Ötvös Tibor

PC-re is jön a The Agency

Az idei E3-on mutatkozott be a Sony Online legújabb, PS3-ra és PC-re is megjelenő MMO-ja, a The Agency, mely egy akció/RPG lesz. Ezúttal azonban a játék inkább a lövöldözésre, akcióra helyezi a hangsúlyt, az RPG elemek kicsit háttérbe szorulnak.

A The Agency története szerint a világ leggonoszabb rosszfiúi (akik egykoron a jó oldalon - CIA, KGB Black Ops - álltak) közös csapatot alapítanak OMEN névvel és céljuk bosszút állni a világ kormányain, amiért azok elhanyagolták őket. A játékosok két csoport tagjaként indulhatnak harcba ellenük. Az egyik a UNITE (United Network of Intelligent and Tactical Experts), a másik pedig a ParaGON (Paramilitary Global Operations Network).



Játszol valamelyik MMO-val?
(Összesen 131 szavazat)
  • Igen, rendszeresen
    19 % (25 szavazat)
  • Alkalmanként
    11 % (15 szavazat)
  • Csak ingyenessel
    17 % (22 szavazat)
  • Nem
    44 % (58 szavazat)
Mint már említettem a The Agency elsősorban az akcióra helyezi a hangsúlyt, mely abból is látszik, hogy a készítők a Borderlandsot nevezték meg, mint inspirációs forrást. A játékban öt karakterosztály közül választhatunk. Az első a Recon, mely a helyi mesterlövészt jelenti. A karakter viszonylag gyenge, ám gyorsan közlekedik és távolsági fegyverekkel operál.

Minden karakternek van számos másodlagos, speciális képessége is. A Recon képes magát egy mozdulattal a csapattagjai mellé teleportálni, de az Oracle képességével képes meghatározni minden ellenfelet a térképen - és ezt a társak is látják.



A második a Commander, aki alapvetően egy támogató egység. Egyedüliként képes a gyógyításra és imád gránátokat hajigálni az ellenfelekre. Az Assault egy kifejezetten közelharci egység, mely speciális képességével képes egy védőteret vonni maga és csapata köré, melyen nem hatolnak át a lőszerek. A gránátok viszont igen, szóval érdemes odafigyelni a használatakor.

A Suppressor amolyan helyi tank, mely képes rengeteg lőszert magával cipelni és szintén kimondottan közelharci egységnek számít. Speciális képességével képes egyszerre több gránátot kilőni középtávra, melyek hatalmas károkat okozhatnak. Az ötödik karakter a Gadgeteer, mely a Team Fortress 2 mérnökének felel meg, vagyis képes lőtornyokat kiépíteni és azokkal harcolni az ellenséggel.



A speciális képességek nem csak a képzettségek között jelennek meg, hanem magán a karakteren is látszik, ha képes valami extrára. Az Oraclenél például egy pár látcső lóg a karakter oldalán, de természetesen fejleszteni is lehet eme "erőket". A már említett Oracle kapcsán például lehet gyorsítani a töltési idején és átláthatunk a falon is.

Természetesen azért a már említett RPG elemekkel is foglalkozhatunk majd. Minden egyes sikeres küldetés teljesítésekor tapasztalati pontokat kapunk, melyeket a különböző képzettésgek között elosztva fejleszthetjük karakterünk erejét. Ráadásul ha egy Reconnal indulunk, de végül mégsem tetszik eme osztály, akkor sincs gond.



A pontok ügyes elosztásával ugyanis pár győztes csata után a mesterlövészünkből simán lehet Commander vagy Assault is vagyis nem kell új karaktert indítani, ami azért nagy pozitívum. Mindenesetre az eddig nyilvánosságra került részletek alapján a The Agency nagyon érdekesnek tűnik, ám az már kérdés, hogy mekkora tábort képes megszólítani a World of WarCraft uralta piacon. A játék december 12-én jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Noru #2
    Főleg azért, mert most már olyan, mint a Guild Wars, egyszer megveszed, NINCS előfizetési díj, csak ha jön kieg (kb félévente, ezt igérték), akkor azért lehet pluszba fizetni. Lehet, nem kell, csak annak a kiegnek a speceit nem lehet használni.
  • Jockey #1
    Global Agenda-t ajánlom mindeki figyelmébe...