Ötvös Tibor

Deep Rock Galactic próbakör

A Deep Rock Galactic nem nagy durranás, egy törpés Red Faction klón, ám annak egészen szórakoztató.

Érdekes elegy lett a Deep Rock Galactic, mely számomra a semmiből bukkant fel és persze azonnal kipróbáltam. Eleinte nem is igazán tudtam mire vélni a programot, hiszen csak mentem a nem túl meggyőző környezetben, fegyvereimmel falakat döntöttem le és így közlekedtem a különböző kürtők között, lőttem le pár ellenfelet... és ennyi. Nem igazán tudtam, hova tenni, hiszen a különböző oldalakon kirobbanó hangulatról és elképesztő játékélményről olvastam, így adtam neki még egy esélyt.

Szerencsére második alkalommal már akadtak társaim is a kalandban (a játék alapvetően a 4 fős ko-opra építi fel játékmenetét) és így azért már voltak szórakoztató elemek. A sztori szerint hősünk egy intergalaktikus bányásztársaság alkalmazottja és miután kiválasztattuk a küldetést, bepattanunk a kis hajónkba és máris ott vagyunk a bolygón. A különböző nyersanyagok beszerzése szintén feladatunk és persze mindenféle kihívást kell letudnunk ahhoz, hogy eljussunk a célul kitűzött területre, ahol aztán komoly harcokat vívhatunk az idegen lényekkel.


Mindehhez sajnos elég kezdetleges grafika társul, számomra rögtön a Red Faction 2 ugrott be és nem csupán a látványt tekintve, hanem a falbontós rendszert is mintha onnan emelték volna át a készítők. Szerencsére azért jobban sikerült és nem kizárólag nekünk kell kibontani a megadott helyet, hanem a mellettünk repkedő kis gép is segít ebben. Ezen felül egy drótcsúszdát is készíthetünk, hiszen két adott pont közé kilőhetünk egy ilyen drótot és ezen feljuthatunk vagy éppen lecsúszhatunk az adott helyre.

A Deep Rock Galactic hangulata kétségtelenül a társak megjelenésében rejlik, hiszen minden karakter egyedi képességekkel rendelkezik és ennek köszönhetően csak közös erővel juthatunk el A-ból B-be. Azonban a Mesterséges Intelligencia nem túl okos, nem jelent hatalmas kihívást, így azért valamennyire romlik az élmény. Ráadásul akadnak még fejlesztési problémák is, de mivel még csak Korai Hozzáférésben elérhető a játék, ez már megszokottnak mondható. A Deep Rock Galactic okozott kb. 2 órás játék után számomra unalmassá vált és így nem hiszem, hogy még visszatérek a világába. Aki ki szeretné próbálni, az Xbox One-on pont egy 2 órás, ingyenes Preview lehetőséget kap és azt hiszem, annyi éppen elég is lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!