Gyurkity Péter

A távirányítót is lecserélheti a Natal

A Microsoft illetékesei úgy vélik, hogy a mozgásérzékelő vezérlő nemcsak a konzolok, hanem a televíziók esetében is jól jöhet, a nagyobb kényelem jegyében.

Maga Marc Whitten, az Xbox Live igazgatója beszélt a még fejlesztés alatt álló vezérlőről, amely véleménye szerint egy napon jelentős változásokat hozhat a nappalikban is, mégpedig nem kizárólag az Xbox 360 konzolok kiegészítőjeként. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a televízióknál is megjelenik a megoldás, újszerű irányítást honosítva meg e területen.

Az igazgató kiemelte, hogy számára a videószolgáltatások és platformok megjelenés az Xbox családon belül jelenti az egyik legnagyobb meglepetést. Ilyen szolgáltatásból egyre több indul be, példaként említhetjük az Egyesült Államokban a Netflix megoldását, ugyanezen szerepet pedig az Egyesült Királyságban a Sky Player tölti be. A televíziózás területén a Natal is megjelenhet, ez pedig lehetővé tenné a csatornaváltást egy laza csuklómozdulattal, vagy akár egy mozifilm lejátszásának hangvezérléssel történő elindítását, ami még nagyobb kényelmet jelentene.

Whitten hozzátette, hogy napjainkban nem lehet egyértelműen a televíziózás, a játékkonzolok, vagy akár az internet aranykoráról beszélni, az elkövetkező öt évben pedig annyira összeforrnak, egymással ötvöződnek ezek a platformok, hogy szinte lehetetlen lesz megkülönböztetni őket egymástól. Ebben természetesen szintén nagy szerepet szánnak a Natal vezérlőknek, amelyeket idén mutattak be a nagyközönség előtt, hivatalos megjelenésükre pedig a jól értesültek szerint még csaknem egy teljes évet kell várnunk.

A Natal tehát 2010 utolsó negyedévében érkezik, meglátjuk, milyen sikerrel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kindred Blades #28
    Jééézusom, csak egy gombot kell megnyomni.
    Hova nagyobb kényelem?
    Még dagadtabbak akarnak lenni?
    Eddig legalább a gombnyomkodó ujjuk nem volt az...
  • Sir Ny #27
    Boldog névnapot, Natal!
  • Caine #26
    "Maga Marc Whitten, az Xbox Live igazgatója beszélt a még fejlesztés alatt álló vezérlőről, amely véleménye szerint egy napon jelentős változásokat hozhat a nappalikban is"

    Igen, már el is képzeltem: nem emelhetem fel a mutató ujjamat a film alatt, mert a mozgásérzékelő azonnal fallikus szimbólumnak veszi és máris átvált a pornó csatornára ...
  • Caine #25
  • Caine #24
    Igen, így működnek a hangfelismerő rendszerek a filmekben.
    Akkor egy kis ízelítő a valóságból:

    Te: "play terminator salvation"
    Gép: "slay terminator salvation. OK. File Deleted.
    Te: "Oh, You Dumbass!"
    Gép: "Dumbass. Calling Mr, Smith, Your Boss"
    Te: "F*ck You!"
    Gép: "Fuck. Switching to Erotica channel. Have a good time ..."
  • narumon #23
    "mert ha tényleg olyan jó, mint amilyennek beállítják, nem lenne szükség reklámra ahhoz, hogy megvegyék"

    Ebban van igazság is meg nem is. Globális piacon nincs egy jó reklámod akkor lehet akármilyen jó a termék, marginális lesz az eladás.
  • amitakartok #22
    1. A marketing fele általában hazugság. Bár nekem erről sajátos felfogásom van: ha valamit vadul reklámoznak, akkor gond van vele mert ha tényleg olyan jó, mint amilyennek beállítják, nem lenne szükség reklámra ahhoz, hogy megvegyék.

    2. Tudod, hogy manapság mindenütt a biztonságot szajkózzák. Szerintem nem elképzelhetetlen, ha a hangazonosítót csak hardverkulccsal lehetne resetelni (ha gépet lehet hackelni, konzolt pedig chipelni, Natalt miért ne lehetne?).
  • narumon #21
    Miért is?
  • narumon #20
    Hát a marketing anyagban az van benne, hogy azonosít mindenkit nem? Azt hogy ez hanggal vagy megjelenéssel történik azt nem tudom, de innentől kezdve már csak szoftver kérdése, hogy csak a te jelenlétetben legyenek elérhetőek bizonyos funkciók!
  • Sir Ny #19
    most komolyan: te elhiszed azokat az ordenáré idiótaságokat amiket írogatsz, vagy viccnek szánod őket?