Ötvös Tibor

Football Superstars bemutató

Az ember elnézi a World of WarCraft, az Age of Conan és a hasonló MMO-kat és arra gondol: "Jó, de hogyan éljem bele magam egy goblin vagy tünde szerepébe?" Nos, akik hasonló gondolatok miatt nem váltak MMO-függővé, azoknak megérkezett a Football Superstars.

A játék egy teljesen egyszerű és abszolút kézenfekvő ötletből indult ki: ki ne akart volna valaha világhírű sportoló - focista - lenni? Valószínű a férfiak 90 százaléka igen és épp ezért meglepő, hogy még nem készült eme témában egyetlen alkotás sem. Szóval a Football Superstar hiánypótló alkotásnak is tekinthető és ezért számos gyengeségét el is nézzük neki.



Kipróbálod a játékot?
(Összesen 98 szavazat)
  • Igen
    53 % (52 szavazat)
  • Nem
    36 % (35 szavazat)
A játékban egy teljes csapat helyett mindössze egyetlen játékost, az általunk elkészített karaktert irányítjuk és épp ezért nem mindegy, hogy milyen társakat kapunk/választunk magunk mellé. Sajnos azt már rögtön el kell mondani, hogy sok játékos Ronaldonak képzeli magát és ahelyett, hogy a csapat többi tagjával összejátszva vernék meg az ellenfelet, amolyan Deatmatch módra egyedül próbálnak megoldani mindent.

De amint elérjük a 9-10-es fejlettségi szintet, olyan játékosokkal alkothatunk csapatokat, akik már ismerik a dörgést és tudják, merre kell helyezkedni és azt is, hogy az egyéni teljesítménynél előrébb való a csapat győzelme. Ekkor már valóban élvezet a játék. Sajnos míg idáig eljutunk, számos kellemetlen incidensen és mérkőzésen leszünk túl, de megéri.



A Football Superstars FS Dollárt használ, amit három úton szerezhetünk be. Az első kézenfekvő: befizetünk egy számlára bizonyos összeget, melyet átváltanak játékpénzre. A második szerint sok mérkőzést játszunk. Minden tízedik, a pályán töltött perc után - teljesítményünktől függően - 30-100 FS Dollárt kapunk, amit aztán levásárolhatunk. Az alap csomag 500 FS Dollárba fáj, de ezt 1 óra játék után általában meg lehet venni.

A harmadik módszer pedig a hírnév kamatoztatása. Ez a lehetőség az elején még természetesen nem áll rendelkezésünkre, de ahogy fejlődünk és egyre jobbak leszünk úgy adhatunk egyre több interjút és ezzel együtt növekszik a Hírnév mutatónk is (és természetesen ha sorsdöntő találatokat szerzünk vagy csak szimplán nyerünk).



Sajnos nem mind arany, ami fénylik és ez a Football Superstarra is igaz. A játék maga nagyon csúnya, főleg a karakterek festenek úgy, mint valami rossz transzvesztiták. Ráadásul összesen egyetlen város áll rendelkezésünkre, melyben a pálya és az edzők mellett bárok és ruhaboltok vannak csak. Ennek ellenére mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát, mivel a játék ingyenesen elérhető és alig 400 mega.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • center86 #4
    na én kipróbáltam és kb 5 óra játék után a rabja is lettem :D A játék valóban kevésbé élvezetes az elején, amikor a társak még nem jönnek rá, hogy ez egy csapatjáték és egyedül nem tudnak megoldani mindent.

    @Balintos: Ha eléred a 25-ös szintet, akkor már játszhatsz 7+1 vagy 10+1-ben is. A 75-ös szint után már csak 10+1-ben játszhatsz ha jól tudom.
    Ha jók az értesüléseim, lvl 25 után már van lesszabály is. Addig pedig marad az idegeskedés a védekezni nem hajlandó csapattársak miatt :D

  • Balintos #3
    Ha egy ilyen PES vagy FIFA változatot készítenének, úgy hogy 20 játékos ember jó lenne. De ez így, 4v4-ben, nagypályával, nem az igazi. Vagy van ebben 10v10?
  • HöfEE #2
    Az ötlet jó a kivitelezés kevésbé. Egyébként igen én is szivesen kipróbálnék végre egy valamirevaló MMO játékot csakhogy engem a fantasy világ mindig is irritált így eléggé leszűkül a kör amiből válogatni lehet.
  • fergusonpapa #1
    istenem...




    "Valószínű a férfiak 90 százaléka igen és épp ezért meglepő, hogy még nem készült eme témában egyetlen alkotás sem."


    New Star soccer akkor mi??