125
  • Zero 7th
    #125
    Neked is kissé visszább kéne venned az alkoholfogyasztásból, egy HÉT ÉVES kommentre válaszoltál.
  • endrev
    #124
    .... és ha nem alkohol, akkor arra, hogy a már ismert jelenség észlelését hazudja valaki. Könyörgöm, mindenkinél ott van már egy mobil; ha ezek az észlelések valódiak lennének, tele lenne az ilyen röptében feltöltött videókkal a Facebook és a Youtube.
  • endrev
    #123
    Shark13, az 1. pontodnál még működőképes lehet, hogy direkt szoktatnak minket a jelenlétükhöz.

    De ez meg azért nem túl valószínű, mert primitív mivoltunk miatt valószínűleg a csendes megfigyelést választanák, ahogy mi sem avatkozunk be egy esőerdei bennszülött nép életébe, vagy egy gorillatörzs életébe, hanem álcázva figyeljük őket. Oké.

    Én az alkoholra tippelek.
  • BiroAndras
    #122
    nem nagyfrekvencia, hanem eccerű elektromos taszítás, vagy hasonló ismert jelenség.
  • SHARK13
    #121
    Az egész UFO hisztéria egy szóval jellemezhető:emberi!!! emberi hülyeség,semmi más. Bizonyítékként fogadjátok el a józan eszetek érvelését:
    1. Ha valóban idegenek látogatnak a Földre,akkor azt a lehető legnagyobb titokban csinálják. Nem röpödnének fel s alá a szemünk előtt,hogy heló itt vagyunk. Azzal a technológiával amivel képesek a nagytávolságú űrutazásra valószínűleg rendelkeznek fasza kis álcázórendszerrel is. Tehát ha valóban vannak itt idegen járművek,akkor azok a legnagyobb titokban tevékenykednének. A földlakók tanulmányozására sem kell a városok fölött röpködni,a TV adások fogásával és nézésével sokmindent megtudhatnak rólunk. Talán annyit is,hogy hazamennek és hagyják ezeket a hülyéket a saját mocskukban Győzikéstől,Bush-ostól,harry Potter-estől megrohadni...
    2.Szigorúan titkos fejlesztés. Na ez már inkább tűnik valósnak. De azt sem a nagyközönség előtt csinálják. Akkora,gyakorlatilag teljesen elzárt területek állnak az összes ilyen technológiai szintű ország rendelkezésére... Pl ha az Edwards környékén sok a spotter akkor átmegyünk Alaszkába. Ott aztán kereshetnek egy repteret a nagy semmi közepén. De az oroszok is,egyszerűen az Urálon túlra tesznek mindent ami titkos és kész. Menj oda ha tudsz... A tesztelésre azértsem jó a lakott terület,mert mivan ha baleset történik? mondjuk lezuhan a csodamadár a főutcára. Az hagyjám,hogy megszűnik titoknak lenni,de jópáran haza is vinnének darabokat belőle. Emlékezzetek a Columbiára,abból is elhordtak sokmindent és árulni kezdték. Meg a civil szférában nincs is olyan tevékenység ami ellen a gépet kifejlesztették. Sokkal alkalmasabb a titkos berepülés egy semleges országba,mert ott valamilyen szinten meg a légvédelem,hátha észlelik vagy nem. Ez sokkal reálisabb képet ad a gép képességeiről,mintha a gyerekeket ilyesztgetik vele esténként.
    3.ALKOHOL !!!!! Az ember azt lát amit szeretne! Én is sokszor láttam már olyat,amit elsőre UFOnak nézett az anyám. De még az osztálytársaim is. Légköroptikai jelenségek vagy repülőgép. Elég furcsa látváyt nyújt egy kis Cessna is,ha olyanok a körülmények éppen.
  • HUmanEmber41st
    #120
    Azt tanultad-e fizikaórán, h ha egy hurkapálcika 3szögre alufóliacsíkot teszel és nagyfrekvrenciás feszültséget kötsz az alufóliára, akkor elkezd lebegni? Mindenki által megismételhető kísérlet...Érdekes..
  • babajaga
    #119
    Nem tudom sok ember miért kapott fizikajegyet ha legelemibb fizikai törvényeket semmibe veszi. Amiknek a felhasználásával jöhetett létre az űrutazás is pld.
  • babajaga
    #118
    Én tudok olyan emberkéről aki rengetegszer látott már UFO-t de az újságot 10 cm-ről olvassa.Magyarán rövidlátó tehát nem lát messze. De állítja a hülyeségeit. Emberi korlátoltság,amikor értelmes dologgal nem tud kitűnni, így próbál.
  • Hege15
    #117
    bazzeg ilyet énis láttam ez nem vicc csak nem voltak fények
  • HUmanEmber41st
    #116
    Aha
  • kicsy
    #115
    Az amcsik nagy része elhízott, szóval valószínűleg jobban szeretik a csokisdrazsét.
  • HUmanEmber41st
    #114
    Ezt mátzöbbször kérdeztem, de még nem igazán válaszolt rá senki:
    --miért látnak ilyesmiket emberek?
    tegyük fel, hogy csak halucinálnak. Mitől?
    Miért látnak olyat, ami a tudomány mai állása szerint nem létezhet? miért nem láthatják ezt tudósok műszerek, kamerák segítségével? /jó mert 100% halu/ De miért pont ilyet haluznak az amik? Ezekre a kérdésekre kellene akkor választ keresni valami pszichológus társaságnak. Ez tényleg tudományos feladat...ha már az UFOkat a tudosok/hivatalosan/ nem tudják megfigyelni..
    szóval a kérdés : miért pont ilyet haluznak az amik?
    hozzánk miért nem jönnek a repülő csokisdrazsék ??
  • kicsy
    #113
    Ez egy elméleti dolog, de ha sikerül elég nagy gravmezőt csinálni, akkor igen.
  • dez
    #112
    Szerinted hangsebességű = sokszoros hangsebességű? Még a 10x-est sem tudják elérni a mai technikával. (Legalábbis nagyon úgy tesznek, mintha próbálkoznának, de nem nagyon akarna sikerülni...)
    A tömegekre vonatkozóan: sok állítólagos leszállás helyszínen állítólag talált állítólagos lenyomatok alapján gondoltam. Bár ezek kisebb valamik voltak, úgy tűnik, hogy nem pehelysúlyúak, így egy hatalmas méretű valami méretének megfelelően annyival nehezebbnek feltételezhető. A szél nélküli felszállás is szemtanúk állítólagos tapasztalata. Ezek persze nem tények, csak épp igen sok ilyen beszámóló van, sok esetben olyan személyektől, akiknek inkább kárára válik, ha beszélnek, stb.
    De ami fontosabb: tegyük fel, működik, amit írtál. Ez az egész hajótestet egyben tudja gyorstani sok-sok g-vel, úgy, hogy ne essen darabokra?
  • Tetsuo
    #111
    Ettől függetlenül lehet h igazatok van s évszázadok óta figyelnek minket (ügyetlenül de az őket megfigyelők is ügyetlenek :)) sőt az is lehet hogy az amcsi kormánnyal szövetkeztek (csak annak semmi értelme s látszata).
  • Tetsuo
    #110
    A Nyilvánosság birtokában. Ha lenne bizonyíték, nem csak egy eszement tudós (Daeniken) írna róla (meg sok dilettáns exhibícionista), hanem mutatná a CNN, a BBC, az NHK, írna róla az MTI, stb.. s világhírű tudósok kifejtenék véleményüket.
  • kicsy
    #109
    "na de mindegy, a Világot el kell fogadni olyannak amilyen..."
    Ja, vagy megváltoztatni :) Amúgy azért a szgép sok dolgot megkönnyített, mondhatni elősegítette a tudomány fejlődését azzal hogy számolt helyettünk, és volt aki erre használta/használja. (Bár nem PC-ket általában, de az otthoni zsenik életét is biztos megkönnyíti :)) Szóval a Kepler korabeli technikával (papír és ceruza) azért ma már nehezebb tudományos áttörést elérni :)
  • BlackRose
    #108
    Egyetértek veled, de hozzátenném, hogy az érdek alapú fékezése a fejlődésnek, csak egy részben valaki érdeke, a másik részben sajnos az egéssz emberiség érdeke, mert sokszor a nagy változások nem csak a kapitalisták zsebét vékonyítanák, hanem a köznépét is, vagyis a mai fogyasztói társadalomban az előző technológia álltalában ki kell fizesse a következőre való váltást, vagyis pl. a PlazmaTV kifejlesztése sokba került, a gyártási sorok a marketing stb. és ezt előbb be kell hozni (persze még ezen felül is, mert a kapitalistáknak a túlgazdagodás a céljuk), na most ez pl. nekem sem tetszik, de sajnos igy van. Sokszor a technologia vár, mert a civilizácionk nincs rá felkészülve, sem anyagilag, sem más szempontból sem. Pl. a PC-k terjedése, 80% nem szolgál másra mint filmezésre, zenehalgatásra, internetezésre (olvasd pornográfia böngészésre)... Kepler pl. valószinüleg meghalt volna egy kéziszámológépért, mi pedig GFlops-okat tartunk az asztalunkon divx dekóderként, mig Kepler meg társai papiron ceruzával óriási áttöréseket csináltak a tudományban, igaz akkor állitolag könnyebb volt, mert még az út elejét járták, de én ebben nem hiszek, mert minden új legalább másik két újabbat tár elénk, de persze mi el vagyunk foglalva a filmezéssel, meg pornbrowsing-el meg stb. tisztelet a kivételnek.
    P.S. Ismerek egy alakot, akinek pl. a merevlemezén a multkor rátaláltam a Britannica 2004 DVD ISO-ra, a pasi nem hogy örülne, hogy egy ilyen dolog birtokában van, és tanulna valamit belölle, de azt sem tudja mi a Britannica... ez siralmas, valamikor nem lehetett hozzájutni, most meg ingyen hever az órunk elött és lusták vagyunk beleolvasni, ahelyett inkább meséket olvasunk az UFO-król, meg napi 2 óra hosszat SMS-t küldögetünk telyessen fölösleges tartalommal... :) na de mindegy, a Világot el kell fogadni olyannak amilyen...
  • kicsy
    #107
    Várj egy kicsit, ez nem feltétlenül mind igaz, hihetetlen hogy ki tudják színezni az emberek a történteket. A tömegét nem hiszem hogy meg tudná bárki is becsülni csak így szemre, kívülről. A szél és hasonlók nélküli felemelkedés a talajról-t nemvalószínű hogy látták, hacsak nem szálltak le a kicsi zöld lények egy sörre. hangsebbességű repülés remélem csak a terjedelem növelése érdekében van a listán, ugye nem kell hogy mondjak erre képes technológiát. Na, de gondolom már szorongva várod hogy mit akarok mondani, szóval legyen. A gyakorlati kivitlezést nem fogom ecsetelni, mert nem tudom :) Natehát, van egy szupernehéz elem, nevezzük 115-ös elemnek vagy Ununpentium-nak, aminek a gravitációs A hulláma elég erős ahhoz, hogy kiterjessze az atom kerületét. Ezt a gravitációs A hullámot aztán felerősíthetjük, ugyanúgy ahogy a többi elektromágneses hullámot, ezzel tér-idő-torzulást létrehozva. Elvileg feketelyuk mértékű torzulás, szóval elég gyorsan lehet vele száguldozni. Nagy vonalakban ennyi. Pár probléma mondjuk van vele: a 115-ös elem, meg úgy általába a szupernehéz elemek nem stabilak :) Ezek mesterségesen létrehozott elemek, stabil elemeket bombáznak részecskegyorsítóban másik elemekkel. Itt jön egy másik gond, hetekig is letarthat, amíg egy darab atommagot létre tudnak hozni. Szóval ezek eleve ellehetetlenítik a gyakorlati kivitelezést, de előbb-utóbb lesz ilyen. Ja, visszatérve a fekete háromszögekre, lehet hogy az építője megoldotta ezeket a problékat, talált egy stabil elemet, stb. Összegezve: lehet.
  • kicsy
    #106
    Na meg itt van még ez. Pár hónapja, sőt, már kb egy éve is sikerült atomot teleportálniuk (átvinni egy atom tulajdonságait egy másik atomra, ahogy írtad), és mit érzünk ma ebből? Még csak egy kvantumszámítógép sincs sehol, amihez nem is kell "lefényképezni", majd összerakni az anyagot, simán a meglévő techet kell használni, de semmi eredmény. Iszonyatlassan fejlődünk, és ez szintén azért van, mert valakinek ez az érdeke. Vagy egy másik példa, plazmaTV vs nanoTV. Utóbbit úgytudom még olcsóbb is lenne gyártani, de mégsincs sehol, mert amíg jó a plazmatv, amíg lehet róla még egy bőrt lehúzni, addig miért ne. Ugyanígy a számtechben sincs a nanotechnológia sehol, pedig gyakorlatilag nulla ellenállással lehetne a réz helyett szén nanocsöveket használni, és többszörösére gyorsulnának a gépek. (Bár valami nanomeróriáról hallottam, de gondolom az is megfizethetetlen lesz amikor kijön.) Bár egyelőre nem is baj hogy nem fejlődünk, mert mint írtam a társadalom még gyerek hozzá.

  • kicsy
    #105
    Tetszik az álláspontod, de kicsit félreértettél. (Ez valszeg az én hibám) Szóval nem azt akarom mondani, hogy a tudomány nem jó, hanem gyakorlatilag azt, hogy amit tudománynak tartunk, vagyis ami eljut a "néphez" az nem a teljes tudomány. A "köznép" nem tud az ingyenenergiáról, a vízautót tudományos fantasztikumnak tartja, satöbbi. Azért, mert valakiknek ez áll érdekében (olaj). Aztán persze erre még rájön az is, hogy egy csomó mindent feltételeznek meg hozzágondolnak a tényekhez, ahogy írtad. Ami a vallást illeti, nem tudok újat mondani, ugyanígy vagyok én is. Ami az UFOkat illeti, SZERINTEM mindennek csak kis része igaz. Tehát valaki lát egy háromszöget az égen, elmondja valakinek, közbe hozzámeséli hogy a semmiből tűnt elő, több kilomáter átmérőjű volt, akinek elmesélte az elmeséli másnak is, hozzászövi hogy hangtalan volt, meg skoszoros hangsebességgel száguldott, akinek ő elmesélte az lát egy hőlégballont vagy egy alacsonyan szálló bumerángot, és meséli is hogy hoppá UFO. Azt nem tudom hogy idegen eredetű vagy kormány/vezető réteg műve, de akár az is lehet hogy abszolúte nincs UFO, csak sok a részeg ember. Ha pedig valóban idegenek, gondoljunk csak a ST-re. Elsődleges irányelv: nem vesszük fel a kapcsolatot fejletlenebb civilizációkkal. Ami a (földi) társadalmat illeti, valóban nem nőttünk még fel ehhez. Ez a reklám alapú, fogyasztói társadalom édeskevés az űrkorhoz, de még egy max 100 évvel fejlettebb korhoz is. Az emberek nem gondolkodnak. (Persze vannak kivételek, csak túl kevesen ahhoz, hogy valamit változtatni tudjanak.) Reméljük előbb utóbb összeomlik ez a rendszer, mielőtt "megnyomjuk a gombot".
    // Ja, még annyi, hogy ez magánvélemény, senkit nem kötelez arra hogy gondolkodjon vagy ne gondolkodjon, vagy megtagadja az UFO-kba, az egyházba, netalántán a tudományba vetett hitét.
  • NEXUS6
    #104
    Háj FtranX!

    Először is, én ugyan hiszek a B-2 lopakodó létében, de nem akarom ezt összetéveszteni azzal, hogy a B-2 néven ismert stratégiai lopakodó bombázó fegyverrendszer abban a formában létezik, ahogy arról a média/szakmédia beszámol.

    Tévedés ne essékb a fegyverrendszere vonatkozó minden lényeges információ a mai napig titkos.

    A lopakodókkal kapcsolatba kerülő emberek pedig bizony bizony a pénzük egy részét azért kapják, hogy ezek a titkok titkok is maradjanak, és persze ha ez nem elég akkor a negatív meggyőzéssel is élnek az előljáróik, jogi szankciókkal fenyegetik őket.
    De ezen persze nem kell csodálkozni, mert a világon mindenhol vannak titkok és minden állam vagy vállalat ilyen eszközöket alkalmaz, hogy ezeket megőrizze.

    Amúgy a dezinformációt sokszor nem is kell tudatosan nyomatni, mert a média "szakemberei" is néha csak úgy maguktól is képesek akkora baromságokat írni, hogy az már fáj, nem kell mást tenni csak nem kell kijavítani őket.
  • dez
    #103
    Reménykedek benne, hogy hosszabb távon a tudomány jóra vezet, de rövid távon sok visszásság van vele. A mai tudománynak is megvannak a pátriárkái (akik a tudományt a poziciójuk bebetonozására, és saját személyes gondolkodásmódjuk terjesztésére használják), és dogmái (olyan dolgoknak tényként kezelése, amire valójában nincs bizonyíték), önámítósága (egy teória-rendszeren belül igaznak bizonyuló állítások abszolút igazságként való elfogadása).

    A tudomány megköveteli magának a következőket:
    - hit abban, hogy a tudomány "jó", és hasznos (hiszen hogy nézne ki, hogy valaki maga vagy az emberiség ellen, vagy pl. csakis a profit reményében dolgozzon, kutasson)
    - a tudományosan bebizonyított állításokat abszolút (megkérdőjelezhetetlen, mindenre kiterjedő) igazságnak kell elfogadni, mindaddig, amíg ugyanilyen alaposan be nincs bizonyítva, hogy nem úgy van.
    - néha olyasmiben való hitet is elvár, amire nincs tudományos bizonyíték, vagy ennek ellenkezőjét olysmiben, amit ugyancsak nem lehet tökéletesen kizárni (ezt főleg a kevésbé művelt, de annál számosabb, és hangosabb hívei várják el a tudományon kívül állóktól)
    - fanatikusabb hívek az "aki nincs velünk, az ellenünk van" elvet is követik (aki nem fogadja el a fentieket, az potenciális ellenség lehet)
  • dez
    #102
    -u
  • dez
    #101
    Már hogy lehetne? Tehát az elvárások:
    - több száz, akár több ezer tonnás test mozgatása a levegőben
    - tökéletesen hangtalanul
    - mindenféle anyagkibocsátás nélkül (fényjelenség megengedett)
    - műveletek: szél, és hasonlók nélküli felemelkedés a talajról, mozdulatlan lebegés, sokszoros hangsebességű repülés, 0-ról több száz km/h elérése 0.1mp alatt, hangsebesség túllépése hangrobbanás nélkül, stb.

    Hát ha ezt te megoldod a mai ismeretek alapján, jelentkezz azonnal fejlesztőmérnöknek a Boeuing-hez, Lockheed-hoz, stb.! :)
  • FtranX
    #100
    a grafikusokról nem is beszélve
  • FtranX
    #99
    ha a B-2 nem létezik, akkor a pilókák, a sok száz (ezer) fős kiszolgálószemélyzet és Boeing emberei biztos jó pénzt kapnak azért, hogy hazudjanak. :)
  • NEXUS6
    #98
    A fentebb látható B-2-re van bizonyítékod? Arról is legalább annyit dumcsiznak mint az ufókról. A fenti kép nagy valószínűséggel a Pentagon által a média rendelkezésére bocsájtott anyag.

    Láttál fogtál szagoltál már B-2-t?

    Honnan tudod hogy annyi van belőle amennyit az amik mondanak és nem csak az az egy amit esetleg egy egy légi bemutatóra elvisznek?

    Vagy hogy Morpheust idézzem: What is real?
  • HUmanEmber41st
    #97
    Na ezt most jól megmondtad Black Rose !!!
    Én személy szerint azért hajlok annak irányába, hogy az UFOk mégiscsak idegenek, mert sok repülő tárgyat írtak le még a földi repülőgép építés előtti időkből is.. Bátorkodnám említeni az úgynevezett Napkaput Dél Amerikában...vagy Ezékiel próféta leírását a Bibliában, mely alpján Joseph Blumrich NASA mérnök még repülésképes modellt is épített...
    Bár mindez nem zárja ki, hogy mégis csak az amcsik építenek repülő csokisdrazsétés eme új találmányuk miatt alakulnak ki világszerte a gabonakörök is...
    De az igazságot már én is nagyon szeretném tudni !!!!!
  • NEXUS6
    #96
    "de nincs egy db megdönthetetlen bizonyíték sem."

    Hozzátenném: a te birtokodban!

    Amúgy szerinted mi is lenne a megdönthetetlen bizonyíték?
  • _Vegeta_
    #95
    Tegnap enis lattam egy ilyet!

    De aztan felebrettem. :D
  • BlackRose
    #94
  • fonak
    #93
    Lásd a legelső x-akták széria 2. vagy 3. része:)
  • Commandante
    #92
    BlackRose: Bazz... ne szívj annyit, inkább alvásra használd az éjszakát!

    Amúgy én is láttam már fekete háromszögeket, és isteniek voltak! Bár a borotváltat jobban szeretem... ;)
  • BlackRose
    #91
    Képzeld el, hogy ahelyett, hogy fizikailag elvigyél valamit A pontból B pontba a következőket teszed meg...

    Valami módon egy atom tulajdonságait átmásolod egy távoli atomra, vagyis a világmindenség mindenhól egyforma részecskékből áll, csak éppen ezeket a részecskéket kell összerakni. Na most miért ne lehetne ezt egyszer megcsinálni, vagy lehet, hogy valami más civilizáció mér tudja is... ez az SF-ből ismert teleportáció lenne, nagyjából. Tehát a mai tudomány nem tudja ezt bizonyítani, de nem tudja ennek lehetetlenségét sem bizonyítani, tehát feltételezzük, hogy esetleg lehetséges. Na most ami hiba lenne, az egyenessen az, ha elkezdjük mesélni, hogy az UFO-k 40 fényév távolságról teleportálják magukat a földre háromszögű repülőtányérokban... érted a lényeget, nem kizárt, de küzelről sem biztos, vagyis emberi nyelven egyszerűen NEM TUDOM :)
  • BlackRose
    #90
    Tudod mi egy felfoghatatlan nagyságú Világürben egy elképesztően összetett életdús bólygon állunk és probáljuk megérteni, hol vagyunk, kik vagyunk, miért vagyunk vagy vagyunk e egyáltalán? Figyelembe véve ezeket a dolgokat, meg tudunk e valamit kérdőjelezni ami az ismereteinken kívül esik? Tarthatunk e valamit lehetetlennek? Vagy csak saját magunkat nyugtassuk, amikor lássuk a halált, mennyországot találunk ki, hogy megnyugtassuk magunkat mert nem tudjuk elfogadni azokat a dolgokat amiket nem értünk meg, ha nem érintenek bennünket személyessen akkor nem törödünk velük (vagyis csak kevesen) ha meg mindannyiunkat érint (pl. mindenki meghal) akkor már az annyira foglalkoztat bennünket, hogy gyerekmesékben hiszünk. Az UFOK is itt röpködnek nállunk, ezért mesékkel csillapítjuk félelmünket, pedig gondolom, hogy odakinn a végtelen világűrben lehet még sokhelyen élet, de mi azzal nem foglalkozunk, mert az nem érint bennünket, mindaddig mig nem a fejünk felett röpködnek.
    Csodálatos dolog része vagyunk, de valahogyan mindég ki akarunk lépni belölle, mert az emberiség túlnyomó része nem képes felfogni az emberiség töredékének gondolatát, munkáját stb. Ne értsen senki fére nem prédikálok semmi fajta hátrányos különbséget az emberek között, de nem is tagadom azt, vagyis elfogadom a világot ugy amilyen, még ha nem is tetszik, valaki a magyarázatot a tudományban keresi és ezért lépked előre a sötétben újabb és újabb dolgokat fedezve fel, van aki az alkoholban keresi a megoldást, van aki semmiben, van aki mesékben de a legtöbb ember nem képes felfogni az információk volumenét és ezek az emberek nagyon alacsony értelmi szinten működnek, habár használják az eszközöket amelyeket sokszor fel sem tudnak fogni, (pl. szennyezik a környezetet stb.) sokszor ezek az emberek telyessen jó indulatúak és nem is tudják felfogni, hogy amit tesznek az káros a környezetükre és rájuk is, sokszor magassan edukált személyekről van szó, ezért nem lehet kiszürni öket, van köztük, minden országból, minden vallásból, minden fajtából, minden osztályból, minden műveltségből stb. Tehát nem látom annak a lehetőségét, hogy ez egyszer is meg változhat, pedig mindég többen vannak, és minden nap hatalmasabb eszközökkel a kezükben, és egynap majd telyessen tudatlanul véget vetnek az emberiségnek. Valószinüleg én is meg ti is köztük vagyunk, valószinüleg itt az egéssz emberiségről irok, ha valaki raszistának vagy fasisztának gondolt az most jól lesült, mert sajnos az egéssz emberiségről irtam... Nem tudjuk megérteni azt a hatalmas mennyiségű tudást és azokat az eszközöket amelyek napról napra fokozzák a pusztító hatalmat a kezünkben, a társadalom nem transzformálodik kellő gyorsasággal, vagyis röviden majmok vagyunk akik kezében a detonátor, és mi most jelenleg piszkáljuk kiváncsian, mig egyszer le nem nyomjuk a gombot.
  • BlackRose
    #89
    A tudomány az igaz, (jó) oldalon áll mindég, az ami kérdéses, az, hogy mit tartunk tudománynak és, hogyan értelmezzük a tudományt, valamint, hogy valójában el tudjuk e fogadni, hogy semmi sem végleges, és hogy soha nem tarthatjuk a kezünkbe a végső igazságot, vagyis röviden azt, hogy tévedhetünk. Itt arra gondolok, hogy van egy jelenlegi képünk (snapshot) amit a jelenlegi tudásunkal igaznak tartunk, de már ahogyan azt töbször is tapasztaltuk, ami tegnap "igaz" volt az ma már nem igaz. És ez kizárólag csak azért van, mert sokszor a nem telyessen ismert dolgokat feltételezzük, különböző félig reális, félig feltételezett dolgokat figyelembe véve. Na most, hogy ne filozófáljak itt, mert végső esetben mindent meg lehet kérdőjelezni, annyit mondanák, hogy a tévedés lehetőségét mindég szem előtt kell tartani, és a tudomány azt álltalában úgy is teszi, a baj ott van, hogy azok az "erők" melyek a tudományt egyáltalán nem ismerik, és amelyek hülye meséket mesélnek azok 101% biztossak abban amit mondanak, és ha valaki nem hisz nekik az mind hülye, vagy hittvesztett, vagy Isten ellenes meg stb.
    Remélem érted mire gondolok, ha már a vallásnál tartunk, akkor hogy közelebről megértsd a szavaimat, elmondanám, hogy nem tartom magam kereszténynek (habár formálissan katolikus vagyok), de nem vagyok semmi más vallás része sem, ez melett nem vagyok ateista sem, mert nem zárom ki Isten létét (ugyanis a tudomány nem bizonyított semmit ezen a téren), az amit pedig kérdés nélkül biztosnak tartok az pedig az, hogy ha van is Isten annak semmi köze a keresztény, muzulmán vagy XX vallások álltal prédikált dogmákhoz.
    Elnézést, hogy az UFO-s mesékbe most a vallást hoztam be, de ezzel csak azt akartam felvázolni, hogy az UFO-k létezését sem zárom ki, de ahogyan már mondtam az elején NEM TUDOM. Vagyis ha valamit nem láttam az nem jelenti, hogy nem is létezik, ha valamit nem értek az sem jelenti, hogy nincs, de ugyanigy nem kell kitalálni sem a tényeket, hanem egyszerüen el kell fogadni mint ismeretlen dolgokat, bár addig még nem találunk rá valami szilárd alapú magyarázatot, de azt is csak akkor fogadhatjuk el, ha tulnyomó része tényekből áll, nem pedig puszta feltételezésekből. És még az sem jelent garanciát, hogy igazunk van. Éngem nagyon érdekel, hogy mi is rőpkőd ott fenn, de az igazi story nem pedig a gyerekmesék.
  • Tetsuo
    #88
    Tény: Az eddig élt s ma élő kb 15Mrd ember mondjuk 1 százezreléke már 1 v több UFOjelenséget tapasztalt, de nincs egy db megdönthetetlen bizonyíték sem.
  • upl
    #87
    A téma érdekes és azt a lényeges kérdést vélem kihámozni a leírtak szerint, hogy emberi eredetű repülő tárgyról van szó, vagy ismeretlen eredetüről. Képzeletem, mivel inkább a konkrét(létező) elfogadásának híve vagyok, összekötném a figyelemelvonó, szenzációkeltő stratégiával, ami vezető beosztású egyének érdekeit szolgálhatná. (Például: sok befektetéssel előállított, modern dizájnú "légháromszög" (=léggömb vagy x..gömb), amivel esetleg fenti részletes megfigyelések is elvégezhetők).. Sajnos ez viszont ellentmond a szemtanú részletezéseinek, aki szerint a repülő tárgy a "semmiből"(?) jelent meg. Méretei sem elhanyagolhatók. Ezért marad rejtély továbbá is énnekem, ez az általános megfigyelés. Szerencsére, a rejtély megfejtésének lehetetlensége túlélhető. Várjuk meg a további szemtanúk nyilatkozatát is.
  • Anteris
    #86
    hinni a templomban kell...