Gyurkity Péter

NASA: még nincsenek meg az idegenek

Egy hackercsoport szerint bejelenthetik a nagy felfedezést, a NASA azonban ezt tagadja.

A napokban egy érdekes videó bukkant fel az Anonymous hackercsoport saját YouTube-oldalán, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy a NASA rövid időn belül bejelentheti az idegenek megtalálását. Az összeállítás természetesen nagy érdeklődést váltott ki, az ebben többször idézett szakember azonban egyértelműen tagadta az állításokat.

A felvételen régi UFO-klipeket látunk, amelyeket Robert Zurbuchen, a NASA tudományos kutatásokért felelős egyik vezetőjének nyilvános meghallgatása, pontosabban annak egyes részletei egészítik ki. Zurbuchen még áprilisban jelent meg az erre kijelölt kongresszusi bizottság előtt, a meghallgatás során pedig többek között arról tett említést, hogy valóban sorsdöntő, rendkívül izgalmas bejelentések előtt állunk. A videóban azonban ezt ügyesen úgy állították be, mintha a bejelentésekre akár napokon vagy heteken belül sor kerülhet, miközben a szakember mindössze annyit állított a politikusok előtt, hogy ez (jelenlegi tudásunk, valamint a folyamatosan beérkező újabb és újabb eredmények alapján) valószínűleg az elkövetkező években, évtizedekben következhet be.


A megidézett vezető ezúttal kivételt tett, saját Twitter-lapján ugyanis nagy nyilvánosság előtt is tagadta a videóban elhangzottakat, kiemelve, hogy nincs tudomása rövid időn belül esedékes nagy bejelentésről. Az Anonymous a maga részéről valószínűleg egy figyelemfelkeltő, nagy tömegeket megmozgató anyagot akart közzétenni, ez nagyjából sikerült is, bár az exobolygókkal kapcsolatos újabb és újabb felfedezések alapján még akár ettől függetlenül is arra a következtetésre juthatunk, hogy belátható időn belül valóban meglesznek az „idegenek”. Ilyen kijelentés azonban egyetlen kutató részéről sem hangzott eddig el, így minden bizonnyal éveket kell még várnunk arra, hogy az új űrteleszkópok (lásd James Webb) segítségével további fontos adatokat kapjunk.

Addig is fenntartással kell kezelnünk a hasonló állításokat, függetlenül attól, hogy kitől és milyen módon idéznek. Az összeesküvés-elméleteket persze nem lehet teljesen kiiktatni, ez valószínűleg százmilliók kedvenc hobbija, a média azonban sokszor tovább ront a helyzeten, amire ez az eset is kitűnő példa, hiszen számos portál méretes főcímben hozta le az idegenekkel kapcsolatos, „rövid időn belül esedékes” szenzációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Irasidus #110
    Off.: Akkora hülyeség azért nem volt az a 4 elem, csak ma ezeket halmazállapotoknak hívjuk, nem elemeknek. Víz-folyadék, föld-szilárd, levegő-gáz, tűz-plazma. Az ötödik kilóg a sorból ugyan, de az már akkor is kilógott. Asztrojánt ne hasonlítsuk ókori görög gondolkodóhoz, mert ők akkor is maradandót alkottak, ha tévedtek - éspedig a tudományos gondolkodást a misztikussal szemben. Asztroján meg nem adott semmit.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.08.10. 21:48:08
  • defiant9 #109
    Komplettnek azért nem nevezném:)
    Ókorban is kitalálták hogy milyen 5 alapelemből épül fel a világ, kb. ez is ilyen csak máshogy nevezi őket.
    Nem is kell 5 csak kettő, graviton meg töltés, ebből bármi létre tud jönni..
    Persze ha megkérdezed hogy ugyan hogy is zajlik ez a létrejövés, akkor az kekeckedés és arra nem jár válasz.
    Szerintem inkább a pszichés oldala érdekes.
    Úgy vélem maga is látja hogy lyukas az elmélet, nem tud megmagyarázni alapvető dolgokat sem vele, de mivel elkötelezte magát mellette így ki is tart. Ez egyfajta tudományos konteo.
    Amikor egy elsunnyog akkor ez működik:
    "a konspirációs elméletek sajátossága, hogy e két megismerési funkcióból az utóbbit, a cáfolót egyszerűen felfüggeszti. Így aztán a konteó működésmódjából adódóan csak igazolható, de nem cáfolható"
    Alapvetően pedig az egész egy egyszerű megnyugtató golyók röpködnek jobbra-balra világkép kivetítése, szemben a frusztráló kvantum valósággal.
    "A sémák (heurisztikák) ereje tulajdonképpen költséghatékonyságukban rejlik, mert többnyire segítenek alacsony áron optimalizálni gondolkodási ráfordításainkat. Csakhogy van egy bökkenő: gyorsaságuk, kellő alaposságot nélkülöző voltuk, valamint alkalmazásuk végiggondolatlansága révén a heurisztikák bizonyos helyzetekben, bizonyos körülmények között inkább tévedésre, mint helyes eredményre vezetnek."
  • fonak #108
    Szerintem szórakoztató, azért a legtöbben nem találnak ki komplett alternatív fizikai rendszert maguknak, valahol ez is szellemi teljesítmény.
  • Sequoyah #107
    Nem is ertem miert alltok le vitazni egy ovodassal, akinek meg az 1x1 is egy komoly fejtoro:) O egy alomvilagban el, amit egy a fantaziajaval megalkotott fizikai rendszer mukodtet, aminek sajnos semmilyen kozos pontja nincs a valos vilaggal.
    Egyszeruen nem ugyanarrol vitatkoztok, o a sajat kis kepzeletbeli vilagarol, ti pedig a valos vilagrol. Igy nyilvan soha nem fogjatok megerteni egymast.
  • defiant9 #106
    " A tömeg nyeli el a gravitonsugárzás töredékét. Nem az elektron és nem a proton !"
    Mi az hogy tömeg, valami ami független az elektrontól? Van ennek a tömegnek kiterjedése?

    "Az elnyelt gravitonok kapcsolódhatnak elektromos töltésrészecskékkel és így például foton keletkezhet belőlük."
    Mi az az elektromos töltésrészecske? Ez is egy olyan kis golyó mint a tömeg

    "Alkalmas energiájú foton elbomolhat elektronra és pozitronra"
    Tehát 2 graviton+2 töltés=1 foton=1 elektron + 1 pozitron
    Tehát a graviton nem nyelődik el, vagyis ott van a fotonban is kettő.
    A foton energiája azonban rendkívül változékony 100 TeV gamma foton míg az infravörös csak 1 eV.
    Ezek szerint a graviton energiája is ugyanilyen szélsőséges értékek közt változhat. Ez igaz?
    A gravitonpárok sebessége állandó, frekvenciájuk változó? Minek függvényében változik? Nagyobb energiájú graviton nagyobb gravitációs nyomást jelent? Milyen energiájú gravitonok röpködnek most itt a Földfelszín közelében?

    "De mint már többször említettem csak addig válaszolok amíg érdeklődést látok. "
    Szerintem addig válaszolsz ameddig fel nem ismered hogy önellentmondásba keveredtél a lyukacsos elméleteddel.
    A keresztül kasul röpködő graviton lövedékekkel továbbra is probléma hogy minden pillanatban végtelen irányból érnek el egy adott pontot, tehát akármilyen kicsiny is az energiájuk az végtelent jelent. A hullámok létezésnek tagadása, és ehelyett egy billiárdgolyó modell bevezetése rendkívül problematikus, de láthatóan nem is próbálod meg feloldani az ellentmondásokat, ezeket a megnyilvánulásokat nem igazán nevezném válasznak, a mellébeszélés találóbb kifejezés:
    "A gravitonok szintjén az impulzusmegmaradás is homályba vész"
  • Irasidus #105
    A Majestic 12 egy városi legenda, egy hoax, amit te elhiszel. Mint írtam üres fecsegésen kívül nincs másod. Ennyi.
  • Astrojan #104
    Felfogtad egyáltalán mit linkeltem be féleszű?
    Vagy lefordítsam? Mert azt már bizonyítottad, hogy erre képtelen vagy, ugye a tízszeres mennyiség az neked 10%.

    Ez a Majestic 12 1954-ből származó kézikönyve amely szupertitkos használati utasítás a balesetet szenvedett földönkívüli űreszközök, biológiai maradványok valamint élő és élettelen EBE-k begyűjtésére és eltussolására.

    Ja, hogy fogalmad sincs mi az a Majestic 12 vagy mik az ebek, nem baj csak nyugodtan csinálj hülyét magadból.

    De csak hogy lásd mekkora gyökér vagy íme a tükör, amivel etetik a magadfajta wikipédiatudósokat,

    1, teljes médiablokkolás
    2, fedősztori azonnali kibocsátása
    3, a hivatalos álláspontnak mindig annak kell lennie, hogy ufók nem léteznek
    4, semmi szokatlan nem történt
    5, a kormánynak nincs tudomása az eseményről
    6, a szemtanúknak el kell venni a kedvét a kibeszéléstől
    6a, ha kell fenyegetéssel
    6b, ha már beszélt a sajtóval, akkor a hitelességét kell elvenni pl. természeti jelenséget értett félre, hisztérikus, hallucinál vagy hazudik.
    7, szükség lehet hazug állításokra pl, meteor hullott le, rakéta visszahulló darabjai voltak, meteorológia ballon volt (Roswell esetén ezt dobták be) vagy harci gép esett le.
    7a, aztán lehet mondani, hogy toxikus anyagot szállító teherautó vagy vagon szenvedett balesetet ezért nem mehet senki az esemény közelébe.

    Nem veszed észre, hogy itt már nem velem vitázol?
  • Irasidus #103
    Vagy csak azért, mert üres fecsegésen, CGI, photoshopon, és elmosódott semmitmondó képeken kívül, csak ilyen szövegelés van. Viszont tudományos bizonyíték nincs, annál több az ellenkezőjére, miszerint az ufok, nem mások mint "fények" az égen, amit a laikus avagy tanulatlan átlagember nem ért; olyanokra gondolok mint csillagász és fizika diploma nélküli vízvezetékszelő, vagy az őstermelő, vagy éppen az olyan panelproli - aki gyógyszereken él - mint te. Persze, a paranoid skizofréniát se felejtsük ki a sorból. Te is csak semmitmondó szövegeket tudsz linkelni, bizonyítékot meg nem tudsz felmutatni. Ez a különbség közted és egy igazi tudós között, te itt vered a nyálad, mert máshova nem engednek be. "Szórakoztató" internetbohóc vagy (már akinek), ez az igazság, még ha fáj is.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.08.04. 21:24:50
  • Astrojan #102
    Miért is nincsenek meg az idegenek? Talán ezért.

  • T2k #101
    A nasa szerint? LOL!
    És ki a francot érdekel annak gittegylenek a "véleménye" az agymosott idiótákon kívül?