Ötvös Tibor

Magyarok nélkül is élvezetes az In2ane

Egy időben nagyon sok sikeres hazai játék készült. Ilyen volt az Imperium Galactica sorozat, a S.W.I.N.E., a Screamer 4x4 vagy az Insane.

Utóbbi a népszerű Terep2 címet kapott amatőr játék profi verziója, melyet a Codemasters logója alatt vásárolhattunk meg. Az Insane egyedi színfolt volt az autósjátékok piacán, hiszen a megszokott versenyszámok helyett egyedi, addig nem látott módokban versenyezhettünk. Ilyen volt a fogócskának is beillő Capture the Flag, mely a mai napig a legnépszerűbb módja is a játéknak.



A siker után sokáig lehetett hallani arról, hogy az Invictus folytatja a játékot, ám ez nem akart megjelenni. Aztán a héten megjelent a Steam oldalán az In2ane címet kapott második rész, melyről aztán kiderült, hogy oroszok fejlesztették és már tavaly októberben megjelent - állítólag angol nyelvterületen is. De a jobb később, mint soha elve alapján most mi is foglalkozunk a címmel.

Az In2ane marad a megszokott úton és ismét egyedi játékmódokkal jelentkezik. A karrier módban megjelenik az első egyedi megoldás is: az egyik módban egy helikopter fénycsóváját követve kell száguldoznunk, más tereptárgyat nem is látunk magunk körül. A Capture the Flag maradt, ahogy a checkpointos versenyek is.



A grafika elfogadható, az autók viselkedése remek, a hangulat pedig továbbra is nagyon jó. Az autónkat folyamatosan fejleszthetjük is, aminek a megvalósítása nem sikerült túl változatosra, hiszen bármit is alakítunk a verdán, az csak pozitív irányba befolyásolja a teljesítményt. Vagyis hiába teszünk egy nagyobb motort a kasztniba, az csak a sebességen jelenik meg, a plusz súlyból adódó lassabb gyorsulásban nem.

Az In2ane hiánypótló alkotás a piacon, hiszen a sok "komoly" verseny mellett mindig is jó volt egy kicsit ökörködni a haverokkal egy kicsit komolytalanabb alkotással is. Kipróbálni érdemes és remélhetőleg egyszer trilógiává bővül a sorozat - talán magyar segítséggel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gregorius #6
    Nekem az a bajom, hogy pont az 1nsane-t nem tudnám most a hasonló játékok közé sorolni például. Sikerült kiölni a játékból a lényeget, a fizikát. Ez így egy Fuel.
  • Lack #5
    Mondj hasonló játékot.
  • Skynet #4
    A hasonló játékokhoz képest kifejezetten gyenge.
  • Szefmester #3
    Akkor használtak volna kitalált járgányokat, akkor még a valós autók licenszeit sem kellett volna kifizetni.. szóval nem mentség..
  • endrev #2
    Élvezetesnek élvezetes, csak épp a deformációt hagyták ki. Gondolom annak jogait nem vették meg. :(
  • Lack #1
    Nem rossz, de a nitrót kihagyhatták volna belőle, nekem így túl gyors egy terepversenyhez képest. Egyébként még egy érdekes próbálkozás az Off Road Drive nevű alkotás, amely a trial-ok hangulatát idézi. Érdemes kipróbálni a terepezésre vágyóknak.