Ötvös Tibor

Mozgásban a Test Drive Unlimited 2

A Test Drive a maga idejében (1987-ben) maga volt a tökéletes autóverseny. A C-64 tulajok számára kifejezetten unikumnak számított a belső, műszerfalas nézet és az öt különböző vezethető autó. Az Accolade robbantott a programmal, mely további két részt ért meg a kiadó logója alatt.

Aztán egy hosszabb szünet után jött a Pitbull Syndicate nevezetű társulat, akik további négy Test Drive játékot készítettek, melyek eléggé lerombolták a sorozat hírnevét. 2004-ben jelent meg egy roncsderbis mellékág, a Test Drive: Eve of Destruction, mely azonban nem nyerte el a rajongók tetszését. Már épp temettük volna a szériát, mikor jött az Eden Games és megszületett a Test Drive Unlimited.


Így utólag visszagondolva a Pitbull Syndicate ott követte el a hibát, hogy megpróbálta a Need for Speed sorozatot lemásolni, míg az Eden inkább a saját feje után ment és végül az EA sikerszériája volt kénytelen pár dolgot átvenni tőlük. Ráadásul a játékosok és a kritikusok is imádták a programot, ami így visszaadta a Test Drive név csillogását és szép sikert aratott.

A második részről már eddig is sokat megtudhattunk, ám a héten végre mozgásban is megszemlélhetjük az Eden Games második Test Drive Unlimited játékát, mellyel ismét számos újdonságot emeltek be az autóversenyek világába. A fenti trailer egyszerűen pazar, ezért érdemes összeszedni azt, mit is tudunk erről a játékról.

A Test Drive Unlimited 2 Ibiza szigetén játszódik és egy "masszív nyitott világgal rendelkező online verseny" lesz - legalábbis az Eden Studios megfogalmazása szerint. A fejlesztők lemodellezték egész Ibizát, így a játékban minden helyszín valós, minden épület a helyén van. A szigeten váltakoznak a napszakok és az időjárás is és ez általában két óránként (valós időben, a játékban több idő telik el) történik meg.



De, ahogy az első részben, úgy a Test Drive Unlimited 2-ben sem csak a versenyzésről szól az életünk. A játékban a tipikusnak mondható "szegény csövesből újgazdag pénzeszsákká válás" történetét élhetjük át. Lehetőségünk lesz különböző épületeket vásárolni, azokat teljesen berendezni, drágábbnál drágább autókat vásárolni és otthonunkban különböző bulikat tartani. Mindez csak pénz kérdése, melyet természetesen a különböző versenyekből szedhetünk össze.

De a szocializálódásnak a multis játékban is komoly szerepe lesz. Lehetőségünk lesz ellátogatni a többi játékos otthonába (már ha beengednek) és akár közös programokat is szervezhetünk (autóvásár, buli stb.). A legjobb mégis a szabad autókázás lehetősége, mikor is egy társunk mellé bepattanva szabadon bejárhatjuk a szigetet. Ilyenkor egyikünk vezet, a másik meg csak lazul az anyósülésen és bámulja a tájat.


Lehetőség van saját versenyek megrendezésére is, melyek díját saját zsebből álljuk és természetesen többen összeállva bandákat is alapíthatunk. Utóbbi esetben összedobva a pénzt vásárolhatunk egy házat, mely a banda főhadiszállása lesz és igény szerint rendezhetik be a tagok. Lehetnek exkluzív autóink is, melyek fényezése, felszereltsége csak az adott csapatra jellemző és hasonló dolgok.

Jó hír, hogy Ibiza mellett Hawaii is rendelkezésünkre áll majd. Az egész szigetet bejárhatjuk és az első részhez képest újítottak és finomítottak is a helyszínen. A Test Drive Unlimited 2 már most lehengerlőnek tűnik és a sokak által csak Sims-mód bevezetése egy autóversenybe telitalálatnak tűnik. A program év végén jelenik meg PC-re és konzolokra egyaránt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)