Ötvös Tibor

Scavengers - a Halo fejlesztőinak új játéka

A korábbi Halo és Battlefield sorozatokon dolgozó fejlesztők egy része új csapatot alapított Midwinter Entertainment néven és ma be is mutatták első programjukat.

Josh Holmes, a 343 Industries korábbi vezetője otthagyta a saját csapatát és megalapította a Midwinter Entertainment céget, melybe korábbi munkatársait és a Battlefield-sorozaton dolgozó ismerősöket szedett össze. Miután összeállt a csapat, nekifogtak első játékuk, egy külső nézetes akció-kaland, a Scavengers fejlesztésének, melyet ma mutattak be a közönség számára. Az alapötlet a Halo 5 kirobbanó sikerű módja, a Warzone alapjaira épül, melyben a csapatok együttműködve tudtak harcolni a hatalmas térképeken elszórva megjelenő, MI által irányított ellenfelekkel szemben.

A Scavengers hivatalosan egy multira alapuló túlélő játék lesz, melyben fiatalemberek csoportjának egyik tagját alakíthatjuk. Az alapsztori szerint a világban számos katasztrófa hatására egy új jégkorszak jött el. Eme hideg és alapanyagban szegény közegben kell a többi csoporttal összefogva/összecsapva túlélnünk, közben megadott küldetéseket teljesíteni és persze a csoport érdekeit is szem előtt tartani. Szerencsére nyomozgatnunk nem kell, azaz nem tudjuk visszaállítani az eredeti állapotokat a bolygón, így el kell fogadnunk, hogy ez a közeg, itt kell túlélni.


A grafikát az Unreal Engine legújabb változata segítségével prezentálják a készítők és ennek köszönhetően a látványra nem lesz gond. Kérdés persze, hogy mikor jelenik meg a program és hogy akad majd valamilyen kiadó, amely felkarolja a címet. A tárgyalások mindenesetre zajlanak, bár erről pontosabb részleteket a csapat nem árult el. Mi azért várjuk a további információkat, hiszen a Warzone mindenképpen jó ajánlólevél és ha azon még tudnak tökéletesíteni, az csak jól sülhet el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!