Ötvös Tibor

Resident Evil 6 - Wesker fia a harmadik szereplő


A Capcom nem könyvelhet el túl nagy kritikai és anyagi sikert a Resident Evil frissen megjelent akciódús részével. Az Operation Raccoon City sem a rajongók sem a kritikusok tetszését nem nyerte el teljesen.

Épp ezért a kiadó az októberben (egészen pontosan 2-án) megjelenú hatodik részbe mindent belead és bár ezúttal is rengeteg akcióra számíthatunk, de visszaköszönnek a klasszikus horror-elemek is. A héten azonban végre kiderült, hogy ki is lesz az a titokzatos harmadik szereplő, akit eddig nem mutattak be.

Az ugyanis már tény, hogy a Resident Evil 6-ban három karaktert irányíthatunk majd. A játékot Leon S. Kennedy karakterével kezdjük, akiből népellenség lesz, mikor a zombivá vált elnököt, Adam Benfordot megöli. Utána kapjuk meg Chris Redfieldet, aki Kínában harcol majd a túlélésért.


A harmadik karakter pedig nem más, mint Jake Muller, akit születésekor ifjabb Albert Wesker néven anyakönyveztek. Ez elég nagy meglepetés, de érdekes húzásnak tűnik. Muller története egy kitalált kelet-európai országban, Idoniában kezdődik. A fiatal ember kiemelt szerepet kap a történetben, mivel vérében hordozza a C-vírus elleni gyógymódot és így tulajdonképpen immunis a járványra és a zombik harapására is.

"Jake története a menekülésről szól" - árulta el a játék rendezője, Eiichiro Sasaki. "Folyamatosan követik és próbálják foglyul ejteni, miközben zajlik az idoniai polgárháború. Vele egy teljesen új játékmenetet kapunk és másképp jelennek majd meg a horror-elemek is."

Muller is kap egy társat Sherry Birkin személyében, aki épp olyan mutáns, mint Wesker fia. Sasaki elmondása szerint a kettejük közötti kapcsolat nagyon fontos lesz, hiszen ők egy - szó szerint - ellenállhatatlan párost jelentenek majd. Chris története inkább az akcióról, míg Leon szakaszai a horror-elemek alkalmazásáról szól majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!