40
  • Irasidus
    #40
    "Személyesen érintve voltam hasonló esetben. ;-)"

    Sajnos nem eléggé, mert még szabadlábon írogathatsz. ;)
  • Tetsuo
    #39
    LOL
  • Sequoyah
    #38
    Oke, hagyjuk, mar eddig is elegge off volt a tema, erre most behozol egy harmadikat, ami megint csak gyengen kapcsolodik az elozoekhez. Az az erzesem csak azert terelsz, hogy alatamaszd a gyulolkodest bizonyos nepcsoportok ellen, annak pedig 1x mar lattuk mi lett a vege.
    Jobb ha itt befejezzuk...
  • Tetsuo
    #37
    De jure igen, de facto nem. Tényleg ennyire naiv vagy? Nem látod, hogy a magyarság hátrányban van a saját hazájában, néhány kisebbséggel szemben?
  • Sequoyah
    #36
    Ugyanugy emberek egy csoportja ellen uszitott, ugyhogy nemhogy nem teljesen mas, egyenesen ugyanaz az eset.
  • Tetsuo
    #35
    Azért idiótáztalak le, mert az adott konkrét ügyről beszéltem, te meg jöttél azzal, hogy ez minden esetben érvényes lenne... mosolyogva kirabolni valakit stb.
    Az igazságszolgáltatás inkább gazságszolgáltatás. Ha cigányok, zsidók, homokosok stb. ellen szólított volna föl, az teljesen más eset lenne...

  • Sequoyah
    #34
    Leidiotaztal, pedig szerintem a jo ugy erdekeben szolaltam fel, csak ebbol gondoltam...
  • Tetsuo
    #33
    Nem, én nem drukkolok olyan embernek, aki gyilkosságra szólít fel, egy gyilkosnak meg pláne nem. Ezt miből gondoltad? :-O
  • Tetsuo
    #32
    Személyesen érintve voltam hasonló esetben. ;-)
  • Sequoyah
    #31
    Jol ertem, hogy most szemelyeskedve nekem tamadsz azert, mert bizom benne, hogy az igazsagszolgaltatas mukodik? Azert mert remelem, hogy azok az emberek, akik szamara a gyilkolaszas az elsodleges megoldas a civilizalt tarsadalomnak koszonhetoen nem kapnak teret? Ha ezen ideaim miatt idiota lennek, akkor en buszken vallalom, hogy az vagyok.

    Szoval te komolyan annak drukkolsz, hogy nehany felorult a sajat kenye kedve szerint a neki nem tetszo egyeneket legyilkolja, es remeled hogy a hatosagok tehetetlenek lesznek ebben, mert nem foglalkoznak az uggyel idoben? Remelem csak felreertettuk egymast...
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2015.09.10. 16:42:54
  • Irasidus
    #30
    Off.: Ha feljelentés teszel, minden esetben kivizsgálás történik, ráadásul ez büntetőfelejtés kategória, aminél nincs olyan opció, hogy meggondoltam magamat, és még te is rosszul járhatsz ha hamisan vádolsz! Végig kell csinálni neked is, a rendőrségnek is, és ha a vád megalapozott akkor az ügyészégnek is! Továbbá nem csak ez az egy lehetőség létezik. Valaki bepereléshez, vagyis polgári per indításához nem kell rendőrség. Bárki, bármikor és bármiért(!) megteheti. 10 ezer forint az illeték. Természetesen a per alatt a bíró indítványozhat nyomázást. Nem árt tisztában lenni ezzel, mielőtt olyan álmokba ringatod magadat, hogy á, a rendőrség nem foglalkozik ezzel...
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.09.10. 01:14:43
  • Tetsuo
    #29
    ?
    Ezt ki mondta (te idióta)? Jelentsd fel, majd meglátod... a rendőrség sem fog foglalkozni az üggyel, az indok az lesz, amit leírtam.
  • Sequoyah
    #28
    Ha mosolyogva rabolok ki valakit es utana bocsanatot kerek, az vajon negalja a bunelkovetest?
  • Tetsuo
    #27
    Milyen elit?! A csőcselék többséggel van a baj. Minden nép megérdemli a vezetőjét.
    Annyiból igazad van, hogy van egy csoport, aki manipulálja és végletekig kihasználja a többi embert, de ezek többsége is manipulálva van ill. eszköz egy nagyobb hatalom kezében. Minél "magasabb" (rendi értelemben, alacsonyabb) szinten van valaki ebben a hierarchiában annál kevésbé lehet róla tudni, hogy kicsoda.
    Őket nem lehet "levadászni", fizikai módon megsemmisíteni - esélytelen minden ilyen háború, a végén mindig a kisember ölne kisembert, ahogy tette eddig is.
  • overseer-7
    #26
    megúsztam :)
  • overseer-7
    #25
    huhhh.. kösz tesó.. még jó hogy nem írtam le gyurcsány ferenc nevét =)
  • Tetsuo
    #24
    A feltételes mód és a szmájli (az internetes nyelvezet egyik jellemző eleme) negálja az adott bűnelkövetést, ezenfelül a túl általánosan és nem beazonosíthatóan meghatározott célpont is inkább a gyerekes ábrándozás felé tereli a hozzászólást.
  • Sequoyah
    #23
    Ez mar nagyon off igy...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem kell passzivnak lenni. Aktivnak lehet, es kell is lenni. Szerencsere meg messze van a diktatura. Megteheted, hogy hallatod a hangodat. Indithatsz ujsagot, most mar inkabb interneten, ott meg konnyebb. Szervezhetsz partot is, senki nem tiltja. Persze nehez tudom... Kinalhatsz alternativat, amivel meggyozheted az embereket. Es ha a tobbseg moged all, akkor civilizalt modon megnyerheted az ugyet. Ez mind olyan lehetoseg, ami meg messze nem lett kiaknazva, csak magyarorszagon ennek nincs nagy kulturaja, inkabb csendben morog mindeni, aztan ugyanugy a kormanyra szavaz es nem valtozik semmi.
    Viszont te egymagadban, vagy akar egy kissebbseg tabmogatasaval nem dontheted el hogy mi legyen a tobbseg sorsa, ki haljon meg, mert akkor semmivel nem vagy jobb.

  • overseer-7
    #22
    én megértem a te szempontodat is.. és igazat is adok neked.
    Nem lehet cél egymás gyilkolászása.

    Vegyük a világháborút. A kisemberek gyilkolásztak más kisembereket, tíz millió számra.
    Ez egy borzalmas dolog, felfoghatatlan és értelmetlen.

    De mi lett volna ha az emberek még előtte felismerik a jeleket, és nem hagyják magukat dróton rángatni. Hanem megszervezték volna magukat és módszeresen levadászták volna az össze potenciális nagyhatalmú manipulátort.
    Ha sikerrel jártak volna, lehet, hogy pár tíz ezer embert valóban meg kellett volna gyilkolni, és sok áldozatot kívánt volna a folyamat, de nem lettek volna ezek az őrült tömegmészlások.
    Valószínűleg.. A pénzrendszer ma nem egy magánelit irányítása alatt lenne, a nagyhatalmi szervezetek nem tudnák atomháborúval zsarolni a világ népeit, nem lenn ez a szörnyű igazságtalan kizsákmányoló rendszer.
    Ez a világ amiben most élünk, az ebmereket csak olyan erőforrás állatoknak tekinti amely feláldozható, és amelynek kizsákmányolható a szellemi, intellektuális és munka teljesítménye.
    úgy terelnek, nyírnak és fejnek minket mint a birkákat és marhákat.

    Ez szerintem egy nem normális állapot, az egész emberiség szenved tőle.
    Teljesen értelmetlen az egész.. és még azt a kockázatot is magában hordozza ez az állapot, hogy végérvényesen elpusztítjuk magunkat, a fajtánkat, vagy akár teljesen lakhatatlanná tesszük a bolygót.

    A passzivitás, belenyugvás nem megoldás.
  • Sequoyah
    #21
    Te tenyleg pszichopata vagy, ha az emberek oldokleseben latod a megoldast. Semmiben nem kulonbozol a tobbi terroristatol.

    Ha ilyen emberekbol allna a vilag mint te, meg mindig barlangokban laknank es a szomszed torzsekkel gyilkolasznank egymast. Az ember azert intelligens, es azert emelkedett ki, mert megtanult egyuttmukodni, es nem a sajat feje utan menni mindig. Te nem az inteligencia jelet mutatod, hanem a vegtelen primitivseg jelet. Osemberi primitiv szokas az, hogy ha valaki nem tetszik akkor ussuk le...
    Ha intelligens lennel, akkor intelligens megoldast keresnel, es nem odaig jutnal, hogy "lojjuk le".
  • overseer-7
    #20
    persze hogy léteznek ilyen drónok.. még a terminátor is létezik.. csak még fejlesztés alatt áll.
    sok minden létezik, csak éppen nem a lakosság hatáskörében.
    Erre "lehetne" leírást, útmutatást adni, hogyan lehet, a kiskereskedelemben is bárki által megvásárolt eszközökből ilyen gyilkos távirányítású drónokat készíteni.

    Valóban van rá mód, hogy bárki készíthessen viszonylag kis anyagi ráfordítás árán ilyen hatékony gyilkoló drón eszközöket.
    A lakosságnak is legyen valami a kezében.. mi csak feláldozható, ide oda rángatható parasztok vagyunk a nagy sakktáblán a hatalmak szemében.

    Mi emberek vagyunk.. a legintelligensebb emlősök a földön, tudattal rendelkezünk, és nem vagyunk eszközök, erőforrások szörnyű hatalmi játszmákban.

    Fel kell ismernünk, hogy milyen helyzetben vagyunk, és meg kell tanulnunk meglátni az ellenséget és védekezni vele szemben.

    Ha csak bambán ülünk a fotelben, máris legyőztek minket.
  • Sequoyah
    #19
    Ilyen dronok mar leteznek, es USA illetve egyes mas allamok mar szeleskoruen hasznaljak is, pl a Predator.

    Egyebkent semmi forradalmi nem tortenik veluk, pont azt adjak mint a mesterloveszpuskak, csak hatekonyabban. De forradalmi ujdonsagot nem hoznak. Ugyanugy a hadsereg jatekszere lesz, es ugyanugy nem birtokolhatjak civiliekm, mint egy mesterloveszpuskat. Es persze ugyanugy meg is kerulik a szabalyokat majd vele.

    Ha valaki nem tudta a gondjait megoldani mesterloveszpuskaval, akkor dronnal sem fogja tudni, mert azt is ugyanugy levadasszak, mint a mesterloveszt.
  • kvp
    #18
    A vilagot nem nehany 'maganyos' nagytokes iranyitja, hanem egy rendszert alkot, amit globalis kapitalizmusnak hivunk. Ezert nem lehetne annyi vezetot eltuntetni, amennyi ezt megvaltoztatna, legalabbis az oket tamogato emberek helyen hagyasaval. Egyszeruen elobbre lepne valaki aki most masodlagos szerepben van. A legtobb politikai/gazdasagi merenylet pont ezen belso harcok eredmenye, mivel a gazdagabbak fernek hozza jobban a technologiahoz es a fegyverekhez.

    Tenyleges valtozast nem par maganyos merenylo, hanem tomegek kepesek eloidezni. Ezt lehet bekesen es kevesbe sikeresen (lasd: hippik, occupy) vagy eroszakosan es eleg veresen is csinalni. Peldaul az alkaida par merenylete megrazta ugyan a vilagot, de nem zokkentette ki a mukodeset. Ezzel szemben az isis forradalmi nepirtasa kepes egesz regiokat atrajzolni. Viszont mogottuk meg a szaudi vezetes penze es ideologiaja all, tehat ok sem tekinthetoek alulrol szervezodo csoportnak. Hasonlot lehetne szervezni Europaban is, mondjuk keresztenynek tuno ertekek menten es abbol lenne itt is egy sziriai tipusu polgarhaboru. Mondjuk megoldani nem oldana meg a problemakat, de mindket oldalon sok ember halna meg es Europa is gyorsabban dolne ossze, mintha megvarjuk, hogy az isis exportalja hozzank az etnikai alapu vallashaborujat. Egyebkent ha mar merenylet, akkor letezik olyan, hogy IED, sot meg az egri csillagokban is hasznaltak (a magyarok). Nem veletlen szoktak leheggeszteni a csatornafedeleket az amerikai elnok autojanak utvonalan, mivel ez nyugaton is divatos modszer volt a 70-es evekig. Viszont sok eredmenyt nem ertek el ezzel sem, mint ahogy az iraki es afganisztani haborukat sem befolyasolta.

    Az egesz jelenlegi globalis kapitalizmus lenyege, hogy nincs konkret nelkulozhetetlen vezetoje, tehat barmelyik ember cserelheto barki masra es csak az eszme (a kapitalizmus) tartja ossze oket, amit onkent vesznek at. Ez jellemzo a tobbi stabil, ideologiai alapon mukodo szervezetre is (anonymous, isis), csak ok eppen nincsennek hatalmon. (mondhatjuk, hogy szerencsere, ezt mindenki eldonti maga)

    A leirt technologia egyebkent mukodokepes es szerintem elobb utobb egy gadagabb nagytokes fogja is hasznalni egy masik hasonlo nagytokes ellen. Ha pedig eleg olcsova valik, akkor a kinai tomeggyartas miatt egesz orszagreszeket irhatnak majd ki vele Afrikaban, mint ahogy teszik azt most hagyomanyosabb fegyverek segitsegevel.
  • Sequoyah
    #17
    Es ki dönti el kinek kell meghalni, te? Komolyan mondom, te egy pszichopata vagy... Beszélgess pszichologussal, mert ha ennyit er neked az emberi élet akkor elobbutobb tenyleg valami faszsagot követsz el, es te a racsok mögött vegzed, masok meg szenvednek.
  • Sequoyah
    #16
    Amirol te beszelsz, azt terrorizmusnak hivjak, es ha nem nezned a hireket egy nagyon is létező dolog.
    Mostantól valoszinuleg mar te is a megfigyeltek listáján vagy, ha nem majd felhívjuk a hatóságok figyelmet rad.

    Egyebkent nagyon alabecsulod a hatóságokat. Szerinted hany perc alatt kapnanak el egy ilyen eset utan, mar csak a dront bemerve is? De erre nem lenne szükség, valoszinuleg mar az alkatrészek beszerzése során begyujtenenek. Foleg, ha ilyen terroristacsoportot szervezel interneten...
  • overseer-7
    #15
    nem felbújtani akarok.. csak azt mondom, hogy így is lehetne.
    Nem használtam cselekményre felszólító mondatokat.

    Amúgy gyilkolás nélkül hogy lehetne megoldani az elit elpaterolását az útból?
    Szólítsuk fel őket illedelmes módon, hogy mondjanak le.
    Még csak meg se tudod őket szólítani.. nem kerülhet sorra párbeszédre, felelőségre vonásra, még saját magukat is letagadják. Nem is létezik ilyen természetesen.

    Ellenben ők hány embert meggyillkoltak már.. a világháborúkat ki szervezte?.. marinéni, meg pista bácsi mi?
    vagy csak a körülmények véletlenül úgy alakultak, hogy millió számra tömegmészárlásba kezdett a föld lakossága?
    túl sok írható már a számlájukra.. a jövőt tekintve.. hogy milyen megalomán pszichopata álmaik vannak..
    jobb ha teszünk valamit, mert a vér nem válik vízzé.. ezek gyilkolni fognak.. ipari méretekben, mint ahogy eddig is többször megtették már

    persze.. mi majd virágot dugunk a puskacsőbe, hátha nem fognak bántani minket :)
    Az ártatlan naivitás ma már elavult, kipróbált, de nem működött..
  • Irasidus
    #14
    Off: "A kellő pillanatban, a célpontot bemérné, és több célzott lövést adna le. A célpontot megsemmisítené. Majd azonnal felszállna, és minél gyorsabban, minél távolabbra elhagyná a helyszínt. A drónt kellő távolásgból, távirányítással lehetne működtetni. A célpontok a korrupt politikusokból, gazdasági kulcspozíciókban lévő emberek, nagytőkések, szervezetek irányítói, menedzserei.. stb, bla bla bla.. lennének =)"

    Nem tudom hány éves vagy, de nem ártana tisztában lenni azzal, hogy a szavaknak súlya van, és ez gyilkosságra való felbujtásnak hívják. Az ilyen kijelentésekért feljelenthetnek és komoly büntetésre számíthatsz. És ahogy látom folytatod... Ja, és a smiley hivatkozás eddig sem hozott eredményt ilyen esetekben.
  • overseer-7
    #13
    útóirat.. én nem csinálnák ilyet.. meg nem tervezek ilyesmit..
    ha így lenne, pláne nem írnék be ilyeneket az internetre =)
    csak mondom, hogy lehetne..

    mert más esetben mit csinálna a hülye kis ember?..
    köveket hajigálna a tankokra.. de akkor már késő lenne
    csak mondom, h a legegyszerűbb és legfájdalmasabb csapás az lenne ha elkezdenénk levagdosni a kígyó fejét.

    nyilvánvaló hogy a drónokat az ellenség is fogja használni a lakosság ellen
    Csakhogy mi milliárdnyian vagyunk, ők meg csak egy maréknyi ember, jól elbújva különféle esernyőszervezetek védelme alatt.

    3 dolog kell.
    1. Egy ilyen Goldstein "1984" féle ideoológia kidolgozása és terjesztése az interneten.
    2. Ez alapján szervezetek felkutatnák és közzé tennék a kulcsfigurákat, szervezeteket.
    Közben védekezés a dezinformálás és hírelhárítás ellen.
    3. Az ideológia alapján, magányos merénylők, mint a gomba nőnének ki a földből akik végrehajtanák a cselekményeket. Egymásról semmit nem tudva, azokat csak az eszme tartaná össze, és dolgoznának külön külön a közös cél érdekében.

  • molnibalage83
    #12
    Kb. ezt akartam írni.
  • cylonflatus
    #11
    Olyan van már rég, úgy hívják robotrepülőgép (Tomahawk pl), vagy föld-levegő rakéta (BUK) ;)
  • e98ff
    #10
    Potyára válaszolsz neki, a TEK már elvitte :D
  • petrov144
    #9
    overseer, ezek az általad felsorolt emberek fogják először használni az ilyen technológiát. + az iszlám állam állatai
  • gosub
    #8
    A háttérhatalom meg hülye és hagyja magát levadászni.
  • overseer-7
    #7
    lehetne csinálni házilag olyan mesterlövész drónokat is, amelyek fel vannak szerelve távirányítható automata mesterlövész puskával.
    A fegyvert X, Y irányba szervo motorok mozgatnák, a fegyveren a csillagászatban használatos kis CCD kamerás távcső illeszkedne. Ez kalibrálva lenne a fegyverhez.
    A fegyver elsütését szintén szervo működtetné.

    A célpont szokásait, mozgását előzőleg felderítené valaki.
    Majd ez a merénylő drón kellő távolságban berepülne, és egy alkalmas helyen, kellő távolságban várna.. persze álcázva lenne, hogy a fegyvert ne lehessen felismerni.

    A kellő pillanatban, a célpontot bemérné, és több célzott lövést adna le. A célpontot megsemmisítené. Majd azonnal felszállna, és minél gyorsabban, minél távolabbra elhagyná a helyszínt.
    A drónt kellő távolásgból, távirányítással lehetne működtetni.

    A célpontok a korrupt politikusokból, gazdasági kulcspozíciókban lévő emberek, nagytőkések, szervezetek irányítói, menedzserei.. stb, bla bla bla.. lennének =)

    Így minimális kockázattal, és ráfordítással hatalmas pusztítást vihetnénk végbe a piramis csúcsán megbújó elit köreiben. =)

    Erre ideológiát is ki lehetne dolgozni és terjeszteni.. hogy egy időben akár pár száz ember is egymás tudta nélkül, magányosan külön külön a közös cél érdekében dolgozzon.
  • overseer-7
    #6
    olyan öngyilkos drónokat kell házilag fejleszteni..
    amelyek megvannak pakolva robbanóanyaggal és repesz szilánkokkal.. és egy elektromos gyútacs aktiválja a robbanószerkezetet.

    Majd ezek a drónok öngyilkos merényleteket hajtanának végre, korrupt politikusok, és a gazdasági manipulátorok, a kapzsi, az embereket csak használó nagytőkések ellen. pont.
    Erre lehetne ilyen Goldstein féle ideológiát is létrehozni.. könyvet írni rá , példát mutatni és útmutatást adni az embereknek hogyan kell csinálni az ilyen drónokat, és merényleteket.

    Lehet, hogy a háttérhatalom még félne is kilépni az utcára.
    minden nap az járna a fejükbe, hogy.. talán most jött el az ő napjuk is =)
  • Sequoyah
    #5
    BTW
    Eszerint a külsejét illetően némileg az X-47B drónra hasonlító eszköz

    Nem nemileg hasonlit, hanem gyakorlatilag egy az egyben ugyanaz, csak rontottak rajta kicsit a fuggoleges vezersikokkal. Szoval meg csak meg sem eroltettek a "tervezoi". Lemasoltak az X-47et egy muanyagjateknak, ultek egy delutant, hogy egy jol hangzo specifikaciot osszeirjanak, es kesz is.
  • NEXUS6
    #4
    Ha Meggájver is ezt használja, akkor az csak jó lehet.
    :D
  • Sequoyah
    #3
    btw nem tud valaki valami jo faragasztot? A cellux nem tart es folyton leesik a szarny:/
  • Sequoyah
    #2
    Otthon en is epitek egy dront az F-35, sot az F-22 ellen. Fabol, papirbol es kereskedelmi dronokbol atemelt alkatreszekbol lesz. Meg szigoruan titkos hogy hogyan, de egeszen biztosan legyozi az osszes ismert vadaszgepet.
  • lac coo
    #1
    Almodik az orosz......