Ötvös Tibor

Jön a Resident Evil 6


A Capcom egyik legnépszerűbb sorozata kétségtelenül a kultikus Resident Evil széria, mely szép lassan a túlélő horrorok műfajától elfordulva eljutott az egyszerűbb akcióhoz. A hatodik rész azonban visszatér az alapokhoz - legalábbis ezt az ígéretet kaptuk.

A ma reggeli órákban a kiadó végre hivatalosan is leleplezte a régóta pletykált Resident Evil 6-ot, melyből a lent látható trailer mellett számos információt is megtudhattunk. A legfontosabb, hogy a játék első körben csak konzolokra jelenik meg, de érdekes módon most először nem a japán verzió lát hamarabb napvilágot. Mi ugyanis november 20-án kaphatjuk le a polcokról a programot, míg a szamurájok földjén 22-én lesz elérhető.

A történet a Resident Evil 2 eseményei után játszódik majd - kerek 10 évvel az első Raccoon City incidens után. A hatodik epizód sztorija egyszerre zajlik majd Amerikában és Kínában, a két főszereplő pedig Chris Redfield és Leon Kennedy lesznek. Ez meglepő, hiszen először lesz két azonos nemű hőse a Resident Evil sorozatnak. Az amerikai elnök úgy dönt, hogy nyilvánosságra hozza a Raccoon Cityben történt eseményeket, de egy bioterrorista akció miatt Leon és társa (aki a Helena Harper névre hallgat) kemény döntésre kényszerülnek - meg kell ölniük az átalakult elnököt..


Közben Kínában Chris Redfield hasonló támadással szembesül és bár új társakat kap maga mellé a bioterroristák elleni harcban, de még így is kemény menet elé néz. A Resident Evil 6-ban visszatér a két fős ko-op mód lehetősége, de természetesen egyedül is végigvihetjük a játékot. Ilyenkor a másik karaktert a fejlesztett MI irányítja.

Sajnos aki megnézi a trailert, az egyből láthatja, hogy a korábbi fogadkozások ellenére a játékmenet közel sem tér vissza a túlélő horror műfajába, hanem továbbra is marad az akcióvonalon. Persze akinek tetszett a negyedik illetve az ötödik epizód és nyálcsorgatva nézte az Operation Raccoon City képeit, az jól fog szórakozni ezzel az anyaggal is.

A Resident Evil 6 PC-re is megjelenik, de csak a konzolos verziók után (valamikor december végén vagy 2013 január elején várhatjuk).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!