Hunter

Arizona kormányzója idegeneket látott

Tíz évvel ezelőtt az arizonai Phoenix éjszakai egén rejtélyes fényeket láttak, melynek következtében a városban eluralkodott az UFO-láz.

Akkor az állam kormányzója egyik tanácsadóját földönkívülinek öltöztetve próbálta kiparodizálni a szituációt, ma azonban azt állítja, a fények valóban egy idegen űrhajótól származtak. Fife Symington ex-kormányzó ma a sütőiparban rendelkezik érdekeltségekkel, emellett üzleti tanácsadóként dolgozgat. A visszavonult politikus sokak meglepetésére úgy gondolta, eljött az idő, hogy a közvélemény elé tárja az igazságot az úgynevezett phoenixi fények tizedik évfordulóján.

"Pilóta vagyok és szinte minden gépet ismerek ami repül" - taglalta a riportereknek. "Nagyobb volt mint bármi, amit valaha láttam. Örök rejtély marad. Mások is látták, szavahihető emberek, nem tudom miért gúnyolódnak ezen."


Balra Fife Symington, jobbra Jay Heiler
Érdekes kijelentés ez, különösen az utolsó mondat. 1997-ben, kormányzósága idején a légierő egykori századosa ugyanis maga űzött tréfát az egész sztoriból egy sajtótájékoztatón, amikor az összesereglett újságíróknak azt nyilatkozta, hogy sikerült egy idegent foglyul ejteniük, majd bevezette személyzeti főnökét, Jay Heilert, aki az általános ábrázolásoknak megfelelő földönkívüli maskarába beöltözve vonult be a sajtószobába.
"Csak azt szerettem volna bebizonyítani, hogy önök ezt túlságosan komolyan veszik" - mondta akkor mosolyogva Symington.

Ugyanabban az évben a kormányzót sikkasztással vádolták meg csődbe ment ingatlan birodalma kapcsán. A vádat később elvetették és maga Bill Clinton, akkori amerikai elnök kért elnézést tőle a vádaskodások miatt, Symington karrierje azonban ezzel végleg leáldozott. Hosszas hallgatás után a hajdani kormányzó egy UFO kutató dokumentum filmjében tűnt fel, ahol elmondta, hogy 1997-ben a pánikkeltés elkerülése miatt hallgatta el saját találkozását. A történetet azóta több média, köztük a CNN számára is leadta, melyben az állítólagos űrhajót elképesztően nagynak, túlviláginak titulálta.

A tanácsadó és ál-űrlény Heiler is megszólalt a témával kapcsolatban, mondván, nem lepődött meg azon hogy Symington, akit közeli barátjának tart, hisz az UFO-kban. Symington szeretett az űrutazásról beszélgetni és meggyőződése volt, hogy a földlakók még az ő életében eljutnak a távoli naprendszerekbe egy fénysebességnél gyorsabb közlekedési módszerrel. Heiler ezekben a beszélgetésekben általában a csendes, szkeptikus hallgatóságot képviselte.

A fények V alakban jelentek meg 1997. március 13-án, átszelve az égboltot. A hivatalos magyarázat szerint egy katonai gyakorlórepülés zajlott, sokan azonban még ma is állítják, a kormány elhallgatta az igazságot. Van persze olyan is, aki egyetért a hivatalos állásponttal, ilyen a tucsoni csillagász, nyugalmazott vadászpilóta, James McGaha. Azon az éjszakán pont az eget kémlelte és nagy magasságban két A-10-est látott kötelékben repülni. McGaha két különböző időpontban is látta a katonai gépeket, melyek világítórakétákat oldottak ki. McGaha szerint Symington nem képzett megfigyelő, ezért nézhette el a katonai gyakorlatot.

A lecsúszott kormányzó története elég bulvárosra sikeredett, azonban ne feledjük a Men in Black K ügynökének szavait, aki szerint pont az ilyen történetekben található a legtöbb igazság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • maestro85 #66
  • Brolly28 #65
    hát ez kész

    jujj én is látom őket most száltak le 1 rollerral a kerben és megborotválják a kutyát
  • babajaga #64
    "Hát nem is. Osztrák király volt, magyar megszálló"

    Erre reagáltam csak nem olvastál vissza.
  • irkab1rka #63
    mennyire le tud csúszni egy ember...
  • roliika #62
    Valaki biztos hiányolt...csak azért írok mert csak. :DDD Metacafe-n van 80 hasonló témájú videóm, nézzétek egészséggel... :DD Lesz majd olyan videó is amiben a legjobbakat vágom össze jó kis zenével ha lesz időm. :)Ezek a videóim. :) Jó nézelődést! :)
  • dez #61
    Babajaga számára valami vagy 0%, vagy 100%.
  • Tetsuo #60
    Nna látod mennyire nyitott vagyok, új lehetőségek felé? Még a fizikai világ létezési esélyét sem 100%ra becsülöm, hanem kevesebbre. :)
    Annak, h csupán 1 szellemlény kitalációi vagyunk mind, számomra ugyanannyi esélye van mint h a zsidó a kiválasztott nép.
  • Landren #59
    Á, szó sincs róla, hogy megbántottál volna, remélem én se téged. :)
    Csak leírtam, hogy mire is gondoltam, amikor azt írtam, hogy akár egyedül is lehetünk. A világegyetem mérete alapján jóval nagyobb az esély rá, hogy van más inteligens faj is rajtunk kívül, de amíg ez nem bizonyított, addig nem lehet elvetni az ellenkezőjét sem.

    Igen, kényelmes álláspont a tiltakozás, de ez mindkét esetben igaz. :)
  • Fenjoy #58
    Mindenestre a tiltakozás, hogy vannak más civilizációk, kényelmes álláspont: )
    Nem akartalak megbántani, elnézést! Természetesen az is hipotézis, hogy egyedül vagyunk és az is hogy nem, asem így korrekt: )
  • Landren #57
    Kicsit zavaros a mondandód eleje, legalábbis nekem nem sikerült teljesen összeraknom.:)
    Mivel én írtam olyat feltételezés gyanánt, hogy akár egyedül is lehetünk, ezért reagálok az írásodra...

    Egyáltalán nem nehéz belegondolni, hogy rendgeteg civilizáció is lehet, (mert tényleg lehet) de mivel ez csak feltételezés, ezért semmit nem bizonyít, ebből kifolyólag semmivel sem lendít előrébb abba az irányba, hogy ezt el is higgyem.

    "hiszen pár biztos, ugyanúgy kinyírta magát, ahogy mi fogjuk"
    Ez miért lenne biztos? Ez megint feltételezés olyan cslekvésről, aminek még az elkövetője sem biztos, hogy létezett.

    "nem beszélve a barlangrajzokról"
    A Deniken féle magyarázatokra gondolsz?
    Sajnos az is csak max. arra elég, hogy a elgondolkozzon az ember, de bizonyítéknak azért kevés.

    Én nem tartom magam "nagytudásúnak" és nem is gondolom, hogy aki azt állítja, hogy egyedül vagyunk az "nagytudású" lenne, mindösszesen csak kikezdhetetlen bizonyíték híján jelenleg nem hisz a létezésükben. Ezért viszont nehogy azt gondolg, bármivel is kevesebbek azoknál akik az ellenkezőjét állítják. Ezek egyéni vélemények, fogadd el, nem egyformán gondolkoznak az emberek. Az iskolpadban meg nem tanítanak olyat, ami változtatna ezen... :)