Ötvös Tibor

Assassin's Creed: Brotherhood előzetes

Konzolokra (Xbox 360, Playstation 3) már 11.19-én megjelent, PC-re sajnos kicsit később érkezik az Assassin's Creed: Brotherhood, melybe azért sikerült belepillantani, így lássuk nagyvonalakban, mi az, ami ránk vár.

Nem számozott folytatással van dolgunk, az AC:B eredetileg a második felvonás kiegészítőjeként készült, de vélhetően a felmerült sok ötletnek köszönhetően teljes program lett belőle. A történet ott veszi fel a fonalat, ahol a második rész befejeződött, vagyis újra Ezio Auditore da Firenze bőrébe bújva kalandozhatunk. Főhősünk bár nem kapott választ minden kérdésére, harcát befejezettnek tekintve tér haza és éli is tovább életet kb. tíz percig, innentől ugyanis felgyorsulnak ez események. A második részben a pápa, Rodrigo Borgia volt a főgonosz, akivel el kellett bánni, most az ő fia (és az egész Borgia família) lesz újdonsült ellenségünk.



A történések helyszíne ezúttal egyedüli városként Róma. Ez elsőre kevésnek hangozhat, megijedni azonban nem kell: a bejárható terület igen méretes. A barangolást megkönnyítendő újdonság a Assassin’s Creed 2-höz képest, hogy immár a városokban is közlekedhetünk lóháton, sőt egy csatornarendszer segítségével is eljuthatunk majd a város különböző pontjaira. Ezek használatához szükségeltetik majd némi pénzbeli ráfordítás, de aki nem akar sokat lovagolni, vagy tetőkön ugrálni, annak feltétlenül megéri. Ha már újdonságok: vannak új fegyverek, rögtön a játék elején lövöldözhetünk ágyúval, és lesz kézi lőfegyverünk is.

A játék továbbra is gyönyörűen fest. Az előző rész is szép volt, de még azt is sikerült felülmúlni. Az arcok jobban kidolgozottabbak, a lovaglás is életszerűbbnek tűnik, a szinkron pedig a már megszokott magas színvonalú. A játékmenetben is történtek változások. Számos mellékküldetésben például az ifjabb Ezio bőrébe bújhatunk bele és a második részben látott, logikai kihívásokkal teli katakombák is visszatérnek, de ezekben ezúttal ellenfelünk fő vezetői tanyáznak, akiket érdemes kiiktatni.



A játék másik fő újítása a követőink képzése, akiket különböző küldetésekre küldhetünk és ha sikerrel jár, akkor fejlődik ő is. Sajnos ez a mód nem sikerült olyan izgalmasra, mint elsőre hangzik, hiszen mindössze egy menüt látunk és onnan osztjuk a parancsokat és oda jelentenek katonáink.

Az eddig értékelések szerint a játékidőre se lehet majd panasz, tizenöt-húsz órás kalandnak ígérkezik az Assassin’s Creed: Brotherhood, melyre talán lehet mondani, hogy rókabőr, de mindenképpen a jó fajtából. Nagy kérdés, hogy jövőre ígért Assassin’s Creed 3 milyen irányba viszi majd a sorozatot. Kritikánk a PC-s változat megjelenése után olvasható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ateso #13
    Sziasztok letöltöttem és van vagy 3 alaklmazás fájl.Bármeikre kattintok egyből bejön a játék,nemkell telepiteni?vagy nemértem.
  • Tower Guard #12
    Szintúgy nálam is ez a helyzet.
    Várom.
  • buger87 #11
    Az első két rész is hihetetlen hangulatos és komplex volt, alíg várom a folytatást :)
  • TomecK #10
    No, igen. Vettem egy boxot 2 hete, valójában Fable 2 és Fable 3 miatt, de tudom értékelni, hogy jó pár cím előbb jelenik meg boxon.
  • Grr1234 #9
    Kettő még most is rajta van a gépemen, miután kijátszottam jó volt szórakozni az őrökkel. Remélem ez is ilyen jó lesz!
  • Hoz_Hun #8
    Bátran állíthatom, hogy nagyon jó lett.
  • DrTre #7
    Akkor mondhatjuk, hogy ez egy átfogó teszt. =)

    Ez egy olyan játék, ami minden részben tud újat mutatni, és ezért se lehet rókabőrnek titulálni. Kiegészítőnek indult, erre 15-20 órás játékmenettel és rengeteg újítással bír. Ez azért nem semmi.
  • Hoz_Hun #6
    A multit sem, meg azt sem, hogy embereinket nem csak küldetésre küldhetjük el, hanem a játékban is használhatjuk őket. Meglehetősen erősek. A boltok vásárlását, guildek nyitást és a város renoválását sem említi. A csatornákat pedig ha egyszer felújítottuk (pénzért), ingyen használható.
  • Renátó1985 #5
    a multit meg sem említik?
  • szabii98 #4
    Jó játék lesz, alig várom :F