SG.hu

14 éves fiú lett a FIFA kupa magyar bajnoka

Az Electronic Arts Hungary által megrendezett versenyen mintegy 183 játékos mérkőzött meg a FIFA magyar bajnoka címért. A rendezvényre ellátogatott Lothar Matthäus szövetségi kapitány is.

Az elmúlt hétvégén az Electronic Arts Hungary és a FIFA Hungary immár második alkalommal rendezték meg a FIFA Interaktív Világkupa magyarországi döntőjét. A résztvevők a Pólus Centerben felállított 30 Xbox játékkonzolon mérhették össze tudásukat a nemrég megjelent a FIFA 06 játékon, és ezzel eldöntötték, ki érdemelte ki "Az év interaktív FIFA játékosa" címet.

A kétnapos küzdelem során mintegy 183 játékos mérkőzött meg egymással a FIFA magyar bajnoka címért. A legfiatalabb versenyző 10, még a legidősebb 35 éves volt, de a versenyzők zöme a 12-19 éves korosztályból került ki. A versenyen három lány is indult, közülük egy bejutott a legjobb 128-ba. A mérkőzések két napja alatt az 598 mérkőzés során összesen 1481 gól született.


A verseny első napján ellátogatott a helyszínre Lothar Matthäus szövetségi kapitány, aki rövid interjút adott a résztvevők kérdései alapján, majd aláírásokat osztogatott a jelenlévőknek. A második napon pedig 4 fős sztármeccset vívott egymással a Ferencváros és az Újpest két-két játékosa: Bartha László és Laczkó Zsolt az FTC-től, Illyés Dániel és Kőhalmi András az UTE-től. A szármérkőzést, a FIFA játék egyik legnagyobb rajongója és legismertebb játékosa, Harsányi Levente közvetítette.


A versenyt végül a mindössze 14 éves budapesti Tóta Gábor nyerte, aki saját bevallása szerint a FIFA 05-tel kezdett el először komolyabban foglalkozni, azóta viszont napi 5 órát tölt el játékkal. A második helyezést a kecskeméti Mokos Gábor érte el, aki, a maga 15 évével szintén a fiatalabb játékosok közé tartozik. Harmadik helyen a szigetszentmiklósi Petróczi Donát végzett, aki tavaly is bejutott az első háromba. Ők hárman fogják képviselni hazánkat a FIFA Interaktív Világkupa Kölnben megrendezendő közép-európai döntőjén december 4-én. A nyertesek a kölni út mellett Xbox játékkonzolt, FIFA 06 játékszoftvert, Media Markt vásárlási utalványt és FIFA Hungary pólót kaptak.

Ide kattintva a játékot megvásárolhatod webáruházunkban!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ExE #25
    Aha,értem.Ennyi erővel én lehetnék salakmotoros világbajnok is ha akarnék...Egyébként ez ugyanolyan sport mint a futball vagy a kosár.E-sportnak nevezik,nem tudom hallottál-e már róla.Napi 5 órát gépezik?És aki napi 5 órát focizik,kosarazik vagy atlétikázik annak marad ideje a tanulásra?Különben is honnan tudod,hogy nem tannul jól?Egyébként te valószínűleg még nem tudod milyen érzés a dobogó legfelső fokán állni(én sem tudom bevallom őszintén)és Magyarországot képviselni külföldön egy sportágban.Ráadásul világkupán!Na ezért simán megéri a napi 5 óra.Legközelebb gondolkozz el azon,hogy miket írsz(ne értsd félre nem szidni akarlak,csupán szeretném ha egy kicsit másképp néznéd a dolgokat).
  • Sippie #24
    nekem nem tűnt fel hogy felvágott vele a srác. Az hogy kirakták hírbe szerintem nem az ő követelésére történt :P
  • zsoltgsm #23
    www.fifahungary.com
    itt lvashátjátok ki is nyerte meg, vmmi mokosg a neve
  • Luminas #22
    "10K" - 10 000 éve.
    Csak ha nem lenne egyértelmű valakinek ^^
  • Luminas #21
    "Jól toljáka fifa-t. Nah és? Ettől még semmi fontos eredményt nem tudnak felmutatni az életükben. Bárki megtudja tanulni, ha elég időt szán rá."
    Pont mint bármi mást. Ergo ne csináljunk semmit, mert más is megtudja csinálni, ha akarja...
  • Luminas #20
    Személyesen én utálom a Fifát (meg az összes sportjátékot), de nem igazán értem, szerintetek miért becsülendő meg jobban az, aki mondjuk boxol, mint aki FIFA-ban világbajnok (bár ugye erről még szó sincs ennél a srácnál).
    A számítógépes játékok (ezen a szinten) már messze nem abból állnak, hogy nyomogatod a billentyűzet gombjait, vagy a kontrollert, akárcsak a box nem abból áll egy bizonyos szint után, hogy ütöd ahol éred..
    Egyébként meg ez a "való életben" mit tud felmutatni nagyon relatív fogalom. 10K biztos ugyanígy panaszkodtak arról, ha valaki a költészetbe fektette idejét. "Mi lesz így a világból, ha már nem is a fizikai erő alapján mérik a becsületet"..
  • Rayden14 #19
    KI nyerte mi a neve jöjön csak....
  • Goth #18
    Valahogy úgy
  • Darth Sith #17
    dejó nekik. Jól toljáka fifa-t. Nah és? Ettől még semmi fontos eredményt nem tudnak felmutatni az életükben. Bárki megtudja tanulni, ha elég időt szán rá. 14 léves korban inkább tnaulni kéne, mert begyepesedett hülye gyerek marad.
  • Darth Sith #16
    "napi 5 órát tölt el játékkal."
    ez beteges. Mikor tanul, mikro sportol?... Én is szeretek játszani, de ha hetente játszom ennyit, akkor már boldog vok, mert nincs többre időm..