Ötvös Tibor

Az első Fifa 12 részletek

Az EA Sports egyik legbiztosabb pénzbevételi forrását a Fifa-franchise jelenti, mely azért már megélt egy-két mélypontot is. Egy időben a fejlesztők - igazi konkurencia hiányában - egy kissé elkényelmesedtek és minimális újítással próbáltak minél nagyobbat kaszálni.

Szerencsére az utóbbi pár évben szemléletváltás történt és már nem csak az évszámot cserélgetik le a Fifa címke mögött, hanem valódi, tartalmi változtatásokat is tapasztalhatnak a rajongók. A legtöbb játékos számára a Fifa 11 jelenti a focis játékok csúcsát, ez az abszolút kedvenc, de az EA Sports szerint még mindig van hova fejlődni.

Legalábbis erről beszélt a sorozat producere, David Rutter, aki hajlandó volt pár részletet is elárulni az újításokról. Rutter szerint "van egy képzeletbeli listája, melyeken azon területek szerepelnek, melyeken az új részben változtatni akarnak." És a jelekből ítélve szinte minden területen lesz valami javulás - és most nem a külcsínre kell gondolni, az természetesen megkapja a megszokott tuningot."Úgy vélem, hogy remek munkát végeztünk a Personality Plus lehetőséggel (a Fifa 11-ben bukkant fel először), de az MI még mindig nem tökéletes. A legjobb példa erre a csapatjáték hiánya. Ha például a kimagasló méretekkel rendelkező Peter Crouch beáll a játékba, akkor a gép eddig nem használta ki a testméretéből adódó előnyöket. Ez a 12-es kiadásban megváltozik, mivel ezt majd felismeri az MI és sokkal több beívelést láthatunk majd."

"Változnak majd a játékot ilyen-olyan módon megszakító jelenetek is. Engem teljesen frusztrált, ha nem tudtam gyorsan elvégezni egy bedobást vagy nem tudtam gyorsan kiválasztani azt, hogy ki lője a szabadrúgást. Ezen változtatunk és mostantól nem kell majd a menükbe visszalépve beállítgatni ezeket, hanem ott helyben, a labda mögött válthatunk embert."Melyik a jobb?
(Összesen 573 szavazat)
 • Fifa
  62 % (354 szavazat)
 • PES
  20 % (116 szavazat)
 • Actua
  2 % (11 szavazat)
 • Egyik sem
  14 % (81 szavazat)
Rutter ugyanakkor azt is elárulta, hogy a Fifa sorozat elindul egy tematikus irányba. Ez annyit jelent, hogy nem csak kifejezetten a mérkőzésekre koncentrálnak majd, hanem azt azokat körülvevő légkörre, az egész játék "lelkére".

"Ezek alatt az olyan jeleneteket értem, mint amikor például egy játékos egy korábbi csapata ellen lép pályára. Ilyenkor a nézők kifütyülik, ha megkapja a labdát, az ellenfél védői eredményesebben lépnek fel vele szemben (hiszen nagyjából ismerik a játékost) és sokkal agresszívebben viselkednek vele egykori társai. És ekkor jön rá majd mindenki, hogy 'hűha, a Fifa megérti, hogy ez nem csak egy egyszerű játék, hanem egy egész életforma!'"

Mivel hivatalos képekkel még nem szolgálhatunk, így a fent látható fotók a Fifa 11-ből származnak. De amint lesznek friss információk illetve képek, azonnal beszámolunk róluk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • fergusonpapa #15
  elég amatör lehetsz..akkor mert én 5éve nyomom legalább ezeket gameket és had ne mondjam h a fifa marha könyü gép elen végkép,egymás elenn meg ...és nem ilyen 10-0rol beszélek hanem 8-8 meg hasonlok...egyszerüen 2 trük amit fifában mindig bekajol az ellen..akármit cisnlász más trüközik 99%és bejön és otthelyzet gol...jo mert látványos elfogadom..de realisztikus?? nem...13éves unokatestrvérem legnagyobb fokozaton nyomta 1hét után...pesbe azért ez nem igy megy.ott sok a 0-0 meg 1-1 stb.
 • zorrobomber #14
  kézilabda eredmények? megnéznék egy képet a játékbeállításaidról...
 • Griphons #13
  szerintem is
 • fergusonpapa #12
  miden ujitást a pestöl lopnak.semmi sajátötletett nem tudnak felmutatni
 • Blackman #11
  Örülj neki, hogy a Pc-s a fifa 10 konzolos játékmenetét örökölte, mert a konzolos fifa 11 az szánalom. Először is élvezhetetlenné lassították a játékmenetet, ami a meccsek 80%ban 0:0-t eredményez, majd légy profi módban (maga a mód jó lett a körítés stb.) olyan szintű gépi unintelligenciával találkozunk hogy élvezhetetlen a játék sajnos. Remélem a 11 jobb lesz érdemes mondjuk ps3on összehasonlítani a wold cupot és a fifa11et ég és föld a 2 játék.
 • barcames #10
  konzolon a fifa veri a pest nagyon. Pc-n fordítva van.
  pesben az arcok jobban ki vannak dolgozva a mozgás picit jobb, de a fifa minden másban jobb és szebb.
 • Balintos #9
  Azért a kettő messze nem zárja ki egymást, van bőven átfedés.
 • Narxis #8
  Egyetértek.
 • Molnibalage #7
  Szerintem meg menjen focizni ki a gyepre / grundra aki még képes. :)
 • Sliders #6
  Ha az EA politikáját követjük akkor ezen már se szinkron se felirat nem lesz.
  Köszi EA, hogy ezentúl csak azokat a játékokat lokalizáljátok ahol 20 millióan többen élnek. Anyátokat.

  Nehéz 200e-ért lefordíttatni egy fantazyt? Ebben van pár sor és ez is drága nektek?