Mikeyy

Újraképzés az amerikai hadseregben

Az Egyesült Államok Haditengerészeténél a katonák egy hathónapos kihelyezést megelőzően hathónapos felkészítő, úgynevezett újraképzésben vesznek részt, aminek legfőbb célja a csapat összehangolt működésre való felkészítése. A következőkben tekintsük át röviden, hogy mi is történik ez alatt a hat hónap alatt.

Első hónap (a személyi állomány cseréje)

Az első hónapban történik meg a hadosztályokat elhagyó, és az oda újonnan érkező katonák átcsoportosítása. Ekkor történik meg a tisztek körében is a váltás, illetve a felszerelések cseréje is. Az osztagok minden tagja kötelezően részt vesz az éves fogorvosi és általános orvosi ellenőrzéseken.

Második hónap (eltávozás)

Az Egyesült Államok Hadserege évente 30 nap "szabadságot" biztosít a katonáknak, és azok a katonák, akik épp egy aktív évet fejeztek be, azok a második hónapot használhatják ki erre. Ilyenkor gyakran az újonnan érkezettek is eltávozást kapnak, így ebben a hónapban semmiféle kiképzés nem történik.


Harmadik hónap (felszerelés karbantartás/fejlesztés)

A harmadik hónapban csak a katonák fizikai edzése történik, ugyanis a fő hangsúly ilyenkor a felszereléseken van. Megtörténik az éves megelőző karbantartás, minden fegyvert és felszerelést részekre kell szedni, megvizsgálni, és ha szükséges akkor javítani, esetleg lecserélni. Ebben a hónapban szerződéses civilek érkeznek a fejlesztések telepítéséhez, és az új felszerelések bevezetésének, és beoktatásának végrehajtására.

Negyedik hónap (minősítés)

A legtöbb katonának vizsgáznia kell a fegyverek és felszerelések megfelelő módon történő kezeléséből, ez a legtöbbször éles lőgyakorlatokon történik.


Ötödik és hatik hónap (kiképzés)

Az utolsó két hónapban két-három hetes komoly kiképzések folynak különböző kiképző központokban, vagy terepen. Ebben a fázisban fontos szerepet kap a logisztikai elemek megfelelő szintű elsajátítása, azaz meleg kaja készítése a terpen, elsősegély állomások felállítása, az adminisztráció és a számítógépek működésének biztosítása a terepen, karbantartások végrehajtása, és olyan "apróságok" is, mint a levelek kézbesítése a harcmezőn.
A kiképzés két héttel a kihelyezés előtt ér véget, amiből egy hét eltávozás jár a katonáknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • harcu #4
    Itthon? Kovács István bevonul, megkapja a ruháját, aztán elmegy utankozni. A következő három hónapban szívatják az öregek, közben semmit sem csinál, esetleg ellőhet 3-5 lőszert, ha megengedik neki a kiképzők. Letelik a három hónap. Továbbra is unatkozik, nem lő, nem vesz részt kiképzésen, de végre szívathatja az újoncokat. A 6. hónap végén 5-10 kilóval nehezebben, zsebében 5000 forint elköltetlen zsolddal visszatér a normál életbe, elkezd fogyókúrázni, megdug minden elé kerülő nőt a hiány pótlására, és próbál alkalmazkodni a hirtelen rohanó világhoz, amitől teljesen elszokott a nyugodt, unalmas katonaélet alatt.
  • Bekomman #2
    Ja, ez má egy ideje így történik
  • varia #1
    Ez am a hir!!!