Ötvös Tibor

Az első FIA World Rally Championship képek

"Autóverseny, bikaviadal és hegymászás - ezek a valódi sportok. A többi csak játék" - állította Ernest Hemingway, Az öreg halász és a tenger írója. Az autóversenyek műfajában számos "alcsoport" létezik, melyek közül a rally, a Forma-1 és a Nascar a legnépszerűbbek.

A játékvilágban azonban egyértelműen a rally az úr. A sorozatot a sajnálatos körülmények között elhunyt Colin McRae nevével fémjelzett széria nyitotta meg és a sikert látván szinte minden kiadó jelentetett meg saját rallys programot. Mára azonban - meglepetésre - elég kevés játék lát napvilágot eme műfajban. A DiRT nem minden rajongó tetszését nyerte el, a remek WRC sorozatot készítő Evolution Software pedig mostanában csak Motostorm részeket készít.



Épp ezért volt az idei E3 egyik kellemes meglepetése a Milestone és Blackbean Studios közös fejlesztésében készülő FIA World Rally Championship, mely a valódi rallyversenyek világába kalauzolja el a rajongókat. A Milestone eddig leginkább az egyébként szintén nem rossz SBK sorozattal tett szert némi hírnévre és most a motorversenyek után a négykerekűek világában is szerencsét próbálnak.

A FIA WRC természetesen rendelkezik a versenysorozat hivatalos licenszével, így minden versenyző, autó és pálya a valóságból lett átemelve (szóval készüljünk 45 perces szakaszokra is). Loebtől Raikkonnenig mindenki felbukkan, ám a 13 pálya egyes szakaszain lesznek "képzeltbeli" részek is (például a Corona Rally Mexico egy szakasza azték romok között zajlik). A képeken is látszik, hogy a grafikával nem lesz gond és a készítők szerint az irányításra is kiemelt figyelmet fordítottak.



Természetesen lehetőségünk lesz egy saját karrier elindítására is, ahol egy teljesen ismeretlen és kezdő versenyzőből kell világbajnokká válnunk. Ehhez meg kell nyernünk a szponzorok, a szerelők és a többi csapattag bizalmát is, különben nem élvezhetjük a támogatásukat. A FIA World Rally Championship elméletileg még az idén megjelenik, a legújabb hírek szerint szeptember-október környékén. További képeket itt találhattok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyuska #13
    Kár, hogy a szimuláció megvalósításáról nem sok szó esett, a grafika nem minden..
  • chuky123 #12
    Rally masters se volt rossz gém. A grafika mellett a játszhatóság is számit szerintem. Jó volt a RB Rally is csak az irányitása nehéz volt föleg billentyűvel.
    Nagyon pronak kellett lenni hogy végig menj egy pályán hiba nélkül.
  • bosco05 #11
    Ha valódi rally játékot akarsz, szerintem a Richard Burns Rally a jó választás. Az összes többi árkád játék, amit kocsmába tudok elképzelni egy vashuszasért :)
  • Ender Wiggin #10
    Az egyetlen valós fizikájú ralijáték a Richard Burns Rally (na jó, elfogjuk a Rally Trophy-t is). Minden más kegyetlenül árkád. Ez van srácok. A Dirt 2 nem lenne ezen a téren, de sajnos a valós fizika csak a játékos autójára vonatkozik, az AI szabadon garázdálkodik a játék fizikájával. Ami lerontja a játékélményt a durvább fokozatokon....
  • JoinR #9
    Egyetértek, DiRT és DiRT2 fantasztikus játékok, de ha "valódi" ralit akarok, akkor szerintem a Colin 2005 a jó választás (ha azt is szeretném, hogy valahogy kinézzen).
  • ADAMEX9 #8
    Network Q RAC Rally Championship
    Első PC-s játéka! A környékről minden haverom átjárt megcsodálni. Micsoda grafika stb... Apámmal micsoda versenyeket nyomtunk!
  • spect16 #7
    Tévedsz, mert köztük volt az International Rally Championship nevezetű valami is.
    De ez egy igazi mai hiperszuper árkád játékocska lesz ahogy a fogyasztói társadalomnak is megfeleljen.
  • barcames #6
    ezek a képe 1 hónaposak!!!
    és hol lenne 45 perces szakasz???? max 8 azt mondták a készítők!!!!!
    és ultra gagyi lesz az egész grafika a videókon látszik h messze nem ilyen szép kb 2004 colin:s
  • galmat #5
    Nézettek neten gameplay videókat. Az irányításra figyelnek?? Nem úgy néz ki... az autók mozgása a 2000-es évek elejét idézi...
  • IMYke2.0.0.0 #4
    "egy teljesen ismeretlen és kezdő versenyzőből kell világbajnokká válnunk." - de jó lenne, ha egyszer az lenne a cél, hogy világbajnokból legyünk ismeretlen senkik...
    [IRÓNIA!]