[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Quiet Earth (1985)
Nos, megnéztem (szeretem a poszt-apokaliptikus sci-fiket). Háát, nem volt jó.
Nem az volt a gond, hogy unalmas a film, hanem hogy totál érdektelen. A 3 főszereplő (összesen 6 ember szerepel a filmben) teljesen egykedvűen adja a túlélő szerepkört. Sajnos nekem még a főhős rácsodálkozása az elején az üres világra sem tetszett, mivel láttam már hasonlót, így nem tűnt újdonságnak és az oda-vissza történő megőrülés/kijózanodás sem volt valami hiteles (vagy ahogy ma divat mondani "élményszerű").
A film új zélandi, ami mondjuk kuriózum, viszont nem felmentő ok arra nézve, hogy nem jó a film. Nem is az alacsony költségvetéssel van baj (mivel romos utcarészek, lerobbant autók, néhány hulla, idillikus vidéki tájkép elhelyezése nem igényel túl sok pénzt), hanem azzal az amatőr B kategóriás film érzéssel, ami körüllengi az egész mozit (kicsit mint a Mad Max első részénél, csak ott ugye azért voltak profi autós részek, a karizmatikus főhősről Mel Gibson alakításában nem is beszélve).
Sajnos nincs olyan ok, ami miatt azt mondanám, hogy érdemes megnézni, a sztori pedig néhány mondattal elintézhető.
2/10
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az ötlet, hogy nem ő hal meg, hanem az univerzum változik érdekes, de nem valami egetverő és inkább kibúvónak tűnik, mintsem a film épkézláb lezárásának.