Hunter

Emelkedik a fekete háromszög-észlelések száma

Ufós körökben már-már legendává váltak. Amerikában az emberek hatalmas, csendes repülő háromszögeket látnak a városok közelében és a főutak felett az égen alacsonyan és lassan cirkálni.

A Felfedező Tudományok Nemzeti Intézete (NIDS) rendszerbe szedte a háromszög észleléseket, átrostálva és összevetve az adatbázisokat, hogy alapos vizsgálat alá vessék a rejtélyes repülő objektumot. A magán finanszírozású NIDS tanulmányának eredményét nemrég tette közzé, ami az ufóhívők számára némileg elbátortalanító, összességében mégis rejtélyes következtetésekhez vezet. A tanulmány kimondja: "Az Egyesült Államokban jelenleg repülő-háromszög észlelési hullám tapasztalható, ami a kilencvenes években, különösen az évtized végén erősödött. A hullám folytatódik. A repülő háromszögek szabadon repülnek a népes nagyvárosok közelében és felettük, beleértve a nagy, államok közötti országutak vonzáskörzetét is".


A "repülő háromszög" észlelések az Egyesült Államok térképén

Az NIDS következtetése szerint a háromszögletű repülőgépek ténykedései nem követik a korábbi be nem vallott repülőgépek titkos bevetéseinek sémáját, mitöbb "a háromszögeknek sem a repülési rendszere, sem az eredete nem ismert". 1990 és 2004 között megélénkültek a háromszög repülések, szögezi le a tanulmány, melynek elkészítéséhez több száz szemtanú elbeszélésein rágták át magukat a kutatók.

Mindez nem áll összhangban a Védelmi Minisztérium által a titkos bevetések során alkalmazott gyakorlattal, sokkal inkább hasonlít egy a VM által el nem ismert repülőgép rutinszerű, nyílt bevetéséhez, vagy egy a minisztériumtól független szervezet által végrehajtott nyílt repülésre, vélekedik az NIDS tanulmánya. "Az utóbbi lehetőség eléggé zavarba ejtő, különösen a szeptember 11-i történések fényében, amióta az állam légtereit fokozottan figyelik és őrzik" - taglalja az NIDS tanulmánya. "Az első jóval elfogadhatóbb, pontosan a 9/11 utáni éra miatt, ami megmagyarázhatja a kismagasságú megfigyelő platformok jelenlétét."

AZ NIDS egyik vezetője, Colm Kelleher szerint az elemzések azt bizonyítják, hogy a háromszögek repülése nyílt, nem titkos, és alacsonyan repülő, jól észlelhető repülőgépeket foglal magában, melyek rutinszerűen cirkálnak a lakott területek felett. "Mindazonáltal nem jelenthető ki, hogy ezek a Légierő gépei. Egyszerűen nem tudjuk mik ezek és hova tartoznak" - nyilatkozott Kelleher a SPACE.com-nak. "Ami egyértelmű, hogy nem követik az F-117 és a B-2 bevetési sémáit, melyeket sokáig szintén nem ismertek el. Ezek a repülések nyíltnak, sőt akár hivalkodónak is mondhatók."


A legvalószínűbb magyarázatot, a B2-es lopakodó bombázót az alacsony magasságú, települések közeli repülések egyértelműen kizárhatóvá teszik

A fent említett F-117-es és B-2-es gépek észleléséről igen ritkán érkeztek jelentések, mivel azok főként Nevada és néhány másik állam lakatlan vidékei felett repültek. A repülő háromszögek ennek homlokegyenest ellentétei, városok és főutak közelében látták őket, alacsonyan, ami nagyban megkönnyíti a szemtanúk dolgát, akik elmondása szerint rendkívül alacsony sebességgel közlekednek, sőt időnként lebegnek. Az észlelést segíti az is, hogy időnként jól látható vakító fehér fényt, vagy villogó vörös, zöld és kék színeket használnak.

Az új tanulmány tehát felülírta a korábbi elképzeléseket, miszerint titkos repülésekről lenne szó. Az elmúlt 4 évben több száz jelentés érkezett az észlelésükről szerte az Államokból és Kanadából egyaránt, lakott és a populációtól távol eső területekről egyaránt, míg 2004 közepétől főként a lakott területek közelében fedezték fel őket, gyakran jól kivilágítva.


A szemtanúk leírása alapján készített modell

A földi megfigyelők elmondásai alapján a fekete háromszög megjelenése igen hatásos. "Ez az óriás hirtelen tűnt elő a semmiből, komolyan mondom, mint a Star Trek-ben amikor kikapcsolják az álcázást... olyan hangtalanul tette mindezt, hogy el sem hittem, és hatalmas volt... alig 180 méteres magasságban haladhatott, de eltakarta az egész eget a szemem elől" - idézik egy Port Washingtoni személy beszámolóját 1998 októberéből, aki házának udvaráról követte nyomon a repülő objektumot. A szemtanú által elmondottakból végzett durva matematikai számítások alapján a jármű 65 méter széles és 80 méter hosszú lenne.

A megszaporodott észleléseknek köszönhetően a repülő háromszög az Egyesült Államokon kívül is témává vált. Az emberek két csoportra szakadtak, az egyesek szerint ember alkotta tárgyról van szó, míg mások szerint nem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zero 7th #125
    Neked is kissé visszább kéne venned az alkoholfogyasztásból, egy HÉT ÉVES kommentre válaszoltál.
  • endrev #124
    .... és ha nem alkohol, akkor arra, hogy a már ismert jelenség észlelését hazudja valaki. Könyörgöm, mindenkinél ott van már egy mobil; ha ezek az észlelések valódiak lennének, tele lenne az ilyen röptében feltöltött videókkal a Facebook és a Youtube.
  • endrev #123
    Shark13, az 1. pontodnál még működőképes lehet, hogy direkt szoktatnak minket a jelenlétükhöz.

    De ez meg azért nem túl valószínű, mert primitív mivoltunk miatt valószínűleg a csendes megfigyelést választanák, ahogy mi sem avatkozunk be egy esőerdei bennszülött nép életébe, vagy egy gorillatörzs életébe, hanem álcázva figyeljük őket. Oké.

    Én az alkoholra tippelek.
  • BiroAndras #122
    nem nagyfrekvencia, hanem eccerű elektromos taszítás, vagy hasonló ismert jelenség.
  • SHARK13 #121
    Az egész UFO hisztéria egy szóval jellemezhető:emberi!!! emberi hülyeség,semmi más. Bizonyítékként fogadjátok el a józan eszetek érvelését:
    1. Ha valóban idegenek látogatnak a Földre,akkor azt a lehető legnagyobb titokban csinálják. Nem röpödnének fel s alá a szemünk előtt,hogy heló itt vagyunk. Azzal a technológiával amivel képesek a nagytávolságú űrutazásra valószínűleg rendelkeznek fasza kis álcázórendszerrel is. Tehát ha valóban vannak itt idegen járművek,akkor azok a legnagyobb titokban tevékenykednének. A földlakók tanulmányozására sem kell a városok fölött röpködni,a TV adások fogásával és nézésével sokmindent megtudhatnak rólunk. Talán annyit is,hogy hazamennek és hagyják ezeket a hülyéket a saját mocskukban Győzikéstől,Bush-ostól,harry Potter-estől megrohadni...
    2.Szigorúan titkos fejlesztés. Na ez már inkább tűnik valósnak. De azt sem a nagyközönség előtt csinálják. Akkora,gyakorlatilag teljesen elzárt területek állnak az összes ilyen technológiai szintű ország rendelkezésére... Pl ha az Edwards környékén sok a spotter akkor átmegyünk Alaszkába. Ott aztán kereshetnek egy repteret a nagy semmi közepén. De az oroszok is,egyszerűen az Urálon túlra tesznek mindent ami titkos és kész. Menj oda ha tudsz... A tesztelésre azértsem jó a lakott terület,mert mivan ha baleset történik? mondjuk lezuhan a csodamadár a főutcára. Az hagyjám,hogy megszűnik titoknak lenni,de jópáran haza is vinnének darabokat belőle. Emlékezzetek a Columbiára,abból is elhordtak sokmindent és árulni kezdték. Meg a civil szférában nincs is olyan tevékenység ami ellen a gépet kifejlesztették. Sokkal alkalmasabb a titkos berepülés egy semleges országba,mert ott valamilyen szinten meg a légvédelem,hátha észlelik vagy nem. Ez sokkal reálisabb képet ad a gép képességeiről,mintha a gyerekeket ilyesztgetik vele esténként.
    3.ALKOHOL !!!!! Az ember azt lát amit szeretne! Én is sokszor láttam már olyat,amit elsőre UFOnak nézett az anyám. De még az osztálytársaim is. Légköroptikai jelenségek vagy repülőgép. Elég furcsa látváyt nyújt egy kis Cessna is,ha olyanok a körülmények éppen.
  • HUmanEmber41st #120
    Azt tanultad-e fizikaórán, h ha egy hurkapálcika 3szögre alufóliacsíkot teszel és nagyfrekvrenciás feszültséget kötsz az alufóliára, akkor elkezd lebegni? Mindenki által megismételhető kísérlet...Érdekes..
  • babajaga #119
    Nem tudom sok ember miért kapott fizikajegyet ha legelemibb fizikai törvényeket semmibe veszi. Amiknek a felhasználásával jöhetett létre az űrutazás is pld.
  • babajaga #118
    Én tudok olyan emberkéről aki rengetegszer látott már UFO-t de az újságot 10 cm-ről olvassa.Magyarán rövidlátó tehát nem lát messze. De állítja a hülyeségeit. Emberi korlátoltság,amikor értelmes dologgal nem tud kitűnni, így próbál.
  • Hege15 #117
    bazzeg ilyet énis láttam ez nem vicc csak nem voltak fények
  • HUmanEmber41st #116
    Aha