Ötvös Tibor

Minden idők legrosszabb PC-s játékai - az angolok szerint

Pár Minden idők... listát már mi is állítottunk össze, de most az egyik angol magazin felsorolását osztjuk meg az olvasókkal. Az angol PC Gamer magazin kritikusai összegyűjtötték Minden idők legrosszabb PC-s játékait és leírták a véleményüket is róluk.

A magazin szerint minden idők legrosszabb PC-s programja az Animal címet viselő kalandjáték. A point and click programban egy kakiszerű főhőssel kellett elég bugyuta feladatokat megoldanunk. Az angolok szerint az Animal "unalmas, ostoba és egy teljesen érdektelen környezetben játszódik". Egy dologban azonban megelőzte korát a program: rengeteg, a játékban "elrejtett" reklám volt benne.



A második helyezettel nem tudunk vitatkozni. A Limbo of the Lost anno arról vált hírhedté, hogy olyan játékokból lopták tereptárgyakat, részeket, mint az Oblivion, a Theif vagy a Painkiller. Ennek ellenére maga a játék minősége átlagon aluli volt, ráadásul a botrány miatt a kiadónak be is kellett vonnia az összes példányt, ami nem kis veszteséget jelentett nekik.

A bronzérmet a Hellboy kapta, mellyel szintén nem szállunk vitába. Szerencsére a külső nézetes akciójátéknak nem volt köze a remek filmhez, de még így is hatalmas csalódást okozott a rajongóknak. A program kimondhatatlanul csúnya volt, az irányítása döbbenetesen rossz és maga a sztori is nevetségesre sikeredett. Pokolfajzat azóta nem is jelentkezett újabb játékkal.

A The You Testament a Bibliát teszi nevetségessé. A játékban Jézussal is össze kellett csapnunk és a pankrációra hajazó küzdelmekben különböző szupererőket is használhatunk. Meglepő, de folytatást is kapott a franchise, melyben Mohammedet alakítottuk. A Doctor Who: Destiny of the Doctors szintén egy félresikerült próbálkozás, mely az Angliában népszerű sorozatot próbálta meg egy akciójáték formájában eladni a rajongóknak.



A Toilet Tycoon a lista legérdekesebb alkotása. Az angol kritikusok szerint a játék elképesztően bugyuta és teljesen értelmetlen, de aki kedvet érez a nyilvános vécék "karbantartására, szépítgetésére, az kipróbálhatja. Az American McGee's Bad Day L.A. a neves programozó legrosszabb alkotása, mely az első jelek alapján még egész érdekesnek tűnt, de a végleges változat botrányosra sikeredett.

A grafikával még nem lett volna baj, de az ostoba küldetések és a néha rasszista megoldások nagyon sokat rontottak az amúgy sem magas játékélményen. A Catfight maga a megtestesült szégyen, a női "Mortal Kombat". Az irányíthatatlan és csúnya játék valószínű a pubertáló fiúknak készült, de a karakterek annyira felismerhetetlenek voltak, hogy bizony még erre a célra sem felelt meg.



A South Park FPS-változata szintén nagyon gyengére sikeredett és még a rajongók is elfordultak a programtól. Ez a sorozat ennél jobb feldolgozást érdemelt volna. A Bloodwings: Pumpkinhead's Revenge tipikusan olyan játék, amikor a fejlesztők sem tudták, mit is akarnak. Részben FPS, részben RPG, részben kalandjáték, mindezt belső nézetből úgy, hogy a történetnek nincs befejezése.

A lista utolsó szereplője számunkra is ismerős. A méltán népszerű Leisure Suit Larry sorozat legújabb része, a Leisure Suit Larry: Box Office Bust szimplán minden idők egyik legrosszabb kalandjátéka, legrosszabb platformere, legrosszabb nyílt világú játéka és legrosszabb komédiája. Az alkotók szégyent hoztak a kis kopasz Larry nevére és nem meglepő, hogy egy darabig nem jelentkezik új résszel a franchise.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)