Ötvös Tibor

Az első FIFA '13 részletek

Megjelentek az első részletek a FIFA '13-ból, melyet Londonban tártak a nyilvánosság elé. A bejelentés szerint összesen öt részen eszközölnek komolyabb változtatást a fejlesztők.

First Touch Control
Az első és legfontosabb, hogy a labdakezelés minden eddiginél realisztikusabb lesz. Ezentúl sokkal nehezebb lesz kontrollálni egy beívelt labdát és sok összetevő alapján derül ki, hogy mit tudunk majd kezdeni vele (labda sebessége, lövés ereje, a labda magassága és a játékos technikai tudása).

Player Impact
Sokat fejlesztettek az Impact Enginen is. Ezúttal nem lesznek már életszerűtlen mozgások, mozdulatok. A motort optimalizálták és a karakterek testét is több részre osztották. Így a felső és alsó végtagokat is az engine külön része mozgatja.

Cselezés
A cselezés is nehezedik, de erről pontosabbat nem árultak el.



Taktikai szabadrúgás
A szabadrúgások rendszerét teljesen átdolgozzák. Ezúttal már hárman is odaállhatunk a labdához és megtéveszthetjük az ellenfelet pár trükkel. Betehetünk embert a falba és megpróbálhatunk a helyén átlőni. Ugyanakkor, fordított helyzetben megadhatjuk, hány ember alkossa a sorfalat és megadhatjuk az egyik játékosnak, hogy vetődjön ki a labdára.

Mesterséges Intelligencia
Az eddig többnyire védekező MI mostantól keményen támad majd. Ez igaz a saját játékosainkra is. Folyamatosan keresik a lehetőségeket, az üres területeket. A támadók is okosabbak lesznek: már nem futnak könnyen lesre és inkább együtt mozognak a védelemmel.

David Rutter, a FIFA '13 vezető producere szerint további fejlesztések várhatók, mivel szeretnének javítani a passzokon és új animációkat is kapnak majd a hálóőrök. Fontosabb szerepet kap majd a bíró sporttárs is, de ezekről még nem árultak el semmit. A FIFA '13 még nem kapott megjelenési időpontot, de az első képek már napvilágot láttak.

Mennyire várjuk:

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pekersz #13
    Sziasztok. Letöltötte valaki a HSP13at? Hiába nyerem meg karrier módban a bajnokságot nem indulhatok BLben vagy ELben, nincs is a klubbversenyek között egyik sem (magyar kupa vagy ligakupa sincs..:D) EZ MI? nekem nem jó cska vagy ennyire szar lett az idei HPS?:D
  • tmximus #12
    Sziasztok, nekem egy olyan problémám van, (már több helyen olvastam ilyet) hogy a jobb analóg nem működik és nem tudom beállítani se a játékban se a fifaconfig-ban. ergó nem tudok így cselezni. nincs valami ötletetek?
  • GImre70 #11
    sziasztok!
    Remélem tudtok segíteni. A trükköket minden esetben úgy kell megcsinálni, ahogy le van írva? Független a pálya nézettől? Mert mi úgy szoktunk játszani (XBOX360) hogy a Tv készülék jobb, és bal oldalánál vannak a kapuk.
    Erre szeretnék választ kapni.
    Előre is köszönöm Imre
  • alexander1993 #10
    Hello! FIFA 13-hoz kellene activation code. Tudtok segíteni?
  • vortel #9
    aki évente 20-30 játéknapot beletol a játékba, az látja, hogy mennyit fejlődik minden évben a Fifa. aki meg nem az ne írogasson hülyeségeket. kinek nem inge... :)
  • jackoneill90 #8
    minden évben ugyanezeket írják le.
  • Etinger #7
    WII-be van! :) Az egyetlen élvezhető része az amúgy szörnyű verziónak :)
  • cateran #6
    Ne legyenek illuzioid..azok az amerikaiak.. az angol sracok bizony kurvasokat sportolnak (foci, squash, paintball, stb.) Az angol csajok viszont..na az megint mas:D
  • Throme #5
    Nem tudom mennyire halad jó irányba a sorozat, de két dolog eléggé furán hangzik:
    "Ezentúl sokkal nehezebb lesz kontrollálni egy beívelt labdát" és "A cselezés is nehezedik".
    Kérdés ezek mennyire rontanak vagy javítanak a játékélményen...
    Ha bonyolult műveletek kellenek az irányításban szerintem sok káromkodó júzer nem fog áradozni a játékról.
    Ami bosszantó volt pár korábbi részben (9-11) az a sok kapufa, sok les. Nekem a szabadrúgás rendszer se tetszik, de nem vagyok jó fifás. Lehet a 12-ben már ezek jobbak lettek...
  • nlght #4
    én meg azt hiányolom évek óta, hogy a fifa 97-ben volt még teremfoci, aztán utána eltűnt, pedig fun volt, ezek a mostani fifák meg csak gamepaddal játszhatóak igazán, ez az új pedig már szimulátor lesz ha jól értem... a fifa mindig is arcade játék volt, aki igazi szimulációra vágyik az felkapja a bőrt és lemegy rugdusni a helyi placcra a haverokkal (jó, persze a 140 kg-s dagi angol gyereknek jól jön majd a fifa szimulátor)