Gyurkity Péter

Az F-35 ellen készül az új orosz drón 

Az oroszok új drónt fejlesztenek, amely kifejezetten az F-35 ellen szállhat majd harcba.

Több érdekes megoldást is kiállítottak a különböző gyártók a MAKS 2015 során, ezek között pedig egy drón is megtalálható volt, amelyet egyes források szerint kifejezetten az újgenerációs amerikai vadász ellen szánnak.

A drónról közzétett képek sem az United Aircraft Corporation galériájában, sem pedig a fülest szolgáltató partnerük, a Radio-Electronic Technologies (KRET) oldalán nem látható, így egy külső forrás beszámolójára kell hivatkoznunk, amely azonban a képek mellett néhány részletet is közöl az új fejlesztésről - így derült ki, hogy a függőleges felszállás lehetősége is szerepel a listán.


Az átlátszó borítás látni engedi a belső szerkezetet is

Eszerint a külsejét illetően némileg az X-47B drónra hasonlító eszköz - amelynek modellje a kiállításon átlátszó külsővel jelent meg, vagyis a belső elektronika is jól látható volt - a hamarosan hadrendbe álló F-35 vadászok ellen készül, kifejezetten a lopakodó technológiát és a megfelelő védelmet előtérbe helyezve. A függőleges vezérsíkok alapján ugyan a lopakodó jelleg terén még bőven van mit tenni, az illetékesek elmondása szerint elektromágneses mezővel oldanák meg a rakéták elleni védelmet, valamint a radarok elől való biztonságos elrejtőzést. Mivel az F-35 meglehetősen kisszámú rakétát tud magával cipelni (szintén a lopakodó jelleg megőrzése céljából), ez nem tűnik nagy veszélynek, az már más kérdés, hogy mindez egyelőre a koncepció szintjén valósult csak meg.

Tekintettel arra, hogy nem ez az első, kissé hihetetlennek tűnő koncepció az orosz fél részéről, a szakemberek némi kétkedéssel fogadták a hírt - az elkövetkező években meglátjuk, mennyi valósul meg ebből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Irasidus #40
    "Személyesen érintve voltam hasonló esetben. ;-)"

    Sajnos nem eléggé, mert még szabadlábon írogathatsz. ;)
  • Tetsuo #39
    LOL
  • Sequoyah #38
    Oke, hagyjuk, mar eddig is elegge off volt a tema, erre most behozol egy harmadikat, ami megint csak gyengen kapcsolodik az elozoekhez. Az az erzesem csak azert terelsz, hogy alatamaszd a gyulolkodest bizonyos nepcsoportok ellen, annak pedig 1x mar lattuk mi lett a vege.
    Jobb ha itt befejezzuk...
  • Tetsuo #37
    De jure igen, de facto nem. Tényleg ennyire naiv vagy? Nem látod, hogy a magyarság hátrányban van a saját hazájában, néhány kisebbséggel szemben?
  • Sequoyah #36
    Ugyanugy emberek egy csoportja ellen uszitott, ugyhogy nemhogy nem teljesen mas, egyenesen ugyanaz az eset.
  • Tetsuo #35
    Azért idiótáztalak le, mert az adott konkrét ügyről beszéltem, te meg jöttél azzal, hogy ez minden esetben érvényes lenne... mosolyogva kirabolni valakit stb.
    Az igazságszolgáltatás inkább gazságszolgáltatás. Ha cigányok, zsidók, homokosok stb. ellen szólított volna föl, az teljesen más eset lenne...

  • Sequoyah #34
    Leidiotaztal, pedig szerintem a jo ugy erdekeben szolaltam fel, csak ebbol gondoltam...
  • Tetsuo #33
    Nem, én nem drukkolok olyan embernek, aki gyilkosságra szólít fel, egy gyilkosnak meg pláne nem. Ezt miből gondoltad? :-O
  • Tetsuo #32
    Személyesen érintve voltam hasonló esetben. ;-)
  • Sequoyah #31
    Jol ertem, hogy most szemelyeskedve nekem tamadsz azert, mert bizom benne, hogy az igazsagszolgaltatas mukodik? Azert mert remelem, hogy azok az emberek, akik szamara a gyilkolaszas az elsodleges megoldas a civilizalt tarsadalomnak koszonhetoen nem kapnak teret? Ha ezen ideaim miatt idiota lennek, akkor en buszken vallalom, hogy az vagyok.

    Szoval te komolyan annak drukkolsz, hogy nehany felorult a sajat kenye kedve szerint a neki nem tetszo egyeneket legyilkolja, es remeled hogy a hatosagok tehetetlenek lesznek ebben, mert nem foglalkoznak az uggyel idoben? Remelem csak felreertettuk egymast...
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2015.09.10. 16:42:54