Gyurkity Péter

Zöld utat kapott a LOTRO Kínában

A szigorú szabályozás a jelek szerint nem jelentett komoly akadályt a WoW-ra emlékeztető MMORPG számára, ezzel pedig újult erővel eredhetnek az első nyomába.

A Kínában exkluzív jogokat birtokló CDC Games a napokban jelezte, hogy végre megérkezett az engedély, amely lehetővé teszi a Lord of the Rings: Shadows of Angmar MMORPG végleges verziójának beüzemelését. Ez önmagában még nem nagy hír, ám a WoW körüli hajcihő, valamint a döntés eredményeként megugró létszám már érdekes következtetésekre adhat okot.


Emlékezhetünk arra, hogy az MMO-piacon abszolút elsőnek számító World of Warcraft komoly akadályokba ütközött, amelyeken a mai napig nem sikerült áthaladniuk. A Blizzard, valamint a helyi partner szerepét betöltő NetEase.com számára mindez azt jelenti, hogy hosszú kényszerszünetet kénytelenek átvészelni, amíg a kínai hivatalok gyakorlatilag egymás torkának esve küzdenek az elsődleges szabályozó hatóság szerepköréért. Érdekes módon erre a LOTRO esetében nem került sor, így a rivális igencsak megerősödve kerülhet ki a versenyből.

A helyzetre jellemző, hogy a CDC jelentése szerint a zárt béta során több mint 2,2 millió regisztrációra került sor a helyi játékosok részéről, a végleges változat megjelenéséhez közeledve pedig a tesztelők meglehetősen jó ütemben aktiválták saját fiókjaikat, amely komoly bázis kialakulását sejteti, és egyben végre bevételhez juttatja a kiadót és helyi partnerét. Ugyanezen idő alatt a játékidő is fokozatosan növekedett, a játékosok nagy átlagban immár 4 órát töltenek el számítógépük előtt egyetlen bejelentkezést követően.

Hamarosan indul tehát a nyílt béta, majd pedig jöhet a megjelenés - kíváncsian várjuk, hogy ez utóbbi mennyiben módosítja az MMO-játékok közötti erőviszonyokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • iambg #9
    Itt ugye pont a wow-ról volt szó. Ha párhuzamot vonunk, akkor a "minden egyes rész" alatt az instákat értjük, ahol persze van főellenség. Történet ugye persze van (abban veri a wow a lotro-t).

    A lényeg csak az, hogy nincs "A" főellenség, vagy "AZ" utolsó pálya, ami a játék végét jelenti, hanem mehetsz tovább sokszor... Sokan ezt unják.

    Én csak annyit mondok, hogy igen, lehet unalmas és egysíkú a wow "vége" csakis egy felhúzott karakterrel játszani, de egyrészt van másik race/class combo ami teljesen új kihívásokat nyújthat, másrészt az adott karaktert újra is talentelheted, ami megint csak másik játékstílus. PVP+PVE megint változatosság. Eventek, Achievementek, megint csak. Sok lehetőség van.

    Szerintem akkor fogja valaki megunni az ilyen játékot (most mindegy, hogy wow, lotro, warhammer stb), ha talál egyet amit jobbnak talál. Addig meg szerintem lehet úgy variálni a játékelemeket hogy szórakoztató legyen. Persze vannak azok a HC gamerek akik napi 8-10 órát játszanak, na azok elhiszem ha már unják.
  • Hober Mallow #8
    Mert talán a wowban van?:) amúgy minden eggyes résznek ha csak mines of moriat nézzük van főellensége:) és története.
  • iambg #7
    Persze hogy unalmas a végjáték, ha valaki ugyanazt az instát ugyanazzal a karival naponta egyszer megcsinálja. (Főleg, ha melee class)

    De egyébként tényleg igaz, hogy nincs végjáték, nincs főellenség, ami után kiírja, hogy THE END. De ha valaki erre vágyik, ne játsszon MMORPG-vel. Annak ott a Prince of Persia 1. Én maradok a wow-nál.
  • Hober Mallow #6
    Nem vérzett el,honnan veszed ezt a baromságot? Köszöni szépen jól megvan,elég szép számmal milliós réteg játszik vele ma is,és folyamatosan jönnek a kiegek is:)
  • Komolytalan #5
    Én úgy hallottam, hogy ez is ugyanazon vérzett el, mint a többi wow konkurens: a végjáték hiánya/egysíkúsága.
  • iambg #4
    Nem igaz. A video ami ide van ágyazva az tényleg gagyi, de az ingame grafika nagyon is szép.
  • irkab1rka #3
    hú öcsém, ez aztán szánalmasan néz ki.
    ez még a wow-nál is rosszabb
  • iambg #2
    Nem értem miben jobb a Lotro mint a Wow. (Mármint a kínai hatóságoknak)

    De legalább az állástalan goldfarmerek legalább tudnak valamit csinálni.
  • Retechegér #1
    Wow copy-paste.
    Visszafejtették a kódot, kicsit módosították, és íme a fantörpikus LOTRO.
    Hányszor akarják még ezt a bőrt lehúzni?