1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • sandor8206
    John Carter IMAX 3D

Spoiler nélkül

Pontosan az amit a trailer ígért, egy mesefilm. Könyveket nem olvastam, nem tudom mennyire könyvhű, de egy sima egyszerű fantasy kalandfilm.
    Kellemes, humoros, könnyed film, nem buta és erőltetett(mint pl: egy Transformers) és nem akar erőltetett epic lenni sem.
    Tényleg a szemére lehet vetni, hogy sokszor zúdítja az emberre a Marsi kultúrát, de azért simán érthető. 1-2 dolog nem lett megmagyarázva, sajnos az az érzésem, hogy nem kész a film és így sántít, lehet lesz folytatás és ott magyaráznak majd meg mindent, (Nem tudom, hogy a könyvbe is így volt-e) de így sajnos negatívum a filmnek.

Marsi környezet amennyire sivár, annyira látványos is. A dizájnok, kosztümök, űrhajók fantasztikusak, bejött ez a kultúra DE csak annak ajánlom, aki kedveli ezt a kardos-sci-fi stílust, mert ha nem lenne benne repülőgép és különleges lények, inkább hasonlítanám egy Conan-filmhez. Szóval akinek tetszett a Flash Gordon, Krull és hasonló 80-as évek fantasy filmjei annak bátran ajánlom.
    kutya nagy kedvenc :-)

Haverokkal furcsa módon (pedig ilyenekkel tényleg nem szoktunk foglalkozni) kurva sokat beszéltünk a hercegnőről, kur*ára nagy fekete dög buksza, igazi kurvás "izmos" de szerethető, szimpatikus

Sajnos amint olvasható a pozítivumoknál inkább a látványt tudtam sorolni.
    Negatívumoknál sajnos a scriptet tudom felhozni és nem azt, hogy egyszerű mint egy faék (gondolom a könyv is ilyen ), hanem hogy rövidre szabták a filmet vele, fél óra plusz simán kellene, hogy 1-2 karaktert jobban megismertessen + 1-2 dolgot jobban összekapcsolni, kicsit darabos a film

3D, nem hivalkodó és teljesen élvezhető, de nem sok pluszt tett a filmhez nálam

Tényleg MESEFILM, csupa nagybetűvel. Szóval erre számítson aki beül rá

7/10, DE remélem lesz folytatás, mert megnézném még ezt a világot és kíváncsi vagyok a sztori folytatására. Terem tele volt, remélem nem lesz bukta és amcsiban is ennyire kíváncsiak lesznek rá.
    Amúgy Avatarhoz felesleges hasonlítani, mert alapkoncepción kívül, teljesen más stílus a két film, Avatar valamennyire reális talajon akar mozogni, mint sztori, mint dizájn téren, sokkal ember és jövő közelibb, addig ez teljesen "elvont" mesevilág.

Ja ez meg nagyon nem tetszett, talán itt kicsit húztam a számat

SPOILER
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amikor Carter szó szerint mészárolja a rá úszított marsi lényeket a sziklás rész után, megy a hadelhad és közben 1-1 pillanatra bevágva a felesége eltemetése flashbackként, értem a koncepciót, hogy "...mégegyszer nem érkezik későn..." de tök zavaró és ritmustalan volt, megölte az akciórészt