Ötvös Tibor

Játéközön vár ránk szeptemberben

Miközben augusztusi ajánlókban összesen 3 címet mutathattunk be az olvasóknak, addig szeptemberben kereken 15 játék lát majd napvilágot, melyek mindegyikét érdemes lesz kipróbálni.

De lássuk sorjában. Aki esetleg nem elégedett a StarCraft 2: Wings of Libertyvel (vagy mert nem tetszett neki vagy pedig nem fekszik neki az RTS műfaja), az örülhet, hiszen szeptember 2-án megjelenik a népszerű The Patrician legújabb, negyedik része, mely a kereskedelmi játékok szerelmeseit csábítja magához. 9-én pedig a Ubisoft régóta esedékes R.U.S.E. című alkotása is bemutatkozik, mely elég sok újdonságot hoz be a műfajba.



A 3-án megjelenő Jekyll & Hyde az akció-kalandjátékok műfajában próbál helyt állni és ismertetni meg velünk a már százszor feldolgozott történetet. Ennél érdekesebbnek tűnik a szimplán az idei év legfélelmetesebb játékának kikiáltott Amnesia: the Dark Descent, mely szeptember 8-án jelenik meg. A programot egyszer már mi is bemutattuk, de jó lesz végre teljes valójában kipróbálni.

15-én jelenik meg a Star Wars: Clone Wars Adventures, mely a messzi-messzi galaxist hozza el a monitorokra egy ingyenes MMO formájában. A programmal már kiemelten is foglalkoztunk, melyet itt lehet elolvasni. 21-én debütál a konzolokon már jó ideje elérhető Darksiders: Wrath of War, mely rögtön egy extra kiadással debütál számítógépeken.


A Hell Book Edition számos, a játékban felhasználható extrát tartalmaz, de kapunk a csomagban egy képregényt és egy kártyát is valamint a Darksiders hivatalos zenéjét tartalmazó cd-t. Érdemes kiemelni, hogy az átvezető jeleneteket egy magyar csapat készítette és el kell ismerni, hogy remek munkát végeztek.

23-án, hosszú kihagyás után végre PC-n is elérhető lesz egy Forma-1-es játék, az F1 2010, melyet a Codemasters csapata készít. A kiadó nagyon bízik a sikerben, hiszen már korábban bejelentették, hogy már készül a 2011-es kiadás is. Egy nappal később egy újabb régen várt játék folytatása debütál, ez pedig a Civilization V.



Melyik premier érdekel a legjobban?
(Összesen 1022 szavazat)
  • Lara Croft kalandja
    8 % (78 szavazat)
  • R.U.S.E.
    11 % (111 szavazat)
  • Darksiders
    18 % (187 szavazat)
  • Amnesia
    4 % (42 szavazat)
  • Dead Rising 2
    11 % (110 szavazat)
  • Valamelyik focis
    8 % (82 szavazat)
  • Egyéb
    39 % (401 szavazat)
Augusztusban az X360 tulajok már kipróbálhatták az új Tomb Raider játékot, de a PC-sek csak szeptember 28-án szerezhetik meg a Lara Croft and the Guardian of Light címet viselő "mellékszálat", melyben új oldaláról mutatkozik be a jól ismert kalandor. Bővebb leírásunk itt olvasható. Ugyanezen a napon mutatkozik be a Dead Rising 2, melyben egy új hős bőrébe bújva kell irtanunk az ostoba zombikat.

Szeptember 30 lesz az amúgy is sűrű hónap - megjelenéseket tekintve - legforgalmasabb napja. Ekkor jelenik meg ugyanis a Final Fantasy 14, a Pro Evolution Soccer 2011, a Fifa '11, a Tom Clancy's H.A.W.X. 2 és a Two Worlds 2. Gondolom egyiket sem kell bemutatni, hiszen mindegyik egy korábbi sikeres cím folytatása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hornymut #35
    A Halo nemcsak konzolra jelenik meg?

    Jó címek jönnek, bár örülnék egy Dead Rising 1-nek is :-)
  • balee4 #34
    Darksiders tényleg hatalmas játék, éppen most tolom PS3-on. 12 óránál biztos hogy több, ha normálisan felfedezünk mindent van az 20-25 óra is.

    Én a fenti címek közül a Dead Rising 2-t várom, ezt meg is akarom venni. Illetve az új Lara-t. Esetleg a Hawx 2-be, F1 2010-be belenézek.
  • Sousuke1989 #33
    A Halo: Reach-ről mindenki elfeledkezik? Az szeptember 14-én érkezik, ráadásul eléggé nagy reklámhadjárattal és marketinggel a háta mögött
  • MrPrise #32
    Semmi brutális/kegyetlen lesz a gémereknek szeptember cím? ;-) Ezek szerint a bulvár-szerű cím nem kötelező az sg-n, csak van akinek olyan sikerül (mindig)?
  • Murder3 #31
    Two Worlds 2 meg az ff14-re vagyok kiváncsi.

    Sajnálom h nem jön pc-re egy szingle ff:S
  • gromgotth #30
    Hmm. Most, hogy eszembejuttatták, végigviszem megint a Darksiderst.
  • Sus #29
    Én is érthetetlennek találom, hogyan maradhatott ki a tételes felsorolásból a ciV!
    Ha még lehet, kéretik gyorsan kiemelni a méltatlan "egyéb" kategóriából.
    Brrrr.
  • Healbacsi #28
    Gyenge grafika? ...ez elegge szubjektiv kar vitatkozni rajta, mert sokak szerint a lamborgini diablo szep csak szerintem ronda.

    Meretaranyusag? .. Ez strategia baratom es nem geoligia atlasz. Itt senkit se erdekel, hogy a hegyseg amin a csapat all az 1000 meter magas vagy 5000, a lenyeg hogy at tud e kelni rajta, es ha igen mennyi mozgaspontert. A varosok meg azert hatalmasak egy hegyhez kepest, hogy lasd milyen fejlett, es fokent milyen epuletek vannak benne.
    Te hogyan abrazolnad oket?.. a hegyekbe rajzolnal 1 pixelt, es ha ravinned az egeret, akkor egy felugro ablak elmondana neked, hogy ez biza 1000 puskas, a varos helyere meg egy templom tornyot, es az ablak leirna neked, hogy ez meg epp new york 100 millio lakossal..
    Ugyan kerlek, nem veletlen nem te dolgozol a civ fejleszto gardaban.
  • Seth #27
    Én a csekély 4 %-os Amnesiára szavazok, imádtam a készítők előző játékát, a Penumbrát. Hasonló vagy borzongatóbb játékot várok tőlük.
  • Molnibalage #26
    Miért, melyik AoE volt "méretarányos"?

    Gyenge grafika? Ez körökreoszott valódi stratégia és nem stratégiának csúfolt csilivi klikkelőbajnokság. Ahhoz bőven elég sőt, nekem túl sok...