110
  • Irasidus
    #110
    Off.: Akkora hülyeség azért nem volt az a 4 elem, csak ma ezeket halmazállapotoknak hívjuk, nem elemeknek. Víz-folyadék, föld-szilárd, levegő-gáz, tűz-plazma. Az ötödik kilóg a sorból ugyan, de az már akkor is kilógott. Asztrojánt ne hasonlítsuk ókori görög gondolkodóhoz, mert ők akkor is maradandót alkottak, ha tévedtek - éspedig a tudományos gondolkodást a misztikussal szemben. Asztroján meg nem adott semmit.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.08.10. 21:48:08
  • defiant9
    #109
    Komplettnek azért nem nevezném:)
    Ókorban is kitalálták hogy milyen 5 alapelemből épül fel a világ, kb. ez is ilyen csak máshogy nevezi őket.
    Nem is kell 5 csak kettő, graviton meg töltés, ebből bármi létre tud jönni..
    Persze ha megkérdezed hogy ugyan hogy is zajlik ez a létrejövés, akkor az kekeckedés és arra nem jár válasz.
    Szerintem inkább a pszichés oldala érdekes.
    Úgy vélem maga is látja hogy lyukas az elmélet, nem tud megmagyarázni alapvető dolgokat sem vele, de mivel elkötelezte magát mellette így ki is tart. Ez egyfajta tudományos konteo.
    Amikor egy elsunnyog akkor ez működik:
    "a konspirációs elméletek sajátossága, hogy e két megismerési funkcióból az utóbbit, a cáfolót egyszerűen felfüggeszti. Így aztán a konteó működésmódjából adódóan csak igazolható, de nem cáfolható"
    Alapvetően pedig az egész egy egyszerű megnyugtató golyók röpködnek jobbra-balra világkép kivetítése, szemben a frusztráló kvantum valósággal.
    "A sémák (heurisztikák) ereje tulajdonképpen költséghatékonyságukban rejlik, mert többnyire segítenek alacsony áron optimalizálni gondolkodási ráfordításainkat. Csakhogy van egy bökkenő: gyorsaságuk, kellő alaposságot nélkülöző voltuk, valamint alkalmazásuk végiggondolatlansága révén a heurisztikák bizonyos helyzetekben, bizonyos körülmények között inkább tévedésre, mint helyes eredményre vezetnek."
  • fonak
    #108
    Szerintem szórakoztató, azért a legtöbben nem találnak ki komplett alternatív fizikai rendszert maguknak, valahol ez is szellemi teljesítmény.
  • Sequoyah
    #107
    Nem is ertem miert alltok le vitazni egy ovodassal, akinek meg az 1x1 is egy komoly fejtoro:) O egy alomvilagban el, amit egy a fantaziajaval megalkotott fizikai rendszer mukodtet, aminek sajnos semmilyen kozos pontja nincs a valos vilaggal.
    Egyszeruen nem ugyanarrol vitatkoztok, o a sajat kis kepzeletbeli vilagarol, ti pedig a valos vilagrol. Igy nyilvan soha nem fogjatok megerteni egymast.
  • defiant9
    #106
    " A tömeg nyeli el a gravitonsugárzás töredékét. Nem az elektron és nem a proton !"
    Mi az hogy tömeg, valami ami független az elektrontól? Van ennek a tömegnek kiterjedése?

    "Az elnyelt gravitonok kapcsolódhatnak elektromos töltésrészecskékkel és így például foton keletkezhet belőlük."
    Mi az az elektromos töltésrészecske? Ez is egy olyan kis golyó mint a tömeg

    "Alkalmas energiájú foton elbomolhat elektronra és pozitronra"
    Tehát 2 graviton+2 töltés=1 foton=1 elektron + 1 pozitron
    Tehát a graviton nem nyelődik el, vagyis ott van a fotonban is kettő.
    A foton energiája azonban rendkívül változékony 100 TeV gamma foton míg az infravörös csak 1 eV.
    Ezek szerint a graviton energiája is ugyanilyen szélsőséges értékek közt változhat. Ez igaz?
    A gravitonpárok sebessége állandó, frekvenciájuk változó? Minek függvényében változik? Nagyobb energiájú graviton nagyobb gravitációs nyomást jelent? Milyen energiájú gravitonok röpködnek most itt a Földfelszín közelében?

    "De mint már többször említettem csak addig válaszolok amíg érdeklődést látok. "
    Szerintem addig válaszolsz ameddig fel nem ismered hogy önellentmondásba keveredtél a lyukacsos elméleteddel.
    A keresztül kasul röpködő graviton lövedékekkel továbbra is probléma hogy minden pillanatban végtelen irányból érnek el egy adott pontot, tehát akármilyen kicsiny is az energiájuk az végtelent jelent. A hullámok létezésnek tagadása, és ehelyett egy billiárdgolyó modell bevezetése rendkívül problematikus, de láthatóan nem is próbálod meg feloldani az ellentmondásokat, ezeket a megnyilvánulásokat nem igazán nevezném válasznak, a mellébeszélés találóbb kifejezés:
    "A gravitonok szintjén az impulzusmegmaradás is homályba vész"
  • Irasidus
    #105
    A Majestic 12 egy városi legenda, egy hoax, amit te elhiszel. Mint írtam üres fecsegésen kívül nincs másod. Ennyi.
  • Astrojan
    #104
    Felfogtad egyáltalán mit linkeltem be féleszű?
    Vagy lefordítsam? Mert azt már bizonyítottad, hogy erre képtelen vagy, ugye a tízszeres mennyiség az neked 10%.

    Ez a Majestic 12 1954-ből származó kézikönyve amely szupertitkos használati utasítás a balesetet szenvedett földönkívüli űreszközök, biológiai maradványok valamint élő és élettelen EBE-k begyűjtésére és eltussolására.

    Ja, hogy fogalmad sincs mi az a Majestic 12 vagy mik az ebek, nem baj csak nyugodtan csinálj hülyét magadból.

    De csak hogy lásd mekkora gyökér vagy íme a tükör, amivel etetik a magadfajta wikipédiatudósokat,

    1, teljes médiablokkolás
    2, fedősztori azonnali kibocsátása
    3, a hivatalos álláspontnak mindig annak kell lennie, hogy ufók nem léteznek
    4, semmi szokatlan nem történt
    5, a kormánynak nincs tudomása az eseményről
    6, a szemtanúknak el kell venni a kedvét a kibeszéléstől
    6a, ha kell fenyegetéssel
    6b, ha már beszélt a sajtóval, akkor a hitelességét kell elvenni pl. természeti jelenséget értett félre, hisztérikus, hallucinál vagy hazudik.
    7, szükség lehet hazug állításokra pl, meteor hullott le, rakéta visszahulló darabjai voltak, meteorológia ballon volt (Roswell esetén ezt dobták be) vagy harci gép esett le.
    7a, aztán lehet mondani, hogy toxikus anyagot szállító teherautó vagy vagon szenvedett balesetet ezért nem mehet senki az esemény közelébe.

    Nem veszed észre, hogy itt már nem velem vitázol?
  • Irasidus
    #103
    Vagy csak azért, mert üres fecsegésen, CGI, photoshopon, és elmosódott semmitmondó képeken kívül, csak ilyen szövegelés van. Viszont tudományos bizonyíték nincs, annál több az ellenkezőjére, miszerint az ufok, nem mások mint "fények" az égen, amit a laikus avagy tanulatlan átlagember nem ért; olyanokra gondolok mint csillagász és fizika diploma nélküli vízvezetékszelő, vagy az őstermelő, vagy éppen az olyan panelproli - aki gyógyszereken él - mint te. Persze, a paranoid skizofréniát se felejtsük ki a sorból. Te is csak semmitmondó szövegeket tudsz linkelni, bizonyítékot meg nem tudsz felmutatni. Ez a különbség közted és egy igazi tudós között, te itt vered a nyálad, mert máshova nem engednek be. "Szórakoztató" internetbohóc vagy (már akinek), ez az igazság, még ha fáj is.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.08.04. 21:24:50
  • Astrojan
    #102
    Miért is nincsenek meg az idegenek? Talán ezért.

  • T2k
    #101
    A nasa szerint? LOL!
    És ki a francot érdekel annak gittegylenek a "véleménye" az agymosott idiótákon kívül?
  • Astrojan
    #100
    "Mi nyeli el azt a "kicsi" mennyiséget?" A tömeg nyeli el a gravitonsugárzás töredékét. Nem az elektron és nem a proton ! Egyik sem nyeli el a gravitont, mert mindkettő egy gravitonból és egy elektromos töltésrészecskéből épül fel. Nem kettő gravitonból, hanem csak egyből. Nem tud elnyelni gravitont.

    " Mi határozza meg az "elnyelés" mértékét?" A tömeg nagysága határozza meg. Nagyobb tömeg többet nyel el, az elnyelés a tömeggel arányos.

    "Mi történik az un. "elnyelt" gravitonokkal? Átalakulnak? Mivé?" A graviton NEM alakul át. A graviton elemi energiarészecske, nem alakul át semmi módon. Az elnyelt gravitonok kapcsolódhatnak elektromos töltésrészecskékkel és így például foton keletkezhet belőlük. Alkalmas energiájú foton elbomolhat elektronra és pozitronra, nagyobb energiával pedig protonra és antiprotonra. Így készül az anyag (a normál anyag). A foton nem elemi részecske ezért elbomolhat.

    "Az egyelőre nem tudjuk mivé átalakult graviton képes visszaalalkulni gravitonná?" Látod ezért tűnik neked zagyvaságnak amit írok, mert ilyen butaságokat kérdezel. Amíg nem veszed a fáradságot megismerni a nyomó gravitációs és a yin-yang anyagmodellt addig zagyvaságnak fog tűnni.

    De mint már többször említettem csak addig válaszolok amíg érdeklődést látok. Kekeckedésre nem vagyok vevő.
  • Irasidus
    #99
    A tudományos szkepticizmus, a tudományos módszer alkalmazását jelenti a világ megismerése céljából, legyen szó egy új gyógymód megismeréséről vagy egy hihetetlenül hangzó internetes cikk olvasásakor. a világot csak empirikus módon megszerzett, megbízható és meggyőző bizonyítékok alapján lehet megismerni. Ilyet tőled még nem olvastunk, csak halandzsát; apropó, válaszolsz a #84 -ben feltett kérdésre, vagy még mindig számolsz?
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.08.03. 19:23:24
  • Astrojan
    #98
    Akkor akár kételkedhetnél is a tudományodban, de ennek semmi nyoma. A második részt is ideteszem a többiek miatt, de neked nem kell foglalkozni vele, nem bigottaknak való olvasmány,

    http://www.majesticdocuments.com/pdf/som101_part2.pdf
  • Irasidus
    #97
    Tévedés, már csak az idióták nem kételkednek. A kételkedés a tudomány alapja, az ufókban való hit meg valláspótlék.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.08.03. 16:52:47
  • Astrojan
    #96
    Ma már csak az idióták kételkednek (am. nem hisznek) az ufókban.

    http://www.majesticdocuments.com/pdf/som101_part1.pdf
  • takacshenrik79
    #95
    ÉN (vagy) NAGYON RÖVID IDŐN BELÜL KÖZLÖK VALAMI VILÁGRENGETŐT (, vagy nem). :)
  • TokraFan
    #94
    Én még nem futottam vele össze, de tény, hogy össze-vissza zagyvált itt mindenfélét. Nem ő az egyetlen, sajnos egyre többen vannak...

    Az egyik lapos Földet vizionál, a másik "csak úgy vannak" gravitonokat, a harmadik meg kis zöld emberkéket. Egyszer volt egy cikk az Indexen, ahol oknyomoztak az ilyen ezós, összeesküvéses, asztrálsíklátós témában, és az a szomorú adat került napvilágra, miszerint a 8 elemit végzett biztonsági őr által "üzemeltetett" ezós facebook oldalnak közel 300ezer követője van, vagyis több, mint bármilyen rendes szerkesztőséggel üzemelő hírportálénak. Ez mindent megmagyaráz a jelen helyzetről.
  • gforce9
    #93
    Ez az idióta évek óta mérgez minden tudományos fórumot a hülyeségeivel. Nem érvel, hanem azt mondja, hogy ez így van és kész. Nem indokol, csak kijelent mindent. Csak itt sg-n 5-6 alkalommal láttam már elsunnyogni a fenébe, amikor valaki egy konkrét kérdést tett fel neki (pl.: a matematika nyelvén írd már le légyszíves azt amit csacsogsz) Ilyenkor megáll a dolog :) Kb az aurafotósok szintjén van. Ők is így gondokodnak, amit ők kitaláltak a fejükben az úgy van és kész. Bizonyíték? ÁÁá minek? Levezetés? Hagyjuk már. Matematikai modellezés? Fizikai kísérletek? ÁÁÁ az meg minek? ő tudja hogy így van és kész.

    "Tudományos(nak ható) elméletet illik tudományos igényességgel kommunikálni." A fő gond az, hogy fogalma sincs miről beszélsz. Ugyanis fogalma sincs sem a módszertanról, de általánosságban véve a logikus érvelés folyamatáról sem. Fel sem fogja azt, hogy miért kötnek bele a mondandójába. Vagy nem tudja vagy nem akarja megérteni a felé irányuló kérdéseket. Bármelyik eset is áll fenn a gond az, hogy emiatt esti mesének sem megy el a mondandója, mert azoknak legalább van tanulságuk és sok esetben igazságmagvuk, tehát valami hasznuk. :)
  • TokraFan
    #92
    "a Földön csak keresztülmegy a graviton mint az üvegen, mintha ott sem lenne a Föld (szinte). Nagyon kicsi az elnyelés."

    Mi nyeli el azt a "kicsi" mennyiséget? Mi határozza meg az "elnyelés" mértékét? Mi történik az un. "elnyelt" gravitonokkal? Átalakulnak? Mivé? Az _egyelőre nem tudjuk mivé_ átalakult graviton képes visszaalalkulni gravitonná? Hogyan?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.07.11. 12:35:07
  • TokraFan
    #91
    "A gravitonsugárzás nem jön létre, mert az van."

    Ez így értelmezhetetlen!

    Végtelen mennyiségben tölti ki a mindenséget, az Univerzumon túl is. Végtelen számú Univerzum létezik, mások mint a mienk. Többnyire nem alkalmasak az életre, lakatlanok"

    Tudományos(nak ható) elméletet illik tudományos igényességgel kommunikálni. Vagy tedd hozzá, hogy amiről beszélsz az csak egy teória, vagy támaszd alá egzak bizonyítékokkal az állításaidat, különben nem lehet komolyan venni!
    Itt pl. teszel néhány olyan _kijelentést_, melyet nem tudom mire alapozol? Linkelnél olyan hiteles kutatási anyagot, mely bizonyítja fenti kijelentéseidet? Amíg ezt nem teszed meg, addig minden amit írsz, a vallás és hitvilág szintjén mozog, komolyan venni sajnos nem lehet.
  • BladeW
    #90
    Astrojan-nak pedig az a javaslatom hogy kezdjen a görbült térrel és a hullámokkal barátkozni mivel azok konzisztensen illeszkednek az univerzum megfigyelhető működésébe.
    Sok-sok éve haknizik már a nyomógravitációs hülyeségével különböző fórumokon. Esélytelen.
  • defiant9
    #89
    A graviton ennél még többet is tud. Pl. munkát végez akkor amikor az objektumot erőhatás éri annak hatására az elmozdul, de amikor lassul a test akkor is a buta egyedi gravitonoknak kell munkát végezniük. Mindeközben impulzust adnak-vesznek át a testtől, Azt hogy ez a munkavégzés/impulzus átadás hogy is zajlik az sajnos a tudomány jelen állása szerint nem ismert mivel "valamiféle általam nem ismert kölcsönhatásban van egymással" szerepel a magyarázatnál.

    Kb. mindenki számára nyilvánvaló hogy az elmélet egy lyukas, önellentmondásos tákolmány. Astrojan-nak pedig az a javaslatom hogy kezdjen a görbült térrel és a hullámokkal barátkozni mivel azok konzisztensen illeszkednek az univerzum megfigyelhető működésébe.
  • Kara kán
    #88
    „A gravitonsugárzásnak nincs forrása, ő van. Mindenhol van, nemcsak az Univerzumban. Ez a világ alapállapota, ez a graviton tenger.”

    Régen ezt éternek hívták.
  • wraithLord
    #87
    MIndegy, a lényeg, hogy léteznek az idegenek, mert jelenlegi tudásunk szerint a gravitont kvázi lehetetlen detektálni (ha létezik), tehát valószínűleg a földönkívüliek meséltek neki róla.
  • defiant9
    #86
    Jaja, bár nem értem mi tart eddig, már megmondta hogy 2 gravitonból lesz 2 foton, ismeri a transzformációt, a végállapot pedig elég jól determinálja hogy mi lehet a kiinduló...
    Ugyanez volt a gravitonszél+dupla fénysebesség teóriájánál, amint kimozdítottuk az elméletet a speciálisan szűkre szabott közegéből rögtön összeomlott. Astrojan pedig válasz nélkül elhúzta a csíkot, ...mindeközben ő ad másnak vitakultúra leckét...
  • defiant9
    #84
    " 1/10^44 sec"
    A kérdés egy graviton energiája volt. Ha ismered az erőt nyilván ismered az energiát is.

    "Soha nem állítottam ilyet, nem nyeli el a gravitont az elektron."
    Valóban, azt mondtad hogy a tömeg elnyeli. Az elektron tömeg, tehát néha elnyeli. Ezt a pillanatot kellene leírnod.


    "Nem elnyelés, mert a graviton tovább megy, nem nyelődik el."
    Hát eddig azt írtad hogy alulról kevesebb graviton megy felfelé, valahol el kellett tűnniük.

    "Hozzávetőleg nulla gravitont nyel el egy elektron."
    Vagy 1 graviton kvantumot nyel el vagy 0-át. Van közbülső állapot hogy csak lecsippent belőle egy milliomodot?
    Van önálló graviton vagy csak párban léteznek? Hogy kell elképzelni a fotonná alakulást, milyen részecskéknek kell az útjába kerülnie hogy fotonná alakuljon?

    "Megint a szórt fény analógiára utalok ahol a fotonok sűrűsége sem végtelen, hanem valamekkora"
    Azért vagy bukóban mert a foton hullámként érkezik a tömegponthoz, ezt viszont te ugyanúgy nem tudod elfogadni mint a görbült teret,
    1 fotonnak is ezáltal jogában van csak bizonyos valószínűséggel megérkezni, másrészt jól leírt jelenség a foton elnyelődése, ismerjük az energiaszinteket. A graviton elnyelődés leírásával továbbra is adós vagy.

    "Nem nyel el gravitont az elektron. Lehet mondani."
    Akkor mi nyeli el? Legyen 1 proton ha az jobban tetszik.

    "gravitonok sűrűsége nem végtelen hanem csak nagy."
    Tehát a gravitonok mennyisége véges? Az elnyelt gravitonok miatt folyamatosan csökken a graviton 'fluxus'? Lehet tudni milyen térközzel követik egymás a graviton 'lövedékek'? Egy masszív fekete lyuk szingularitásán áthaladó gravitonsugár hány%-a nyelődik el?
    Egy nyugvó szingularitás mellet Planck hossznyira elhaladó gravitonsugarak már érintetlenül haladnak tovább, nem is tudnak róla hogy mekkora gravitációs erő van jelen?
  • Astrojan
    #83
    Ezt az erőt nem egyetlen gravitonpár fejti ki. Ez az erő azt jelenti, hogy 1 kg tömegű testre akkora erő hat ami 1 másodperc alatt 10^44 méter/sec sebességre gyorsítaná a testet. De ha zavar a túl nagy sebesség akkor 1/10^44 sec alatt gyorsít 1 méter/ sec sebességre.

    "A másik állításod szerint viszont képes elnyelni a minden irányból felé záporozó gravitonokat"

    Soha nem állítottam ilyet, nem nyeli el a gravitont az elektron. Az egész Föld tömeg sem nyeli el a gravitonsugárzást, annak csak nagyon nagyon csekély pici részét nyeli el.

    A graviton és az elektron (valamint a proton) valamiféle általam nem ismert kölcsönhatásban van egymással, nem tudom megmondani miféle mechanizmus szerint. Nem elnyelés, mert a graviton tovább megy, nem nyelődik el.

    "Ha mégsem végtelent akkor meg tudnád adni hogy egy elektron egy másodperc alatt hozzávetőleg mennyi gravitont nyel el?"

    Hozzávetőleg nulla gravitont nyel el egy elektron.

    "(+magyarázd hogy miért nem végtelen, egyes térrészek felől miért nem érkezik gravitációs nyomás)"

    Azért nem végtelen az elektront érő gravitonzápor mert a gravitonok sűrűsége nem végtelen hanem csak nagy. Megint a szórt fény analógiára utalok ahol a fotonok sűrűsége sem végtelen, hanem valamekkora. Kisebb vagy nagyobb mindegy, mert nem nulla és nem végtelen.

    "Illetve azt hogyha csak egy gravitont nyelne el, annak energiája mekkora sebességre lenne képes gyorsítani?"

    Nem nyel el gravitont az elektron. Lehet mondani.
  • defiant9
    #82
    Leírnád a graviton elnyelődés folyamatát?
    Addig annyit tudunk hogy egy gravitonpár is hatalmas 1.2 x 10^44 newton erőt képes kifejteni. Energiájáról sajnos semmit, de gondolom ismered ha ez az adat ilyen pontosan megvan.
    Tehát adott az űrben lebegő elektronunk.
    Egyik állításod szerint ez szinte átlátszó a graviton sugárzás számára.
    A másik állításod szerint viszont képes elnyelni a minden irányból felé záporozó gravitonokat, mindezt úgy hogy nem mutat elmozdulást tehát minden pillanatban szimmetrikusan nyeli el a tér minden irányából érkező (ergó végtelen mennyiségű) gravitont.
    Ha mégsem végtelent akkor meg tudnád adni hogy egy elektron egy másodperc alatt hozzávetőleg mennyi gravitont nyel el? (+magyarázd hogy miért nem végtelen, egyes térrészek felől miért nem érkezik gravitációs nyomás)
    Illetve azt hogyha csak egy gravitont nyelne el, annak energiája mekkora sebességre lenne képes gyorsítani? (ha már megadtad az energiáját akkor erre nincs szükség, ez csak safety:))
    Utoljára szerkesztette: defiant9, 2017.07.07. 20:27:50
  • Astrojan
    #81
    Nem, semmiképpen. A gravitonsugárzásnak nincs forrása, ő van. Mindenhol van, nemcsak az Univerzumban. Ez a világ alapállapota, ez a graviton tenger. A mozgató és felépítő. Ahol az elektromos töltések vannak ott alakulnak ki az Univerzumok. Ott a négy elemi részecske kombinációjával kialakulhatnak fotonok, a foton kettéhasadásával pedig kialakulhatnak elektronok és protonok két- két elemi részecske kombinációjával. Két frekvenciánál záródik pontosan körbe a tórusz, ettől lesz stabil részecske az elektron és a proton is.

    Ha nem pontosan záródik körbe akkor nem stabil részecskék alakulnak ki, ezek elspiráloznak.
  • defiant9
    #80
    Kimondhatjuk hogy az univerzum minden pontja gravitonforrás amely minden időpillanatban minden lehetséges(végtelen) irányba energiával rendelkező gravitonokat bocsájt ki?
  • Astrojan
    #79
    Vélhetően proton, elektron, vagyis normál, barionos anyag. De foton is lehet, nincs kizárva. Nem mondtam, hogy a graviton megáll hanem azt hogy elnyelődik. Ha elektromos töltéseket köt meg (1db tükörpár töltés energiarészecskét) akkor fotonná alakul. Ezt mondtam.

    Ha fotonná alakult akkor továbbmegy, lassabban.
    Ha a foton kettéválik akkor a két fél körpályára áll, elektron és pozitron tórusz alakul ki. Benne fénysebességgel pörög tovább a graviton töltés páros.

    A graviton soha nem áll meg. Nem veszít energiát, nem is nyer. Örökmozgó.
  • defiant9
    #78
    "és egy kis rész elnyelődött belőle"
    Tehát az anyag elnyeli a gravitonokat. Ilyenkor a graviton megáll. Tehát nem foton lesz belőle, hanem.... ?
  • Astrojan
    #77
    Lehet nem teljesen érthetően fogalmaztam, a végtelen távolságokig meglévő gravitonsugárzás éri az elektront, mindig az éri el amelyik éppen odaér. Minden irányból végtelen mennyiségben áll rendelkezésre a gravitonsugárzás. A sűrűsége nem végtelen, csak a mennyisége. Tehát egyszerre nem végtelen mennyiség éri az elektront.

    Ha elmozdítod a tömeget (az elektront) az ugyanannyi tesz mintha nappali fényben mozgatnád az elektront. Gondolod, hogy a fény megváltoztatja az irányát és arra megy amerre az elektront látja? Nem, a gravitonpárok egyenes vonalban haladnak.

    Ez téves út, hogy a végtelenből folyamatosan új gravitonok indulnak az elektron irányába. Úgy képzeld el, hogy van egy sugárzás tenger mint a szórt fény. Minden irányba mennek fotonok. Csak míg a fotonok az Univerzumban keletkeznek addig a gravitonok mindenhol vannak. Ha zavar a végtelen kifejezés akkor ne erőltessük. Mindenhol vannak, ok?

    Nem nyerik az energiájukat, mert ők maguk az energia, ezt már írtam, olvasd el néhányszor mielőtt ismét kérdezed. Örökmozgók, nem veszítenek energiát és nem is nyernek. Ők az energia.

    Amikor fotonná alakul mert megköt két elektromos töltésrészecskét akkor ő lesz a foton motorja, ő a szállító, ő mozgatja a fotont, cipeli a töltéseket.

    #75, az elemi részecskék szintjén minden mindennel szembemegy. Például nincs tömegük, a graviton örökmozgó, a sebessége c^2 (így szoktam jelölni a fénysebesség sokszorosát, ne köss bele). Már írtam, hogy a törvényeink makroszkopikus állapotokra vonatkoznak. A törvényeink sok-sok trilliószor trillió mozgó részecske együttműködésével, ütközésével kialakuló statisztikus események szabályszerűségeinek makroszkopikus leírásai. Próbáld megérteni, hogy az elemi részecskék szintje egy más világ. Nem fogják követni a makroszkopikus törvényeket, ezt ne is erőltesd mert téves logika.

    A Föld felé egy picit nagyobb a gravitonnyomás mert ami felfelé megy az már keresztülment a Földön és egy kis rész elnyelődött belőle, tehát kevesebb megy felfelé mint lefelé.

    A Föld NEM bocsát ki gravitonokat, a Földön csak keresztülmegy a graviton mint az üvegen, mintha ott sem lenne a Föld (szinte). Nagyon kicsi az elnyelés.

    "Ezeknek mekkora az összenergiája?(hány közönséges foton energiájává alakíthatóak át)" Ez értelmetlen kérdés, legalábbis nem tudom értelmezni.
  • Kara kán
    #76
    Az a jó ezekben a fantazmagóriákban, amiket Astrojan is leírt, hogy nem kell hozzájuk sokat tanulni, matematikai egyenleteket felírni. Spórolás elméletkidolgozás. Aztán vagy bejön, vagy nem.
  • defiant9
    #75
    "impulzusmegmaradás is homályba vész"
    Ez mi? Valami ultimate menekülő kiskapu. Egy fotonnak van impulzusa, nem hozhatsz létre úgy impulzust hogy ne keletkezzen azonnal egy vele ellentétest. Értem én hogy frankó elméleted raktál össze, de ha szembe meg az impulzusmegmaradással akkor fabatkát sem ér.

    "Minden irányból 1.2 x 10^44 newton erő nyom téged, de a Föld felé egy iciri picirivel nagyobb"
    Miért nagyobb? A Föld mint tömeg is kibocsájt folyamatosan gravitonokat? Ezeknek mekkora az összenergiája?(hány közönséges foton energiájává alakíthatóak át)
  • defiant9
    #74
    "Leteszed az elektront a világűrbe és az ezt nyomó gravitonsugárzás a végtelenből jön"
    OK. A graviton sugárzás sebessége véges, amennyiben a végtelenből indul el az elektron felé akkor soha nem éri azt el. Ergo az elektron(a tömeg) közelében soha nem lesz érzékelhető. A gyakorlati tapasztalat pedig az hogy épp a tömeg közelében érzékeljük leginkább ezt a gravitációs hatást.
    1-2 graviton(pár) indul el egyébként a tömeg irányába vagy minden irányból végtelen?

    Ha elmozdítom a tömeget akkor a felé száguldó gravitonok is irányt váltanak? A végtelenből folyamatosan új gravitonok indulnak a tömeg irányába? Honnan nyerik az energiájukat amit foton-á lehet alakítani?
    Utoljára szerkesztette: defiant9, 2017.07.07. 12:53:16
  • Kara kán
    #73
    Száll egy pofon... izé.. graviton a szélben. :-)
    (Bizottság vagy KFT száma volt)
  • Astrojan
    #72
    A graviton különös teremtmény, hihetetlen erővel nyomja az elektronodat. Minden oldalról, egyformán. Amikor közelítesz vele egy tömeghez akkor a tömeg felől egyre kevesebb graviton jön, mert a tömeg árnyékol. Egy iciri piciri nagyon kicsit, mert a graviton áthatolóképessége rendkívüli.

    Törvények nincsenek a természetben, azokat mi találjuk ki a makroszkópikus világ leírására. A gravitonok szintjén az impulzusmegmaradás is homályba vész, mert a graviton örökmozgó, neki ez az attribútuma. Ő mozgat mindent és a gravitonpár nem lassul le. Ha töltést köt meg és azt cipelnie kell attól lelassul, fénysebességre. Ha a fény kettéhasad akkor is tovább száguld fénysebességgel a keletkező elektron és pozitron tóruszban körbe körbe. A proton is így képződik, a proton antiproton tóruszban is fénysebességű a keringés.

    A gravitonsugárzás nem jön létre, mert az van. Végtelen mennyiségben tölti ki a mindenséget, az Univerzumon túl is. Végtelen számú Univerzum létezik, mások mint a mienk. Többnyire nem alkalmasak az életre, lakatlanok. A mi Univerzumunk alkalmas rá, nyilván nem mindenhol. Az Ősrobbanással szabadulhat ki gravitonsugárzás, de nem ez a gravitonsugárzás forrása, mert az végtelen mennyiségű.

    Elképzelhető, hogy a fekete lyukak jet-jeit is gravitonsugárzás hajtja meg, de ez homályos dolog.

    A gravitonsugárzás gravitonpárokat jelent, igen.

    "miért csak a tömeg felé mozgó gravitonpár hatása érzékelhető az univerzumban a tömegtől távolodó párjáé pedig nem?"

    Azért mert horribilis mennyiségű gravitonpár repked minden irányban és nyom Téged minden oldalról. A gravitációt két ellentétes irányból érkező gravitonok nyomóerejének KÜLÖNBSÉGE okozza. Minden irányból 1.2 x 10^44 newton erő nyom téged, de a Föld felé egy iciri picirivel nagyobb. Az alulról és a felülről érkező nyomóerő különbsége a súlyod. Csak ezen óriási erők eredőjét érzékeled.

    Leteszed az elektront a világűrbe és az ezt nyomó gravitonsugárzás a végtelenből jön. Elképzelhetetlenül nagy energiát hordoznak a gravitonok, ők maguk az energia. Nem vész el, nem kopik el. Elemi részecske szinten ez a helyzet.
  • defiant9
    #71
    "Ha a gravitonszél szembe fúj"
    Azt még tisztázzuk hogy mi a gravitonszél kiindulási pontja.
    Leteszek egy elektront a nyílt térbe(energiából hoztam épp létre elektron+pozitron párt), az ehhez kapcsolódó gravitonszél honnan/mikor kezd el fújni? Mekkora foton ekvivalens energiát hordoznak ezen gravitonok?
  • defiant9
    #70
    "ez a négy részecske fotonná alakul és a gravitonpár ezennel fénysebességre lassul, LASSUL."
    A fotonnak van impulzusa. Ezek szerint a gravitonnak is? Az impulzusmegmaradás egy fundamentális törvény, ez akkor azt jelenti hogy a gravitonsugárzás is mindig párban jön létre? Ez esetben miért csak a tömeg felé mozgó gravitonpár hatása érzékelhető az univerzumban a tömegtől távolodó párjáé pedig nem?