Ötvös Tibor

A rajongók vágyát testesíti meg a Resident Evil: Revelations

A játékvilágban elég ritka, ha egy, mondjuk úgy "gyengébb" gépre készített alkotást a manapság jelen generációnak nevezett platformokra (és persze PC-re is, ami mindig is a jelen generáció tagja) is áthoznak. Hirtelen csak egy cím jut eszembe: a God of War PSP-re készített epizódjai, melyek PS3-ra is megjelentek később.

Most pedig a kimondottan Nintendo 3DS-re készített Resident Evil: Revelations kerül hasonló helyzetbe, hiszen a Capcom januárban jelentette be a portot. Azt kár lenne tagadni, hogy a Resident Evil sorozat első részei méltán érdemelték ki a klasszikus, kultikus illetve műfajteremtő titulust, ám sajnos az utóbbi időszakban megjelent részek és mellékágak inkább taszították a rajongókat. Talán ezért is merült fel a Capcomban a Revelations portjának ötlete, hiszen a játékosok egyöntetű véleménye alapján ez a program volt hosszú idő után az első program, mely méltó volt a nevére.



A sztori a negyedik és ötödik rész közötti időszakban játszódik. 2004-ben, a Mediterrán-tengerre, egy mesterséges szigetre megálmodott Terragrigia városát előbb az Il Veltro szörnyei romboltak le, majd a kormány is úgy dönt, hogy napenergia segítségével elpusztítják a várost. Az akció ugyan viszonylagos sikerrel zárul, de a probléma teljes kezelése nem: az Il Veltro nem tűnik el nyomtalanul, egy évvel később feléled. Épp akkor jár ott , Chris Redfield, akinek nyoma is vész. Keresésére örök társa, Jill Valentine indul.

A programban mindkét hős irányítását megkapjuk, akik kapnak maguk mellé társat is. Jillhez a hatalmas termetű Parker Luciani, Chrishez pedig a gyönyörű Jessica csapódik a sztori során. Az ellenfelek a megszokott szintet ütik meg, vagyis nem lesznek megszokott zombik a játékban, helyette a csápokkal is rendelkező támadók jelennek meg. De lássuk, miben nyújt újat a PC-s, illetve a jelen generációs konzolokra érkező verzió.



A történetet tekintve semmiben. Az egy az egyben át lett emelve a 3DS verzióból. Ezzel nincs is gond, hiszen az a tavalyi kritikákat olvasva nagyon is rendben volt. A grafika természetesen megkapja a maga felturbózását, de ez a képeken is látszik. Panaszra itt sem lehet ok. Az első újdonság, hogy a kalandjaink során számos új és fejleszthető fegyverrel találkozhatunk majd, melyeket érdemes lesz használni.

Lesznek új ellenfelek, egy sokkal nagyobb kihívással bíró nehézségi szint és egy teljesen új multiplayer mód, mely a Raid nevet viseli. Kiküszöbölik a 3DS egyetlen negatívumának tartott dolgát is, mely a 15-20 perces szinteket érte. Ennyi időnként láthattunk valami hosszabb átvezető jelenetet, ám ez érthető, hiszen a 3DS hordozható konzol és egy kimutatás szerint nagyjából 10-20 percet játszanak a játékosok egyhuzamban ezekkel a gépekkel.

A Resident Evil: Revelations egyszer már bizonyított és nagyon úgy tűnik, hogy a jelen generációs konzolokon is aratni tud (és reményeink szerint PC-n is) és kiküszöböli a hatodik epizód és főleg az Operation Raccoon City okozta sérüléseket a franchise-on.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    "Az ellenfelek a megszokott szintet ütik meg, vagyis nem lesznek megszokott zombik a játékban..."

    Ezt mégis hogy...?