Ötvös Tibor

State of Decay: egy újabb zombis alkotás

A zombik sokadik reneszánszukat élik manapság, de a játékvilágban is sok program készül mostanság a főszereplésükkel. Van ebben logikai (Plants vs Zombies), akció (Left 4 Dead, Dead Island), kaland (The Walking Dead) és online játék (The War Z) is.

Ma pedig egy újabb alkotás mutatkozott be, melyben az élőhalottak fontos szerepet kapnak. A State of Decay egy kifejezetten a szóló játékra kihegyezett, nyitott világgal rendelkező akciójáték lesz, melyet az Undead Labs készít. A csapatot egyébként a World of WarCraft fejlesztésében aktívan részt vevő Jeff Strain vezeti, ami nem rossz előjel.

Maga a játék leginkább a Dead Rising sorozathoz hasonlít. Adott egy hatalmas, szabadon bejárható terület, benne rengeteg megmentésre váró NPC-vel és vezethető járművekkel (autók, motorok stb.). Ám ez csak a játék felét öleli fel. Igazából itt egy kis Fable III is befigyel, hiszen a játék második felében menedzselnünk kell a túlélők életét és mindennapjait.


Ez a következőképpen néz ki. Elkezdjük a játékot hősünkkel, akivel megmentünk jó pár másik karaktert. Ezzel a zombi-irtó képességünk nagyon fejlődik, ám hősünk folyamatosan fárad. Ekkor pihenőre tesszük őt és átváltunk az egyik megmentett karakterre, aki például magas építési képességgel bír és elkezdjük fejleszteni a bázisunkat vele.

Ettől kezdve átvált egy stratégiai programmá a State of Decay, hiszen itt már figyelünk kel olyan részletekre is, hogy melyik karaktert hova irányítsuk (például a műszerészt a garázsba és ne az orvosi szobába) és hogy milyen épületeket újítunk fel vagy alakítunk át.

A State of Decay nagyon érdekes és izgalmas projektnek tűnik és PC mellett csak X360-on jelenik majd meg a program. Megjelenési dátumot még nem kapott a játék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanchez638 #20
    Egy kis Dead Island gameplay
  • ugh #19
    A stilusom aszerint valtozik, hogy kihez beszelek.
    Ennyi.
    Nekem nem gond leereszkedni erre a szintre, mert tudom, hogy nem maradok ott.
  • amitakartok #18
    Mintha a te éppen demonstrált stílusod különb lenne...
  • ugh #17
    En is igy vagyok ezzel.
    A dead island jo nyomon jart, de nem lett az igazi...
  • ugh #16
    A berirasod alapjan valami nyamvadt, 20 kilos, pattanasos, kis, impotens, fasszopo vagy. Ilyen kis szobarambo.
    Az en fejem te nem tudnd szethasitani te taknyosszaju kis buzi majom.
    A kitepett karoddal basznalak agyon, te ket labon jaro kromoszoma rendellenesseg.
    A beirasod stilusaval van a gond bazdmeg nem a velemenyeddel.




  • Zombee #15
    Zombis játék sokkal kevesebb van, mint kommandós, mmorpg fantasy világban, autószimulátor, vagy idegenvadászós krízishelyzetes. A cikkben nagyjából fel is sorolták az összes zombis játékot (Dead Island, Dead Rising, Left 4 Dead, és ezek 1-1 folytatása). Az játékokat sorban ész nélkül lewarezoló hülyegyereknek szerintem mindegy, hogy zombit, arabot vagy csápos marslakót lődöz, én meg örülök, hogy van horror játék. Ezeken, és a Dead Space-en kívül nem nagyon van említésre méltó. Semmivel sem értelmetlenebbek, mint egy sokadik kommandós játék.
    Ez a State of Decay is érdekesnek tűnik.
  • scagnetti #14
    Már bocs, de te maga a játèk műfaját kritizáltad mindjárt a legelejèn, nem betig a játèkot.
    Olvass csak vissza!
  • sad1976 #13
    mert magát a játékot kritizáltam elsőnek!és nem más hozzászólását.véleményt a játékról kéne írni. nem pedig másokat csesztetni a véleményéért
  • jeti00 #12
    nekem várós, van aki éveken át wowozik, tankozik, lövi az arabokat - van aki zombikat írt. nincs itt probléma kérem
  • Evoluti0N #11
    Te sportot űzöl abból, h minden zombis játékkal kapcsolatos hírbe, topicba beírd ezt?