem látni kell a képeket, hanem ÉREZNI!!!
  • Reg5
    Látványfilmet cam-osan nézni. Azigen :)
  • ZilogR
    Hoppá, én az Avatart CAM-osan láttam csak... Ezek szerint érdemes jobb minőségben is ránézni...
  • viizo
    tizenpár 3d film közül, amit eddig úgy néztem, KETTŐ-nek tetszett a 3d-je.
    (Avatar és Legend Of The Guardians). A többin felesleges kényelmetlenség volt csupán :(
  • dzsagon
    Álcák csapdája (2011)
    Jó kis film, csak egy kicsit kevés transformers volt benne.
  • Sir Quno Jedi
    Na engem ez a FOS 3D máina tart vissza mostanában a mozibajárástól. Lassan teljesen leszoktatnak róla, vaze! Kedvenc mozijaimban mindent 3D-ben adnak már, még a csióreklámot is... Rohadjanak meg.
  • Sir Quno Jedi
    HájperÍJJÓN igenis komolyan vehető, ez nem a filmkészítők hibája, a többi viszont lehet. D::DD:D:D
  • pauly
    ha rólad van szó akkor nem...
  • gombabácsi
    the grey

nos, egy újabb mestermű
  • gombabácsi
    már annyira a csordaszellem uralma alatt vagy, hogy el se tudod képzelni, hogy nem flémkeltés, nem trollkodás?
    :)
  • pauly
    hát ez a flémkeltés nem akar összejönni
  • Blasta
    Az én voltam. Erre a mondatra reagálam azzal a válasszal: "Karakterek komolyan vehetők, sztori komolyan vehető."
    Az immortals KISMILLIO más okból is egy utolsó szemétrakás sztem, csupán a fenti kijelentesre hoztam fel Huperion "komolyan veheto" motivációját.
  • Atisz #67562
    Ha rosszindulatúak akarnánk lenni, akkor ugyanezt (benchmark) elmondhatnánk az Avatarról is, de miért kéne? Ott volt a szerethető és felemelő történet, a nem titkolt mondanivaló és a Cameron féle aprólékosság.
    Egyébként tényleg, nekem az Avatarral kapcsolatban pont ilyesmivel kapcsolatban volt a legnagyobb problémám, hogy itt-ott túlzásba vitték az aljnövényzet és a levélzet mennyiségét, amitől még a természetes részek is természetellenesnek hatottak.

Ez a film (John Carter) pedig szerintem több (mondom úgy, hogy még nem láttam), mint egy Avatar klón - már csak a korábban említett okok miatt is - bár annyiban igazad van, hogy valószínűleg az Avatar sikere miatt döntöttek pont most (illetve 2009-ben) a megfilmesítéséről.

Ha pedig a kreatív munka azt jelenti, hogy rugaszkodjunk el minél jobban az eredeti elképzeléstől és csináljunk egy a mai közízlést maximálisan kiszolgáló átlaggyagyit, akkor én inkább nem kérek belőle.
  • gombabácsi
    az avatárnál csak jobb lesz, bár az nem nagy teljesítmény :D

mondjuk cameron okosabb rendező, úgy gyártja sorban a rosszabbnál rosszabb filmeket, hogy a nép azt hiszi hogy jók :D
  • Kasadya
    Miami Vice a 35 évem egyik legjobb akció krimije!
  • CalebJoe
    Ő az igazi John Carter, ja amúgy én is kiváncsi vagyok a véleményekre a filmről.

• viizo
    aki megnézte / megnézi a John Cartert, a 3D-ről is számoljon majd be, arról sok szó eddig nem esett.

• vg
    "Az volt a "Sziget"-ben is ..."

Basszus! Megnéztem youtubo-n, és valóban! Mintha a MS-nél tudták volna már 2005-ben, hogy lesz Kinect! Már csak ez a holografikus akármi hiányzik!
  • Riddick21
    Én azt nem értem, hogy mit vártatok... Ránézel egy ilyen előzetesre és mi jön le belőle? Az Avatar sikerét meglovagolni kívánó, tisztességesen összeszídzsíájozott, de egy tombolasorsolás szellemi szintjén megrekedő effektparádé, amibe csak technikát öltek, valós kreatív munkát nem.

Egy benchmark program, ha úgy tetszik. Megnézheted majd, hogy fut a fullHD tévéden. Next please!
  • Atisz #67555
    Hát, a Disney logó már rosszat sejtetett... bár az Avatar is PG-13 volt és onnan sem hiányzott a literszámra folyó vér.
    Tényleg nem volt jó? Én azért reménykedtem benne, mivel az eredeti (Edgar Rice Burroughs: Princess of Mars, 1912 (!)) nem volt rossz, afféle sci-fi alapmű. Tipikusan az, ami megfilmesítésre vár(t).
    Ahogy belegondolok, tényleg hasonlít az Avatar-ra - még a karakterek is szinte egy az egyben (bár az Avatar forgatókönyve - akármennyit is mesélt róla James Cameron, hogy évtizedek óta dolgozott rajta - 1912-ben még sehol nem volt :P).
    A könyvben egyébként Carter valóban szuperhős (már az elején is, amikor a vadnyugaton küzd, a Marson pedig az alacsonyabb gravitáció miatt - miután rövid úton hozzászokik - ez még inkább érvényesül), tehát nem a forgatókönyv hibája ha itt-ott túl gyorsan halad a sztori, ez adott volt és én tisztelem ha egy forgatókönyvből rá lehet ismerni az eredeti műre.

Biztosan meg fogom nézni, szerintem nem olyan rossz ez, sőt (bevallom nem olvastam pár hasonszőrű filmekről alkotott kritikádat - úgy tisztulna a kép).

Lényeges kérdés még, hogy miként zárul a film (a könyv elég drámaian, ugyanakkor passzol egy ilyen misztikus sci-fihez): ott is ragaszkodtak az eredetihez, vagy egy gyermekbarát verzió lett?
  • Sir Quno Jedi
    Ez egy nagyon buta kritika. Aki olvasta anno a könyveket és sf értő emberke, az tudja, hogy ezek kb. vernei alapművek. Nem olyan agyasak, inkább ponyva kategória, de alapklasszikus, kb. mint a Conan. Namost számos "hiba" van, amit felróni vicces, mivel a sztorit amit feldolgoztak nem változtathatták meg lényegesen. Akkor lett volna csak ramazuri...

Ha tartják magukat a könyvbéli sztorihoz, rossz már nem lehet. Az más kérdés, hogy a könyv vajon megállja-e a helyét filmként is. Nyilván nem túl 1xű a mai ízlésnek megfelelő filmet összeütni belőle, sőt inkább lehetetlen, mert a könyv sem a mai generációknak szól (bár az alapmondanivaló de).

Valamék okostojgli múltkor asszem itt rótta fel az Immortals-nak, hogy mekkora irreális faxság, hogy azé írtja az embereket/isteneket a főgenya, mert meghalt betegségben a családja. Az nem zavarja a tudóspalántát, hogy az ókori legendákban ez simán "megtörtént" (ilyenebb is) és mégis mit találtak volna ki helyette, vaze?!?!? Kb. mint a Titánok harca...