Gyurkity Péter

25 évnyi UFO-megfigyelést gyűjtöttek össze 

Egy kanadai csoport egy negyedszázadra vonatkozó gyűjteményt tett közzé, ennek felére nincs magyarázat.

Az Ufology Research néven 1989 óta az országban tevékenykedő csoport tagjai a különböző UFO-megfigyeléseket gyűjtik össze, kategorizálják és igyekeznek azokra megfelelő magyarázatot találni, hogy kiszűrjék a hamis, illetve téves jelzéseket. Mostani bejegyzésükben negyedszázados munkájuk eddigi eredményeit teszik közzé, néhány érdekes statisztikai adattal együtt.

Az írásból kiderül, hogy az elmúlt 25 évben csak Kanadában majdnem 15 ezer esetet dokumentáltak, ám ezek nagyjából felére találtak már elfogadható magyarázatot. Ezek között akad égi fényjáték, repülő objektumok, illetve közvetlen találkozás is, mi több, 467 esetben személyek elrablásáról számoltak be az állítólagos tanúk és sértettek. Érdekesség, hogy a legtöbb megfigyelésre júliusban és augusztusban, jellemzően este 10 óra és éjfél között került sor, az már azonban kevésbé meglepő, hogy Ontario és Brit-Kolumbia tartományban jegyezték fel a legtöbb esetet, hiszen ezen régiók Toronto és Vancouver révén a hatalmas ország legsűrűbben lakott területei közé tartoznak.

A csoport maga nem igyekszik bizonyítani a földönkívüliek létezését, ők mindössze a bejelentéseket gyűjtik össze és vizsgálják meg. Tavaly például saját adataik szerint összesen 1180 ilyen bejegyzésre került sor, ez naponta három bejelentést tesz ki, ami egyben a második legtevékenyebb évet is jelenti. A trend jól látható a mellékelt grafikonon, ennek alakulásában nagy valószínűséggel az emberek tájékozottsága és érdeklődésének növekedése is szerepet játszik, a 2012-es kiugrás pedig nyilván a világvége-szindrómának is köszönhető volt. A tavalyi esetek közül mindössze 14 százalékra nem találtak megnyugtató választ, de azt is feljegyezték, hogy az átlagos megfigyelés 13 percen át tartott.

A munka folytatódik, és bár a hamis, szándékosan félrevezető bejelentéseket folyamatosan igyekeznek kiszűrni, arra nem tudnak garanciát vállalni, hogy ez minden esetben sikeres lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #36
    Na még néhány "elmeroggyant" máunikasószökevény:

    Amcsi asztronauták


    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2014.08.23. 16:01:16
  • kisspall #35
    The S.E.T.I. Song

    https://www.youtube.com/watch?v=h9eX7URM_hU
    Utoljára szerkesztette: kisspall, 2014.08.23. 13:48:45
  • Vol Jin #34
    "ufo kutatónak a kormányuk, munkaadójuk (US, NATO) ET-is aktáiról. Csak ezekről kuss van,"

    Ezek a történetek annyi alappal rendelkeznek, hogy te itt beszámolsz róluk. Meg a te beszámolódat valaki majd továbbadja, mint ahogyan azt te is tetted. És ha visszakövetnénk, hogy honnan ered a történet, akkor a valós alapja annyi lenne, hogy egy ezredes náthás lett. Vagy éppen eljutnánk egy olyan személyhez, mint Arany Lacika.
  • Vol Jin #33
    Pataky Attila azért elég elmeroggyant. Egy reggeli tévéműsorban eléggé klinkai esetnek minősírhető csodáról számolt be. Egy kiránduláson egy nő jött mögöttük, és amikor hátra nézett, már nem látta. Ebből arra következtetett, hogy az őt követő, rá vigyázó angyalt látta. Pedig inkább az történhetett, hogy a nőnek vizelnie kellett, és bement egy bokorba.

    Na most az UFO-észlelések zöme ilyen eset.
  • cylonflatus #32
    Azért nem csak Mari néni lát ufót, ill. látogatják meg, vagy viszik el, "komolyabb" emberekre is van példa, ott van pl Pataki Atis :) A viccet félre téve én nem akarom minden áron bebizonyítani, hogy ezek igazak, és kizárólag a földönkívüliek a magyarázat a megmagyarázhatatlan esetekre akár mint a hessdaleni. Azért a wikipédia elég szűkszavúan ír és kihagy pl olyanokat, hogy sok esetben a megfigyelt jelenések "viselkedése", mozgása valamilyen intelligenciát sejtet, vagy pl amikor a völgyben ahol ezek röpködni szoktak, egy helyen egész nagy területen el volt távolítva a talaj felső rétege kb 20cm vastagságban. Szabályos téglalap alakban , mint ahogy a gyeptéglát kiszedik. Csak itt nem vitte el senki, hanem kicsit arrébb le volt rakva, ráadásul egyben volt kivéve a negyed focipályányi terület, nem téglánként. Ettől függetlenül én sem mondom (ahogy a megfigyelést végző komoly fizikusok meg pláne nem), hogy akkor minden kétséget kizáróan földönkívüli beavatkozást találtunk, mert ezek közvetett bizonyítékok. De azoknak elég jók :)
    Az elrablások az elég speciális dolog, a földönkívüli látogatós témában talán ez a legvitatottabb. Aki átélt ilyesmit és annyira meggyőző, én elhiszem neki, hogy azt ő tényleg átélte. Ott van pl az alvási paralízis, ami hasonló szimptómákat produkál, ez lehet magyarázat sok esetre, de ha elfogadom, hogy vannak olyan lények akikről szó van, akkor azt is lehetségesnek kell tartanom, hogy ilyen látogatások, "invitálások" történnek. A Mari néni vs. fontos ember kérdésre pedig lehetne magyarázat, hogy ugyanúgy elvisznek befolyásos embereket is, ill. nekik is vannak egyéb ET-is tapasztalataik, viszont ők nem beszélnek a nyilvánosság előtt ezekről, mert az gyakorlatilag instant karrier (ön)gyilkosság. Egyébként meg rengeteg "komoly" ember (CIA igazgatók, egyéb vezető pozícióban lévő kormányzati ember, katonatisztek) patkolt el indokolatlanul hirtelen, hátborzongató módon mind öngyilkosságban, közlekedési balesetben, vagy szívrohamban. Annyi volt a bűnük, hogy pl beszámoltak egy ufo kutatónak a kormányuk, munkaadójuk (US, NATO) ET-is aktáiról. Csak ezekről kuss van, Mari nénit meg benyomják a bulvárba...
  • torreadorz #31
    Nem vagyok nagy szakértő ebben az ügyben, de továbbra sincs értelme hogy mit keresnek itt a légkörben.
    Mi (az emberiség) nem vagyunk egy túl fejlett faj hisz még egy nyamvadt ürszondát is csak 10 évente egyszer sikerül eljuttatni a legközelebbi bolygóra, de még igy is az illetékes szerveknek (pl. NSA) van annyi esze hogy föld körüli pályán keringő ürszondákról figyelnek meg minket kamerákkal, cm-es felbontásban, azaz ha akarják még azt is látják hogy játszol-e a fütykössel miközben a kerti budira mész.

    Ehhez képest ezek az ufók eléggé bénák...

    Amúgy amennyit én tudok Hessdalen-ról az alapján ott tényleg vannak rejtélyes fények, azonban az idegenek mint magyarázat kb. a 200 elemü lista végén van. Ha megnézed a wikipédia vonatkozó cikkét láthatod hogy jópár tudományos magyarázat van, az ufó témát csak néhány ufó hivő pedzegeti.
  • torreadorz #30
    Azért csak furcsa neked is hogy ez a szuper entitás Mari néni által is látható csészealjjal (lol) rabolja el a szomszéd Jóskát "vizsgálatok" céljára...
    Ami egy dolog, de hogy ezt teszi immáron vagy 100 ezer éve (ugye egyesek szerint már a barlangrajzokon is vannak ufók) évi több tizezer esetben azért vicces. Elég lassú lehet a felfogása ahhoz képest hogy dimenziók között ugrál :D
  • cylonflatus #29
    Még annyit, hogy azért én se hiszek el mindent, de mint lehetőség? Miért ne? A kamerákra, meg a rossz minőségű megfigyelésre, felvételre ellenpéldának ott van a norvég Hessdalen projekt. Hessdalen egy kis falu, ahol rengeteg megfigyelés történt. Szerencsére kíváncsi volt pár egyetemi hallgató fizikus akik elmentek campingezni a helyszínre egy két tanárukkal. Amit láttak nem akarták elhinni. Azonnal összeszedtek egy kis támogatást és egy fix telepített kis megfigyelőállomást építettek ki, ami 0-24 h-ban működik (vagy működött, de elég sokáig, a kamerák biztos ott vannak még). Szeizmográf, radar, rádióantenna spektrumanalizátorral, magnetométer, lézer, radioaktivitás-számláló, infrakamera, hagyományos fényképezőgépek egyszerű rácsspektroszkóppal: ezekkel folytattak vizsgálatokat. Általában gömböket figyeltek meg, amik mintha plazmából lennének, de megfigyeltek szilárd felületű gömböket, de láttak sötét háromszöget, a sarkain fényekkel ami forgott. És ezeket fizikusok, csillagászok, tudós emberek figyelték meg, nem Fredriksen bácsi a kocsmából jövet. Vagy ott a Japan Airlines Boeing 747-ese Alaszka fölött, az objektumot megfigyelték a repülőről (pár 10 m-ről, egy repülőhordozó méretűt), látták a fölküldött vadászok, és látszott a tárgy a katonai és a polgári földi irányítás radarján. Az irányítás és a gépek közti rádiózás rögzítve lett, ez az egyik legjelentősebb ufo dokumentum. Nem is tagadja senki, csak a katonai fél szokás szerint nem mond semmit, nem tagad, de nem is cáfol... szóval van azért pár elgondolkodtató eset.
  • cylonflatus #28
    Jaj, ez annyira aranyos, annyira emberi, ez a miért nem egy fejest rabolnak el. Szerinted egy entitás, amelyik naprendszerek közt ugrál, vagy dimenziók közt mozog, olyan hatalma van az anyag fölött amit föl se tudunk fogni, egy olyat mennyire érdekel egy fejes stratégiai titkai, meg a negyedéves jelentés? A tenyésztésre meg annyi, hogy ha akarják nyilván megcsinálják, de az ember is csinál olyat, hogy kiemel egy vadállatot a környezetéből, megcsippelik, aztán visszaeresztik a saját környezetébe. Így lehet a legtöbbet megtudni egy élőlény valódi szokásairól, természetéről, ha a saját környezetében van, nem pedig egy akváriumban.
  • NEXUS6 #27
    És ha elolvasnál legalább egy ezzel foglalkozó könyvet, akkor az összes itt feltett kérdésedre választ kapnál!
    ;)

    Elhiszed, hogy ezzel a témával akár olyan emberek is foglalkoznak, akik ellentétben veled, nem egy ezzel foglalkozó cikk elolvasása után próbálják megasszondani a frankót!? (Meg persze egy rahedli olyan is, mint te, csak ők is a sötét oldalon állnak. :D )