Ötvös Tibor

Past Cure - így lesz egy sleeper hitből hatalmas bukta

Bár a próbaváltozat kimondottan jól sikerült, de sajnos a Past Cure végeredményben egy hatalmas katyvasz lett, élvezhetetlen játékmenettel és hibák garmadájával.

Személy szerint kimondottan nagy reményeket fűztem a német Phantom 8 Studio akció-kaland alkotásához, mely a Past Cure nevet kapta és igen izgalmas alapötlettel bírt. A főszereplő Ian, egy elit harcos, akit éveken át fogva tartottak egy európai fogolytáborban és elképzelhetetlen kísérleteket folytattak rajta. Ian azt az embert keresi és próbálja elkapni, akinek eme "élményeket köszönheti". A kísérletek "mellékhatásaként" Ian képes a telekinézisre és mások elméjének manipulálására, azonban ezen erőknek komoly hátránya is van. Minden egyes alkalommal, mikor használjuk valamely erőnket, egyre jobban veszítjük el az ép elménket. Két segítője, a testvére Markus és a kettős ügynök Sophia oldalán indul harcba Ian.

Ilyenkor az a szokás, hogy az ember először leírja a pozitív tapasztalatait, ám sajnos ilyen nincs a Past Cure esetében, szóval ezt át is ugorhatjuk. A sztori leírva nagyon érdekesnek tűnik, ám a kibontása már több, mint hihetetlen - szimplán blődség. Számos alkalommal lépnek be a semmiből karakterek, akiket addig nem is ismertünk, magyarázat nincs rá, mégis kik ők és így nem is nagyon értjük, miért viszonyulnak úgy hozzánk, ahogy. Szóval a karakterek egysíkúak (jobb esetben), a cselekmény teljesen hiteltelen és érthetetlen és persze a lezárás is röhej. A hangok pedig... talán minden idők legrosszabbja. Kifejezéstelen és érzelemmentes monológként adják elő szövegeiket a "szinkronszínészek", ezzel rontva az amúgy is rettenetes élményt.


Ha ezen túl is tettük magunkat, a Past Cure játékmenete sajnos elég siralmas képet mutat. Olyan, mintha 15 évvel ezelőtt PS2-n töltenénk be a programot és ez most nem vicc! A karakterek animációja elég gyatra, a sztoriban szereplő időlassító erő teljesen értelmetlen, a Mesterséges Intelligencia nem létezik. Ráadásul a harcok is nagyon rosszul sikerültek, ami meglepő, hiszen ez a rész még egészen jól működött a tavalyi próbaváltozatban. Az osonás röhej, nem is értem, minek került bele és egyébként használhatatlan is.

Ráadásul egy hiba miatt az utolsó videót, mellyel kiteljesedik a történet, nem is lehet megnézni, mivel a program az utolsó pillanatban rendre összeomlott. A fórumokat olvasva a fejlesztők tudnak a problémáról és már dolgoznak a javításon, de ez valahol remekül példázza a Past Cure gondját. A játék egyszerűen nincs készen! Ez így, ebben az állapotban egy rémes választás, szóval senkinek nem ajánlom, hogy akár kipróbálás szintjén beszerezze, mert csak felmegy benne a pumpa, amiért erre pazarolta az idejét!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!